Low profile makineler ile baitcasting tekniği. Kullanım pratikleri ve ekipmanları...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

abi valla ne olur olmaz 8-10 kg arası olsa iyi olur abi...abi birde birşey soracağım...demiştin ki makaraya ipi tekrar sararken ıslak bezden geçirdim...bu ne işe yaradı...onu anlamadım...

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    sıkarak sardığım için ısınmadı, üzerindeki fazla boyayı aldı, şu an hatırlamıyorum kim söyledi ama bu şekilde yapınca püsküllenmeyide önlüyormuş

3. modena

modena

bugün saati belli olmamakla birlikle yine av yapacağım...bakalım ne olacak...eğer saatinde yer alırsam mutlak süretle bir av daha alabilirim...

4. Gcan

Gcan Gürdal

Favori Kamış:
    Shimano Catana -Daiwa procaster
    Favori Makine:
    Shimano exage 4000rb-Daiwa Exceller baitcast
    Dün Daiwa exceler makinam ile daiwa kamışım geldi, makina çok hoş hafif evde biraz kurcaladım sistemi anladım ama henüz denize gidemedim bugün gidip biraz deneme yapacağım.

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Gönlündeki avlarda kullanmanı dilerim, tadında avların olsun.

Makineyi kullandığındaki görüşlerini paylaşırsan seviniriz.

6. modena

modena

çok sevindim...hayırlı olsun...kullanması çok kolay...merak etme...

7. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    shimano'nun Calais DC makinalarındaki digital control fren sistemi hakkında bir bilginiz varmı?

Son düzenleme: 29 Mayıs 2010
  8. modena

modena

makinada dijital bir sistem yok sadece yapım aşamasında yüksek teknoloji uygulanılarak yapılmış bir atış kontrol sistemidir...(cast control system)...hani hep bahsediyoruz ya daiwa mag force-z yada mag force-v...buda buna benzer bir sistem...bahsettiğiniz makina oldukça pahalı...ama çok yüksek teknolojili ve malzeme kalitesi oldukça yüksek bir tuzlusu modeli...daiwanın aynı sınıfta steez ve zillion seri var ki bence daha iyiler...

ürün açıklaması tam olarak bu...ingilizce...

The next evolution in digital cast control system is offered in Shimanos new Calais 200DC. A unique new 4x8 Digital Control braking system provides exceptional casting distance and backlash control. There are 32 different settings eight in each of four modes - extreme mode for competition casting long distance for normal fishing situations accuracy mode for pitching low spool speed lures and a wind mode when the conditions prevent most anglers from using a bait casting reel.

yani kısaca şu...4 atış modu...her atım modunda 8 farklı atış sertliği...bu tarz makinaalarda meydana gelen backlesh yani geri sarım olayını engeller...geri sarım orta makaranın tur hızının misina çıkış hızından daha fazla olması nedeni ile meydana gelen misinaya tur bindirme hadisesidir...

Son düzenleme: 29 Mayıs 2010
  9. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    teşekkür ederim ,sağolun:)

10. fish founder

fish founder Özgür

herkese merhaba,

baitcasting makinelerde atış esnasında doğan ve veya doğacak en büyük sorunlardan biri ve en önemlisi makina üzerindeki misinanın geri sarması dolayısı ile karışmasıdır.

bu durum oluştuğunda hiçbir şekilde karamsarlığa kapılmadan karışan misinayı sorunsuz çözebilmeninde tekniği bulunmakta.

aşağıdaki video bu tekniği anlatma.yabancı dili olmayan arkadaşlar bile görüntülerden tekniği rahatlıkla anlayabilirler,

http://www.youtube.com/watch?v=TDI5kwR5zjc

11. modena

modena

aferin bana...her şeyi yaptım bu video yapmadım değil mi...:eek:

12. fish founder

fish founder Özgür

çorbada tuzum olsun istedim ;) :)

13. modena

modena

yalnız çok iyi oldu abi...bu önemli bir konu çünkü...gerçi beni çok kasmıyor artık ama...:D :D :D

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu karisikligin olusmamasi icinde kulanilacak sahtenin,kalamaya ayarli olmasi gerekli.
    Makineyi kamisi monte ettikten sonra,firdöndüye sahteyi takip saat 10 dogru kamisi kaldirip sahtenin yavasca yere inecek sekilde kalamayi acarsaniz bu karisikligi önlemis olursunuz,ilk bu makine ile avlanacaklarin yapmasi gereken teknik bu,daha sonra atislara alisilirsa kalama daha gevsek tutulur ve daha uzaga atma imkani dogar,ama en önemlisi ilk kulanacak olan kisiler bu makineye örgü misina yerine mono misina sardirmalaridir...

15. Gcan

Gcan Gürdal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Selamlar
    Hafta sonu yeni aldığım makine ve kamışı denedim bu tekniği ilk kez denediğim için olacak pek uzağa atamadım bunun kullandığım 1,80 kamışın da etkisi oldu,kamışı 2,40 alsam sanırım daha iyi olacakmış. Arada makine misinayı tersine doladı ama çabuk açtım kullanım olarak daha rahat ve zevkli tabi daha fazla alıştırma yapmam gerek.
    Kullandıktan sonra makinayı emin olamadığım için tatlı suda yıkamadım,acaba suyun altına tutmanın sakıncası varmı ve nasıl bakım yapmalıyız.

16. modena

modena

model acaba...söylersen yardımcı olabilirim...kamış boyuna gelince 240 cm atışı etkilemez sorun olur...bir de kamışın markasını yazar mısınız...ayrıca üstündeki değerleride yazarsanız daha iyi olur...

atış konusunda yeni bir video çekeceğim...bu video geniş kapsamlı olacak...manyetik fren ayarını da göstereceğim...bundan sonra sizde çok uzağa atış yapabileceksiniz...
    sanırım bilgilerde gördüm...sizin kullandığınız model genel kullanım için yani tatlı ve tuzlusu kullanımı uygun...sorun olmaz...sadece üsten biraz tatlısu tutun hepsi bu...bakım çok kolay...makinanın altında sarma kolunun hizasında küçük bir delik olmalı...buradan bazen yağ basacaksınız...ben yaparken şırınga kullanıyorum...çok yağlamayın bu arada...kamış procastersa bence atış sorun olamamalı...ileryen zaman da manyetik fren kilidini dahada düşük ayarda kullanabilirsiniz...sadece biraz eliniz alışsın...kamış boyu 210cm den büyük olması çok uygun değil...

Son düzenleme: 1 Haziran 2010
  17. Gcan

Gcan Gürdal

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Makina Daiwa exceler( http://www.landbigfish.com/showcase.cfm?PID=5230 )
    Kamış, daiwa procaster 602mhrb 1/4-1oz 10-20lb
    Makinede ne tür bir yağ kullanıyorsunuz?

18. modena

modena

makina genel kullanım için...tatlı ve tuzlusu...

kamış ortasert atış ve normal aksiyona sahip...

7-28 gr atar değerine sahip...

4.5-9 kilo çekerli misinalarla kullanıma uygun ve aynı kapasitede çeker değerine sahip....

galiba aynı kamışı kullanıyoruz...bu kamış oldukça iyi bir kamıştır...bence biraz sabredin ilerleyen zaman da daha uzaklara atış yapabilirsiniz...

yağ olarak yarı ince makina yağı kullanıyorum...ama çok sık değil...

19. Gcan

Gcan Gürdal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler

20. modena

modena

arkadaşlar merhaba...aşağıdaki link özgür abi(fish founder)tarafından baitcasting kullanılarak tatlısuda yapılan yakala-bırak av raporuna ait linktir...bu alanda tatlısuda bu sistemle yapılan ve yayınlanan ilk av raporudur...bu konu da size mutlaka yardımcı olacaktır...bu konuda ava ait bir de video bulunmaktadır...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33229

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 2 Haziran 2010
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.