Tarabya Fishing Team

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında cyhnckr tarafından paylaşıldı.

1. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Günaydin Team Hayirli haftalar..

2. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    TFT Levreka Operasyonu 02

Günaydın dostlar.
    20 Ocak 2013, Pazar günü TFT ekibinden Volkan (Wolk23), Fatih (Scortal), Kaptan Emre (Armpa) ve ben (Lüfer tutamayan adam :) ) olarak gerçekleştirdiğimiz küçük organizasyonumuz saat 05:00'da buluşmayla başladı. Avlağa vardığımızda saat 6 sularıydı. Hava halen zifir karanlıktı. Büyük bir heyecanla yola çıktığımız için kimse kahvaltı yapmamış, üstelik herhangi bir hazırlık da yapmamıştık :) Sabah 6 civarı bir köyde fırın bulup ekmek almak gibi garip bir duruma düşürdük kendimizi :) Havanın bastığımız yeri görebilecek kadar aydınlanmasını beklerken poşet çayımız ve kuru ekmek dilimlerimiz ile ufak bir atıştırmalık yaptık. Günün ilk ışıklarıyla birlikte avlağımıza girip yerlerimizi aldık...

Uploaded with ImageShack.us

Ardından hazırlıklar yapılıp, oltalar suyla buluştu. Hedef balık Levrek için içimizdeki spin aşkıyla türlü türlü sahteler hazırlandı...

Fotograf: Armpa.
    Yaklaşık 2 buçuk 3 saat kadar birbirimizden uzakta uygun bulduğumuz yerlerde atışlarımız devam etti.

Geçen bu süre zarfında malesef tek bir paşayı bile kandıramadık. Kandıramadığımız gibi bir takip bile alamadık. Ve bulunduğumuz yerden hem kahvaltı yapmak hem de yeni bir avlak bulmak için ayrıldık.

Kahvaltının ardından keşifettiğimiz bir dere ağzında devam etmeye karar verdik. Burada tüm gün boyunca spin denemelerimiz oldu.

Sadece spin çalışmayı düşündüğümüz için yanımıza surf takımlarımızı almamayı planlamıştık. Fakat ben spin takımlarımı ilk kez kullanacaktım, olur ya bir sorun çıkar vs derken sabah şeytan dürttü ve evden çıkarken yanıma surf takımımı da aldım. Madem yanımızda bir olta daha var hadi onu da yemleyip bırakalım dedik.

Spinle bir türlü sonuç alamıyorduk. Ara ara yokladığımız yemli takımımız ise heyecan yaşatmaya başlamıştı...

Önce yukarıdaki resimde gördüğünüz ve bir süre sonra da biraz daha ufağı iki adet balığı (kalkan demeye dilim varmıyor :) ) "sen git baban gelsin" diyerekten saldık.
    Hedef balığımıza bir türlü ulaşamadık ama gene çok keyifli bir gün geçirdik. Kuru ekmekle kahvaltıdan, benim elimde bir sürü eşya ile dereye düşmeme kadar bir sürü de komik anımız oldu :D Hava gayet keyifliydi, bol temiz hava, bol bol sohbet, ufak tefek maceralar ve heyecanlar derken günün sonuna geldik. Sizlerle de paylaşalım istedik.
    Bir dahaki macerada görüşmek üzere...

3. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Dünden beri bekliyorum ben bu resimleri :p :)
    Çok güzel eğlenmişsiniz valla orada olamadiğim için kendime bir kez daha sitem ettim neyse bir dahaki macerada hep birlikte inşallah..

Bu arada dikkatli ol dereye düşme felan nasi bişi o öle pek bişi olmadi heralde en son konuşmalarimizda devamli iyi geliyordu sesin :D

4. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    mekan güzel resimler güzel gelen minikler gelecek büyüklerin habercisidir o da güzel .ne zaman tekrarlıyorsunuz haberimiz olsun

5. Burak_A.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İnşallah hepberaber de yaparız, çok ciddi lodos olmazsa haftaya marmaraya ineriz kısmetse.

Yok be Emre'm öyle ciddi bişey değil, komik oldu. Volkanın yemli takımı attığı fotografa dikkatli bakarsan kayalıklara gelmeden önce derenin denize döküldüğü yer var. 1 metrelik biyer 30 cm derinlik su. Oranın üstünden atlarken ayağım kaydı, sol dizim e kadar suya girdim :) Ciddi bişey değil yani gülecek malzeme çıktı bize. Kendi kilom ve malzemeleri toplayınca yerçekimine karşı koyamadım :D

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Silikonun gücüne inanın derim şahsen. Sanırım burası da karadeniz, orada biraz daha büyük, gelincik denen rapalalar biraz iş yapar.

7. Burak_A.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aşağıdaki sahteyi de kullandık Serdar Abi. Bahsettiğin bu mudur?
    Değilse örnek verebilir misin?

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu biraz farklı bir kullanım gerektirir, ucunda ağırlığı var. Bunun yerine bildiğim silikon kurtlar, ragloular filan çok daha iyi iş yapar.

Bunlarla da hele böyle soğuk zamanda iyi iş çıkarmak için, bir kurşun bağlayıp dipten zıplata zıplata çekmek iyi olur. Kadir'in bir konusu var, texas rig, carolina rig vs. anlatan, oraya bir bakın kabaca.

Levrek su soğuyunca hımbıl olur, gezinip kovalamaz. Dibe vuran kurşun ses çıkarıp, suyu karıştırıp hayvanın dikkatini çeker.

