Sazan Hakkinda Bilmek Istediğiniz Her şey

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Yakamoz tarafından paylaşıldı.

1. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

boılıyı kendımız hazırlarsak

boılı içindekı bol proteın ve mıneraller açısından balıgın daynamadıgı bı yem çeşidi ve bunu kendimiz hazırlarsak almancı arkadaşşın korkularından kurtulmuş oluruz içine kimyasal veya kemıkal malzemeler koymadan sadece besin maddesi olarak kullanırsak neden olmasın ben boılı kullandıgım zaman iğnedekı yemın kokusunun yeteceğini düşünerek yemleme yapmıyorum ve sonuçta verıyor

2. almanci

almanci

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Pullu sazan-13 kilo-83cm
    iIginiz icin tesekürler.Dogal yolardan yapilan yemler icin söylenilecek hic bir sözümüz yok. Aksine memnun oluruz.

3.  
  4. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

pazardan sazan avlamak pek sportmence gözukmuyor balık avlamk bizim amatr tarzında aslı maksdı spor ve büyük bi zevk bizce sen neye göre düşünüyorsun vilemedim dostum enozbihas

5. acemiavcı

acemiavcı

Favori Kamış:
    Acemi işi bir olta takımım var.
    En İyi Avı:
    Henüz kiloluk yakalayamadık kısmet diyoruz.
    Merhaba arkadaşlar

Sitemizin yeni üyelerindenim.Üye adımdanda belli olduğu gibi balık avına yeni merak salanlardanım.Yazdıklarınızı ve tecrübelerinizi dikkatle takip edeceğimden emin olabilirsiniz.Temmuz ayına az bir zaman kaldı ve bendeki heyecan giderek artıyor.Özellikle Samsunlu dostlar ben ve arkadaşlarım sadece bir yerde avlanıyoruz.Değişik av mekanları nerelerdir yazarsanız sevinirim.

6. Bigcarp

Bigcarp

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    27 kg. Sazan
    Bolie Üzerine Kisa Nagmeler

Öncelikle hepinize selamlar ...

Bu konu hakkinda cok fazla detaya inmek istemiyorum cünkü varsayimlar üzerine tartismak hic isime gelmez :confused:
    almanci arkadasinin yasadigi Ülke ile fikirleri birbirine bagdasmiyor burada izin almadan ve kontrolden gecmeden böyle birseyi üretemez vede vede asla satamazsiniz ...
    Simdi bana göre Bilie herhangi bir cesit pasta yapmak icin hazirlanmis karisimdan cok fazla degisik birsey degildir yine bana göre hazir Köpek ve Kedi mamalari Köpek ve Kediler icin nekadar zararli ise Boilie de baliklar icin okadar zararlidir.
    Hepinize tekrardan selamlar kalin saglicakla
    Rastgele...

7. turacpalazi

turacpalazi

Sazancılara Selamlar

Selamlar,
    Foruma geçen hafta katıldım.Katıldığım günden beri internete her bağlandığımda forumu ziyaret edip eski yeni ne varsa okuyorum.Gerçekten de tam aradığım tatta verimli,bilgilendirici....bundan sonra da sürekli aranızdayım inşallah.

Bu boili yemleri ben üniversitede okurken Kütahya'da denedim.Aylarca yemledim ve balıkları alıştırdımda.Fakat aldığım balıkların boyutu da sayısı da artmadı.En iri sazanımı da bildiğiniz ekmek hamuruyla yemlenmiş dip oltasıyla aldım.Bana göre yıllardır alıştıkları yemler dururken bu kadar zahmet fuzuli...Anladığım kadarıyla forumdaki bir çok kişi de doğal yemlerin dişli dişsiz tüm balık avlarında en yüksek verimi verdiği konusunda hemfikir...

