levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. sekom.sekom

sekom.sekom serkantuna

teşekkürler arkadaşım bilgiler çok faydalı oldu

2. cakirta

cakirta Selman Çakır

Herkese selamlar...
    Bir gün balık malzemesi alırken birisi sahte zargana alıyordu. Botumla bununla çok iyi levrek avlıyorum demişti. Ama zargana levreğin yemi olarakgeçmiyor. Ne düşünüyorsunuz?

3. promap

promap

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Balina yemdi...
    Benimde bildiğim kadarıyla zargana yapısı dolayısıyla levreğin son tercihlerinden biri. Bu sene içinde bir abimiz 3.5kg bir levrek aldı canlı zargana ile... Sonuç olarak ben zargana ile levreğe gezmem, bu levreğin her şeyi yediği gerçeğini de değiştirmez :)

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Zargana çok iri levreklerin tercihidir. Ayrıca sahte zargana derken bundan kasdettiğiniz silikon raglou mu yoksa birkaç markada mevcut 3 mafsallı zargana sahtesimi?
    Raglou ise zaten levreğin bir numaralı sahtesidir, diğer mafsallı ve sert olan ise Marmara da işe yaramıyor, Ege ve Akdeniz de çeşitli avcı balıklar yakalanıyor.

5. k.mahir

k.mahir Mahir Karagöl

Favori Kamış:
    Eskiden elle avlanırdım
    En İyi Avı:
    Bafra Karaboğaz gölünde 3 kg Sazan
    Arkadaşlar herkese selamlar, ben 2 haftadır buradan bilgi ediniyorum, elimdeki levreği sahil evleri balıkçı barınağında kepçeyle yakaladım, bu levrek gerçekten anlaşılmaz bir hayvan... sanırım bu arkadaş hatunla kavga etmiş, düşünceli bişekilde teknelerin arasında dolanırken yakalandı :)
    paylaşımlar için emeği geçen herkesin eline gönlüne sağlık burda parayla satın alınamayacak bilgileri buluyoruz, tekrar tekrar teşekkürler,
    herkese rastgele...

6. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    illa yavru kefali nasıl avlarız

ben kıbrıs sarması yaptıgım zaman ekmek bitimine dogru kefalin en irisi atlıyor benim su an istediğim levrek için yavru kefal lütfen yardım levrek siftahım yok
    şimdiden teşekkürler

7. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    levrek için sübye iğnesi kaç no olmalı

ayrıca sülünese veyahut kurt a gelebilirmi

8. cakirta

cakirta Selman Çakır

Merhaba yücel abi.
    3 mafsallı kafası kırmızı olan. Ayrıca boyutu kalınlığı da çok büyük geldi bana. Levrek için diğer balık rapalalarda 7-9 cm civarı öneriyorlar ama bu gerçek bir zargana boyutu kadar vardı.

9. Bahsettiğin malzeme levrek avından ziyade Lüfer avında kullanılmakata..Ancak Lüferdede çok başarılı olduğu söylenemez..Malzeme ilk geldiğinde bayiler bol miktarda aldı ve çoğu elinde kaldı..Sanırım bu nedenle Satıcılar ellerindeki malı satmak için bu sahteyi levreğe yönelik ürün olarak satmaya çalışmaktalar..
    Levrek için 7-11cm arasında sahtelerin özellikle floating serileri iyi verim sağlamaktadır..Renk seçimleri yöreye göre değişmekle beraber hamsi,sardalya benzerleri red head olarak bilinen türü verimli olmaktadır..Renk seçimi mevsim ilede doğrudan alakalıdır..Örneklemek gerekirse marmarada nisan-mayıs döneminde komple kırmızı ve ince sahteler ve silikon sahteler verimli olurken eylül sonrası dönemde hamsi benzeri sahteler ve beyaz silikon raglou türü sahteler verimli olmaktadır..
    Ancak Bugüne kadar aldığım levreklerin %90 ına yakınını albanın Toby 2 numara kaşığı ile aldım..Yeterki deniz çalkantılı ve bulanık olsun

10. Odeon

Odeon abc dfg

Bu gun sabah 9 dan 12 ye kadar liman icinde yo-zuri sahte ile denemeler yapmama ragmen sonuc alamadim. donerken limanin ortalarina dogru bir yerde bir adamin kovasinda 5 tane levrek vardi. kovanin icindeki yemine baktim. uzun tek parca bir kurt kullaniyordu ama ne sekilde kullandigini ve ne tur takimla kullandigini gormedim. kurt 40 ayak benzeri ayaklari olan tek parca ve benim gordugum kadariyla 30 cm kadardi. kalamar ilede yakaliyolarmis benim sahteyi gorenler limanda tutamazsin az ilerdeki koyda dene dediler ama ev limana yakin oldugundan gitmedim.
    bakalim yarin limanin ordaki balik malzemesi satan dukkana gidicem. belki orada bulabilirim bu kurdu.
    herkese iyi bayramlar...

11. Ordinaryus

Ordinaryus osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    6.9kg levrek imzadaki:D
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 2 Ekim 2008
  12. Odeon

Odeon abc dfg

hayir boru kurdu degildi :)

ayaklari kirkayak yapsindaydi fakat bunda bir suru ayak vardi :) boya kovasinin icinde tam cember yapacak yakar buyuktu.

13. Odeon

Odeon abc dfg

tam olarak emin degilim ama sanirim bu turdu.

14. Ordinaryus

Ordinaryus osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    6.9kg levrek imzadaki:D
    vallan bende cözemedim biraz ayak sayısı fazla gibi geldi bana:D

15. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    bu ne yaaa boru ama fırat boru bakü ceyhan hattı mübarek

16. chaqaron

chaqaron Osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    6,960 levrek 7 kg gelmedi heralde balık dısarda kaldıgı için su salmıs olacak:D
    hormonlu boru kurdu ayaklar falan sırt yapısıı boru kurdu gıbı ama bıraz boyu uzun sanki:D;)

17. fish founder

fish founder Özgür

yerel sistem levrek avı

herkese slm,
    bu bayram 3-4 günlük gece gündüz her türlü malzeme ve teknikle tutmaya çalıştığım ve buna karşı levrek den çok levrek yavrusu yakalamış olmam forumun her köşesinde geçen levrek yarı bir zanaattır sözünü doğruluyor.
    bende sizlerle bu uğraşlarımın yanında 65-70 yaşlarında min. malzeme ile mendirekden beni resmen kovalarcasına uzaklaştıran yaşlı bir bodrum gündoğan köyünde yaşayan bir lokal avcının tekniğini anlatmak istiyorum.
    bu bilgileri ne yazıkki kendisi benle paylaşmadı,kayalıkların ardından gizlice röntgenliyerek öğrendim,ertesi gece denedim ama başarılı olamadım,belki içimizden biri bu teknikle başarılı olur.
    saat sabaha karşı 4-4,30 civarı
    malzeme kasnağa sarılı kalınlığını bilmediğim en fazla 20-25 metre misina,ufak fırdöndü ardında tüy siklet bir sabit kursun ve tek iğne 'kaç no bilemiyorum,
    'ama daha sonra yaptığım araştırmada iğnenin 6 numara olduğunu öğrendim,neden mi?'
    yaşlı amca mendireğin rüzgar almayan bir kayasının üzerine çömmüş,her 6-7 atışdan sonra çiftlik balıklarında kullanılan hazır yemleri en fazla 3-5 metre önüne atarak yemleme yapıyor,hemen ardından bu hazır çiftlik yemini iğnenin içine yerleştiriyor.daha doğrusu şıkıştırıyor.denedim en ideal 6 numaraya yerleşiyor.yemlediği alana yani 3-5 metre önüne sallıyor,olta dibe oturduğunda oltanın boşluğu kadarını ufak hareketlerle çek bırak yapıyor.yani kurşun dipte fakat iğne bu sallantı ile sürekli hareket halinde.bu yaklaşık 3-4 dakka sürüyor,eğer balığı alamaz ise yavaş yavaş oltayı çekip aynı yere yeniden atıyor.her 6-7 atışdan sonra yemlemeyi tekrarlıyor.ama bol kepçe değil bu balık mamalarından en fazla 5-6 adet atıyor denize,
    2 kişi yaklaşık 5 saat levreğin l sine yaklaşamamış olmamıza rağmen yaşlı amca gözümüzün önünde 1-2 saat içinde en az 10 tane levrek aldı,yaklaşık 20cm ebatlarında.
    ertesi gün gidip hazır yem aldım aynı yerde aynı saatte aynı teknikle denedim ama ben beceremedim.
    belki siz becerirsiniz kim bilir?

18. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    20cm olanlarına biz levrek demiyoruz, ispendek bile demiyoruz. 1kg altı geldimi almadığımız bir balıktan bahsediyoruz. 20 cm si alınmaz yazık o balığa.

19. mavikuş

mavikuş Mehmet

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    shakespeare Dimension
    En İyi Avı:
    AKYA 11Kg
    selam arkadaşlar.bu formu uzun süredır takıp edıyorum guzel ve aydınlatıcı bılgıler var.bende zamanı geldıgımde bıseyler yazmak ısterım ama suan dersteyım ve yenı uye oldum.onumuzdekı hafta yalova cınarcık kasabasına gıdecegım.orada levrek tutabılcegım bır yer varmı ve hangı yemle tutabılırım onerılerınız varsa sevınırım...Bayram tatılınde akdenızdeydım yanı mersın cıvarında.orada çapari(kaz tüyü ile yapılmış olacak) ve akdenız hamsısı rapalasına cok ıyı vuruyor.herkese selamlar...

20. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    sen iri tekeye güven abicim eğer varsa levrek bu ayda atlar diyorlar ama jumbo teke unutma bulabileceğin yerleri de sayim istersen :D :D :cool: