Misinalar ve örgü ipler

Konu, 'Misinalar' kısmında sailor499 tarafından paylaşıldı.

1. covanny

covanny Fatih

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kg turna
    Damyl misina nasıldır?0,25 liği 500m 12.5 ytl rengide sarımtırak kum rengine benziyor.

2. CnKmN

CnKmN Cenk Kaman

0,25 mmlik mustad dan guzel bır mısına:

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=DYN 025

fiyat olarak bıraz daha uygun 0,35 mmlik mustad mısına:

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AYK CT 0.35 350

0,25 mmlik mıtchell SPIDER WIRE STEALTH misina:

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=BRWS 0.25

tercih tabi senın..sadece model ve fiyat bilgin olsun diye linkleri verdim.dukkan dukkan gezersen sana en uygun olan mısınayı alacagına ınanıyorum...

kolay gelsın..

3. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    1. misina çok iyi gakay tek problem kazara dibe takılırsa ya oltanın ucundan misinayı keseceksin yada makina diş atana kadar uğraşıp ondan sonra keseceksin
    2.misinada çok iyi fakat bildiğim kadarıyla(araştırdım bayağı)sazan için
    3.misinada süper misina fakat o misinaya değecek balık varmı senin orada mesela ben burada istavrit vs. tutacaksam o misinaya kıyamam
    assoda güzel misina ben d.s kullanıyorum fakat takım yapmaya
    makineye sarmak için bence 0,35 orta kalite bir misina yeterli olucaktır

4. CnKmN

CnKmN Cenk Kaman

Erdem abi dedıgın gıbı 3. linktekı mısına super ama bıraz pahalı..2. linkteki mısınanın fıyatı ıyı ama sazan ıcın kullanıldıgını duymamıstım...:rolleyes:

5. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    bende sonrada öğrendim 3.misina hakikaten kullanmaya geğecek avlarda kullanılabilir

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sağlam düğüm tutmayı bırakın, florokarbonlar doğru dürüst düğüm tutmamayla meşhurdurlar. İğne düğümden kurtulup gider, Stopersiz, beden düğüm atmadan bağlayacağınız köstek mutlaka kayar...

Bilgiler iyi niyetli, hoş bir çalışma olmuş ama, bir kaç kusuru mevcut.. Nasuhi Hocayı görünce kendiyle tartışır, anlaşırız sanıyorum...

7. foloro karbon

demiş sevgili arkadasımız.
    10 bin yıl oldugu yerde kalması bence bir misina için yeterli kirlilik. kirlilik sizce şu an hemen size zararı olan sey midir* bU HATAYA GUNLUK HAYATTA HEPİMİZ DUSUYORUZ ASLINDA.
    yani bu duruma göre 400 yıl denizde bozulmadan kalan naylon esaslı misina yada poşet zararlı bin yıl kalan zararsız mı oluyor?. sonuçta denize attıgınız naylon misina da sizi kanser yapmıyor. o bozulana kadar siz zaten ölmüş oluyorsunuz. sizi kanser yapıp ölduren bir önceki kusagın zehirli atıkları oluyor. sizde torunlarınızı zehirliyorsunuz.
    dogaya uyum saglamayan yani bir yararı olmayan ve kaylardan bile çok dayanan bu fc misinaların o binlerce yıl içinde ne kadar birikecegini ve sonucta yabancı bir işgalci olarak ne kadar zarar vereceginide biraz dusunmek lazım.

kimyasal bir ukalaık daha yapayım. bir şekilde flor yadaklor içeren tüm bileşikler zararlı ve kanserojendir. buna teflon tencerelerimiz de dahildir. bunları kullanmaya devam etmek belki simdi bizi kanser yapmaz ama torunlarımıza ihanet demektir.
    çevre bilinci konusunda hepinizinhassas oldugunuza inanıyorum

sonuçta.
    sanırım halihazırda kullandıgımız urunlerin tamamı çevre bilinci olmadan yapılan üretimlerin bir uzantısı oldugunan dolayı hala çevreyi öyle yada böyle kirletiyoruz. Daha önceki bir topik te sende binlerce ton kursunun amatör balıkçılarca denize atıldıgındna bahsediliyor. bize düşen en dogrusu özenli olup fazla atık bırakmamak. ve en zararsız ürünleri özenle seçip 3-5 kurusa kıyabilmek olacaktır.

bu arada misina rengi konulubir topikte çevre kirliliğine girip çevre kirliliği yarattığım için herkesten özur dilerim.

8. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Hayalet misina

Arkadaşlar balık malzemesi satılan yerlerde hayalet misinadan yapılmış çapariler var. Kullanan varmı randıman alınıyormu ? Misinanın suda görünmez olduğunu pek sanmıyorum ama bilgisi olan arkadaşlar vardır.

9. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Florocarbon misinalar

Halihazirda kullanilan misinalarin cogu ya monofilament(%90), ya decron, veya Braided(orgulu),braided decron,florocarbon veya gel-spundur.
    Kisaca sorunuza bu bilgiden sonra cevap verirsem Floracarbon isigi kirma katsayisi su ile ayni oldugu icin suda gorunmez. Floracarbon monofliment'e gore cok pahali bir maddedir.Bu yuzden balikcilar genelde Florocarbonu beden ve kosteklerde kullanirlar. Floracarbonun mukemmel taraz direnci, esneme katsayisinin kucuk olusu(cok az esner), monoflamente gore daha sert olusu gorunmezligi, dugum kavrayisi, gam yapmaya dayanikli olusu onu kostek ve beden misinasi yapmistir. Gene pahali oldugu icin, degerli baliklara karsi yayginlikla kullanilir. Bana sorarsaniz 1 kg kadar olan baliklarin caparilerinde floracarbon kullanmak hem gereksiz, hem pahali, hem aslinda dez avantajlar icerir.Soyleki kucuk baliklarin capari kostekleri 13 ila 17 cm arasindadir. Monofilamentin esneme ozelligi bu kadar bir kisalikta buyuk fark yaratmaz. Yaratsada avantaja yaratir.Bu mesafede floracarbon sert oldugu icin capari kostegine monoflamentin verebilecegi serbest dogal goruntulu hareketi veremez.Biliyorsunuz ki capari kucuk baliklari surusunu taklit eder ve bu baliklarin sanki bir suru halinde suda hareketlerini caparici oltasina vermeye calisir. Bence ince olan (1kg kadar baliklar icin) capari kostegi ve bedeni bu incelikte oldukca gorunmezdir. Ben kazik gibi gorunmez bir capariyi kullanacagima, suyu emen ve suda yumusak hareketleri yansitan monoflament
    capariyi tercih ederim.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir bilgi: FC misinanın yeterli yumuşaklıkta ve gene esnemeyen türleri de vardır, Berkley Vanish mesela..

Ama gerekmez aranıp durmaya.. Çapari için, bedeni FC yaparsanız, daha uzağa atılabilen, ince takım kadar verimli bir takım elde edersiniz. Yani, 0.25/0.30 FC bedene, 0.10, 0.12 köstek ile gayet iyi netice alırsınız..

Akıntılı sularda 0.16 FC köstek kullanmak, daha geç eciş bücüş köstekler demek oluyor. Bu nedenle, bilhassa boğazda FC köstekler daha verimli olabiliyor..

Diğer yandan, bu misinaların suda görünmezliğini filan bilemem. Fakat her iki yanımdakilerle aynı yemi kullansak bile onlardan abartmasız on misli daha fazla vuruş aldığımı söyleyebilirim.. Benim patır kütür çektiğime bakıp yemli takıma dönen, sonra da gene tutamayan av komuşlarım alışık olduğum bir şeydir..

11. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    ÇAparide kullanmak anlamsız ,zira istavrit zaten ürkek balık değildir.
    tüye bile atladığına göre :) zaten misinada secicilik önemli değil
    Ama yemli takımda Levrek ,lüfer vs gibi daha büyük ve secici balıkta daha faydalıdır FC kullanmak

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Birol istavrit'te aslında bayaa seçici balıktır. Aynı yerde FC ve normal misina ile çok farklı neticeler alırsın..

Genelde saldırgan predatörler misinadan ürkmezler. Lüfer bunlardan biridir. Ama genede görünmeyen misina avantajlıdır..

Balıkların misinaya tepkisi %100 değil. Yani kalın, görünen bir misina bile balığı yakalar.. Ama diğerinden daha az.. İstavrit canavarlarımıza bilhassa FC misina tavsiye ederim, özellikle yemli takımda randımanı misli misli yüksektir.

13. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Serdar,
    biliyorum aslında saldırgan balıklar pek misina takmaz ama
    yinede FC misinayı istavrite harcamak pek aklı selim değildir.
    Yemlide (mırmır,çupra,levrek,lüfer) ve bilimum at-bekle tipi avda FC kullanmak daha mantıklı.
    belkide ben buugüne kadar tonla istavrit (tekneden) yakaladığım için
    istavrite özel birşey yapmak içimden gelmiyor....
    takım hazırlama enerjimi yemli takımlara harcamayı tercih ederim.
    Üstelik bu takımla balık alırsam FCnin farkı deme şansım olur.
    Aynı şey İstavrite yapsam,zaten en kötü misina ilede yakalandığı için herhangi bir lezzet vermez av....

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aynı fikirdeyim, ama herkes öyle düşünmüyor.. Zevklerde tartışmaya gelmez malum..

