Aslında etkiliyor. Ama çok fazla değil. Uzun, köprüde kullanılan gibi ince ve monofilament bir takım ise çok çok fazla etkiliyor. FC misinalarında hassasiyetleri dyneema'dan düşük olsa da, tavsiye edilebilir seviyede..
Serdar hocam makinaya Dyneema sardıktan sonra malum dyneemanın ucuna halka bağlayacağız,,porsselenden içeri girmesin diye.FC beden/köstek grubunu direk bu halkaya bağlamak yeterlidir.araya tekrar fırdöndü koymak gereklimidir..... Yada en baştan başlarsak makaraya dyneemayı sardıktan sonra FC köstek/beden kısmını nasıl bağlayacağız dyneemaya ve nelere dikkat etmek gerekir seti oluştururken?
Ben ne yaptığımı söyleyeyim. Oraya halka değil, küçük bir lastik top (alsında stoper) taktım.. Böylece hızla çekerken fırdöndü kamışa toslayınca, "krakk" diye iç cızlatan bir ses gelmiyordu artık. Ama bu farkettiğiniz gibi, geçmiş zamanda kaldı. O iribaş stoperler kalmadığı için, bende halka takıyorum Genelde, 10-12 numara küçük fordöndü kullanırım, siyah olanlardan, MUSTAD.. Sarı olanlar pek çabuk telef oluyorlar. Küçük, 6-7 mm bir halkayı, misinanın bağlı olduğu deliğe basitçe takıştırıyorum.. Belki en iyi değil ama bir çözüm işte.. Bu öyle krak trak vururken, kamışın uç porseleninde yorgunluğa yol açıyordur mutlaka... Toplu sistemden neden vazgeçtim sorarsan, bazen makinayı çıkarmak filan gerekiyor, o zaman bir sürü iş çıkıyor insanın başına.. Fırdöndüyü kes, tekrar bağla filan.. Pratik olmuyor. Aslında basitçe, lastik üzerine iki yönlü yarık açılsa... Belki takıp çıkarması kolay ve etkili bir çözüm olabilir.. Aslında olurda.. Dur bir şey bulayım, akşam deneyeyim.. Gene Zihni sinir damarımı kabarttınız bak..
İstoç Kısıkın karşısında,en sağdaki dükkanda 100 MT dyneema 15 YTL diye kampanya varmış.Dayanamadım aldım bir tane yedekte dursun diye İllede örgü isteyen arkadaşlar için uygun fiyatlı bir alternatif...
Bahsettiğiniz dükkanda 2 hafta önce dyneema marka olan 100 metrelik misinayı bana 10 ytl ye bırakmışlardı almadım ve almadığıma da sonradan pişman olmuştum ama bu gün üsküdar cengiz balıkçılıktan aldığım yeni kamış ve makara takımına aynı marka örgü misinayı sardırdım (0.10 luk) bana 14 dediler ama tüm aldıklarımala birlikte örgü misinaya da indirim yaptılar. Bu arada 100 metrelik örgü ellerinde hala var. Bilginiz olsun arkadaşlar.
E-Bay'daki Dyneemalar Arkadaşlar ebay almanyadaki dynemalar buraya göre çok ucuz. Hiç getirten ya da fikri olan var mı kaliteleri hakkında. http://cgi.ebay.de/Dyneema-geflochtene-Angelschnur-1000m-Neuware_W0QQitemZ170072202687QQihZ007QQcategoryZ32541QQrdZ1QQcmdZViewItem Ciddi ciddi getirtmeyi düşünüyorum da.
Ziya bey fiat olarak belki ucuz hatta kaliteli olabilirler ama kargo ücreti bedelinin çok üstünde. Tahminen 100-150 YTL arası kargo ücreti tutar.
Ben getirttim 270 mt. olanı ve kullanıyorum. daha once hic kullanmadıgım ve burdakilerin kalitesini bilmedigim icin birsey diyemem. kargo o kadar tutmaz ama gelen giden bir tanıdıga elden getirtmek daha iyi olur. yada satıcıya mail at ve TR.ye kargo fiyatı sor.
yahuuu bu kargo fiyatlari ne bicim Burdan (Danimarka-Türkiye) kargo bedelleri söyle: 500 gram'a kadar: 10 YTL 1 kg kadar: 16 YTL 2 kg kadar: 25 YTL 20 kg kadar: 119 YTL vs vs vs......
