levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Başlığı okudukça merakım ve isteğim bir o kadar arttı
    Daha önce levrek avlamamış biri olarak sorum olacaktı
    Didim Akbük'de levrek merası var mıdır? Ben Caprise Otel civarında 15 gün kadar geçireceğim. At çek ile hangi sahteleri önerirsiniz? Ayrıca tekneden avcılığı nasıl yapılır?

Teşekkürler.

2. pentatlon

pentatlon KADİR

levrek balığını kıyıdan bırakma oltasıyla avlayabilirsin. en uygun yem canlı kefal yavrusudur. tekneden levrek avlamak için kaşıkla sırtı çekebilirsin

3. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Teşekkür ederim. Ama hangi kaşıkla mesela? Veya sırtıyı diğer suni balıklarla çekemez miyim?

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    üstadlarım 2 cm yengeçle levrek avlamak istiyorum bana takım ve yöntem hakkında yardımcı olabilirmisiniz??

5. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hemen her yakaladığım levreğin karnından yengeç çıkmış olsa da bu güne kadar yaptığım denemelerin hiç birinde yengeç ile levrek yakalamak nasip olmadı. Minik canlı yengeçle de denedim iri yengeçleri kırıp kıbrıs sarmalarına takarak da. Ama hiç yakalayamadım.

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bu ne muammadır, ben de defalarca rastladım. 2 değil 5-6 cm çapında yengeçleri midesinden çıkardığım oldu, ne hikmetse ben de oltada yem olarak kullandığımda hiçbir verim alamadım.

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bu sanırım biraz şuna benziyor. Yengeç levrek için kolay bir yem. Azıcık aç kaldı mı her zaman gidip bulur. Bu nedenle zaten şüpheli bir durum uyandıran oltada iş yapmıyor. Ancak canlı kefal kayabalığı vs daha çekici ve iştah kabartıyor.
    Şimdi biz bir yanda sucuk ya da ızgara pirzola olsa bir yanda da sadece çorba hangi sofraya çökerdik:)

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bnm avlanmak istediğim bölegede kefal olduğunu sanmıyorum bol sayıda gümüş var kıyı bölgesinde yengeçle denemeye değmezmi yani? :(

9. nazım maral

nazım maral nazım maral

Favori Kamış:
    Cormoran black Bull 2.70
    Favori Makine:
    okuma helios 4000
    En İyi Avı:
    Kuzu 42 kg
    merhaba arkadaslar kısacaca yazayım dedım.. levrek avı ıcın en onemlı sey suyun durumuna ve levregın o donemdekı besın kaynagına baglı olarak mesıne kalınlıgı kullanılan yem sahte yem ıse rengı turu agırlıgı ve ebatları ve makarayı sarma hızıdır.bunun yanında kamısın boyu hassasıyetı ve kullanım sırasında yalancı balıga verılen hareketlerın orjınallıgı suyun hareketlılıgı ıle uyum ıcerısınde olmalıdır.Ve cok onemlı bır nokta kesınlıkle kendımızı balıgın bızı goremeyecegı sekılde konumlandırmalıyız.aslında benım bahsettıgım karadan at-cek avı ıcın gecerlı daha cok bu konuyla ılgılı son olarak sunu soyleyebılırım.ruzgar 3 ıla 5 sıddtınde denızden estıgınde genelde av daha basarılı oluyor... paylastıgım bılgıler kendı fıkırlerım yanlısım ya da eksıgım olabılır.herkese rasgele......

10. LapinCash

LapinCash

Çok teşekkürler bilgiler için.

11. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    Levrek..

Arkadaşlar selam,

Uzun zamandır siteye girememiştim son zamanlarda tekrar gelmeye başladım.

Öncelikle uzun zamandır göremediğim arkadaşlara selam ederim.

Keşan Yayla Sahilinde kıyıdan Levrek avı için önerisi olan var mı?

İnsanların gündüz denize girdiği yerden sahteyle at-çekle levrek alır mıyım?

Yada limanın içinde yemli mi denemeliyim?

Bahsettiğim yeri bilen var mı,daha önce orada levrek almış olan var mı?

Varsa levrek hususunda tecrübesini paylaşabilir mi?

Özelden de mesaj atabilirsiniz.

12. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Tekrar hoşgeldiniz. Bahsettiğiniz suda levrek avlamadım ama,

İnsanların gündüz denize girdiği yerlerin gündüzleri değil ama akşamları çok güzel levrek yapar. Atçek için verimli sulardır. Küçk balıklar artıkları yemek için buralara toplanırken levreklerde onların peşi sıra kumsalları tarar.

Liman içleri akşam suyunda her daim iş yapar.

13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Özellikle kışın çok güzel levrek yapan bir bölgedir. Hem limandan hem sahilden levrek alabilirsiniz ama bu mevsimde yemli denemenizi tavsiye ediyorum. Yem olarak mamun bulabilirseniz mükemmel sonuç alabileceğinizden şüpheniz olmasın.

14. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    yardımcı olan moderatörlere teşekkür..

Denizci kaptan ve Yücel usta'ya çok teşekkür ederim.

Özellikle Yücel Usta beni yayla sahilinde Levrek konusunda çok aydınlattı.

Yücel Usta,yayla sahili bildiğine göre mecidiyeyi de bilirsin diye düşünüyorum

ve duyduğum kadarıyla ordaki bir yer mamun çıkarmak için güzel bir yermiş,

mamunu ordan çıkarıp Levreğin peşine düşerim artık.

Orda yazlığım olduğundan yazın da kışın da gidebilirim.

Yolunuz düşerse de sizinle de Levrek avlamaya gitmek isterim yaylada.

Ağustosun ortasından itibaren 15 günlüğüne ordayım.

Saygılarımla.

15. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Slm arkadaslar onumuzdeki hafta 10 gunlugune ayvalığa gidicem, sizlerden yardım istiyorum. ben butun malzemelerimi tamamladim ve hazirladim sadece bir yerde takildim sizce levrek icin mustad 530 beyaz iğne mi yoksa siyah iğnemi kullanmaliyim ikisi de mevcut?
    Bi de avlak tavsiye edebilecek arkadaslar olursa sevinirim. ben altınova da ki doğal mendireğin ağzından içe doğru aticam, bi de orada yikik gazino var dı orada da cipura deniycem mustad 496 yla! uzaklik problem degil o bolge icin avlak tavsiye edebilirseniz sevinirim! bolgeye her yaz gittigim icin oralari cok iyi biliyorum. ıssız koylar varsa bildiginiz tavsiyelerinizi beklerim! ben cundanın arka koylarina gitmeyi dusunuyorum ama o bolgede guzel avlak var mi hic bilmiyorum! ozelden de msj atabilirsiniz! zaten kisitli 10 gunum var onu da avlak arayarak gecirmek istemiyorum!
    Tum degerli site sakinlerine bol ve bereketli avlar dilerim!

16. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

İyi tatiller diliyorum.
    Altınova'ya gidecekseniz Karakoç deresinin ağzını tavsiye ederim. Yemli takımla hem levrek hem de çupra şansın olur.
    Atçek yapmayı düşünürseniz sabah 5-9 arası mendireğin sonunda yönün içeri doğru Kazan Otele doğru 0.26 misinayla simli gri 12 numara ragot raglou ile su üstü atçek yapabilirseniz levrek alırsınız.
    Çupra için sabah erken saatlerde mendireğe giden köprüden çıkınca sol taraftaki yıkık gazinoyu geçince Midilli yönünde küçük bir burun vardır. Orada bütün tuzlanmış sardalya ile sabah 6-9 arası çupra ve kaba lidaki şansın var. Sardalya bulamazsan köprünün sığ tarafındaki yosunluktan madya da toplayabilirsin. Ancak bence mendireğin sonunda atçekle levreği dene. Biraz yürürsün ama isparozlarla uraşmak zorunda kalmazsın.

Alibey adası için belirli bir avlak tarifi zor. Verimli bir avlak yeri zaten. Ancak gündüz gidip keşif yapman şart. Sabah erken gidemezsen isparozlardan başka bir şey bulamazsın.

Levrek için canlı yem kayabalığı kullanacaksan kahverengi iğneyi kefal için beyaz iğneyi tavsiye ederim.

Sabah erken saatlerde gidemezsen hiç uğraşma derim. Gündüz bölgenin kralı isparozlardır.

Ağustos olsaydı eşlik ederdim. Ancak bu kadar yardım edebiliyorum. Sorun varsa pm den sorabilirsin. Şansın bol olsun.

17. agaerkan

agaerkan ERKAN

Slm Hoşgeldiniz,
    Yücelusta' nında söylediği gibi o bölgeler kışın çok iyi levrek yapan bölgelerdir. Kıyıdan At-Çek yada yemli olaarak sağlam trofeler yakalandığına şahit olmuştum. Ama yaz aylarınadada her nekadar kış kadar olmaasada verim alnına bir bölgedir. Ben geçen hafta Enez'deydim ve güzel levrek aldım At-Çek ile resimler hala Enez'de kaldığı için Rapor koyamadım hala...

İnsanların denize girdiği yerden levrek alabilirsiiz sabah 5:30-7:30 akşamda yaklaşık 19:00 -21:30 arası denemeznizde fayda var. Belki benim şansızlığımdır bilmiyorum ama daha liman içi haricinde akşam vakti Levrek alamadım At-Çek ile...

Ama bence kıyıdan ( sahilden ) deneyeceğinize mecidiye limanı yada ibrice limanı var çok uzak değildi oraya sanırım oralarda denemeniz yararınıza olacaktır....

18. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Erkan çok sağol teşekkür ederim.

19. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Alperen abi tavsiyelerin icin tum ictenligimle tesekkur ederim! Tavsiyelerine uyucam! Umarim onumuzdeki senelerde yazin karsilasma firsatimiz olur altinovada! Ben her yaz oradayim! Sana ve tum site sakinlerine bol ve bereketli avlar dilerim!

20. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Kyıdan Levrek avında at-çek yapmak için(sahteyle) ne marka,ne uzunlukta kamış önerirsiniz? makinanın özellikleri ne olmalı? misinanın kalınlığı? sahte balığın ağırlıklı rengi? önerisi olan var mı? marka,boyut ve fiyat vererek öneride bulunursanız daha iyi olur.