Misinalar ve örgü ipler

Konu, 'Misinalar' kısmında sailor499 tarafından paylaşıldı.

1. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    birol abi ben cuma günü avcılardaki silah dünyasından aldım. yu-zuri marka mirage model 0,29 150 metre fiyatı diğer firmalara göre oldukca iyi. 25 ytl. av marketinde aynı ürün 45 ytl bilgilerinize

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Köprüde gece.. Soğuk ve balık yok..

Malzeme satan biri var. Dyneema dedim, "Yok o titanyum misinadır aslı. Dyneema markadır. Onlar Mustad'ın Titanyum ile çıktı. Kırılır, kırılmasa iyidir de.." zırvaladı bir sürü. Neyse, folorkarbon misinayı gösterdim. "Cam misina" dedi. Bir cam misina varmış, birde mum misina.. Gene bir sürü zırvaladı..

Demem o ki, malzemecilerin de haberi yok. Ama mangalda kül bırakmıyorlar.. Spota, "hayalet, görünmez misina" filan dersen anlarlar. Ellerinde Suffix Invisiline vardı. Bitirmedilerse. Tavsiye edilecek bir mamüldür..

Fiyat vs. olarak tavisye edebileceğim, SAMM DICLE. Fakat o da bir tek Sürmeli'de (Karaköy, vapur iskelesinin hamen orada) mevcut (başka yerde raslamadım). Fiyatı gayet uygun. Eksisi, daha çabuk liflenip eskiyor. Ama zaten bize eskiyecek kadar dayanmıyor malum takımlar. Takıyorzu bir yere, bırakıyor kısa zamanda.. Yok ben kaliteli arıyorum derseniz, DUEL. Kısık'ta mevcut. Kısık'ta toptancı olduğu için, bazı bayilerinde de mevcut. Bayilerinden daha ucuza alırsınız, bunu da hatırlatayım. Ama fiyatı 3 misli tuzlu.

Bu arada, florokarbon takım ile çalışacaksanız, zayıf takım ile çalışmayı öğrenmeniz lazım. Parmağın canına okuduğu doğru. Bu atış mesafesini azaltır, çünkü, 0.12 misinayı çok çekecek kadar güç verince, eliniz tutmaz olur, keser bıçak gibi. Bu duruma karşı şunu önerebilirim:

3. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Yemli takımlar için Köstel ve köstek bedeni yapacağım için inceliği ,kesmesi felan sorun değil....
    Mırmır,kefal,ispari,izmarit vs için 0,15-0,20mm arası köstek
    ve 0,20-0,25mm arası köstek bedeni uygundur dimi?
    Önümüzdeki yaz aylarında ,yazlıktan atmak için Dyneeme alıp makinaya sardıracağım ama köstek ve köstek bedenleri için birkaç günde bir yenilemek gerektiği için Daha ucuz olan Fluoarcarbon tercih edeceğim gibi....

4. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve surf kamış 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Birol, Serdarında dediği gibi Sürmeli'de (Karaköy, vapur iskelesinin hamen orada) mevcut. Ben ordan aldım. Girdim içeriye bana floracarbon lazım dedim adam standtan hemen gösterdi ve diğer misinalara nazaran elinde sadece 2 tane kalmıştı onuda ben aldım. Neden bundan bitti dedim. Çok rağbet var buna dedi. 0.25 ve 0.30 aldım.
    Nasıl olurda senin gittiğin malzemeci floracarmon misinayı bilmez anlayamadım. Demekki işlerini iyi yapamıyorlar. Bu misina bilinmeyen bir misina değilki.
    Sürmeli balıkçılık bu konularda oldukça iyi. Banada orayı Serdar tavsiye etmişti sağolsun.

Birde sürmeliden SAM marka dyneema misina aldım 0.26 21kg çekeri var. 25 ytl ödedim. Makinama taktım. Çok farklı bir misina türü. Avlanmanın keyfine varıyor insan. Serdar üstadın dediği gibi takıma kıraça vursa çinekop sanarsın. Takımdaki en ufak hareket elinde hissediliyor. Ayrıca da sağlamlık konusu insana güven veriyor. İleriye asılarak atışlarda muhteşem bir güven veriyor insana. Kesinlikle bundan sonra bu misinadan başka (Dyneema) makinama misina takmam.

Ayrıca dün akşamda floracarbon takımla 5 li 4 mumara iğneli yemli mezgite gelinciğe attım dragostan. Yanımdakiler tek tük alırken ben 2-3 aldım. Bana gelip ne yem kullandığımı sordular. Yani bu derece farkını kendinde göreceksin.

Saygılarımla.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Selçuk, var bir bildiğimizde ondan foruma geldiğimiz günden beri, illada dyneema, illa da fc diyoruz..

Sanırım, bunları kullanan vazgeçemez diye daha önceden söylemiştim..

Sırada, iğne meselesi var. Birde onu çözersek, balikavi.net taifesi, gittiği yerde belli olan adam olacak. Sanırım, eski balıkçıların martıları filan gözlediği gibi, balikavi.net tayfası gözlenecek, onlarda nerdeyse herkes oraya toplanacak.. Ve takımları karışacak, ve herkes ne yem kullanıyorsun filan diye gelip gidip kafa ütüleyecek. Bunları böyle açık açık yazarak hepimize iyilik mi, yoksa kötülük mü ediyoruz, bunu tarih gösterecek.. Umarım hayrımıza olur..

6. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Serdar kafama takılan akşam karanlığında floracarbon gündüz kadar etkilimi. Ben pazar akşamı farkı anladım ama yemdende olabilir kanaatindeyim. Ben yem olarak karides ve sübye kullandım. diğer yanımdakiler ise standart tavuk kullanıyordu.
    Acaba yemdenmi fark yoksa misinadanmı anlayamadım tam olarak.

Son düzenleme: 13 Kasım 2006
  7. yalcinicli

yalcinicli

Selcuk bana kalirsa yemden.
    Cocukken bulamazdik oyle misina falan. Tesbih dizilen 0.5 kalinliginda kizil kahverengi ipleri kullanirdik. Hem denizde hem de tatli suda baligimiz eksik olmazdi. Elbette misinanin kalitesi onemli.

Hersey 4 x 4 olsa bile olmadi mi olmuyor iste.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Selçuk kardeşim, her ikiside olabilir, olacaktır..

FC misina, misinadan ürken balıklar için etkili oluyor. Ben 0.30 / 0.40 ile kefal tutuyorum, dip kefalı, multi kiloluk. Bunlara 0.25'den kalın misina atarsan zor tutarsın. Dahası, hepimiz ekmek atıyoruz, benimkine hem daha çabuk, hem daha çok balık vuruyor. Aynı durum izmarit içinde yaşanıyor, istavrit içinde.

İki şeyi karıştırmamak lazım. Balık vurması, balığın tutulması. FC misina, balığın vurmasını kolaylaştırıyor. Ama bu belkide daha az aç ve daha küçük olan balığında vurması demek. Buda daha sakin yeme atlayan balık demek. Bu nedenle FC misina da, balığın iğneyi aldığından biraz daha emin olmak gerekiyor.

Bunun aslı var mıdır diye test etmedim değil. FC misina daha iyi çıktı. Ama sadece ben test etmiyorum elbet. Başkalarının da görüşleri olumlu genelde. Bir de bilimsel bir test yapılmış. 0.80 gibi kalın misinalar bir havuza gerilmiş. Önce sıradan misina. Sonrada FC misina ile test edilmiş. Buraya salınan levrek, öbür uçtaki yeme giderken, FC misinalara en az %40 oranında daha çok çarpmış. Bu testin defalarca, farklı şekillerde, başka balıklarla vs. tekrarlandığında da aynı sonucu verdiği görülmüş. Ortalama %70 oranında FC misinalara tosluyormuş balıklar. Diğerlerinden sakınırken bunlara küt diye vurup geçiyorlarmış..

İşin esprisi şu. Her balık her zaman misinadan ürkmez. Eğer size, ince takım, ince takım diyorlarsa, işte o takımı FC yapmak iyi olacaktır.

Aslında püf noktası şu. Elinizdeki takımdan memnunsanız, neden FC ile filan uğraşasanız ki? Ama biraz kıt zamanda, kıt balık görüyorsanız oltanızda, FC size bir alternatif olur. Bir deneyin, 10 YTL verip FC misina alın. En kötü ihtimalle, aynı randımanı alırsınız.

Bir şeyi unutmamak lazım. İğne, misina, yem, uçtaki fırdöndü, ellerinizdeki koku vs. vs. bir bütündür. Biri kötüyse iş kötüleşir. Bunlar bir zincir gibidir. Zincirin kaldıracağı yük, en zayıf halkasının kaldırabileceği kadardır. Eğer sizin yeminiz çekmiyorsa, misina farketmez. Eğer sizin iğneniz ürkütüyorsa, yeminizin, misinanızın önemi olmaz.

Birde, FC misina her zaman her yerde pek iyidir gibi bir kaide de yok. Örneğin, sığ yerlerde UV emilimi nedeniyle, sazan bunları pek güzel görür ve ürker. Sazan için, kırmızı misinalar daha etkili olur, çünkü, kırmızı rengi sazan göremez. Görme sınırı UV'ye kaymıştır. Eee, çileğe nasıl geliyor? Kokusu elbette.. Ama dipte uğraşıyorsanız

Fakat turna ve kefal, istavrit, izmarit vs. kırmızıyı gayet iyi görür. Yaşadığı derinliklerde zaten UV ışıktan eser yoktur..

