levrekler ve ispendekler...at-çek ve yakala-bırak...izmir avımız...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

vallahi şaka bir yana levrek öğrenebilen ve tecrübe edinen bir balık...en azından yakalayıp bıraktıklarımız bir daha sahteye gelmez...:)...ayrıca güzel yorumunuz için teşekkür ederiz...

rastgele...av raporunuzu bekliyor olacağız...bol şans diliyoruz...

ibrahim çok teşekkür ederiz...

2. modena

modena

engin sağolasın...haberlerini alıyorum...emin adımlarla ilerliyorsun...tecrübelerine ihtiyacımız olacak...umarım bir gün av yapabilme fırsatımız olur...

3. modena

modena

haldun seninle tanışmak ve dost olabilmek benim içinde bir mutluluk kaynağı...oralarda olduğunu bilmek bana güven veriyor...sanada çok teşekkür ederiz...

4. modena

modena

ah be yücel usta az kafanı şişirmedim seninde... o nasıl olacak bu nasıl oluyor diye...bıkmadan usanmadan yardımcı oldun bana...kofana nasıl çekilir senden öğrendim...sonra hep kofana çektim...:D

videolar konusuna gelince...mutlaka daha farklı konulara değineceğiz...ayrıca bu konuyu sahteler kısmına açacağız...bugün yapılmış olur...

Son düzenleme: 9 Ekim 2010
  5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    abi estafurullah boğaz dışında hiç tecrübem yok. bende boğazda da her geçen gün yeni birşey öğreniyorum. özellikle tekne ile yapılan avlarda. her ne kadar kıyı avcılığını daha çok sevsemde boğaz kalabalığı beni teknelere yöneltti. beraber av yapabilmek , bu benim için bir onurdur abi. sizin gibi bir üstaddan da çok öğrenilcek şey var. özgür abi (fishfounder) sağolsun tevrübelerinden çok şey öğreniyoruz, yine serbülent abi (beyazmartı) de tekne avında çok şey öğretmişlerdir ve hala daha öğrenmeye devam ediyoruz. hiç yapamadığım ama en çok yapmak istediğim ve hoşume giden av yöntemi at-çek tir. inşallah o konuda da zamanla güzel şeyler yapacağıma inanıyorum sayenizde.
    saygılar abi..

6. modena

modena

ya sorma kardeşim vallahi aykutun gözüne sokuyordum sahteyi...yani ucuz atlattık...

balıkları salma konusuna gelince...kimseden böyle bir beklentimiz yok...her avcı avını alıkoyabilme hakkına sahiptir...yazılı kural ve kanunlar dışında sadece biraz da vicdanımızın sesine kulak vermeliyiz...levrek çok geç olgunlaşan bir balık...sirkülerde boy 18 cm olarak belirlenmiş...üreyemeden yakalanan bir levreğin kime ne faydası var...bu nazlı güzeli avlamak için onu korumak gerekiyor...centilmen olmamız gerekiyor...yani yakaladığımız hayvanın boyuna bakarak en az bir kere de olsa üremeye katkı sağladığından emin olmamız gerekiyor...yoksa kimseye dayatmamız yok...

balıkları bıraktık çünkü canımız balık yemek istemiyordu...amacımız sadece bir arada güzel vakit geçirmek ve bunu da sizlerle paylaşmaktı...hepsi bu...

elbette ki arada bir bizde makul miktarda balığı alıkoyacağız...bu da bizim hakkımızdır...

7. modena

modena

o zaman size şimdiden rast gelsin...beğeniniz için ayrıca teşekkürler...

mutlaka ki en uygun şartlar sağlandığında sizler için çok daha güzel şeyler yapacağız...beğenmenize çok mutlu olduk...

sevgili kardeşim öncelikle bu hoş cümleler için sana çok teşekkür ederiz...eğer ki yaptığımız video sana yardımcı oldu ise bu bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu...sadece aykut ve ben değil hepimiz bu kocaman ailenin centilmen birer üyesiyiz...bütün bu iyi şeyler bu büyük ve güzel birliktelikten meydana geliyor...sizlerin yorumları ve eleştirileri bizi daha da çok şekillendiriyor...unutmamak gerekiyor ki bu raporlarda herkesin katkısı var...biz sadece gidip balığı yakalıyoruz...

mesela bende bu foruma ilk üye olduğumda çok bilinçsizce avlanan bir avcıydım...ne oldu ise burada oldu...burada öğrendim her şeyi...

her zaman söylüyorum...forumlar düzgün kullanıldığında insanın şekillenmesine ve öğrenmesine pozitif katkıları çok fazladır...

video konusunda ki bu güzel yorumlar bizi çok mutlu ediyor...merak etmeyin daha devamı mutlaka gelecek...beğenmenize çok mutlu olduk...

8. modena

modena

sevgili adminimiz murat...elimizden geldiğince forumu diri ve ilgi çekici dolayısı ile öğretici ve eğitici tutmaya çalışıyoruz...bu büyük aileye katkı sağlamaya çalışıyoruz imkanlarımız doğrultusunda...

izmirde oldukça bilinçli ve sportmen spin avcıları ile tanışma fırsatım oldu...avlandıkları bölgeyi adeta bir kale misali koruyorlar...bu yüzden izmir kıyıları oldukça şanslı...

forumların insan hayatında ki katkısı inkar edilemez bir gerçek...işte bizde bu gerçeklikten yola çıkarak sadece kendimiz değil moderasyon ekibi ile de sürekli olarak temas halinde bulunarak onlarında fikir ve görüşleri doğrultusunda eğitici ve öğretici avlar yaparak bunları değerli üyelerimizle paylaşıp gelen yorum ve eleştiriler neticesinde çok daha güzel konular ortaya koyabiliyoruz...

tabi ki bütün bunlar meydana gelirken bizde olgunlaşıyoruz...

denizlerimizde ki üzücü durum malum...hal böyle iken balığı şöyle yapınca kırarsınız yerine böyle yapınca her zaman balık avlarsınıza çevirmek durumunda kalıyoruz...korumacı olmalıyız...avcı avını koruduğu sürece devamlılık olacaktır...çünkü herkesten önce avcının kendisidir doğanın bekçisi...ve sonuç olarak birde ihanet olmaz...

videolar konusunda yeni ve öğretici çalışmalarımız mutlaka olacaktır...beğenin ve güzel yorumun için ayrıca teşekkür ederiz...

9. modena

modena

kardeşim çok teşekkür ederiz...seni mutlu edebildiysek ne mutlu bize...:) :)

beğeni dolu cümleler için bu güzel yorum için ayrıca teşekkür ediyoruz...

10. modena

modena

engin zaten boğazda avlanarak en zorunu başarıyorsunuz...kolay değil o akıntıda balık alabilmek...o kadar gırgırın arasında dans edercesine balık avlamak...inan kıyı avı bu zorlu öğrenimden sonra sana daldan elma toplamak kadar kolay gelecektir...bu arada içinde bulunduğun ortam sana her zaman daha fazlasını verecektir...sen gerçek ustalarla yeşeriyorsun...bu çok önemli...esas biz senden öğreneceğiz boğazda av nasıl yapılır...seninde çok güzel avlara imza atacağına bizimde inancımız sonsuzdur...

11. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    At-çek sevdasına yeni kapılmış birisi olarak WTD'nin bu kadar güzel anlatıldığı bir video ilk defa görüyorum. Benim için bulunmaz bir nimet oldu çok teşekkür ederim.

12. merthan39

merthan39 Mert FIŞKIN

Favori Kamış:
    Lineaffe Baia Grande
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Kefal , 1,5 kilo
    anlatım ve avınız mükemmel tebrik ederim

13. fishbone

fishbone yücel

Favori Kamış:
    Kamış olta,bi kaç kasnak,
    En İyi Avı:
    Ildırı'da Turna 50 cm. yaklaşık.
    Turgay bey selamlar.Videolar ve paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.Bende o bölgede bazen avlanmaktayım.Hatta; yaklaşık iki hafta önce İbrahim Beyle tanıştım ve kendisinin yardım ve bilgi paylaşımıyla hayatımın ilk, o gittikten sonrada ikinci levreğini yakaladım.Kendisinede burdan sizin aracılığınızla sevgi ve selamlarımı yolluyorum. Benim sormak istediğim;o bölgede yakalanan balıklarda ağır metal olduğu söylentisi.Sizin bu konuyla ilgili bi araştırmanız oldumu bilmek isterim.şimdiden ilginize teşekkür ederim.Karşılaşmak ve beraber avlanmak dileğiyle hoşcakalın.

14. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Tebrikler, tebrikleri, tebrikler.... 10 numara av, 10 numara rapor.... İnşallah yakında birlikte yapmak dileğiyle :)

Bu arada Aykut'a da sıhhatler olsun. Elin yüzün açılmış Aykut:)

15. modena

modena

işinize yaradıysa ne mutlu bize...daha faydalı bilgiler için daha çok çalışacağız...

beğenmenize mutlu olduk...çok teşekkür ederiz...

sadece o bölge değil genel itibarı ile bu mevcut...yalnız valilik belli bir bölgeyi ava yasaklamış haklı olarak...çünkü bu bölgede deniz tabanı hala çok kirli...ve dip balçık kaplı...sağlık açısından bakıldığında bencede bu bölgede yakalanan balıklar tüketilmemeli...özellikle de deniz kabukluları...bildiğiniz üzere bu kabuklular deniz sularında ki en önmeli filtrasyon sistemlerinden biri...yani gırtlağa kadar ağır metal dolu...yalnız bizim avlak alanında durumu daha temiz...akıntı mevcut...su daha berrak...fakat yinede tedbiri elden bırakmamak lazım...en azından fazla tüketim yapılmamalı...ayrıca ağır metal olgusu söyleti değil...bilimsel veriler ışığında alınmış insan sağlığını koruma tedbiridir...

