levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. onur1872

onur1872

kalkan balığını çok seviyorum ama bir de levreğe hayır demem.levrek avı için ben de bu sene başlamayı düşünüyorum.istanbulda avlayabileceğim en uygun yer neresidir?bilgi verirseniz sevinirim(yazıların 59 sayfasını okuyanlara selam olsun lakin ben hepsini okuyamadım ama en kısa zamanda vakit ayırıp okuyacağım bu konu fazlasıyla ilgimi çekiyor)

2. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    bence en iyi avlanma yöntemi yeşil silikon zargana üç veya daha fazla zarganalı takımla sesli bir şamandıra sahil bölgelerinde kumluk veya kayalık fark etmez çok fazla ses ve görüntü vermeden gizlenerek denerseniz mutlaka sonuca gidersiniz ama pes etmemeniz lazım sürekli çalışıcaksınız vurmadı diye canınızın sıkıldığı bir anda çok iri bir levrek amca oltanızı elinizden alabilir Dikkat

3. asder

asder murat mücahid

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    18 kg akdeniz akyası-+4kg kofana / levrek ...
    arkadaslar herkese rastgele.
    yeni üye oldum.mersinde 3lü zargana ile güzel levrekler alıyorum.canlı yem cıkarsa hic sansı yok levreklerin 35 yıldır yakalıyorum her gecen sene oncekini aratıyor ama bu sene iyi gidecek gibi gorunuyor.saygılar.

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Merhaba

3lü zargana takımı nasıl bir şey acaba?

Selamlar.

5. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    bende 3lü zarganayı bilmiom.şekll ve ne zaman yakalanabileceğini anlatırmısınız:confused:

6. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Üçlü zargana bildiğim kadarıyla lüfer uzun oltanın benzeridir. Ben de canlı olması kaydıyla çok bereketli avlar yaptım. Özellikle trofelerin göründüğü yerlerde tavsiye ederim.

7. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    şeklini nereden bulabiliriz beyler:cool:

8. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Üçlü olta takımı linkteki gibidir. Ancak çelik beden yerine misina kullanılmalıdır. Gerideki iki iğne gezer olmalıdır.

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=35-300057

Küçük olan iğneyi zargananın ağzından ortadakini sırtından sondakini anüs bölgesinden takıl çıkararak kullanılır. Zargananın canlı kalması çok önemli. Tekneden bottan kürekle yada akülü motorlarla kullanılabilir. Kurşun takılmasada olur. Zargananın gagasının kesilmesi av randmanını arttırır. Balık atlaması durumunda lüfer takımındaki gibi hemen tartılmaz. Balığa yol verilir. İğnelerin iyicene takılması sağlanmalıdır.

Benzer yöntemler gamit kefalde de uygulansa da kefallerin zarganalara göre dayanıksız olması hemen ölmesi uzun oltada zarganayı başlıca yem yapar.

9. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    alperen bey bununla ne tür balık yakalıyabiliriz.örn lüfer,çinkop,levrk falan:confused:

10. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Uzun olta lüfer oltasıdır. Ancak Kasım Aralık birazda Ocak ayında başarılı av verir.

Bunun dışında 4 mevsim levrek için kullanılabilir. Ancak ispendeklerin değilde iri levreklerin av verdiği mahallerde tercih edilirse daha başarılı olunur. Ayrıca zargana mümküm olduğunca küçük boylarda tercih edilmeli. Çünkü zargana büyüdükçe kendini daha iyi savunan bir balıktır.

11. senol-444

senol-444 SENOL

Avlandığınız olta şeklini biraz acarmısınız nasıl bir düzenek.Resim ekleyebilirseniz cok daha güzel olur sanırım.Teşekkürler

12. balıkçı kaan

balıkçı kaan alp kaan

levrek için en randımanlı yem kaya balıgı,murat aslankök ustamızın favorisi (kıyıdan).bir dene bakalım.RASTGELE

13. fatihönder

fatihönder fatih

En İyi Avı:
    5 kğ sazan
    selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım yazdıklarınız paylaşımlarınız gerçekten çok güzel. ben genelde sazan avına çıkarım. 2 kere levrek için gittim ama eli boş döndüm. inşallah tavsiyelerinize göre tekrar deneyince hevesim kursağımda kalmayacak.

14. FERMET

FERMET

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    Gökçeada Levrek

Arkadaşlar Merhaba

Bu Hafta Sonu 23 Nisan Tatiliyle Birleştirerek Gökçeada Ya Gitmek Istiyorum.amacimiz Levrek Yakalamak.geçmiş Yillarda 2 Kg Ve 3+ Kg Balik Yakaladiğimiz Bir Bölge Var,yine Oraya Kamp Kurmayi Düşünüyoruz.adadaki Arkadaşlarla Görüştüğümüzde Baliğin Geçen Hafta Bol Olduğuydu.deniz Rüzgar Durumuna Bakiyorum 4 şiddetinde Yağişsiz Bir Hava Olacak.sizce Ayni Av Veren Bölgede Sonuç Alma Olasiliği Nedir?4 şiddetinde Rüzgar Baliği Yada Avi Nasil Etkiler.cevap Veren Yada Konuyla Ilgilenen Arkadaşlara şimdiden Teşekkürler

15. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Rüzgarın yönü çok önem taşıyor. Adanın hangi yönünde olacaksınız ve rüzgar hangi yönden gelecek. Üsttenmi gelecek üfürecekmi? Suyun yüksekliği ne olacak Ayın deurumu ne olacak? Suyun sıcaklığı ne olacak. O kadar çok etken varki..

16. FERMET

FERMET

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    Avlanacağimiz Yer Siğ Kumluk En Fazla 1.5 Derinlik Olacak Rüzgar Yönüne Bakiyorum Biz Adanin Doğusunda Olacağiz Rüzgarda Doğudan Batiya Esecek Anladiğim Kadariyla.ay Durumunu Bilemiyorum

17. FERMET

FERMET

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    Suyun Sicakliğida 12 13 Derce Civari

18. senol-444

senol-444 SENOL

Bu konularda bizi aydınlatırsanız cok memnun oluruz .bahsettiğiniz etkenler levrek avcılığı için sanırım cok önemli.Tabi sözünü ettiğiniz diger etkenleride eklemenizi bekleriz.

19. FERMET

FERMET

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    Ayin Bu Hafta Sonu Durumuna Da Baktim Arkadaşlar Neredeyse Yok Gibi.

20. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Rüzgar çok şiddetli olacak görünüyor. Öncelikle adaya sağ salim varmanızı temenni ederim. Şiddetli poyraz olacak ve siz doğu tarafta olacaksanız sahili döven dev dalgalarda avlanmak oldukça güç olacak sizin için.

Normal şartlarda doğu yönünde levrek poyrazı sever. Poyraz suyu soğutur ve karıştırır. bu da levreğin sevdiği bir ortamdır. Ama fırtınada su aşırı karışacak bulunduğunuz yeri dalgalarla ot çöp vs bir sürü şeyle dolacak. Ancak koy içinde daha iyi olabilir.

Ay da olmayacak. Karanlık bir dönemde gidiyorsunuz. Levrek zaten iyice avlanmış doymuş durumda. Bir kaç gün öncesinde iyi av verdiğini yazmışsınız. Dolunay dönemine denk gelmiş sanırım.

Bilemiyorum ama çok bereketli geçmeyebilir. Biraz da üşüyeceksiniz. Umarım herşey gönlünüzce olur.