Cumartesi günü birader ile Galata Köprüsündeydik. Kefal için kurt attık, bir sürü istavridimiz oldu.. Biz yemli ile patır patır çekiyoruz diye yanımızdakilerde yem aldılar, çapariye yem taktılar vs. nafile..

Biz ise istavrit gelmesin diye türlü türlü yem denedik. Hamsi, karides, kurt, ekmek.. Ekmeğe bile istavrit vurdu.. Şöyleki, ekmek bulamadık, bayat bir şey bulduk.. O da tahminen dibe inene kadar dağılıp gitti. Kalan çıplak iğneye istavritler hurra.. Eh, çıplak iğne için istavritten başka bir şans olmadığna göre, kurt vs. devam ettik..

Ha, hamsiye sıklıkla, karidese ise arasıra irice yapraklar atlıyor. Ama küçük iğne olunca, yutup kendini telef ediyorlar..

15. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    cumartesi öğlene doğru köprüden araba ile geçtim ve gözüm seni aradı ama göremedim.
    1-2 malzemeci gezdim kabataşa doğru yol üstünde olanlardan.
    birinde Yozuri mirage 150 mt. 15 ytl idi. ayrıca hybrid'de vardı.Sanırım o da 250 Mt 25 ytl idi.Aklında bulunsun.Ama incesi yoktu dükkanda.belki depolarında vardır. 0,35 -0,40 - 0,50 mm felan vardı.....Dükkan ismini hatırlamıyorum ama Vira'nın yeni açılan bir dükkanı var.Onun tam karşısındaki dükkan.Yani Karaköy-kabataş istikametinde solda kalıyor.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Doğrusu, 0.25 FC misina arıyorum, bulamıyorum :(

Sanırım üsküdar'a radar'ın oradan Cengiz balıkçılığa doğru giderken bir yer vardı, orada olabilir. Gidip bakmak lazım..

Haa, YOZURI MIRAGE güzel bir misina, almayı, denemeyi filan planlayanlara tavsiye ederim. Albashop'ta 40 YTL'den pahalı..

Ama 150m misinaya 50 YTL vermek pek akıl işi değil.. Şöyleki, bunların en iyilerinden biri P-Line'dir, onun 230m'si 16.30 $ = 23 YTL filan eder.. Gene üst uç markalardan olan Seaguar'ın 0.24'ü 1000m lik makarada 72 $ = 100 YTL.. Bunun 150m'si 16 YTL ediyor ki, Seaguar olunca makul bir fiyat. Burada mevzu FC misina olunca resmen soygun var gibime geliyor..

Aklımdan geçen şu.. Cabela'nın ProLine'ları var. 1500 m makara 25$ Eder 40 YTL. Şeytan diyor geç siparişi, 2-3 sene misinaya para verme :)

17. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......

Almanyada varsa bu proline aybaşında annemler gelecek getirtelim 1500metreyi...
    Mirage 0,35 ile levreğe atçek bedeni ne üzel yapılır. Makarada dyneema,rapala bedeni mirage..muhteşem ikili :D

18. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Arkadaşlar bilgileriniz için teşekkür ederim.Samsunda istavrit çinekop ve yazın arada eşkina avlıyabilliyoruz yani sizdeki gibi bol çeşit ve bol balık yok 20 gün sonra çapari ile istavrit başlar bir ay sonra seyrekleşir.O zaman biraz çapari seçiyor renk, misina kalınlığı.Ben bazen hazır çapari alıyorum samsunda normal misina ile 1 ytl burdaki terimi ile hayalet çapara 1.25 ytl . Ben pek kullanmadım bu sene deneyeceğim onun için deneyimlerinizi öğrenmek istemiştim.Beni bilgilendirdiniz hepinize teşekkür ederim.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tüh, şeytan galip geldi, dün #8 olandan 2100m sipariş geçtim. 600 Yarda No-Vis, 1500 kusur yarda ProLine sipariş verdim, 15$ yol masrafı ile beraber 60$ filan tuttu.. 1 aya kadar anca gelir hemde..

Ama aynı zamanda Zonker strip alayım dedim. Fly yapmak için kullanılan bir şeydir bu. Onu gönderemiyorlarmış. Sanırım hayvandan elde edildiği için. Bu ucuz bir şeydir, 2-4 dolar filan eder. Ondan bir kaç tane getirebilecek birisi olsa pek iyi olurdu..

20. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Resmini koysana şu Zonker Strip'in. İsimle pek bulamaz abim,ancak resmini gönderirsem bulabilir.Balık ile ilgisi olmadığı için pek anlamaz
    malzemeden.
    TRde olmayıpta avrupada olan ufak tefek ama yararlı malzemeler
    nelerdir serdar hocam,onlardanda getirtelim..

Bu arada misinalarından birkaç kulaçlığına el koyabilirim haberin olsun :D