sen bir gel hele sağ sağlim...o zaman eve bile gitmeyiz...yakala bırak yerine yakala odun ateşinde pişir yaparız...:)

16. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Aynen dedikleine katlıyorum turgay abi sirkülerle bire bir avlansaysık zaten denizlerimizde balık kalmıyacağı aşükar dediğin gibi 18 cm lik bir isbendek in kime ne faydası olucak kimin ne beklentisi olucak oada bir muamma her tutuğumuzu alıkoyacakz diyede bir şart yok önemli olan yazılı sirkülelerin üzerine çıkıp kendi insafımıza ve vicdanımıza dayanarak bizden sonraki kuşaklarada bu sporu aşılamak sürdürüle bilirliğini ve devamlılığını sağlamış olmak yakaladığımız balığın 1 batım veya 2 batım yavru verememiş ve yetişkin olması onun avlanıla bilir uygun ölçülerde olması (18cm) pek birşey ifade etmez ha kısır bir balık ya da üreyememiş bir genç (yavru balığın avlanmasına ve yelik balıkların bilinçsiz avlanmasına HAYIR)

Bu arada videonu tekrara seyretdim WTD hareketini bukadar basit ve net anlatan başka bir video yok hatta rapalanın sitesinde ve youtubedeki tanıtım videolarını seyretdim ve seyrediyorum onlarda dahi baitcasting takımlarıyla yapılan aksiyonlardasanki kamışı komple sallıyormuş gibi anlatıyor ve gösteriyor halbuki türkiyedeki alışık olduğumuz spining tekniğiyle avlanma tarzıyla uygulanan bir anlatım heleki türkçe ve bu şekilde anlatım yok Daha önce dediğim gibi senin raporların rapor değil ayrı biyeri var raporda olması gerekenden fazlası var .

Tebrik eder ,başarılarının devamını dilerim.

Son düzenleme: 9 Ekim 2010
  17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Turgay Abicim.Sanirim hayatim boyunca gordugum en guzel rapor yada en guzel raporlar arasinda zirveyi zorlayan bir rapor bu.
    Inanilmaz bir rapor gercekten.Soluksuz okudum,o anlari kesinlikle yasadim.
    Ortam,arkadaslik,hersey, hersey mukemmel.
    Tum kalbimle tebrik ediyorum sizleri.

Aykut Abicim bu arada yeni imajinda cok yakismis ;)

Bu arada ; o bahsettiginiz sailfish,orkinos felan espri mi yoksa ciddi ciddi mi soylediniz? (Alkolun etkisi gectikten sonra yazdin degilmi abicim raporu :D )
    Bunu gercekten merak ettim.
    Buyuk harflerle : "RASTGELE EKIP"
    ;) ;) ;)

18. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Turgay 10 numara bir rapor..Tebrikler..Gerek avda gerekse raporda büyük emek var..Raporların böyle doğal bir şekilde olması ve her ayrıntının belirtilmesi insana büyük keyf veriyor.Açıkçası tutulan balığın evde mutfakta çekilmesi ve hiçbir ayrıntının belirtilmemesi bana hiç zevk vermiyor.Tekrar tekrar teşekkürler.Emeğine sağlık ..İnşallah rapalanın ucuna 100 kg.lık bir orkinos gelir.:)

19. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Sevgili Yakala-Bırakçılar,

Neredeyse geçen yazın başından beri süre gelen meşguliyetlerim nedeniyle hiçbirinizin raporunu detaylı okuyamamış ve bir iki satır olsun yazı yazamamış olmanın üzüntüsü içindeyim.

Bugün o her zamanki güzel raporlarınızdan birini yine görünce, biraz olsun zamanımın da olmasını fırsat bilerek hiç olmazsa videolarınızı izledim.

Siz genç insanlar yaşça sizden hem büyük hem de küçük olanlara yol gösteriyorsunuz. Sizlerle henüz yüz yüze tanışmamış olsam da amatör balıkçılığın ruhunu anladığınızı etkinliklerinizden kuvvetli şekilde hissediyorum. Bu etkinlik sadece et için değildir. Tabii ki gereksinim hissettiğimizde zaman zaman alıkoyacağımız balıklar olacaktır. Ancak nefsimizin ava gittikçe körelmesi doğrultusunda avcılığımız daha çok yakala-bıraka yönelecektir. Buna olan inancım sonsuzdur.

Sizlere çok teşekkür ederim.

Videolarınızdan birini izlerken gözüme takılan önemli bir hususu belirtmekte fayda görüyorum. At-çek yaparken bir dalgınlık anında birinin gözüne sahte yemin iğnesinin girmesini önlemek bakımından mutlaka ve mutlaka koruyucu gözlük takılmalıdır.

Nice at-çek seanslarına ve yakala-bıraklara.

Rastgele...

20. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    böyle bir rapor böyle bir ekip ancak alkışlanır alkış, alkış,alkış

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.