levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek

verdiğin bilgiler için teşekkürler yücel abi...

bi kaç sorum daha olacak...

bu canlı kırmızı-beyaz dediğin kafa kırmızı vücut beyaz olanmı (hani palamut sahtesi gibi)

bide senin kullandığın sistem nedir? jig-head le mi kullanıyosun yoksa zargana topu ya da suyla doldurulan şamandıra sistemi mi?

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Kafada kırmızı başlayıp arkaya doğru rengi açılıp pembeye dönen kuyruğu beyaz olan model.
    Ben jighead kullanmıyorum, suyun derinliğine göre 2 metreye kadar olan yerlerde 2 kulaç misina önüne bullrag, su derinse 20-40 gr arası sıyırtma, olmadı gezer kurşun veya iki tarafı fırdöndülü kurşun kullanıyorum.
    Bir tanede 12 cm lik ragloum var şeffaf simli olanlardan, içine iki tarafı fırdöndülü 5 gr kurşun geçirdim, onu kullanıyorum

3. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    yücel abi bu verdiğin bilgiler doğrultusunda sana da bi levrek resmi hediye etmek şart oldu abi hemen ragot alıyorum bu gün buul gard da bulabilirsem onuda kullanacam

4. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4 4000f
    ( Levrek Ve Rapala )

Sayın balikavı.net sakinleri merhabalar..

Levrek ve rapala (sahte balık) konusunda o kadar çok gerekli gereksiz konu varki kendi çapımda bunları toparlamak istiyorum.. 100 den fazla rapala satın alıpta hala rapala almak isteyen arkadaşlara sesleniyorum bu kadar rapalaya hiç gerek yok malumunuz |Yo-zuri - Rapala| bunlar diğer markalara göre oldukça pahalıdır.
    Rapala ile avcılık hakkında size dört renk sadece tek model önereceğim.. aslında bir çok model önerebilirim ama inanınki gerek yok..

Renkler Ve Avlanma Zamanları

1-) Kırmızı ====> Öğleden sonra, hava kararmaya başlarken kullanın..

2-) Açık Yeşil ====> Sabah 11:00' den Öğleden Sonra 14:00' e kadar kullanın..

3-) Koyu Mavi & Açık Mavi ====> Sabah 6:00' dan 11:00'e kadar kullanın..

4-) Gümüş Rengi ====> Hangi saat olursa olsun kapalı havalarda bunalık sularda tercih ediniz..

Rapala Modeli

( Yo-Zuri Hydro Popper ) - ( 12cm ve 9cm )

~ Arkadaşlar yukarıda verdiğim model pahalı gelebilir.. bütçesi dar olan arkadaşlar ise Pelikan marka Popper tarzı (kesik baş) olanlardan temin edebilirler ~

Neden Popper (Kesik Baş) : Popper modellerin özelliği kesik baş yapıya sahip oldukları için atıp çekmeniz esnasında suyu yararak gelirler, nasıl bir çark suyu yararak dönüyorsa, bu modelde aynı işlevi yerine getirmektedir.. suyu yararak gelmesi levrek balığının ilgisini doğrudan çekeceği için bu şekilde tasarlanmıştır.

Yukarıda verdiğim malzemeleri aldınız yarın ava gideceksiniz gittiniz akşam eve dönerken hiç balık avlayamadan döndünüz, bunu iki nedeni var: kesinlikle av yaptığınız bölgede levrek yok yada uygun havada ava çıkmadınız.. hayır efendim hızlı sardım ondan gelmedi, yavaş sardım ondan olmadı.. nasıl sararsanız sarın ama çok yavaş olmamak şartıyla.. birde renklerdemi sorun var acaba diye kendinize sakın sormayın balık tutamama nedeniniz yukarıda yazılıdır.. rapalaya ve avcılığınıza bahane bulmak yerine avlağınızı değiştirmeyi deneyin sürekli gezin.. ''LEVREK'' yeterki sahtenizin farkına varmasın ona dalmadan giderse o balık levrek değildir.. : )

Sağlıcakla kalın, hepinize rast gelsin umuyorumki kafanızdaki bağzı soru işaretleri yanıt bulmuştur..

5. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    ne diyelim sende haklısın:D
    haklısın derken dalga geçtiğimi düşünme gerçekten öyle... Çünkü bu işin sonu yok... Bende senin gibi düşünüyorum... Elimde sadece 5 tane rapala var... 10 tane falan da silikon raglou modellerinden var... Havaya denizin durumuna ve zamana göre değişimli kullanıyorum...