Deniz Helsinkiye yurt içi kargo ile tişört gönderecektim benden 145 ytl istediler (Artık İzmir'e gidince UPS ile göndereceğim başka çarem yok.)
Kötüsü, çabuk eskir, liflenir. Ama genelde sağlamlığı yeterlidir. Eğer makinaya sarıp kullanacak, önüne iyi misinadan takım yapacaksanız, kötü olması pek bir şeyi değiştirmez.. Genelde takılmadıktan sonra kopmayacağı için, iyiside kötüsüde ilk takılmaya kadar dayanacağı için, adi olması pek fazla sorun olmaz. Fakat, dyneema diye başka bir şey satarlarsa, onu bilemem...
hocam, fiyatlar cok makul, bu fiyatlarda sasiracak birsey yok, hatta ucuzluguna sasirmak lazim. ahmet abi, izmir'e gelince tshirti bana getir, ben gondereyim, muhtemelen daha uygun fiyatla gonderirim. yurtdisina numune gonderip getirttigim icin uluslararasi kargo tasimasi yapan bazi firmalarla calisiyorum, daha hesapli fiyatlar alabilirim saniyorum.
Makaraya Misina Sarılması Yeni aldığım makinaya misina sararken bayağı zorlandım.Bundan dolayı yapılan yakınmalar aklıma geldi.Galiba çareyi buldum gibi.100 gramlık kıstırmayı misinaya geçirdim.Misinanın ucunu balkon demirine bağlayıp yavaşça aşağıya (5 kat) gönderdim.(misinayı 12-13metreaçıp misinanın bağlı olduğu mantar ve kıstırmayı sepet içine koyup aşağıya indirdim.) Daha sonra misinayı kamışın halkalarından geçirip, makinaya ulaştırdım.En sonunda makaraya misinayı sardım ,hiçte fena olmadı.Hoşça kalın.
Makaraya misina sarılması Sevgili dostum FEYYAZ..bende 4. cü katta oturmam hesabıyla makaraya misinayı sarmada önceleri sizin gibi yapardım..şimdi ise mesleğimin verdiği avantajla tahtadan konik biçimde misina sargısının üstüne gaçebileceği,tahtadan bir malafa yaptım. bunuda masaüstüne sabitlediğim bilyalı bir mile geçirip..misinayı hem makara hemde makina ya sardırıyorum.sizin böyle bir aparat yapamıyacağınız için,misinanın geçebileceği uygun bir pep şişe kullanarak böyle bir sistem elde edebilirsiniz.OLTALARINIZ BALIKSIZ KALMASIN. TOM AMCA
Makaraya misina sarılması Sevgili ZODİ Çok iyi tahminde bulunmuşsun aynen düşündüğün gibi yok yok,bir torna dezgahı eksik. ahh..yengenin elinden gelse hepsini kapı önüne koyacak....ne yaparsın oda haklı,apartman katında olmayacak aparatlar.OLTALARINIZ BALIKSIZ KALMASIN. TOM AMCA
sevgili dostum. çile misina içine bir adet sünger yerleştir gergin bir şekilde, sonra at yere, hiçbir şekilde karışmadan, dolanmadan, aynen çile sünger ile birlikte top gibi dolanırken sen rahat bir şekilde makarana sar... tecrübe ile sabittir.
Kardeşim ben çile misinanın ortasına pet şişe koyup önce mantara sardım.Sonra bunu makaraya sararken sarma işlemi iyi olmadı.Bunun üzerine balkondan sallandırma işlemini yaptım .Alakanıza teşekkürler.
Köstek Için Minimum Gam Yapan Misina Tavsiyeniz? Köstekler çok Gam Yapiyor Malum.hangi Misinayi Tavsiye Edersiniz.0.10,0.12 Bedenler Için