Selçuk, ben direkt olrak bottan veya fiberden kullanacağım için (kıyıdan at çek yapmayacağım) altına kalın bir şey sarmama gerek yok zannedersem....
Yeşil misina, dik durursa, yandan bakan balık için fona karışan, seçmesi zor bir renk olurmuş. Duman rengi, gride aynı şekilde. Ama biri çıkıp diyorki, yok ağa.. Pembedir görünmeyecek renk.. Öbürkü, fosforlu yeşil.. Şimdi, bu misinalar balık tutmak için değil, balık tutmak isteyene satmak için yapılıyor, diğerleri gibi.. Öyle olunca, işte bu renkler ortaya çıkıyor.. Kırmızı isteyene kırmızı, yeşil isteyene yeşil.. Nabza göre şerbet yani.. Eee, ne olacak o halde? Bir permanent kalem alın, misinayı boyayın sizde.. Çünkü, dyneema kendisi hafif sarımsı, beyaz renkte bir lif. Bunlar boyanıyor, sarıma geçmeden. Sizde boyayın, olsun bitsin, canınızın çektiği renge.. Eğer renkse mesele.. Diğer yandan, teknedende kullansanız, aman elinizde tutmayın. Muhakkak bir makineye sarın, kamışı kapatın, öyle kullanın en azından.. Kasnak kullanırsanız, gene bir eliniz misinada olacaktır. Neye uğradığınızı bile anlamadan parmağınızı vs. elinizden alıverir aman maazallah..
Serdar Bey, Hem makinaya sarılı olarak mercan-karagöz avı için kullanacağım, hemde kasnağa sarılı olarak sırtıda (levrek, sinarit, akya, vb ) kullanacağım. Ancak sırtı için özel eldiven aldım kendime... O yüzden eldivenle sorun olacağını zannetmiyorum...
İsabetli bir fikir, sırtı için, bilhassa iri balık sırtısı için örgüden vazgeçmek... Örgünün avantajı kıyıdan atınca daha uzak atış, ufacık balıkta bile daha iyi hissedilen vuruş, birde kolay kolay kopmaması, eskimemesi... Bunlar sırtı yaparken pek bir anlam ifade etmiyor...
selamlar hocam misinenin renkli olması kullanacağın derinlikle alakalı derin sularda koyu renk sığ sularda açıkrenk kullanmalısın.balıklarrı ürkütmemek için selamlar burak 1975 yalova
Asso Double Strength misina Arkadaşlar, Galata köprüsünün altındaki Spot'tan 0,22mm Asso Double Strength misina aldım. Fakat evde yaptığım kopma testinde misina üzerindeki değeri vermiyor. 9 kg çekmesi gerekirken 3-4 kg arasında kopuyor. Açıkcası misinanın makarası paketlenmiş olmadığı için ben bir dolandırıcılıktan şüphelendim. Hani Asso makaraya başka bir misina sarılmış olabilir. Bilemiyorum. Emin olmak için birkaç deneme daha yapacağım. Düşüncelerinizi bekliyorum...
ekrem selamlar ben asso 0/20 ile 100 gr rahatlıkla atıyorum sende 0/22 ile 115 dene bakalım ne sonuç verecek kopmazsa bilki misina sağlam koparsa içler acısı ben hatta 0/20 ile 115 de denedim ama fazla ömrü olmuyor 20 30 atış sonra artık dayanmıyor ve çaaatt. bide yaptığın takımada beden düğümsüz olsun yoksa hiç dayanmaz hadi rastgele gene görüşelim bizi haberdar edersin rastgele...........
?? Mustafa, 5 kiloluk bir deterjan bidonunu kaldırmayı denedim koptu misina, belki 100gr'lık kurşunu atarken kopmaz ama yine de üzerinde yazan değeri taşıması gerekmez mi? 9 kilogram yazıyor. 5 kiloluk bir balık gelse, olta ile su üzerine çıkaramayacağım demektir. Benim merak ettiğim bir sahtekarlık olabilir mi? Satın aldığım yer misinayı değiştirmiş olabilir mi? Bunun olmadığına emin olsam ben bu misinayı Asso'ya italyaya geri gönderirim değiştirin misinanızı diye...
evet arkadaşım sana katlıyorum bende asso aldım düğüm attınmı yamulup kalıyor özellikle köstek ve iğnelerde. bu sorunu yaşamayacağımız bir marka varmı?
cormoran deneyeceğim..ben şimdiye kadar tavsiye edilen markaları denedim ama olmadı hep problem yaşadım..Şu cormorana bakayım birde...
ekrem değişmişte olabilir değiştirilmemişte olabilir ben bu sorunu kanca markasında yaşadım mustad kanca aldığım zaman özellikle kırmızı etiketli olandan bahsediyorum kancaya bi bakarım iki üç defa mustad olmadığının farkına vardım ve değiştit dirdim değiş tokuş olabilir sizde bakın kolayca ayırt edilebiliyor
Ben de Asso Ultra ve Asso Double Strenth de çok sorun yaşadım. Sağlamlığını test etmedim ama yaptığım tüm beden ve kösteklerde ondüle ve burulma oluştu. Avlanırken de yemin asimetrik oluşu tüm takımı aniden işe yaramaz hale getirdi. Çözüm mü? Ben çözümü florocarbon misinada buldum. Zannettiğiniz kadar pahallı da değil. SAMM Dicle 0.30 florocarbon misinanın 50 m lik küçük paketi 4.5 ytl. Sadece beden ve köstek yapmada kullanıyorum. Hem görünmez, hem de her şartta dümdüz kalıyor. Hiç dolaşmıyor. Yanlız düğümlere dikkat. Düğüm tutması biraz zayıf. Forumda bu konu ile ilgili topic leri okuyunuz.
Asso marka misinaya herhalde özel düğüm atmak gerekiyor, düğüm atmadan olağanüstü sağlam bir misina iken düğüm (sanıyorum uygun atamadığımız düğüm) atınca piyasa misinalarından daha dayanıksız hale geliyor, ya da bizim aldığımız öyle çıktı...Hangi modeldi hatırlamıyorum.
Assolar çok dayanıklı oluyor. Düğüm atarken ıslatıp deneyin daha az buruluyor. Belki tesadüftür asso misinalar bana çok şans getiriyor en iyi balık avlarımı asso ile yaptım.
ıslatıp ağır gerdirince sorun olmuyor... ben klasik düğümleri kullanıyorum ve kuru-sert gerdiğimde hep kırıldı...ıslak sert de aynı akibet oldu... ancak daha sonra ıslatıp yavaş gerdirince düğüm problemi yaşamadım...
Serdar Hocam, Örgülerde siz yeşil rengimi yoksa duman (gri) rengimi tercih ediyorsunuz? İki tane 100 mt lik yeşil renk aldım, ancak birisini duman rengiyle değiştirsem mi diye düşünmekteyim....
Serkancım, ana misina olarak Dyneema kullanacaksan ben sana fırdöndüden sonrasını yani beden ve köstekleri avlayacağın balığa uygun Florokarbon misinadan yapmanı öneririm. Yani sonuçta dyneema nın hassasiyetini florokarbonun görünmezliği ile pekiştirmiş oluyorsun. Ben geçen hafta kayıktan derin suda denedim. Harika bir kombinasyon oldu.. Serdar köylü kardeşimin de bunu onaylayacağını düşünüyorum. Kolay gelsin...
Zaten öyle yapacağım Cihangir Abi.... Dynemayı sadece hassasiyetinden dolayı aldım...Aslında hiç gereğide yoktu ama neyse...