Ayrıca balık avcılığını da bu kadar çetrefilli,ütopik derecede bilimsel göstermeye (Uçuk pahalı makina ve kamışlar,suni kokulandırıcılar falan...)çalışmak da anca malzeme üreticilerinin işine yarayan para tuzağından başka birşey değil bence.Ben halen makinalı olya kulllanmıyorum.El oltasına internetten gördüğüm modern,güncel takımları uyguluyorum aynı işi görüyor.Ayrıca balığı elimde hissetmenin verdiği zevk de cabası.Kaliteli misina,iğne,fırdöndü,kurşun,kepçe....kullanalım ama ötesi bana göre fuzuli:rolleyes:

Bir merada balık varsa vardır çok basit takımlarla çok iyi balık tuttuğum olmuştur.Yoksa ve ya aşırı taciz edilmiş bir popülasyon varsa da kırk dereden su getirseniz olmaz.

Sağlıcakla kalın rastgele!

8. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    imza ayarlanızdaki av malzemeleri kimin:D
    Av Malzemesi: Mitchell Apache 3.30 kamış,D.A.M. AT740 Makina

9. mby.yigit

mby.yigit mustafa

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 1kg
    buna verilecek cevabı merakla bekliyorum:D

10. turacpalazi

turacpalazi

Tüh işe bak

Doğrudur o mlz. benim.Onu sudak için almıştım.:eek: Sazanda kullanmıyorum yani.Sazan için 0.60mm olta ipi,0.50 köstek,2-4 No. kısa pala tek iğne,40-100gr. arası kurşun kullanıyorum.Helikopter beden şeklinde bağlıyorum.Yem olarak da solucan,mısır,ekmek hamuru kullanıyorum.

Selametle...Rastgele...

11. turacpalazi

turacpalazi

Ayrıca....

Arkadaşlar ben daha önce okuduğum mesajlarınızda böyle bir karşılama görmemiştim.

Bir hoş geldiniz demek yok mu?:confused:

12. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:

salih kardeşim konu içinde konu olmaz eğer tanışalım bölümünde kendınız ile ilgili bir konu açarsanız ilk hoşgeldini ben diyeceğim

13. aslanhan

aslanhan Oğuzhan Özdemir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    SazaN 5,650 kg
    sazan ekmek yer mi???

14. birkan

birkan

Favori Kamış:
    .2.40 remixon & 4.50 alba star
    En İyi Avı:
    el kadar sazan
    arkadaşlar bu sazan hamurunu yoğururken içine bakkalda satılan hazır işkembe çorbası koysak nasıl sonuç alırız deneyeniniz varmı acaba ?

15. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.

sazan protein ve veya karbonhidrat içeren herşeyi yer.

tavuk ciğeride ii sonuç veriyo bu arada.

16. oltam_ve_ben_2

oltam_ve_ben_2

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    22kg aynalı sazan
    Bir arkadaş soğan ile israil sazanı tuttuğunu söyledi.yani yem takıyormuş.yem bitmiş..iddaasına ve esprisine soğan takmış..vallahi tutmuş :D

Yani anlayacağın eskiler boşuna dememiş " Sazan Gibi Herşeye Atlama" :D

17. elestirim

işin esprikısmını gundeme tasıdıgınız için sizinde sakacıbir kişi oldgunuz sonucu ortaya çıkıyor.
    sadece sehir dayasayan ve aradabir balıg açıkan kişiler içinyemlemenin makul bir alternatif olmadıgını vurgulamak istemiştim.
    aradada yem olarak biraz şoparlık yapmıştım. tamda o noktaya takılmıssınız sanırım.

18. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:

yanında köfte piyaz olursa yer

Son düzenleme: 25 Haziran 2007
  19. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim selamlar

20. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    yaylı sistem

merhaba çok güzel takım resimlerini koymanız
    fakat benim sorum yaylı sistemde sarkan iğneler hamurun içine gömülecek mi yani görünmeyecekmi yoksa öyle boş sarkacakmı ???:) saolun