levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hızır Şeref
    Danaburnu sanki sihirli bir yemdir.Tatlısu avlarındada özellikle yılan balığında birinci yemdir.Levrek zaten tatlısuyada girer.Dolayısıyla danaburnuna asla hayırdemez
    Son anlatımlarımda su üstü kandırıcılarından söz etmekteyim.Zaten sana hitaben baska bir sorunda anlattım.İcap ederse kerelerce dahada anlatırım.
    Sevgiyle kal

2. selimlee

selimlee

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kıyıdan3 mt.10cm.suda1200gr.levrek
    illede sülünes kullanayım dersen suyun fokur fokur dalgalı olduğu geceler sığ yerlerde kullanabilirsin güzergahında olursa es geçmez (büyük tak );)

3. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    baba fare ve kertenkele için yorum yapmadın aslı yoksa bilelim çeşitli yörelerde levrek için fare yetiştirenler varmış ne dersin olabilirmi olsa da sonuç alınabilir mi ? ve sen öneririmisin :)

4. Suatreis

Suatreis

Selamlar, sevigler Selim dostumuz..

aşağıda verdiğim link içerisinde sana yardımcı olacak birçok detay ve tecrübe paylaşımları var. Öncelikle buna bir göz at. Takıldığın, anlayamadığın, mana veremediğin, nasıl örneğin... vs..vs.. bir hususta ise her ne olursa olsun hiç çekinmeden sor. Elimizden geldiğince sana yardımcı oluruz.:)

Esenlikler dilerim.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=897

5. sevdilhas

sevdilhas

Favori Kamış:
    genelde olta-nadiren zıpkın
    En İyi Avı:
    karabalık(Igdir Aras nehri kolu)3.8kg.
    o kadar cins bir balıktır ki bu levrek tam teçhizat gidersin kiyiya Captain Custo misali tik yok, 1 metre yanindaki acemi arkadaş bakkaldan aldığı klasik 2 köstekli takım ve ucunda ekmekle iki karış sudan çeker 2,5 kiloluk levreği. (1995 yazı altınolukta bizzati gözümün önünde yaşanmış bir olaydan alıntıdır:confused: )

6. NeW_BeeTLe

NeW_BeeTLe Alp Vidinlisan

Favori Kamış:
    Yılmaz Classic 75lik Zıpkın
    En İyi Avı:
    1200gr Levrek
    arkadaslar herkese merhaba,yaklasık 2 gündür burdaki bilgilerinizden yararlanıyorum ve dün solugu av malzemeleri satan bi yerde aldım.carsamba günü yazlıgımıza gidiyorum(edremit körfezi-altınoluk)orada olta ile levrek avcılıgı icin bi kac bisiy aldım

angel kiss soft(super strong) 0,22mm misina (discoveryden daha iyi dedi)
    50gr lık zeytin agırlık(yemli icin)
    standart no2 fırdöndü
    kilitli
    1 ve 1/0 size celik beyaz kanca(yemli için)
    yo-zuri magnet minnov sahte yem

sizce burda eksik olan parcalar var mı,ya da sunun yerine sunu alsaydın daha yararlı olabilirdi diyebileceginiz bi parca...iyi kötü yorumlarınızı bekliyorum smdiden cok tesekkür ederim :)

Son düzenleme: 22 Temmuz 2008
  7. olcay

olcay

Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Merhaba...
    Daha once levrek avi ne kadar yaptiniz bilmiyorum. Ancak sunu unutmayin ki denizin en cetin cevizine karsi mucadele vereceksiniz. Aldiginiz urunlerin hepsi kaliteli ve faydalidir. Ancak yeri ve zamanina gore hangi teknigi kullanmaniz gerektigine iyi karar vermelisiniz.
    Tabi en onemlisi avlak seciminiz. Umarim guzel bir avlaga denkgelirsiniz de ilerisi icin levrek konusunda hevesiniz kirilmaz...
    Rastgele...

8. cakirta

cakirta Selman Çakır

Herkese selamlar...
    Benim levrek konusunda merak ettiğim bir husus var onu paylaşmak istedim. Gerçi cevabını aldım sayılır ama çelişkiye düştüğümden emin olayım dedim. Şimdi efendim şöyle ki; ben yalovada yazın belirli dönemlerde hep kefal yavrularının yüzeye kadar çıktıklarını hatta kafaları suyun dışında yüzdüklerini görürüm. Levrek konusunu okudum, durumun levrekler sayesinde olduğunu öğrendim. Ama bana ilginç gelen, bu olayın gündüz 10-1 arası ve deniz sütliman olduğu zaman tekrarlanması. Öğrendiğim kadarıyla levrek düz denizde kıyıya yanaşmaz ve öğlen saatlerinde insanların kalabalıkça yüzdüğü bir alana girmez. Peki bu kefaller neden bu davranışı gösterirler? Çok mu gizemli oldu bilmem ama galiba bu kefaller bi işler çeviriyorlar :eek: :D

9. olcay

olcay

Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Konumuz;

Kefal yavruları ise:
    Suru halinde dolastiklarinda etraflarindaki en ufak bir hareketlenme de bu davranisi gosterebilirler. Baska cins baliklar da olabilir. Yani ille Levrek olacak diye bir sarti yoktur bence...

Levrek avlanma davranisi ise:
    Levrek duz denizde kiyiya neden yanasmayacak? "Dur bakiim bu sabah (ya da aksam) deniz cok sutliman ben bir sey yemeyeyim bari" deyip kiyiya gelmeyecek dalganin cikmasini bekleyecek... Canim kardesim karni ac olan levrek sabahmis aksammis insan varmis dinlemez gelir kenara babalar gibi avini yapar gider. Olayi budur yani... Oglenin 12sinde klasik dip takiminda subye ile 2kg levrek cektigimi iyi biliyorum. Hadi bakalim levrek gelir diye de atmamistim... Aclik bu aclik :)

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Kefallerin bu davranışına Çanakkale' de "Kefal lodos yemiş" derler, bazen özellikle sıcak havalarda deniz durgun olduğunda suda oksijen seviyesi hızlı bir şekilde düşer ve kefal bu davranışı gösterir. Dalgasız berrak suda levrek olmaz diye bir kavram yok ama böyle durumlarda levreği avlamanın zor olduğu da bir gerçek, bir düşündünüz mü levreğin en iyi av sezonu ekim ortasından şubat sonuna kadardır? Çok basit, balık yavrularının artık meydanda olmadığı dönemdir bu zamanlar, levrek artık karnını daha zor doyurmaktadır ve daha çetin avlar yapmak zorundadır bu durum da biz avcılar için büyük bir avantajdır, zira levrek avlanırken çok seçici olamayacaktır. İkincisi yine bu zaman aralığında daha sert rüzgarlar daha sert dalgalar oluşturarak görüş mesafesini azaltarak balıkçı için artı bir avantaj daha oluşturacaktır. Yazın ortasında saati hiç farketmez levrek alınmaz diye bir kavram yoktur ancak aralık ayında sabah 7-11 arası 6-7 tane levrek almak mümkünken yazın bu rakam şanslı olduğunuz taktirde 1(bir)dir. 4 tane bırakma yapıp saatlerce başında dikilecekseniz size kalmış belki bir tane yakalayabilirsiniz, ancak spin yaparak sahte ile avlanacaksanız şansınız bırakma takımından daha düşük olacaktır. O yüzden de spin takımıyla levrek alma şansınız yazın ortasında istatistiki olarak bakıldığında sıfıra yakındır, şöyle bir hesap yaparsak benim ayvalık da aldığım levreği yakalamam için yaklaşık 4000 atış yapmam gerekti, aralık ayı olsa ortalama 50-60 atışta bir tane çekebilirdim. Yani yazın ortası levrek mevsimi değildir, eğer spor olarak yapmıyorsanız :p

11. olcay

olcay

Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Dilinize saglik... :)

12. cakirta

cakirta Selman Çakır

Yardımlarınız için teşekkürler...

13. Okan_uA

Okan_uA .

Sevgili levrek konusunda uzmanlaşmış arkadaşlar size bir soru soracaktım.
    Mırmır oltası ile levrek avlanır mı? Malum mırmıra atmışken levrek de gelsin isterim.

Şu linkteki ile hem mırmır hem levrek hem de minakop alma olasılığı var mıdır?

http://img444.imageshack.us/my.php?image=adszji4.jpg

Son düzenleme: 5 Ağustos 2008
  14. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    ben levregi iskeleden avlıyorum ve yem olarak iri teke ve kaca marmara kullanıyorum kaca marmarayada bayılır bilginiz olsun hic affetmez ve gece avlanıyorum saat olarakta 22.00 24.00 saat leri arası iyi avlar

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Rüzgarlı günlerde denizde dalga da var ise bu 3 çeşit balığı birarada yakalamak mümkün. Bu şartlar oluştuğu taktirde mırmır oltasına daha çok gelecek balık minakop ve levrek olacaktır mırmır ise arasıra ziyaret edecektir.

16. Kaca Marmara nedir..:confused: Biraz bilgi verebilirmisiniz

17. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    kocaelide biz adına kaca marmara diğoruz başka illerde ismi farklı olabilir

sitede arkadaşın biri resmini vermiş ordan göre bilirsin 2 ci resim

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20097

18. Sanırım Mamundan bahsediyorsunuz..:)

Peki bu kaca marmara kocaelinde çıkıyormu..Çıkıyorsa nasıl çıkatrıyorsunuz..

Peki hangi bölgede avlıyorsunuz levreği..birde takım olarak nasıl bir takım kullanıyorsunuz??yem dibe değiyormu?

Son düzenleme: 17 Ağustos 2008
  19. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg

Kaca marmara kocaeli de cıkıyor izmit sabancı kültür merkezinin arkasındaki sahilde cıkıyor belimize yakın suya girip ince bir comakla yuvalarından cıkartıyoruz avlan yeri olarak ben fabrikada avlanıyorum (yasak olmasına ragmen) :D yüzeyden 3 kulac aşagı salıyorum oltamı olta olarakta 30luk ve 35lik siklon misina 3 veya 4 numara levrek iğne ile kurşunsuz

20. poga.T

poga.T Hasan YILMAZ

En İyi Avı:
    3.250 kg levrek
    arkadaşlar canlı yem ile tam olarak hangi saatlerde olta atsak daha çok verim alabiliriz levrek için,gece kefal yavrusu tutup yem olarak kullanmam mümkün mü ?