Söylediğin gibi merada levrek varsa her türlü renge atlar diye düşünüyorum...
    Tabi sadece benim düşüncem bu.....

Bide popper a nasıl bir hareket vererek çekiyosun??

Bende yo-zuri hydro-popper R512-CSBL modeli var karın gümüş sırt siyah modeli...

Hiç verim aldınmı bu modelden?

Son düzenleme: 14 Kasım 2008
  6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aynı model sahteye müthiş aksiyon veren birini görmüştüm ayvalıkta, adamı 1 saat izlemişimdir, kısa kamış aksiyon verirken oldukça işe yarıyor, uzun kamışlar aksiyon konusunda daha kör kalıyor. Aksiyonu verirken adamın uyguladığı ritmin düzensiz oluşu dikkatimi çekmişti, daha dikkatli inceleyince vatandaşın sahtenin o anki pozisyonuna bakarak sahteye aksiyon verdiğini farketmiştim. Sürekli misinayı minik sert darbelerle çekiyor sahtenin hareketi bittiği anda ikinci darbeyle harekete devam ediyordu. Sonuç hydro tiger muhteşem"S" ve "C" aksiyonları alıyor bir parande atmadığı kalıyordu, adamın sahteyi attığını görmesem ben bile yaralı balık sanırdım o kadar orjinal bir aksiyon veriyor. Kesinlikle kullanımla gelişebilecek bir beceri, öyle birkaç kere izlemeyle olabilecek birşey değil, el ve bilekteki kaslara %90 hakimiyet gerekiyor. Ne kadar denediysem de 2.40m kamışla aynı aksiyonu 2-3 turdan fazla veremiyorum poppera, ciddi ölçüde bilek yoruyor.

Ha şimdi soracaksınız adam levrek aldı mı diye. Peşinden gelen bile olmadı ama zaten levrek mevsimi olmadığından birkaç serseri levrek harici levrek yoktu. Adamın yakaladığı en büyük levrek kesin ben olmuşumdur. Adamı izlerken cidden ağzım açık kalmıştı.

7. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Evet aldım.. Hydro popper ve tiger modelleriylede nice iri levrek alanlarıda gördüm.. avlağınızda levrek olduğunu biliyorsanız yukarıda söylediğim gibi şiddetle tavsiye ediyorum.. bu modellerle kendinizi yorarak sahteye haraket vererek sarmanıza gerek yoktur.. çok yavaş olmamak şartıyla sarın.

8. hasanbeyli

hasanbeyli mustafa

paylaşımlarınız için teşekkürler.

murat bey birazda kefel tekniklerinden bahsedelimmi bu aykardada çıkar dimi kefal?

9. Arkadaşlar sahte kullanımı ile ilgili kendimce faydalı olduğunu gördüğüm birkaç cümle yazmanın faydalı olacağını düşündüm..
    Eğer avlağınız sığ ve dip yapısı kum yada kekomoz ise su üstü sahteleri verimli olur..Ancak derin tabir ettiğimiz 4 metre üzeri sularda ve özellikle 6 metre üzeri sularda su üstü sahtelerden ziyade ortasu yada ortasu altı ve tercihen yere yakın gelen sahteler verimli olmakta..Sadece şu marka,şu model iş yapıyor demek bence çok verimli değil..Özellikle levrek avında yörelere göre farklı sahteler verimli olmakta..Antalyada tek tutulan bir sahte marmarada verim vermemekte..Bunun dışında at-çekte hızın hava aydınlığına bağlı olduğu gibi su sıcaklığınada bağlı olduğunu düşünüyorum..Alacakaranlık yavaş adeta yaprak gibi salınarak ggelen sahtelere ilgi daha fazla olmakta.Gün ağardıkça azdaha hız artırılabilir..
    Aslında tüm bunlardan ziyade avın yapılışı çok önemlidir..aşırı ses,sürekli hareketin olduğu avlaklarda verim çok düşmekte..Bu konuda 40 yılından fazlasını denize ve özellikle levreğe ayırmış çok kıymetli abimin tabirini yazmak aslında yazacaklarımı tam olarak anlatır..
    "Avlakta at-çek yaparken kedinin fare deliğinde beklediği kadar sessiz ve dikkatli olmalısın.."

10. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    %100 Katılıyorum harika bilgiler çok tşkler..

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar dün akşam Tekirdağ da 1888gr bir levrek yakaladım yemli olta boru kurdu kullandık. Ayrıntılar akşama av raporunda.

