levrekler ve ispendekler...at-çek ve yakala-bırak...izmir avımız...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Son yıllarda keyifle okuduğum harika bir av raporu
    hepinizi kutlarım
    allah muhabbetinizi bozmasın
    bu güzel avlarınızın devamını dilerim
    rastgele

2. modena

modena

eşref ağabey sağol...beğenmene çok mutlu olduk...iyi dileklerin için çok teşekkür ederiz...

3. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Bende eski raporlardan sananlardanım hatta aramasan bakacağım da yoktu... :(

Avınızda diğer wtd tanıtım videosuda harika gerçekten kutlarım...

Kamerayı arkaya koymaktansa av esnasında ulaşabileceğiniz bir noktada tutup, balığın ilk hamlesinde boşta olan diğer avcının tüm aksiyonu çekmesi farklı aksiyonlar almanıza vesile olabilir.

Müşteri bunu istiyor :) Bkz Caner/jigging

Bu avın verimini düşürebilir,
    ama ortaya çıkan görüntüler "Trofe" olabilir.

Bunu bana zamanında yakaladığım bir "o an" resmi için Tahir Gürhan bey söylemişti.

Birde genele "çok teknik detay" bilgi verirken daha geniş anlamda düşünmekte fayda var bunu 2-3 sene sonra bu videoyu seyrettiğinde daha iyi anlayacaksın sanırım...

Benden şimdilik bu kadar, eleştirilerimi genelden yazma sebebim benimde severek peşinde olduğum video çekim mevzularında tecrübe ettiklerimi seninle paylaşırken bu konuya gönül verecek arkadaşlarada ipuçları verebilmek.

Trofe görüntüler için
    Rastgele...

4. modena

modena

tanbay ağabey merhaba...yaptığın bütün yapıcı eleştiriler yerine gidiyor ve uygulanıyor...bir sonraki avda çekimler aktüel olacak ağabey...zaten öyle sanıyorum ki bu av videoları artık artarak devam edecek ve yazılan av raporları çok daha keyifli olacaktır...

Son düzenleme: 13 Ekim 2010
  5. tugay sahın

tugay sahın

Favori Kamış:
    olta,mısına
    En İyi Avı:
    1 kg levrek
    levrek avı

selam arkadaslar
    sahte ıle levrek yakalama ıslemını hıc denemedım ama sıte ıcersındekı yazıları ve stıllerle ılgılı yazıları okudum,sızdem rıcam su gece ve gunduz ıcın sahte marka numara bana soyleyebılme sansınız varmı,kemeraltına gıttıgımde satıcılardan yardım ısteyecegım ama bu ısı devamlı yapan sızlerın marka numaraa sahte onermesı benım ıcın daha uygun olur sanırım

6. modena

modena

benim tercihim daiwa saltiga...ama bu kişisel bir görüş...bunun dışında çeşitli boy ve renklerde 0-60 cm arası batan muhtelif markalar var...izmirde ki av mağazaları bu konuda oldukça çeşitliliğe sahipler...

7. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sona kalan durumuna düştük gene :rolleyes:

herkes bütün güzel şeyleri yazmış, şimdi ben size ne diyem :)

bütün ekibi tebrik ederim, sizin açtığınız raporları okumak ayrı bir keyif.

kıskanıyorum sizi izmir'liler :)

daha irilerine rastgele arkadaşlar :)

8. modena

modena

sevgili moderatörüm teşrif ettiniz şeref verdiniz...:)

bu güzel yorum ve iyi dileklerin çok teşekkür ederiz...sizi de güzel izmire bekleriz...

9. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Raporsa rapor.Ders verme ise ders verme:)WTD videosunu arşive ekledim bile:)
    Tanıdığım ve bu işi super yapan tek kişisin abi:)Favorimsin.Örnek almaya çalıştığım bir baitcasting uzmanısın:)Rapor için teşekkürler.Ekip arkadaşlarınada teşekkür ederim böyle güzel rapor için...Ama senin yerin ayrı darılmasınlar:)
    Sulh Turgay Karaaslan deyince duracaksın:)
    İzindeyim abicim...........

Son düzenleme: 13 Ekim 2010
  10. modena

modena

abisi beni utandırıyorsun vallahi...bu övgü dolu sözler için çok çok teşekkür ederim...ama unutma benden daha süperleri var ki...ben daha yolun çok başındayım...sen beni seneye gör...:cool:

11. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.

Utandıracak bişey demedim abi:)Bu işi yapan paylaşan tek insansınYa üşenmiyon bide video çekiyon..Varsa cıksın desin bende varım diye.Ne varsa yaptıysan denediysen öğrendiysn paylaşmıssın paylaşıyonda abi.Daha ne olsun :)
    Seneye asıl sen beni gör:)
    Tisört bastırcam Spin ALAÇATI diye.Grup kurdum ama daha tekim.ve bu tişörtün altında bir not olcak bir Sulh Turgay Karaaslan öğrencisidir diye:) Ciddiyim...Seninle daha avlarda yapıcaz abi.Mutlaka .....

12. modena

modena

allah gönlüne göre versin kardeşim...şu av işine gelince bunu gerçekten yapalım bir gün...eminim çok eğlenceli olur...

13. selçukkalın

selçukkalın ibrahim selçuk kalın

Favori Kamış:
    Spro 240 Precission 5-25 gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avoced 25
    En İyi Avı:
    Daha en büyük balığı yakalayamadım.
    Çok keyifli geçmiş belli

Turgay av baya bir keyifli geçmiş anlaşılan. iyiki o kafa ile kendini denize atıp yüzerek trol çekmeye kalkmamışsın marlinleri orkinosları yaklamak için :D . Videoları henüz izleyemedim iş yerinde filtre var onları akşam izleyeceğim. Ama oldukça keyifli geçtiği belli. Balıklarda zaten her zaman güzel. Orada olmak isterdim inşallah yakın bir zamanda buluşup bir av yapmayı istiyorum. Sahtelerinin dipte kalmamamsı dileği ile rastgele

14. modena

modena

kardeşim sağol...yorumuna oldukça güldüm...çok uzunca zamandır alkol almayınca haliyle ilk yudumda silkelemesi normal...bu arada şu duanı keşke balığa çıkmadan önce yapsaydın...çünkü iki sahtem daha egenin karanlık sularına gömüldü...ve bir tanesi daha ilk suyla buluşmasında uçan yeni daiwa saltigamdı...içim yanıyor...bende gelenek oldu zaten...her avda en az iki sahte gidiyor...gerçi allah daha beterinden saklasın...

kardeşim bu güzel ve eğlenceli yorumun için çok teşekkür ederim...inan bende senin gibi çok tecrübeli bir tatlı su avcısı ile unutulmaz bir av yapmak istiyorum...

15. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

16. modena

modena

serkan bu herhalde spincilerin en büyük sorunu...boyu ufak fiyatı pahalı olan bu ürünler insanın canını sıkıyor...al benden de o kadar...

şimdiden rast gelsin...ancak çok dikkatli ol...şimdi haberlerde bursayı izliyorum...allah sel mağdurlarına yardımcı olsun...gerçekten çok kötü manzaralar var...insanlar mağdur olmuş...buradan hepsine büyük geçmiş olsun diliyorum...

raporunu bekliyor olacağız...

17. IBEX

IBEX Ayboar Taşdemir

Favori Kamış:
    Shimano Alivio 210, Shakespeare Ugly Sapphire 240, Okuma Salina Seaspin 290
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC, Okuma Trio 40, Okuma Avenger 30A
    En İyi Avı:
    3.8 kg levrek
    Teşekkürler Turgay bey, spin hastalığını bana da bulaştırdınız...:)

18. modena

modena

aybora öncelikle aramıza hoş eldin...senden ricam tanışma bölümünde bir başlık açman...hoşgeldin demek isteyecek üyeler olacaktır...

ayrıca maalesef tedavisi yok...büyük geçmiş olsun...

19. selçukkalın

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mitchell Avoced 25
    En İyi Avı:
    turgay ben artık balık alıp gitmedikten sonra rapala bırakmıyorum teknik şu bilenler vardır çizim yapamıyorum. tarif edeceğim sadece 50 metre boyunda birçamaşır ipi sağlamca birşey olmalı. onun ucuna 50-100 gr armut kurşun.kurşunun üzerine sağlamından bir klipsli fırdöndü . kurşun fırdöndülü olmayacak. kurşunun gözüne klips tarafı boşta kalacak şekilde çelik tel ile sıkıca bağla. bunun yanında ince ince zincir parçaları 15-20 kg kuvveti kaldıracak kapasitde şöyle tel zincirler var örme gibi aynı onlarıda tespih püskülü gibi yapıp kurşuna monte ediyoruz. rapala takılınca klipsi takılan oltanın ipine takıp oltayı iyice yükseğe kaldırıp diğer kurtarma aparatını suyun derinliklerine doru salmaya başlıyoruz. en sona ulaşınca elimizdeki kurtarma aparatı ile birlikte oltayı biraz sallıyoruz. bu şekilde zincir parçalarının rapalanın kancalarına takılamasını sağlıyoruz. sonra elimizdeki sağlam çamaşır ipi ile asılmaya başlıyoruz. en fazla rapalanın 1 iğnesi kırılır onuda değiştirmek kolay. ama benim en son gittiğim levrek avında 1 rapala jointed bıraktım onu kurtarayım derken kurtarma zımbırtımda kaldı dipte:D
    Tecrübeli tatlı su avcısına gelince o eskidendi. balık varken oluyor tecrübe . şimdi iç sularada at çek ile yakalancak balık miktarı o kadar az ki . Tırıvırı, ağ , kerevit balık bırakmıyor. İnşallah ileriki zamanlarda insanlar bilinçlenir de sular yine bereketlenir. balık avına "kilo et " yaklaşımı olduğu sürecede bu böyle gidecek.

Son düzenleme: 15 Ekim 2010
  20. selçukkalın

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mitchell Avoced 25
    En İyi Avı:
    işte şimdi hapı yuttun

bir fıkra var seni galiba ilgilendiriyor biraz; bir çift yeni evlenmişler aradan bir süre geçmiş gelin annesine " ana ana benim herif kahveye alıştı her gece kahvede" demiş, anneside " kızım daha ne istiyorsun işte başında dırdır etmez keyfince otur evinde keyif yap demiş" aradan zaman geçmiş kız yine annesine " ana ana benim herif içkiye alıştı" diye dert yanmış annede kızına " aman boşver işte her akşam gelir vurur kafayı uyur " demiş , zaman geçmiş kız yine dertlenmiş annesine açılmış " ana ana benim herif hovardalığa başladı" demiş annede durumu idare edecek ya kızına " kızım tapusu nasılsa sende tilki dönüp dolaşır kürkçü dükkanına gelir" demiş . yine aradan baya zaman geçmiş kız yine annesine dertlenmiş " ana ana benim herif balık avına başladı yüzünü gördüğüm yok demiş " annede bu sefer demişki " kızım işte şimdi boku yedin , o dert bir kere girdin mi ölene kadar çıkmaz , sen artık ya sineye çekip ölene kadar böyle idare edeceksin, yada tasını tarağını toplayıp gideceksin " demiş. bu dert br kere girer bir daha çıkmaz bazende kanser gibi büyüdükçe büyür . yeni teknikler arama zorunda hissedersin. Allah kolaylık versin yakında balıkçı dükkanı gibi olursun , canın sıkıldıkça evde küvette rapalalarınla oynarsın:D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.