Maksimum seçenek minimum karar..

Konu, 'Makineler' kısmında Tbekler tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi ona bakarsan Daiwaya da bindirmeyecek, yani böyle bir şey yapabileceğini düşünüyosun Shimano nun?:)

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Öyle olmuyor işte. Daiwa alan adam her an o 11 kg yükü bindirebilir. O balık tutmak için almıştır zira, süs olsun diye değil.

Bir sürü videolar filan görürsün. Kocaman balık tutulmuştur. Makineyi gözüne gözüne sokuyorlarsa, Shimano'dur. Ama ciddi av raporlarında vs., balık gösterilir filan, arkada, öylece duran Daiwa vardır. O işini yapmıştır. Daiwa bu mantaliteyle üretilir.

Shimano bunu yapıyor işte. Söylüyoruz, 11kg demek, ciddi bir ısıya dönüşme demek. Bu ısıyı o kalamadan nasıl atacaksın?

Şunu daha önce söyledim. Böyle giriş seviyesi, alt seviye makinelerde Shimano döküntüdür. Böyle abes işler görürsün. Verdiğin parayı haketmez. Aynen böyle yapar geçer. O kısacık kolla nasıl güç vereceksin gibi meseleler sana kalır.

Ama dersen, Stella.. Hah, orada Daiwa ile kapışır, o ayrı. Shimano'nun bizim milletin gözdesi olan giriş seviyesi makineleri, o para verilip alınacak makineler değil.

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Resimdeki makine mi giriş seviyesi abi:D:D

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aynen. 250 - 300 $ arası, bildiğin giriş seviyesi, daha doğrusu alt uç makine.

Üst uç, 500 dolardan başlıyor. Bu segmentte Shimano'nun çok fazla spin ürünüde yok zaten, zira orada işi bilen alıcılar var. Ama çıkrıklar konusu o seviyede Shimano'nun ben varım dediği yerdir. giriş seviyesi çıkrıkları da gayet iyidir.

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Pek ikna edici gelmedi abi:) Kullananların yorumları bilhassa üst düzey bir makine olduğu yönünde o yüzden:)

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Üst düzey makine filan değil, yani high-end kategorisine giremiyor. Neden, işte o "11kg kalama vaarr" dediğin meseleden en başta. 11 kg yükü çekecek kasa yok o alette.

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bunu bilemezsinki abi sonuçta sende kullanmadın bende kullanmadım öyle değil mi?
    Bence biraz ön yargı ile bakıyorsun hatta Daiwa tabun var diyebilirim:)

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kullanıp kullanmamak çok önemli değil. Zira o özellikleri kafanda birleştirebiliyorsan, neyin ne olduğunu görebilirsin kendin kolayca.

Ama gene aynı yere varıyoruz, bakıyoruz.

Shimano alıcam, ne alıcam, Sahara mı, exage'mi alayım kavgası dönüyor. Bizde diyoruz, git Daiwa al, bunlardan iyidir. Sen ise, oradan amanda exsence 3000 var.... İyide o makinenin Türkiye satışı olursa kafadan 1.000 TL olur kesin.

Exsence çok iyi demek başka (ki bu da tartışılır), Shimano iyi demek başka.

Sen gidip, Shimano'nun 250$ olan makinesine bakıyor, bak amanda süper filan diyorsun ama gidiyor 100$ olan makinesini alıyorsun. O 100 $ olan makine, bu randımanı veriyor mu ki?

Sana burada anılan Sahara ile Daiwa muadilin koyduk. Daiwa muadli 125, Sahara 100 dolarlık aletler. Aynı fiyat segmenti içinde, aynı segmentte aletler ve Daiwa fiyatına göre bariz üstün.

Sen ise gidiyor, bunlara değilde, amanda Exsence var diyorsun. İşte buradaki dert bu. Sen gidip üst uç modeller (exsence saharadan daha üst, hem fiyat, hem kalite olarak) süper diye, alt uç makinelerle kazıklanıyorsun, olay bu oluyor.

500 $ verip makina alacaksan, Shimano, Daiwa vs. çok farketmeyebilir. Ama 100 $ bir şey alacak olursan, o zaman Shimano'ya bakma hiç, dön yönünü Daiwa'ya.

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Türkiyede satışı var ki abi olay da bu zaten daiwanın daha düşük modelli makineleri ile hemen hemen aynı fiyata :)

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O makine hadi olsun en az 600 TL olur türkiyede.

Ve gene benim dediğim yere çıkar, pahalı makineler listesine girer, orada da daiwa ile tartışılabilir olur. Ha, ben bunun yerine gider gene Daiwa alırım o ayrı, en azından plastik makara değil.

Ve sana demin dediğimiz yere geliyorsun. Bana gidip 600 TL'lik makinenin özelliklerini gösteriyorsun. Ben sana henüz hiç 600 TL'lik Daiwa göstermedim, farkındaysan.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
  13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Beyan ettiğiniz rakamın yarısı sizce çok değilse.....................

Bendeki makinayıne yapacaksın ki. Stella hoşuma gitse vede ihtiyaç hissetsem, hemen bu gün. Oralara girmesek iyi olur.:confused: :confused:

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ballistic ve Caldia var abi 600 liraya dayandı fiyatları:) Kaldıki Caldia biraz hafif olsa onu da düşünebilirdim:)

Ayrıca shimano avrupa fiyatları ile aynı fiyattan satılıyor burada:)

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen gene git Caldia al, emin ol 100 gr'ım hakkını verir sana 100 kere.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Önemi yok abi, hadi bir sayalım, kaç kişi de 500TL ve üstü makine var?