FC'nin başka avantajları da vardır. Daha az esnektir, uzamaz. Kolayca tasmalarsınız. Daha çok dayanır, sürtünemeden filan pek etkilenmez. Yamru yumru olunca, biraz çekersiniz düzelir. Daha zor düğüm tutar, düğümden kurtulur, size düzgün düğüm atmayı öğretir :)

Ama dediğim gibi, takım taklavatınızdan memnunsanız, neden FC vs. macerasına atlayasınız? Eğer içindeki "macerayı seven adam" uyanmışsa, o zaman.. Takımınızdan memnun değilseniz, herkes tutuyor ben niye bakıyorum diyorsanız, işte size bir fırsat.. Deneyin ve görün..

9. furunotr

furunotr Haluk

O malzemenin ne olduğunu anlayamadım, bir de nerede bulabilirim onu belirtebilirmisiniz. Galiba parmağa falan takılıyor parmaklık gibi benim için yararlı olacak.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu bir tetik. Bunu kamışa tutturuyorsunuz. Misinayı geçirip, bırakacağınız zaman tetiği çekiyorsunuz..

Bundan, makina alırken yanında promosyon vermişlerdi, Hatteras Outfitters'ten...

Biraz araştırırsan, benzerini vs. bulursun..

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Berkleyin yeni örgü misinasını biliyormusunuz,Berkley Fireline Crystal misina monofil ipinden örülmüş yani laylondan çekeri çok enteresan mesela 0,04mm 3.5 kg çekiyor,,misinanın bir özelliğide çok şeffaf olması,örgü olmasına rahmen misinayı üstünde yazı olan bir kaleme sararsanız kalemdeki yazıların okunabilir olması,bence ince olan misinadan çok verimli köstek olabilir,sevgiler.

12. Matchbox

Matchbox

TR de henüz yok zannedersem....

13. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    abilerim bir sorum daha olacak peki bu fc misinalarla düğüm çeşidi selçuk abi ve serdar abi sağ olsunlar belirmişlerdi. fakat iğne palası delikli değilde normal mustad 1250-D grubundan bir iğne ise nasıl bağlayacağız. bu kanuda bilgi verirseniz cok memnun olurum.

14. furunotr

furunotr Haluk

Teşekkürler, anladım ne olduğunu bulmaya çalışacağım, kullanmayı becerebilirsem benim için çok işe yarar bir malzeme olacak.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bildiğin gibi bağla. Ama sıkmadan önce iyicie ıslat, tükrükle vs. Birde artan parçada 2-3 mm kadar bırak, dipten kesme.. İdeal olmayabilir, ama başka yol olmayınca, el mahkum..

16. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Peki Serdar ,eski tüfekler misina uçlarını yakıp top haline getiriyorlar
    düğümden kurtulmasın diye.
    Bunun bir sakıncası var mı.O bölgenin ışığı kırması ve kendini belli etmesi vs.. yüzünden balığın ürkmesi,kolay yosun vs.toplaması gibi şeylere sebep olurmu?

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bende yapıyorum bazen. Yanan sigarayı yaklaştırıp. Ama doğrusu, eriyip top gibi olması hoşuma gidiyor, o yüzden yapıyorum.. Sağlamlığı, görülmesi vs. üzerine hiç bir bilgim yok, bilgi sahibi olmayınca, doğal olarak fikrimde yok..

18. Matchbox

Matchbox

Dyneema Misina Rengi?

Dyneema misinalarının rengi neden yeşil ve yeşil tonları oluyor?
    Bunun özel bir sebebi varmıdır acaba?
    Birde 0.06 lik dyneema makinaya sarılırken ince oluşundan dolayı herhangi bir sorunla karşılaşabilirmiyiz?

19. forsakenx

forsakenx

Favori Kamış:
    3.60m balzer saphire+ryobi 4000 makine
    En İyi Avı:
    hala avdayım:)
    çok Acil 008-010 Ml Köstek Için Misina Tavsiyesi

Sağlam,daha Az Gam Yapan Misina Tavsiyenizi Alabilirmiyim.istavrit Izmarit Vs Için.

20. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    serkan, ben malzemecide gri ve yeşil tonajlarını gördüm. Koyu yeşilini tercih ettim. 0.06 makina için fazla ince gibime geldi. Ben 0.18 ve 0.26 kullanıyorum çok memnunum. 0.06 malinada hiç yer kaplamayacağından altına kalın işe yaramaz bir misina sararsan iyi olur.

Rasgele.