Maksimum seçenek minimum karar..

Konu, 'Makineler' kısmında Tbekler tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Serda Abi uyumuşum dun gece devam edemedik 6 kiloluk levrekleri. Yerini söyle hemen rüyalarıma girdi, okuma makinemi birak kamışımı kırdı:laughing: :laughing:

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdarımın Yüzünü düşürürmüyüm hiç Etmeyin Millet Alınbakalım 10 Kg 100 Gr lık bir balık Serdar Sen KG yaz ben altına Eklerim balıkları:D Yaz bakalım yaz hep yaz

Uploaded with ImageShack.us

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Hafta sonu gel misafirim ol, makinen kırılmazsa, tutarsın kendin. Bizim millet genelde dağa yukarı alıp gidiyor misinayı makine çekmeyince.

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Daha yeni döndüm abi İstanbul dan:) Burnumda Tekirdağ lüferleri tütüyordu:D Bu arada makinem çekmeyebilir ama kamışıma güvenirim, kısmet olur bir gün tanışır olta atarız umarım birlikte, yolunuz Tekirdağ taraflarına düşerse bende beklerim. Her nekadar misafirperverliğimize laf edilmiş olsa da öyle olmadığımızı biz kendimiz biliriz:p

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ya Serdar ne diyecegimi bilmiyorum sana,birsey bilmiyor diyecegim,yok bilgin bir hayli fazla,yazilarini takip ediyorum..
    Daiwanin bayisi diyecegim,oda olmadigini düsünüyorum,Eee peki ne o zaman,piyasayimi tartiyorsun,tutturdun daiwa diye,tamam ben bir sey demiyorum daiwada iyi kalite ama bir shimano degil..

Ha deki bana eski shimano ile yenisi arasindaki kalite farki yada shimanonun avrupa,amerika gibi bölgelere üretimi kendi ic piyasasina üretmis oldugu malzemeler ile ayni kalite degil,yerden göge kadar hak veririm sana..

Sunu unutma her markanin kendine göre üretmis oldugu iyi makina vardir..
    Metal gövde her zaman,plastik gövdeden daha uzun ömürlü olur ama daiwanin her makinasinda metal gövde yokki,ayni shimanonun her makinasinda olmadigi gibi ama bu demek degildirki,plastik gövdeli makina 5-6 kiloluk baligi cekmez,zaten makina balik filan cekmez,görevi misina sarmaktir ve yeri gelince kolama vermektir,iyi kulanildiginda her orta sinif makina görevini yerine getirir,10 kiloluk turnayi,15 euroluk makina ile cektim,hemde plastik gövdeli ve tek bilyali...

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Elbette, ne yapacaksın postal gibi şeyi, al bir topulu, kırmızı renk süet ayakkabı olsun tam di mi?

Birader, ava gidiyoruz, podyuma değil.

Aramızdkai fark bu. Biz dağ taş demeyecek, yeri sağlam tutacka, seni dengeye getirip bileğini kuvvetlendirecek ayakkabı arıyoruz. Sense asfaltta yürünecek ve görenin, üfff diyeceği ayakkabı peşindesin.

7. 29519

29519

Serdar bey gerçekten harikasınız süper balıklar eyvah eyvah.Ben ne etmişem eylemişem sizin gibi bir ustaya haksızlık eylemişem :D

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Selim ağabey hoşgeldin

Yüzünü gören artık cennetlik olacak üstadım. güzel yorumlarından mahrum etme bizi nerelerdesin bakalım çok nadir görüyoruz artık sizi buralarda

9. 29519

29519

Yok bizim aradığımız postal değil, trekking ayakkabısı dediğimiz ayakkabı gibi bir şey. Mesela efsanevi model boreal atlas süper papuçlardır.
    Sen postallarınla devam et.
    Heh buldum daiwa asker postalıysa, shimano boreal atlastır falan filan fişman.

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Alico kardes bizim Serdar kardesimizin yüzünü yere düsürmek gibi bir niyetimiz yok zaten ama su bir gercekki Serdarin bir daiwa takintisi(tutkusu) var...

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi aynı tartışma olacak ve daha kahvaltı yapmadım, dur hele bir simit ayran yapayım:D ben diyorum ki en önemlisi makine için kafaya uygulanan kuvvetin eşit dağılması, sarımın ipe uygun olması ve hafiflik, eeeee hepsi benim verdigim makinede var ki, e daiwada da var ama agır:)

12. 29519

29519

Doğru söze ne denir...

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Selim abi, mesele gövdeden ziyade makaranın plasitk olması. Birde plastik içinde 11kg kalama olması.

Ha, sen 11kg değilde, 2 kg kalama ile kullanırsın o belki.

buradaki asıl husus bahsettiğin şey. türkiyede milletin ağzına dolanan model Shiamno'lar, o parayı edecek alettler değil. Shimsno'nun cidden iyi modelleri var elbette, mesela Stella. Ama görüyorsunuz onu beğenemiyor arkadaşlar.

Eğer burada ben iyi bir şey arıyorum diyorsanız, sahara, exage arasında kalmışsanız, gidip bir Daiwa almak daha iyidir, kesinlikle. zira Daiwa'nın belki biraz pahalı modelleri onları suya götürür, susuz getirir.

Dahası, okuma, Abu garcia vs. var piyasada, onlar da az buz değil o fiyatlara.

Ama Stella alıcam dense, o zaman bu kadar net olunmaz, o ayrı düşünülür elbette.

Ve sanki, Shimano tek iyi seçenekmiş gibi bir ahval var. Millet gelmiş burada bana "Amanda koskoca Shimano'ya nasıl burun bükersin" demeye çıkarken, Daiwa gibi bu işte rüştünü ispatlayıp efsane olmuş bir markayı resmen yok saydığını unutuveriyor nasıl işte.

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Hos bulmusuz Alico kardes,ben zaten sitedeyim,yorumlarim az oluyordu,Enistemi izin öncesi kaybettik malesef,biraz icim buruktu uzun zamandir hepsi bu,ama siteye her zaman ugruyorum,Selamlar...

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Yanlış anladın Selim ağabey 6 Kg lık balıklardan bahsediyor ya abim o yüzden ben ondan göremedim Kendim nacizane bir balık koydum şuraya yoksa Fikirlerimizin Serdarla tamamen taban tabana zıt olduğunu yıllardır bilirsin. O yazar icraat yok biz ise icraat diyoruz sürekli ama anlaşamıyoruz yine.

Yoksa o kadar şey yazdım çizdimki aslında kendisine bir türlü anlaşabilmiş değiliz resimdeki balığı hayatında tutmuşmuki acaba?

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Serdar abi Abu Garcia bence baitcasting makinelerde iyi, ve okuma (spin makine bazında konuşursak) çok kötü, ispatını vidyo çekip sunabilirim:) Ki ben takımlarıma çok çok iyi bakar onlarla yatarım:D Shimano nun aradığım özelliklerdeki makineleri genelde 500 lira üzeri aynı fiyata Daiwada da aynı özellikler var ama ağır:)

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bak burda yerden göge kadar haklisin,bende shimanonun tekeline karsi olanlardanim ve sadece shimano iyi kalite mal üretiyor demiyorum ama piyasaya hakim olan shimano,hal böyle olunca herkes shimano sahibi olmak istiyor ama sahip olmak istedigi malzemenin yukari segmentlerinin kalitesi iyi onu bilmiyor ama bu yazdiklarim daiwa icinde gecerli,onlarinda alt segmentlerindeki makinalari iyi degil,olay bu zaten..

Birde su var bu iki markadan haricte iyi makinalari olan markalar var,hatta ayni fiyata daha kaliteli olanlari,ama burada soru soran arkadaslarimizin cogu site adreside verip iki yada üc makina arasinda tercih edip tavsiye istiyor,bizde onlarin istegi dogrultusunda cevap veriyoruz...

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Dostum O Balıktan bir tane tutsun. Kamışın makinası yemezse ben birşey bilmiyorum. Nerdee..

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Serdar bak ne diyorlar,seni gaza getirmek istiyorlar,hadi gaza gelde koy su siteye güzel bir balik artik:)

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tavşan tüyü muhabbetinizi bizzat evde denedim abi:D bir tutam da olsa tavşan tüyü suyu görünce sümük gibi oluyor, bırakınca dağılıyor ama çekince bildiğin plastik parçası gibi oluyor:D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.