9. Burak_A.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Anlaşıldı Serdar Abi. Zaten bunu kullanırken tam olarak aksiyonunu veremediğimi tahmin etmiştim. Tavsiyeler için teşekkürler.

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Burak bu lodosu bulmuşken spin için neden Marmara'ya değil de Karadeniz'e gittiniz? Ama yavru kalkanlar çok iyi haber, o konunun üzerine eğilmekte fayda var.

11. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR

BU GÖRÜNTÜYÜ GÖRDÜĞÜMÜZDE İŞTE BURASI DEDİK AMA DENK GETİREMEDİK MAALESEF :)

BU DA UFAKLIĞIN YAKINDAN GÖRÜNÜMÜ BİR ARA KORKUTTU BİZİ KURTULAMAYACAK DİYE AMA TOPARLADI KENDİNİ.

GÜZEL BİR GÜNDÜ EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER. TEKRARINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM.

12. Burak_A.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aynen dediğin sebepten Marmara'ya değil de Karadeniz tarafını tercih ettik Aret. Rüzgar çok sertti, muhtemelen Marmara sahteyi yüzümüze çarpacaktı. Karadeniz tarafına gidince rüzgarı arkamıza aldık çok çok iyi atışlar yapabildik. Dalgalar büyük olsaydı o kayalıklara çıkamazdık zaten. Gittiğimiz yer için bir kaç kişiden sağlam referans aldık, özellikle de dünkü havaya göre refere ettiler. Biz de şansımızı denedik işte. Muhtemelen yerel balıklar vardı onları kandırmayı başaramadık. Ama göç zamanı müthiş verimli bir mera olduğu söyleniyor.

Kalkan konusu bizi de mutlu etti Aret. Yeri biliyorum gidelim mi :D

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Gitmek şart olmuş artık, orada o balık varsa kesin büyükleri de vardır :)

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Biraz garip olmuş bu :eek:

Levrek suyun dibi karışık, dalgalı olduğu havalarda böyle kumlukları, koyları vs. tercih eder daha çok.

Birde, sanırım size "levrek tutarken saklanın, kamufle edecek elbiseler giyin, gerekiyoraa çöküp hedef küçültün" gibi klişe sözleri tekrar hatırlatmak faydalı olacak. Kayanın üstünde sizi o en az 50m öteden görüp tedbirini almıştır tahminen.

15. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Aradaki yazıları görmemişim önce , su üstü sahte ile kalkanı nasıl duttunuz diye yazacaktım :)
    Bizim burda 1 hafta içinde 3 levrek vakası görülmüş , konuştuğum insanlar üfürecek tipler değil hatta yer bile söylemez.
    ilgilenen varsa işkenceye başlayıp alayım yer bilgisini...:D

16. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Geçmiş olsun dikkat et kendine..

17. Burak_A.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Serdar abi, dalga seninde bahsettiğin gibiydi, suyun dibi karışıktı özelliklede kumluk bölgede... Benim kastım malum karadenizin o 2 metrelik dalgaları. O dalgalar için gerekli elbise vs'den çok, iple kendimizi kayalara bağlamak, bir de dalgıç elbisesi giymek gerekir :D
    Kamufle olmak konusu ise çok göreceli sayın abim. Çanakkale, Enez ve Karadeniz tarafından bir çok arkadaşla sohbetimizde "hiç gerek yok, balık oralarda olsun yeter" dediler. Enezdeki bi abimiz "biz 5-10 kişi güle oynaya, nerdeyse halay çekerek tutuyoruz levrekleri" dedi. Yeni bir tartışma olsun diye yazmıyorum bunları. Mutlaka dediğin doğru ama kimi zamanda acemi bi levrek takılıveriyor oltaya işte. Bir de bu spin avında nasıl eğilicez, kamufle olup saklanacaz bir de at-çek yapıp aksiyon verecez, orayı daha benim matematiğim çözemedi.

18. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Levrek çiftliğinde havuza spin atıp tecrübe kazanmak lazım . Balık yoksa yoktur varsa vardır. Ama levrek ciddi derecede uyanık (kefalden sonra) suyun dışını içinden fala gözleyen bir fırsatçı diye biliyorum. Saklanmakta fayda var.

19. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Sabit renkli gri kahverengi tonlari kiyafetle sabit kalinarak yapilabilir yani kamişin ucu sallansin sıkıntı yok dal sanar ama gerçekten bu hayvan insani görünce ürkekleşir ve önünde yem gezinse dokunmaz dahi.
    Buna resmen şahit olmuşumdur levrek avi maceralarimda.
    Beni görmeden 6 7 metre önümde balik aldiğimda oldu baliğin resmen tekeyi ağzina alip döndüğü anda oltanin gerilmesinle verdiğim tasma tepkisinde 4/5 kere makineyi sarip iskeleye almam bir oldu 2 2,5 kiloluk levreği.

20. Burak_A.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Doğru diyosun Okanım. Lakin kısmet işte. İnternetteki videolarda bildiğin hoplaya zıplaya levrek tutan adamlar da var... Bilemiyorum yani, belki de balık nazlıyken ona göre hareket etmek gerekiyordur. Biz şansımızı bildiğimiz kadarıyla denedik. Ama olacak eminim. 50 kere gidip 1 kere tutan da var, 1 kere gidip direk tutan da var. Ama hala hem spin çalışıp hem saklanma kısmını kafam basmıyor. Zamanla inşallah.