levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Az evvel verdiğim link niye kaldırıldı acaba?????????

2. Azönce verdiğiniz link sizn sayfanız..
    Bir üyemizin raporuna alıntı yaparak linkinizi vermeniz doğru değil..;)
    zaten sitemizde güzel avlarınızı verdiğiniz bir bölüm var:)

Yani her levrek raporu yada resmine alıntı yapıp kendi linkinizi altına yapıştırmanız ne cevap nede yorum anlamı taşır..

3. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Tamamdır dostum.Sağol.......

4. Teşekkürler Turgay bey.:)
    Sizin güzel ve bilgi dolu paylaşımlarınızı merakla takip etmekteyim..Ancak raporlara kendi yaptığınız avlların linkini değil yorum yada bilgi yazmanın daha paylaşımcı olacaktır:)

5. dogan_duran889

dogan_duran889 dogan duran

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    levrek 2 kg
    arkadaşlar merhaba bende bi katkıda bulunayım dedim sizin kadar prof. değilim ama turgutreis d marin yanında liman içinde 2 kg yakın ağırlıkta bir levrek tuttum ocak ayı içerisinde ağırlıksz ve pelet yemle yalnız pelet yemi değişik bir şekilde hazırlamış balıkçı arkadaşlar bende onlardan duydum 1 dakika kadar sıcak suda bekletim şeker ve tuzla harmanlamışlar ama sonuç güzel 2 saat içinde 4 tane çektik hepside kayda değer büyüklükteydi enazında yenicek kadar büyüktüler saygılarımla

6. davranli

davranli Gökhan

VATAN:AYVALIK /İŞ GEREĞİ: BODRUM/ UMARIM ENKISA SÜ
    Favori Kamış:
    D.A.M.
    En İyi Avı:
    TURNA(DENİZ) 60 CM,1.10 KG
    Biraz daha tarifi açabilirmisin?

7. dogan_duran889

dogan_duran889 dogan duran

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    levrek 2 kg
    yem konusunda sanırım açıklayayım arkadaşım pelet yemi 1 dk. sıcak suda bekletip bir kap içinde 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şekerle harmanlayıp bir gazete kağıdının üzerinde bekletiyorsun gazete yemdeki suyu emmesi için 1 gün beklesin kağıt üzerinde sonra onlar şişiyo bir miktar ve kancaya taktığında rahatca oturuyor ve ağırlıksız tekne kıçından yada başında ileri doğru sallıyosun kendi kendine dibe iniyor ama ilk seferde hissetmek biraz zor boşluk oluştuğu için ağırlıksız oltada sanki küçük birşey vuruyormuş hissi uyanıyor ama sonrasında gelen harika hatta hatta mükemmel dene bence biz saat 11 civarı gittik dediğim gibi mani olmasaydı ben sabahlardım orda cidden deli bişey saygılar

8. anılcan

anılcan anılcan

Favori Kamış:
    OLTA/ZIPKIN
    En İyi Avı:
    2,5 KG TURNA
    AKDENİZDE NEDEN HEP SARI LEVREK ÇIKIYOR BİLEN VARMI :confused: :confused: :confused:

9. adnalı mahmutcan

adnalı mahmutcan MAHMUT TUYGUN

slm ben kıyıdan levrek avı yapıyorumda yanlız rapalayı uzk mesafelere atmak için şamandıra kullanıyorum.pekte olumlu sonuçlar alamıyorum sizce şamandıra taktığımdam dolyaımı şimdiden ilginiz için teşekkürler

10. Levrek için uzak mesafelere ihtiyaç yoktur..20-25metrelik bir atış yeterlidir..;)

11. adnalı mahmutcan

slm kıyıdan at çekle levrek avı yapıyorum.şamadıra kullanmam sorun olrmu acaba bu konuda yardımcı olursanız sevinirm rasgele

12. adnalı mahmutcan

sorun olurmu şamandıra kullanmam

13. adnalı mahmutcan

slm üstat ben kıyıdan at çekle levrek avı yapıyorum yanlız şamandıra kullanıyırum sorun olrmu diye soracaktım

14. Bazı sahteler şamandıra ile kulanılabilsede çoğu sahte şamandıra kullanılmadan daha verimli olmaktadır..Bu benim şahsi tercihimdir..;)

15. turkkan74

turkkan74 Efkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sapan 4.5kg...karakulak 500 gr... levrek 800 gr
    Nerde bu levrekler?

Mersinde bu yıl Levrek kıyıya yanaşmadı nedense. O kadar canlı yemle uğraştık ama birtürlü yakalayamadık adam akıllı levrek. Geçen haftaya kadar elimizde canlı karidesler mevcuttu, Geçen yılın aynı dönemi her bir avda 3 yada 5 levrek alırdık bu yıl Hazirandan bu tarafa toplasan 20 levrek ancak girdi torbaya... Nerde bu Levrekler Sevgili mersin yöresi avcıları :)

16. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    levrek

Segili dostum, eğer levrek arıyorsan önce geniş derelerin suya hızlı döküldüğü noktayı bulmalısın. orda mutlaka varlardır. su akınıtılı olduğu için 50 gr seyyar kurşun + ota boy fırdöndü + 60 cm ileride iğne. ama eğer dere yoksa o zaman havanın çok bozuk olduğu bir havada sabah kumsala yakın kayalık bir noktadan 25 mm siglon misinenin ucuna sadece tek bir igne bagla . agırlık olmasın sakın .yemi suya bırakıver dalgalarla dans etsin akıntıylla gezsin serbestce. misina kesinlikle gergin olmamalı ve balık yemi aldıgı zaman serbestce götürebilecegi şekilde olmalı. ha yem mi ? öyle canlı kefaallerle ugrasma zahmetlidir, tutacan takacan vs vs en etkili yem nedir : küçük bir kalamar al taze taze . kafasını bütün olarak iğneye tak . kolları gozleri olan bu parca çok çok etkilidir. sabah erkenden ögleye kadar bu iş olur ama hava bozuk su çalkantılı olmalı.:)

17. levrek42

levrek42 ahmet erdem

En İyi Avı:
    2.5 kg levrek
    ayvalık'ta levrek

selam arkadaşlar cundada kıyıdan canlı yemle levrek tutabileceğim mevkiler hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

18. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Şu sıra kefal bulabilirsen hemen her yerden levrek yakalayabilirsin. Malum bereketli mecraa. Orada levrek sezonu nerdeyse mayıs ayına kadar devam ediyor.

19. zafer33

zafer33 Zafer Işık

Kıbrıs sarması ile sardalya

Öncelikle teşekkürlerimi belirtmek isterim mükemmel bir yazı olmuş 57 sayfayı satır satır okudum.
    (Kıbrıs sarması ile sardalya) levrek avında hangi marka model ve kaç numara iğne kullanılıyor ustalardan ögrenmek isterim.Ayrıca kefal avında Kıbrıs sarmasında hangi marka model ve kaç numara iğne kullanılıyor ögrenmek isterim.

20. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    mukemmel bılgıler

son 4 gundur bu konuyu okuyorum kıyı avcılıgı yapıorum ve genelde aksam 6 dan sabah 10 a kadar avlanıorum bol mıktarda gelıncık ve ıskorpıt alıyorum ama bu levrek avcılıgı ılgımı cok cektı mesajların tumunu okudum oltalar mısınalar ıgneler rapalalar cok dıkkat ettım ozellıkle canlı yemde bırakma takımları hemen hemen hepsı aynı takımları hazırladım avlagımda bol mıktarda kefal ve gelıncık var yemımde gelıncık olacak marttan ıtıbaren gelıncık yapmaya baslar ılk fırsatta da levrek takımını suya salıcam gecen yuaaz avlagımda 1-1,5 metrelık balıklar gorurdum ben onları kefal sanıyodum megersem levrekmıs...denızden bır cok farklı balık tutttum.ama levrek bu yıl ılk avım olacak.yazılanları not aldım..artık bende levrek pesıne dustum bu sene,levrek avına cıkıp elınız bos donmezsınız ınsallah allah kalbınmızdekı lavregı safranızın gulu yapsın emı.....herkese rast gelsın