Eline emeğine sağlık Volkanım, gerekli ve önemli bilgilerin çoğunu dile getirmişsin:thumb: Gerekli takımları alanlar hemen balığın alınacağını zannetsede gerçekten çok meşakkatli ve özveri gerektiren spin avcılığında hayal kırıklığına uğrayabilirler.Bizzat benim yakın arkadaşlarım buralardan 1 günlük spin avı için Saroza kadar gidiyorlar, müsait olsam bende giderim kesinlikle Artık senden levrek nasıl tutulurla ilgili güzel bir yazı dizisi bekliyoruz, levrek tecrübelerinden bizleri mahrum etme lütfen
Sen bu duyguları bilirmiydin Roy Bunlar sonraki aşama. İlk önce Spin ava başlamaya karar verme ve malzeme tedariki konusunu ele aldım. Son zamanlarda spin avlar biraz öne çıktı gibi. İnsanlar merak edip birden malzeme alımına girip, hayal kırıklığı yaşamasınlar diye yazdım. Keşke bende böyle bir yazı okusaydım zamanında. Konularda yeri geçtikçe gündeme geldi bunların hepsi ama o zamanda zaten biz alacağımızı almıştık. Derli toplu durması gören için faydalı olacakatır diye tahmin ediyorum :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Doğru söylüyorsun abi, geç bile kaldım İnsanları bilgilendirmek lazım :laughing: :laughing: :laughing: Yalnız bi sorun var. Önce kiloluk bir tane yakalamam lazım sanırsam. :laughing:
Volkanım yanlış düşünüyorsun, Aydan Siyavuş hiç basketbol oynamadı ama Türkiyenin en iyi kochlarından biriydi, keza Yılmaz Vural gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Şaka bir yana bu konuda Kadir üstaddan veya Trabzondan Mehmet hocamdan detaylı bir yazı bekliyoruz:thumb:
Bilgim değil, kendisi var elimde 2 tane. 11 cm'liği Hoks ve Phrh kodlulara sahibim. http://www.anadoluavmarketi.com/u-duel_f920_hardcore_minnow_110_f_11_cm_9_gram-6767.html Üstteki linkte olanlardan bahsediyorsun sanırım. Birde alttaki linktekinden var. (Hoks) olan http://www.anadoluavmarketi.com/u-duel_f943_hardcore_lipless_minnow_120_f_12cm_16_gr-6778.html Çok şans vermedim açıkcası bunlara. Yalnız fazla dalmıyo. İri levrekler dipte gezdiğinden genelde ne Serhat abiye ne bana pek umut vermediler. Yüzüşleri güzel, ağırlıklarına göre atımları da güzel. Rüzgarlı havada denemedim. Sette denedim. Neden sordun? Merak ettim?
VOLKAN abi öncelikle emeğine sağlık çok güzel toparlamış özetlemiş ve yol gösterici bir durum haline getirmişsin yeni başlıyacak kullanıcıların göz önünde bulundurması faydalı olacaktır mutlaka ... Ben benzer bir yazı okumak isterdim ( yıllar öncesinden ) gerçi konu açılmış aşındırılmış ben daha yeni farkediyorum ( yıllar önce böyle bir yazı olsa kim bilir kaç yıl sonra farkedecektim ) , ne yazıkki yol gösteren bile zor oluyordu bu konuda haliyle tahmini vs.. gördüğümüz ve anladığımız kadarıyla bahsini ettiğin durumları bir araya getiriyorduk ve bu da bir çoğu alınan ürünün hep rafa kalkmasına neden oluyordu sıkça yaşadığımız sorunlar açıkçası gayet güzel bir noktaya değinmişsin gönülden tebrik ederim
Birbirinden çok farkı olacağını sanmıyorum Çağrı. Sırf atım için alınmaz, hatta maxrap'in gerisinde bile kalabilir atımda. Sen neden slikon düşünmüyorsun ki. Siz rüzgara karşı atıyorsunuz sanıyorum. Sizin avlağın şartları bizim vietnam gibi zannedersem. Orada genelge jigheadler kullanılır. Beyaz simli slikonlardan tedarik edilir. 20 - 25 gr lık jighead takılır, dibe oturmasın diye küçük kırmızı beyaz plastik şamandıra takılır araya icabında. 50 cm mesafeyle. Sonra gayet güzel atış yapılır ve balık alınır. Siz sürekli sert sahte deniyorsunuz sanıyorum. Hatta atış için 17 cm'lik sahteler kullanıyorsunuz. Atımı ne kadar başarılı olursa olsun bence 17 cm'lik bir sahte 8 cm'lik jigheadlı slikondan daha fazla etkilenecektir rüzgardan.