Bende var, sende de varsa etti iki. Başka?

Bir bak tavsiye isteyenlere. 250 TL civarı ortalama isteniyor makine. Bu segmentte Shimano'lar, Daiwa'lar kadar iyi değil. Bütün mesele bu. İlk bakışta aynı gibi görünen özellikler, fiyatı daha pahalı görünen daiwa'da birleşince cidden iyi netice verirken, Shimano'da bu olmuyor.
    ,

17. 29519

29519

Caldia alma, kullanan arkadaşım var ve memnun değil.
    Ayrıca Serdar ile de at çek için tartışmana gerek yok. Anladığını söyler bir şeyden haberi yoktur. 6 kg lık levreği de rüyasında tutmuştur başka bir şey değil.

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yahu Serdar kardeşim, vallahi sen çok pahacıymışsın.:confused: :confused:

1000 lira dedin, kafadan 500 e düştün. 50 versem, biliyorum o da üzerime kalacak.:p :p :p

Ben bu tür satıcılardan kesinlikle mal almam. Güven telkin etmezler bana.:p :p

Ha, bende vallahi yok. 2 sayma, 1 de kalsın.:p :p

Birde sizin çocukluk ve ilkokul dönemlerinizi gözümün önüne getirmeye çalıştım. Eğer o dönemlerde de böyleymişseniz, öğretmenlerinizden 5 vakit........................................:p :p

Espriler bir yana Serdar kardeşim,

Dediğiniz gibi bırak 250 liralık öneri isteyenleri, 80- en fazla 100 diyenler daha çoğunlukta.

Ben burada kendime bir standart koydum. Dedim ki kendi kendime, '' Bak oğlum Tevfik, burası bir paylaşım sitesi. Buradaki arkadaşların, bu hobi amacının standartı, 150-200 lira seviyelerinde. Bunu 200-250 ve hatta 300 lira seviyeleri ortalamasına çıkartmaya çalış ve arkadaşlar bir nebze daha kaliteli ürünlere yönelsinler ve çok daha uzun süre, aldıkları ürünleri zevkle kullansınlar. Ve kendini de bu standartların içerisinde bulundur. Öyle uçuk kaçık ürünlerle, kendini burada ki arkadaşlardan soyutlama.'' Bu güne kadar bu bakış açısıyla o makina kötüdür, bu daha iyidir diyerek kişileri sabitlemeye çalışmadım. Sadece yönlendirmelerimde olması gereken, yedek makara, misina kapasitesi, tercihlerinde ağırlığın gözönünde bulundurularak boyutunun belirlenmesi gibi, bence önemli ama, sizce çok önemsiz olan unsurları belirtmeye çalıştım. Ha Daiwa mı, elbette kaliteli ürünlerdir, önermelerim de olmuştur belirtilen bütçeler doğrultusunda. Hele ki Crossfire 4000 x i herkese tavsiye ederim. Ama bir Exageyle kıyaslamam mümkün değil.

Bu hobidir benim için. Hobilerimide zevk aldığım yönde yapar, yerine getirirsem mutlu olurum. Gençlik ve çocukluk dönemlerimde, karşıma bir 600 SEL koy, birde moped türü motor ve deyin ki bana, '' Sadece binmek için birisini seç, senin olsun.'' Tercihim Moped olurdu.

Dedim ya, hobi ve zevk. Bunu estetikle bütünleştirdiğin zaman aşk doğar, tutku doğar. Bu da insana doyumsuz haz verir.

Aldım Stellayı elime. Torbası bile şık ve ayrı kalite. Yedek aksamları dolu dolu. Ben kaliteyim diye bas bas bağırıyor. Evirdim çevirdim yarım saat oynadım elimde. '' Acaba ısınırda aşık olup alırmıyım '' diye. Olmadı, o elektriği alamadım her nedense. Benim stilime uygun gelmedi. Belki bir yaz geçerde, bir ömür geçmez bunla dedim.

Hani dediniz ya '' Bende bir iki tane var, sende var mı '' diye. Stella ile tanışmamı, diyaloğumuzu ve sohbetimizi aktarmak istedim size. Tarzımın dışına çıksam da ne yazık.cyrr cyrr

Birde hayretler içerisinde takip ettim. Dünyada kendini kanıtlamış, ekol olmuş, kalitesi herkes tarafından takdir görmüş bir markayı, bu kadar basite indirgeyerek anlatmanız, size olan sempatimin azalmazına neden oldu ne yazık. Samimi gelmediniz bana diyaloglarınızla.

Tabii şunu hiçbir zaman gözardı etmemek gerekir. 100 - 200 liralık bir makinadan 2500 liralık bir makina performansını beklemek hayalcilikten öte değildir.

Verdiği öz güven var ya, o yeter sanırım.

Burada da, sizin cevabınızı bekleyen 2 soru var. Umarım konuyla ilgili sağlıklı bilgiler içeren açıklamaları yaparsınız.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=994583#post994583

Yararlı olacaktır; ya bize, ya da size.

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    :D :D :D :D

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı: