levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. volkiboy

volkiboy Volkan Korkmaz

Favori Kamış:
    alba kamış dedemden kalma
    Favori Makine:
    dedemden kalma
    En İyi Avı:
    500gr çupra
    yahu benim sorularımada biri cevap versin yarın balığa cıkmak istiyorum :)

2. tonkano

tonkano cafer

Favori Kamış:
    Lavraki-italcanna-mitchell
    Favori Makine:
    Abu Garcia
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5kğ
    Bu levrek avı ne zormuş ya. Kolum koptu günlerce.

3. tonkano

tonkano cafer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5kğ
    Levrek avında herkez birşeyler yazıyor. Yok mısına kalın yok ince. Kamış öyle böyle. Bu konuda neredeyse doktora yapmak gerekiyor. Bence fazla uğraşmaya gerek yok. Eğer sıkılmıyorsanız uğraşmaya değer. Sıkılırsanız balık tezgahlarına bir dolaşmanız yeter. Saygılar

4. volkiboy

volkiboy Volkan Korkmaz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    dedemden kalma
    En İyi Avı:
    500gr çupra
    zevkindeyiz biz işin yahu :) balık tutmak gibisi yok tüm sıkıntılarımı atıyorum.

hala şu sorularımın cevabı yokmu yav :/

5. tonkano

tonkano cafer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abu Garcia
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5kğ
    Öğrenci kardeşim balık avlamak kolay bir iş değildir, bazende dünyanın en kolay işidir. Bir balıkçı arkadaşım kıyıdan boru kurduyla levrek falan avlamak için saatlerce beklemiş. Bakmış yok birşey takımını çekmış kıyıya. Kancada hala boru kurdu varmış el tutmamak için sallayarak düşürmeye çalışırken kayanın arkasına düşen oltasını iki kiloluk levrek kapmış.
    Canlı yemin nasıl kancaya takıldığı ile ilgili bilgiler fazlasıyla var burada. Azıcık araştırıp bulurusun. Bulması bile zevklı. Şimdiden sanada banada başarılı avlar

6. emocan

emocan emrah

Güzel bilgi paylaşımı olmuş teşekkürler.

7. fish founder

fish founder Özgür

merhaba,
    kendince haklı bir zerzenişte bulunmuşsun,lakin levrek avından kullanılan o kadar çok çeşitli malzeme,teknik ve dolayısı ile yem çeşidi var ki,
    sadece bu sebepten 'sadece levrek avı' adlı konu açıldı.
    benden sana ufak bir tüyo :)
    önce detaylı bir forum araştırması yap,bu araştırmaları balık tutmayı planladığın avlağına göre süz ve kağıt üzerinde sana gerekli malzemelerin listesini oluştur,
    daha sonra uygun düşen yemle denemelere başla,
    zaten asıl nokta ve deneyim denemelere başladıktan sonra gelişip oluşuyor,
    ne eksik ne fazla hangi teknik gibi...
    rastgele

8. volkiboy

volkiboy Volkan Korkmaz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    dedemden kalma
    En İyi Avı:
    500gr çupra
    işte pek vaktim yok okul dersane çok yorucu. araştırma için pek vaktim yok zaten pek anlamıyorum da gördüklerimi :) izmir de oturyorum kıyıdan başka atmak için şansım yok zaten. amatörüz işte ona göre bi olta takımı arıyorum. bırakma çok denedim ama her seferinde balık ne yazık ki öldü :) o yüzden isyan bağrağını kaldırdımış bulunuyorum :)

9. volkiboy

volkiboy Volkan Korkmaz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    dedemden kalma
    En İyi Avı:
    500gr çupra
    az çok anladım gibi ama hala şu bırakma olayını anlamadım ne yazık ki :/ bir kaç sorum olacak..
    1- hangi cins balık bırakmalıyız.?
    2- daha detaylı bırakma şeklini gösteren bir arkadaşımız olabilir mi ?

10. fish founder

fish founder Özgür

aşağıdaki link merak ettiğin konuda tüm sorularına cevap verecek,
    sanırım artık sende forumda detaylı arama yapmayı bir denesen diyorum :)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23783

11. volkiboy

volkiboy Volkan Korkmaz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    dedemden kalma
    En İyi Avı:
    500gr çupra
    tamam teşekkür ederim :)

12. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

1) iskeleden şeytan oltası ile yeteri kadar yemlik yakalayınız.
    2) pet kola şişesi ve ağırca bir taş bulunuz
    3) Taşa yaklaşık 2 kulaç 0,60 civarı misina bağlayın
    4) Misinanın diğer ucuna pet kola şişesini bağlayın.
    5) Misinanın ortasına 0,30civarı ve 1 kulaçlık misinayı minik ama sağlam bir fırdöndü ile bağlayın
    6) bu misinanın ucunada bırakma iğnesini bağlayın
    7) Yemlik balığın dudaklarından üstten alta doğru iğneyi takınız.
    8) taşı bırama yapacağınız yere bırakın(Botla yada denizin iöinde yürüyerek yada yüzerek)
    9) Uzun süren madde madde bir yazı oldu, umarım anlaşılmıştır.

Bol şans.

13. deePblue

deePblue na

Bende levrek için güzel takımlar hazırladım.gezer kurşunlu takımlar özellikle..sevgili Yücel abinin tarifleriyle yaptım bir şeyler.Yem olarakta sülünez ve boru kurdu düşünüyorum.Daha önce boru kurduyla levrek almışlığımız var.size de tavsiye ederim bu yemleri.

14. efe2009

efe2009 ahmet

En İyi Avı:
    5.1kğ levrek
    arkadaşlar yazıları okudum.bende birşey söylemek istiyorum. yemmi hikaye balık yeterki aç olsun ben ilk levreğimi yüzük sardelye ile 2 kg ikincini midye ile 1.5 kg ve son levreğide 5.1 kğ sülüne ile çektim.yeni üye olduğum için nasıl reşim ekleneceğini bilmiyorum yardımcı olursanız gösteririm

15. efe2009

efe2009 ahmet

En İyi Avı:
    5.1kğ levrek
    bu arada alba star kamış ve alba star motor ve 3 ündede 1 numara çupra karagöz iğnesi vardı

16. tropehus

tropehus SEDAT

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    lufer ve çupra
    yaklasık 10 sayfa okudum ama istanbulda levrek yakalayan arkadasıma raslayamadım lufer ve kofana familesinden sonra yakalamak istedigim tek balıktır leverek acaba istanbulda yakalayan oldumu bu kralı yakalayan olduysa yazarsa sevinirim saygılar sevgıler.

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ben 2006 da aynı ay içerisinde sanırım hazirandı, bir tane yeşilköyde 900gr bir tane zeytinburnu sahilinde 1100gr yakaladım. Pek kayda değer rakamlar değil yani. Her ikiside alakasız oltalara geldiler diyebilirim. Yeşilköydekini 7cm surecatch sahteyle yatak çinekopuna at-çek yaparken denk geldi, zeytinburnunda yakaladığım mırmır için attığım oltaya takılan serçe parmağım büyüklüğünde bir kayabalığını çekerken 2-3 metre ötemde oltaya atladı. Bunun dışında yenikapıda ges(gelibolu sahtesi) atıp çekerken takribi 3-3.5 kg bir levrek önüme kadar sahteyi takip etti ama atlamadı. Boğaz civarında birkaç noktada 1-2 ay öncesine kadar kurtla yemlenmiş oltalara ve sahtelere ara sıra ispendek geldiğini biliyorum. İstanbulda uygun bir kıyı bulmak kaydıyla sahtelere(özellikle popperlara) levreğin ilgi göstereceğinden hiç şüpheniz olmasın. Sadece sakin ve maksimum 2-3 metre derinliği olan, lüfer familyasının uğramadığı ve fazla ufak tefek balık olmayan bir yer bulmanız yeterli. Akşam 17-22 sabah 05-09 saatleri arası şansınız yüksek olacaktır. Bu arada dolunayı takip etmeniz av şansınızı kesinlikle arttıracaktır.

18. tropehus

tropehus SEDAT

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    lufer ve çupra
    yücel bey yazınıza ve ılgınize teşekkur ediyorum saygılar.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İstanbul'da levrek yakaladığımız yer bir hayli fazla. Kız kulesi civarı, riva civarı, balta limanı mı nedir oralar, Haliç, Galata köprüsü, Kumkapı'ya doğru.. Pek çok yerde levrek yakaladığımız (şahsen veya eş dost tarafından) oldu.

Tavsiyem, Galata köprüsüne gidin. O kulelerin diplerine, düzgün bir takım ile, bir iğneye 3-4 kurt, boru kurdu veya iri iki kanal tekesi takarak bekleyin. Hepside bütün ve canlı olmalı. Levrek olmazsa, eşkina, mırmır vs. bir şeyler denk gelir mutlaka.

Bir ay filan sonra, kıyıya yakın yerlerden, kefalin bol olduğu yerlerden bilhassa, canlı ilarya veya daha iyisi ufak izmaritle bırakma deneyebilirsiniz. Mekan olarak, Haliç gayet uygundur.

At-çek rapala, silikon vs. işi ise biraz güç. En azından nerde iyi netice verir ben kesin bilmiyorum. Bu tür levrek avı için, avcılar - ambarlı taraflarını tavsiye edebilirim.

20. aybey

aybey hasan

arkadaslar ben levrek için sırasıyla wmc veya mustad marka tek bir tane iğne, iğneye bağlı 75-80 cm uzunluğunda skorpio floro carbon misina, mustad marka bilyeli 10 veya 12 numara fırdöndü, son olarak da altında çıkıntı olan olduğu yerde misina çekilince kendi etrafında dönebilen ve üzerinde 30 veya 35 lik sufix olan misina... benim levrek takımım bu arkadaslar...yem olarak da kendi yakaladığımız teke veya 5-8 cm büyüklüğündeki karides...