Arkadaşlar, Biraz önce Ceyhun dan telefonda almış olduğum bir bilgiyi sizlerle aktarıyorum. yarın öğleden sonra saat 3 civarında Vedat ABAYOĞLU tarabya da olacak. Gelmeye fırsatı olan arkadaşlarımızı 3 civarı, çalışan arkadaşlarımızı da iş çıkışlarında bekliyoruz. bilgilerinize...
hoşgeldiniz dostlar bugün ben de karşıya geçtim üsküdara Vedat usta cengizbalıkçılıktayıdı bayağı sohbet ettik yeni ürünler hakkında yorumlar yaptık . Ceyhun belki uyuyorsundur diye telefon açmıyorum foruma girersen bir ara
Herkese selam Sevgili ceyhun ve mehmet abi hoşgeldiniz. Maalesef 1 ağustosta mekana gelemeyeceğim iş çıkışım 18:00 benim oraya gelmem gece yarısını bulur. Kısmet değilmiş pamuk dedeyle tanışmak başka sefere inşaallah. Sağlıcakla ve sevgiyle kalın
Selamlar Team, Ceyhun ve Mehmet Abi hoşgeldiniz...Hafta arası olduğundan büyük ihtimalle Vedat Abiyle buluşma organizasyonuna katılamayacağım inşallah başka sefere..
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı su ürünleri verileri geçen yıl toplamda 315 636,5 ton deniz balığının avlandığını ortaya koydu. En çok avlanan balığın her yıl olduğu gibi büyük farkla hamsinin olduğu o listedeki diğer balıklar ise şöyle; 1. Hamsi - 163 981,9 ton 2. Palamut-Torik - 35 764,2 ton 3. Sardalya - 28 248,0 ton 4. İstavrit(Kraça)- 24 625,3 ton 5. Çaça - 12 091,7 ton 6. Lüfer - 7 389,5 ton 7. Mezgit - 7 367,1 ton 8. İstavrit (Karagöz) - 6 320,7 ton 9. Kefal - 4 010,4 ton 10. Tekir - 3 766,7 ton 11. Barbunya - 2 453,1 ton 12. Kolyoz - 2 182,7 ton 13. Tirsi - 1 699,3 ton 14. Yazılı Orkinoz - 1 644,7 ton 15. Kupez - 1 421,9 ton 16.Mercan - 1 091,0 ton 17. Gümüş - 935,5 ton 18. Çipura - 917,7 ton 19. Tombik - 907,2 ton 20. İzmarit - 903,2 ton 21. Bakalorya-Berlam 892,5 ton 22. Dil-Pisi - 818,8 ton 23. Orkinoz - 535,5 ton 24.Levrek - 424,0 ton 25.İskorpit - 367,3 ton
selam Aret Ceyhun saat 3 ten sonra orada olacağını söyledi. fakat ayrılış saati olarak bir şey söylemedi net olarak. duruma göre gidilir yemek yenir, birşeyler içilir gibi konuşmuştu.
Vedat abi yarın (1 Ağustos) saat 17:00 gibi Tarabya'da olacak. İşten çıkıp bize katılabilmeniz için buluşmayı bu saate aldık. Gece belki eşkina avı ile devam ederiz Bugün tüm gün Tarabya'daydım. İstavrit, zargana ve mezgit çıkıyor. Gece eşkina devam NOT: Küçük eşkinaları lütfen kovanıza almayınız.!
Herkese selam Hayırlı akşamlar sevgili dostlar,yarına katılamayacağım kesinleşti şuan hala işyerindeyim salı gününe kadar full iş var akşamlar dahil. Ceyhun birşey sormak istiyorum eşkinada limit ne kadar belirli bir ölçü varmı? Birde canlı borukurdunu buzdolabının buzluğunamı yoksa alt raflaramı koyayım? Sevgi ve saygı dileklerimle
Faruk eşkina taş balığıdır yani kesinlikle bir yuvası vardır 2.5-3 kiloya kadar çıkar tabi avcılar bırakırsa .tahminen 1 kilonun üstü avlanabilir esasında 2 kilo üstü avlanırsa daha iyi olur ne kadar büyürse o kadar fazla yumurtlar daha bollaşır bu benim fikrim
Faruk abi, geçmiş yıllarda eşkina olta ve zıpkın ile avlanması yasak olan balıklar arasındaydı. Yani popülasyonu çok azalmıştı. Artık avı serbest fakat boy sınırlaması belirtilmemiş, tamamen vicdanınıza kalmış. Yumurta dökmemiş balık yakalamak (hangi tür olursa olsun) balığın geleceğini tehdit etmektedir, bu sebepten dolayı mümkün olduğunca iri olanları alıkoyup, küçükleri salmamız gerekiyor. İnan gece eşkina tutanları görsen için acır. Oltaya ne takılırsa kovaya atılıyor. Uyarıyoruz fakat dinleyen yok. Zaten en fazla soyu tükenene kadar tutarlar. Geçmiş yıllarda avı yasaklanmış bir tür olduğuna göre çokta uzak değil bu. Her şeyi tebliğden devletten beklememek gerekiyor.