Son düzenleme: 16 Kasım 2008
  12. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Aynen abi.
    Balığı tuttuğun yer kalabalıksa ikinci balık için uğraşmana bile lüzum yok diyebilirim.İlk balığı merak edip gelenler öyle can sıkıcı oluyoki ben bile kaçıyorum.Levrek ne yapsın:D
    Burdan bi şey söylesem duyulurmu bilmem ama sizsiz olun, atçek yapan insan balık tuttumu yanına kurşunlu olta atmayın;) Benim canım çok yanıyo bundan:(

13. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Arkadaşlar çok güzel hazırlanmış bir konu gerçekten çok bilgilendirici emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Benim bir sorum olacak levrek tutarken ince misina kalın misina diyoruz ince misina yerine örneğin 0,45 yada 0,50 flouro carbon misina kullansak olmazmı 0,50 flouro carbon misina suda görülebilir mi ? Deneyen arkadaş var mı hakikaten görünmezlik konusunda %100 başarılı mı ? Yoksa görünürlük olayı misinenin kalınlığına göre değişiyormu yani 0,10 bir flouro carbon ile 0,50 bir flouro carbon misina aynı oranda görünmez olabiliyor mu? Eğer görünmezse ben kalın bir flouro carbon misinayı (kaliteli olmak koşuluyla)0,24 lük bir misinaya tercih ederim .En azından ha balık kaçtı ha kaçacak korkusu olmaz diye düşünüyorum.:confused:

14. Florakarbon misinalar hakkında sitemizde oldukça tatminkar konular var..
    Biraz araştırırsanız faydalı olur..:) kısaca görünmez diye birşey yok..az farkedilebilirlik var..ancak 050 misina ile levrek zor:(

Benim avlarımda 030 luk misina en kalın kullandığım misinadır..5-6 kg ye kadar levrek ve benzeri balıklar için fazlasıyla yetiyor..
    aşağıdaki linkteki balık 026 lık misina ile alındı..
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23748

15. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Gerçekten usta işi o boyda bir levrek 0,26 ile avlamak zor bir iş ama çok ta keyifli olsa gerek.Ben size bir soru soracağım bu aralar aşağıdaki linkteki misinalardan 0,28 lik ve 0,30 luk olanını aldım sizce levrek için uygunmudur.Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
    http://www.cengizbalikcilik.com/index.php?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=288

16. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Güzel balık. Ben de hafta sonu ayvalkta 1200 gr yakaladım canlı yemle. Seninkinin yarısı gibi duruyor.:) Kola şişesinini orta boy koyduğun iyi olmuş:)

17. mahir türköz

mahir türköz

Favori Kamış:
    olta.zıpkın
    Uzun bir aradan sonra herkese merhaba,

Levrek konusu okadar geniş ki; bitecek gibi değil.Bende son birkaç aydır levrek konusunda biraz bilği toplamaya çalıştım ve şunu gördüm.Teknikler yere,kişiye ve bir çok duruma göre değişken.

Benim sorum Çanakkalenin babakale akliman diye bir mevkii var burada av bu mevsimde sizce nasıl olur ve levrek takımına kıyıdan başka balıkta alınabilinirmi ? Malum aylardan aralık olacak ve havada biraz soğuk olacak.

Bu bayram kısmetse levrek için yazlığa gidicez ve zamanın çoğu heralde levrek için harcanacağa benzer.Başarılı olup olmıcamızı dönüşte görücez bakalım.

18. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    levrek ler çıldırmış olmalı arkadaşlar heryerden fotolar geliyor yaw

19. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çanakkalenin göçmen levrekleri çok ünlüdür. Oldukça iri olurlar özellikle aralık sonu ocak başı kaşık ve bilimum diğer sahtelerle çok iri levrekler çıkmıştır. aynı şekilde kumluk yerlerde yapacağın yemli takımda sülünez ve boru kurdu kullanmak şartıyla da güzel levrek alabilirsin. Çanakkalenin güzel tarafı aynı oltaya karagöz sargoz minakop çipura gibi balıkların da rağbet etmesi. Hava koşullarına dikkat etmelisiniz, kumluk yerde bolca köpüklü dalga da mevcutsa hele bir de tepede dolunay varsa şansınız diğer durumlara göre %200 fazla olacaktır.

20. halil76

halil76 Halil Birdal

Favori Kamış:
    Ocean Surf 4.20 + okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    Kefal 1 kilo
    İştahım kabardı bir kamp olayınamı girsek oralarda ne yapsak :cool: