levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. FERMET

FERMET

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    verdiğiniz bilgi ve temennileriniz için çok teşekkürler.biz bırakma deneyeceğiz daha önce deneyip verim aldığımız için.bakalım inşallah şansımız yaver gider.

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bu konu başlı başına bir kitap olabilir.

Birşeyler yazmaya kalktım ama o kadar çok etken var ki hepsini sildim. Yazmakla bitmez ve yanlış anlaşılır. Sonuçta hiçkimse bugün levrek yapar ya da bugün hiç levrek çıkmaz diyemiyor.

Dolunayin başlangıcında - suyun şişkin dönemlerinde - su sıcaklığının yüksek olmadığı dönemlerde - özellikle bahar aylarında - kefal ve sardalya sürülerinin kıyıladığı dönemlerde çok iyi avlar olduğunu defalarca tecrübe ediyorum.

Şu da var ki hava su ay aynı derecedeyken bir sabah 10 tane levrek aldığınız suda ertesi sabah hiç alamadığınız oluyor.

3. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bulunduğunuz yer levreğin en bereketli yeri zaten. Türkiye de daha güzel bir yer olamaz sanıyorum. Bahsettiğiniz kumluk ise levrek için yaratılmış bir yer. Ama 3 m yüksekliğinde dalgalar kıyıyı döverken nasıl bırakma yapılabilir ki. Tavsiyem güney güneydoğu kıyılarını denemeniz yönünde. hem şişkin hemde yarı yarıda liman kalacak. Bırakma da olur sıyırtma da. Özellikle güneydoğuda sabah 6-9 sıyırtma imkanınız varsa deneyin derim. Tabiki üşütüp hasta da olmayın:)

4. FERMET

FERMET

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    sıyırtma yöntemi nasıl yapılır olta nasıl atılır uzaklık yakınlık çekme hızı vs hiç bilmediğim bir konu keşke yapabilsem.ama biraz daha kuytu bir koy bulmak için uğraşağım.

5. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Açıkçası ben henüz kullanmadım ama cam rapala ya da gelibolu rapalası denilen rapala çeşidinden alıp deneyebilirsiniz. Birkaç senedir çok revaçta bu sahteler. Gelibolu da veya internette satanlar var. 2.5 m civarı iki parçalı surf kamış ve hafif küçük bir makine birde 025 misina taktınızmı başka hiçbirşeye gerek yok. Kurşunsuz yeteri kadar atarsınız. Zaten 30 40 m ye atabilseniz yetiyor. Sıyırtma için derinlik olarak biraz daha derince sular denemelisiniz.4-5 m civarı iyidir.

6. FERMET

FERMET

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    gelibolu dediniz aklıma geldi giderken biraz sardalya almak istiyoruz yemleme falanda yapıcaz bölgeye.hatta balıkçıdan temizlenen balıkların artıklarından 1-2 poşetde alalım diyoruz yemleme için.çok heveslendik inşallah umduğumuz gibi olur:)

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Yemleme için fırtınalı akıntığı bölgeleri değil koy liman sakin suları seçin. Mümkünse akşamdan bolca yemleyin. Yemleme sadece levrekleri çekmek için değil levreğin sevdiği küçük balıkları da bölgeye toplamak için yapılır. Eğer dalgayla yemlerin dağılma ihtimali varsa kadın çorabı içine kumla karıştırıp koyarsanız faydalı olacaktır.

8. balıkçı kaan

balıkçı kaan alp kaan

inanın temmuz ayını iple cekiyorum.genelde kıyıdan mırmıra atıyorum yem olarakta sülünesi tercih ediyorum.her bakımdan avantajları diğer yemlere göre daha çok.ama şimdiden levrek takımlarını hazırladım. spirlino (şeffaf),rapala ve slikonlar renk renk,v.s.anlıyacağınız arkadaşlar herşey hazır şimdiden. soluğu şarköy sahillerinde üstad Murat ASLANKÖK,ün yanında alıcam temmuz ayında.gel temmuz gel... herkese RASTGELE

9. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    bu ayda levrek tutulabilinirmi.ona göre hafta sonu denicemm.:confused:

10. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Her ayda levrek tutulabilir. Doğru yem-uygun avlak-keskin iğne ve ince misina olduğu sürece. Ya nasibi de unutmamak lazım tabiki.

Rasgele.

Son düzenleme: 7 Mayıs 2009
  11. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    bide bende zargananın aynısı her şeyiyle 3 parça şeklinde birleştrilmiş bir sahte var.balıkla tıpa tıp aynısı.zarganayla yan yana koyun hangisi gerçek olduğunu siz bile anlamassınız.tabi 3 parça şekilde birleştiriliği göz önüne almayıp bütün şekilde bakarsak.işe yaraya bilirmi.boyu yaklaşık 19 cm civarında.suda çekerken çok iyi bir şekide kuyruk sallaya sallaya gelio.işe yaraya bilirmi:confused:

12. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
  13. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Merhaba

Bende Lüfer için almıştım ama malesef iş yapmadı ,
    Levrek'de de çalışacağını düşünmüyorum.

bir kere fazla büyük gibime geliyor.
    Ama genede daha tecrübeli arkadaşlar baksınlar derim.

selamlar.

14. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bende aldım bir kaç kez denedim hiç bir işe yaradığını görmedim. İğnelerini çıkarıp kızıma oyuncak olarak verdim. O da sıkılınca biraz oynama ile rapalaya çevirmeye çalıştım. Sonrada çöpe attım:)

15. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
  16. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Ben tek almak zorunda olsam mavi beyazı alirdım. Kırmızı beyazın gece avlarında daha iyi iş yapabileceğini düşünüyorum. Ancak renk konusu muallak bir konudur. Nasıl istavrit avında her gün her saat başka renk daha iyiyse diğer balıklarda da böyle etkileri görebiliyoruz. Aynı avlakta birgün mavi bir gün yeşil bir gün kırmızı iş yapabiliyor. Bu edenle yanında alternatif bulundurmanı tavsiye ederim.

17. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    tamam mavi beyazı alcam o zaman.bu markaya güvenebilirim dimi.yarın gidip alcam.avlandığım yer İST. beylikdüzün de.gayet iyi balık çıkıyo.özellikle ambarlı limanının orda.marmarada iş yapar dimi.genelde denizden denize fark yaptığını duydumda

18. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Levrek için alanya da genelde canlı yem kullanıyorum. Kefal yavrusu,sarpa birde katerina dedikleri bir balık var. Bu balıkları hiç affetmiyor. Tabii iri bir zargana levrekten önce kapmazsa :) Levreğin canlı yeme verdiği tepki inanılmaz olumlu. Nerdeyse her 3 yemden 2 si olumlu sonuç veriyor. Ancak bölgede ideal yavruları bulmak biraz güç. Malesef geçen zaman içeriside otellerin kıyılarda yaptığı değişiklikler sonucu zamanında kefal yavruları için barınak görevi yapan küçük doğal koylar artık yok.
    kayalık irili ufaklı gölcükler kırılarak ve üzerine kum dökülerek bozuldu. çevredeki levrek ve kefal popülasyonu azaldı.
    Artık gündüz vakti sokar balığından başka bişey çıkmıyor nerdeyse. Doğaya yapılan saldırıları kınıyorum.

19. kaizen75

kaizen75 cemil

teşekküürler

20. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    "Artık gündüz vakti sokar balığından başka bişey çıkmıyor nerdeyse. Doğaya yapılan saldırıları kınıyorum. "
    Sinaritin sokar balığına karşı ilgisinden haberiniz vardır umarım:)