Niye bilmiyim canim o duygulari benim spin geçmisim de pek uzun degil biliyorsun hele o sunu mu atsam, bunu mu atsam, sahte mi atsam silikon mu atsam, kasik mi çeksem meppsmi çevirsem, açik renk mi çalissam, koyu renge mi geçsem, amaaan s...r et huzur yemlide gibi kafa agrilari yok mu
Teşekkürler Hüseyin Belki bir kişiye bir faydam dokunur, daha bilinçli ve isabetli alış verişler yapar diyerek yazdım. Senin de beğenmene sevindim. Biz yandık,yeni başlayanlar yanmasın
ÇAĞRI bahsini ettiğin kandırıcıları zamanında KADİR abi tavsiye etmişti .. 11 cm ve 13 cm olanlarından mevcut atımı ve aksiyonu en beğendiğim kandırıcılardır şahsen fikrim bu yönde yanı sıra 11cm max rap bir çoğu renk kandırıcıda mevcut .. Kıyaslama olarak belirteceğim şu olabilir max rap 11 cm ile düel hardcore 11 cm atış erimi aşağı yukarı aynı bir kaç metre geride kalabilir düel hardcore'ler ama asla dönerek yada paraşüt gibi gitmiyor düel'ler ok gibi gidiyor her zaman, uzun süre oldu çok denedim en beğendiğim özelliği atış erimi ve atış anında ok gibi olması her durumda , max raplar her 3 * 5 atışta paraşüt gibi gidiyor yoksa maxrapa diyecek lafım yok zaten gayet güzel kandırıcılar ... 13 cm hardcore 11 cm maxrapları epeyce bir geride bırakıyor tabiki bu kendi gözlemlediğim bir durum bunlara kamışlarda etken olabilir ama düel asla atış anında takla atma yada paraşüt misali show yapmıyor renk çeşitleride gayet güzeller ..
:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Bende çok yaşardım o yazdıklarını da insan avlakları tanıdıkça daha bir net kararlar verebiliyor. Şu sıralar slikonlara daha bir merak sardım mesela.
Bu arada max rap ' ların geneli bu sorunu taşımıyor tabiki ama bir çoğunda bilya sıkışması problemi malesef var.
Ayva mevsiminde silikona heveslenmek tam isabet Muazzam stok var bende, öyle böyle degil. Irice bir sirt çantasi kapanmiyor tabi bunlarin zoka ve teksas igneleri vs ayri bir kutuda
Yok abi o konuda 17 cmlik max-rap ile shimanonun spindrift i üzerine tanımam Biri ok gibi diğeri gülle gibi gidiyor Atım konusunda şüpheleri doğru yöndeymiş yine max-rap a göre yalpa yapacak tarzda bir sahte ozaman dueller
Yapma beeeee Şöyle bigün sergilesen de görsek neler var? Yurt dışında durumlar nasıl, biz nelerden mahrumuz? Ayva mevsiminde slikon iyimidir bilmem, benim ilgi duymam Serhat abinin Christiyano Ronaldo gibi döktürmesi. Şu sıralar yine avdaymış Nuri abi'den çekinmesem bende şimdi çıkacam yola ama kazara havyarlı bir levrek tutarız demediğini bırakmaz. hihi Korkumdan evde oturuyorum köskös. idk Yarın öğrenirim durumu artık Zaten Şubata kadar beklerim dediydim. Hafta sonu kim tutar beni. Yumurtlamazlarsa hafta sonuna kadar benden günah gitti :laughing:
Düzgün silikonlar pakette boyuna göre 2-20 adet arasi oluyor. 2tane her çesitten takim çantasina atiyorsun. Zokayi sabit tutup durmadan silikon degisince, bozuluyor icabinda silikonlar. Onun için 2-5-8-10-14gr zoka stogu istiyor. Akintiya ve silikona göre. Sende fazla çesit istemez, ben perch, turna-sudak (bu iki cins ayni boya atliyolar fark etmiyo), yayin için ayri ayri aliyorum. Hele yayin için bir silikonlar var 20 çesit onlari bir ara fotograflayip yayinlarim
Güzel olur Roy, sen hepsinden çeşit çeşit fotografla. Bizim neyi beğeneceğimiz belli olmaz. Teşekkür ederim.
Durumlar orta diyelim bildiğin avlakta yağmurlar dolayısı ile ayar pek yok gibi aldığımız haberlere göre bigün kırılıyor birgün pek bişey olmuyo biz daha kırılan günü tutturamadık pekde gidemedikaçıkçası gittiğimiz zamanda numunelik günlere denk geldik heralde tek tük aldık