Mutlaka taniyan olmali tam burundaydilar. Asiyan demisken size çocukluktan bir animi anlatayim. Gerçi anidan ziyade çocukca bir inanç. Tvde karamurat battalgazi malkoçoglu falan izlerdik. Cüneyt abimiz hisar surlarindan atlar, tek okla 5 kafiri rahmete erdirir, bir kiliç darbesi ile 10 kafiri sise dizerdi falan filan. Ctesi pazar da hisarin önünde balik tutardi. Ben 8-9 yasima kadar rumeli hisarini cüneyt abimizin saniyordum Allah yasini arttirsin kimseden assaga kalmaz herkez kadar balik tutardi.
Bu site güvenilirmidir burdan alışveriş yapan arkadaş varmı?? http://www.oltacipazari.com Sevgiyle kalın
Sevgili Roy Bahse konu olan kişileri Onnik abi mutlaka tanır akşamüzeri gelir balıktan sorar öğreniriz.. Sevgi ve saygı dileklerimle
Arkadaşlar , tft.gen.tr uzantılı e-mail adresi isteyenler özel mesaj atsın isim ve soyadları nıda yazsınlar. iş çorbaya döndü mesaj kutusu nu boşaltırken bazı gerekli mesajlarıda silmişim.
ben hazırlıyorum listeyi abi!!!! iki liste olursa karışırız zaten. web sayfasında üyeler sayfasında kimin ismi varsa ona email adresi verilecek. Bu kadar basit.
Roy Kardeşim, Cüneyt Abimizle Ben ve Abiminde bir anısı var.Sene 1985 yada yada 1986 .Tarabya da balıktayız çocuğuz tabiki.Çok fazla balık çıkmayan serin bir gün.Derken Cüneyt Abi geldi ,deri ceket güneş gözlükleri elinde deri eldivenler ve bütün karizmasıyla.Herkese bir merhaba çektikten sonra bizim 3 kişi ötemizde oltayı salladı.Aradan 10-15 dakika geçtikten sonra bizim oltalar karıştı.Çok kızdı bize bir fırça bir fırça, bizde durumu izah etmeye çalışıyoruz "Yapma Cüneyt Abi" deyince O da bize dönüp "Sus Uleynnn" diye fırçayı sonlandırdı.Bu arada kimsede balık tutamıyordu Abim kısmetine yolunu şaşırmış 2 tane Eşşek istavriti çekince Cüneyt Abi Yine geldi ."Çocuklar nasıl tutuyorsunuz Yahu" diye bize sorunca Abim hemen havaya girdi "Abi şuraya atıyoruz" diye denizin ortasında belirsiz bir noktayı gösterdi.Hala hatırlayıp güleriz. Bu arada Esmerayı hatırlamıyorum ama Galip Abi vardı Tarabyada geçen senede vefat etti.
Sera cafenin önünde sactan karavanimsi bir romorkta dururdu galip amca bilmem mi siyirtmalari kopardikca az enseye tokadini yemedik. Topragi bol olsun. Onnik abiden duymustum vefatini. Lüfer vakti girer isinirdik barakasinda. Izmarite midye de beles ve kolaydi orda. Çuval çuval istif olurdu her daim. Cüneyt abinin eldivenler meshurdu zaten. Benim bahsettigim yillar 87-94 arasi. Demek ki kapmis isi o arada ben firçasini hiç duymadim gerçi. Akintida kayarak avlanirken fotograf çektirmek isteyene bile sira bozulur toplariz herkezi, oltayi çekeyim çekiniriz derdi. Tabi o zaman 24-36 poz fotograf makinesi. Bugünkü gibi cep tel de yok. Herkez yaninda tasimaz Çok özlüyorum ben o yillari yahu.
Abiler arkadaşlar konu açmadan bir soru sormak istedim makinelerle ilgili bilgisi yoğun olan balıkçılar bu sayfada daha çok olduğu için Ryobi ecusima 8000 veya Ryobi Oasys 8000 makineler nasıldır ? Bu makineleri boğazda kullanabilr miyiz ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim Teşekkürler...
tam yerine geldin ecusima 8000 harika bir alettir diğerini bilmiyorum. Jig te yaparsın surf te atarsın. kafası biraz derindir misinayı tam doldurursan iyi salar misinayı tek dikkat etmen gereken sarma telindeki bilya . onuda ayda bir yağlarsan torunlara kadar kalır... ama surf için en ideali ryobi naxo .. en azından benim gözümde .
Okan abi bilgilendirme için teşekkür ederim... Ecusima daha eski bir üretim bildiğim kadarıyla oasys e göre zaten ikisini karşılaştırdığımda özellik bakımından tek fark ağırlık olarak gördüm ecusima daha hafif sarma bilyasını ben her avdan sonra silip kauçuksuz gress ile yağlayıp öyle bırakıyorum yerine, her makinamda yaparım bunu
Orhan baba şimdilerde güzergah değiştirdi Sahilden yürümüyor artık hisarönünü takip edip mezarlık önündeki yoldan kenar kenar Bebeğe kadar gidip geri gelir. Kulaklık kulağında geniş camlı gözlükler gözünde tanınmasın diye ama.Adam 150 mtr öteden ben ORHAN GENCEBAY'ım diye bağırıyor Sevgiyle kalın