Eyy pek Muhterem Team ailesi !!! Hafta sonu yaz geliyor gene. Levrek tutmaya gidecek yok mu? Devir, levrek geçişi devridir.
Bu güzel havada levrek oynaşmazki serdar abim nereye gidelim Şöle bi esinti böle bi bulanti bi oynaşma olmasi lazim gerekmezmidir.
Millet haftasonu esecek lodosu bekliyormuş... Soğuk olması gerekmez diyolar... Ben bilmem onların yalancısıyım
Öyle çok esmesi filan gerekmez. Bu kumsal kıyılarda geçerli bir şeydir. Esecek, dlaga kumları kaldıracka, levrekte kumların altında çıkan kum balıklarını, kurtlarını, yengeçleri filan ayıklayacak. Balık ne yesem kar diye saldırıp duruyo olacağından, kolayca yakalanacak. Yani, sorun sadece kolay/zor olayı. Bana kalsa, Galata köprüsüne giderdim. Kule dipleri süper levrek yapar şimdi. Ama orası olmuyorsa, Arnavutköy, İstinye koyu, Yeniköy, Harem, Haydarpaşa, Sarayburnu, Salacak, Kadıköy vapur iskelesinin yanı, yukarda beykoz taraflarından dere ağızları, boğaz civarında levreğin bolca olduğu yerler.
Saydığım yerlerde, bilhassa son yıllarda levrek tutmuşluğum çok. Ama karadenizde hiç uğraşmadım şahsen. Bir kaç yer duydum, karaburun vs. mi ne demişlerdi mesela. Eminim vardır ama nokta söylemek güç.
Direk adres olarak sormuyorum.. Karadeniz kıyıları genel olarak çalışır mı yani.. Peki herhangi bir yere gittiğimizde teknik olarak önerebileceğin özel bir sistem var mıdır? Canlı bırakma mı? teke mamun mu? Yoksa çeşitli silikonlu, ya da su üstü sahteler gibi..
Aslinda sarayburnu fener ve floryaya doğru ilerisi pek güzel yerler lakin spin ile takilan hiç görmedik şuana dek ve raporda okuduğumu hatirlamiyorum! Bi denenebilinir gibime gelmiyor değil ama çok umutlu olmadiğimdan hep geçiştirir dururum.
Spinin ne olduğunu bilen kaç kişi var ki İstanbul'da? Teknik olarak, kaba bir genelleme ile, kaya balığı, ispari ve mezgitin bol olduğu yerlerde, levrek dipte olur. Gümüş, kıraça, kefal vs. var, su üstü geziyorlarsa, orada zargana da olur, levrek su üstüne yakın olur. İzmarit taşları levreğin en sevdiği yerlerdir. Su üstü için sahteler, diğer yerler için yemli, sahil gibi olan yerlerde bırakma, kayalık, liman içi vs. de atılıp yavaşça çekilen yemler, bilhassa canlı karides, büyük teke filan iş yapar. Dipte kaliteli silikonlarda usulünce çekilirse iyi netice verir. Ege'de sk görülen, su üstü sahte, WTD vs. tiripleri boğaz civarında çok iş yapmaz. Genelde boğaz levrekleri kefalleri kovalar, izmaritlere pusu atar. Buna göre de daha çok dipte olur.
Şimdi biz Team olarak spin istediğimiz için spin ile atilicak yerler arayişindayiz. Ama bu yazdiklarinin noktasina virgülüne kadar katiliyorum. İzmarit ispari kaya baliği v.b canlilar ile denenebilir ve eminimki en kötü lüfer alinir iş yapar
Bu levrek de ne balıkmış arkadaş.. Elin oğlu gider ilk gidişte sahteyi sallayıp alır balığı.. Biz de burda kafa patlatırız; spin miydi dip su muydu neydi diye
Levrek çok, gerçekten çok. Karadeniz'de olmayacağını düşünemiyorum, ama gidip görmediğim için bir şey diyemiyorum. Aslında kafa patlattığımız filan yok ona bakarsan. Bizde gidiyoruz, atıp çekiyoruz ve alıyoruz levreği. Ama sahtemiz vs. farklı. Tek değişen bu.
Onnik abi aradı biraz önce, Yeşilköy'deymiş. Anlattığına göre 3-4 m dalga deniz yeşil ve köpüklüymüş tam levrek için hava dedim ama İstoç'a gidip alışveriş yapmayı tercih etti.