Herkese merhaba, İşler güçler yoluna oturdu, ev iş yine uzak olsa da artık araba var gidip geliyorum. ( beylikdüzü-ataşehir) Evde durumlar iyi, ikinci bebek yolda. Tek eksik sizlerden uzak kalmış olmak. Balık tutmayı özledim
abdüssamed tekrar tebrikler arkadaşlar boğazdan palamut raporu varmı? işten sonra palamut kovalamak istiyorum
Dün gece Cevat Ergin (Ergin Balıkçılık) gümrükten çıkan tüm vercelli kamışları Tarabya'ya getirdi. Bir kaç modeli deneme fırsatımız oldu. Kamışlar süperdi. Cevat abi, tüm grup adına teşekkür ederim. Günün rekor atışı Volkan'dan geldi. Tam 222 tur! (makina 1 turda 83cm) 175~184m
Pazar Tekne Yarın (8 Eylül) Sabah tekneye gelen arkadaşlar bana özelden ulaşabilirler mi rica etsem? Plan program yapmış oluruz. Selamlar.
denediğim tüm kamışlar süperdi .bizlere böyle bir imkanı tanıyan Cevat Ergin e(ERGİN BALIKÇILIK) çok teşekkür ederim
Polemik olsun diye değil sadece bilgi olsun diye müsadeniz ile fikrimi yazmak istiyorum. Özellikle son zamanlarda "tur" sayısı boğazın her yerinde konuşulur oldu. Eğer kim uzağa atıyor hesabı "tur" üzerinden yapılıyorsa, baz alınma adına evet doğru bir tespit. Ancak turu, metreye çevirmede sanırım bir sıkıntı var. Ne kadar boşluğunu alsanız dahi yatay bir atışta, mesafe bu şekilde ölçüm çok sağlıklı olmuyor. Hele ki, Boğaz gibi derin bir suya sahip bir yerde. Siz atışı yaptığınız anda havadaki eğri, rüzgar ve boşluk almak ile geçen sürede kurşun sağa-sola (rüzgara ve akıntıya bağlı olarak) ilerlerken aynı zamanda yine bu geçen sürede dibe doğru hareket etmektedir. Hele ki jig bir makine ile yapılan atışlarda birde 100. tur sarım ile 1. tur sarım arasında da yine fark vardır. Başta da belirttiğim gibi ne atış nede ürünler ile alakalı değil, matematik ve fizik ile alakalı olarak konuya dahil olmak istedim.
Aşağıdaki bilgilerde ip/mono nun çıkış hızı, kullanılan ekipman değerleri verilmektedir. Ayrıca Mr.MITSUASA Kamışlarını çıplak olarak alır ve kendi ayaklarını yeniden monte eder. Yine Mr. MITSUASA nın kendi blog sitesinde her sabah yaptığı egsersizleride paylaşmaktadır. Ve bu takım geçen hafta Tarabya da idi... 1st(blue) It is not possible to see. 2nd(white) It is not possible to see. 3rd(green) It is not possible to see. 4th(red) 100m 2,47s 44.90m/s 161.6km/h 5th(yellow) 125m 3.20s 34.25m/s 123.3km/h 6th(blue) 150m 4.27s 23.36m/s 84.1km/h 7th(white) 175m 5.40s 22.12m/s 79.6km/h 8th(green) 200m 6.53s 22.12m/s 79.6km/h rod Shimano kisu special 405cx+ reel Shimano technium mg line Toray International tune up nage super PE 0.6 (25m*10-25m*2)
Bulut bey, Grubumuzda kullandığımız çoğu malzeme yılların verdiği tecrübeler ile tek tek sadece uzak atış için temin edilmiştir! Genelde kullandığımız örgü 0,10mm (8lb) Stren Sonic'tir, sonunda 0,22mm 8m örgü vardır. Volkan'ın o gün kullandığı takım; 0,10mm Stren Sonic Braid Vercelli Spyra Alba Shimano SUPER AERO FLIEGEN Thin-Line Type-1.5 Ayrıca bizim bölgede jig makinalar sevilmemektedir. Nedenine gelince akıntı boğaz içindeki gibi fazla değildir. 150-175gr kurşun ile her türlü av yapmak mümkündür. Dolayısıyla kullanılan tüm makinalar surf tipidir. Daiwa Saltiga Surf, Emblem Pro, Windcast X-Z, Shimano Ultegra, Fliegen, Penn Affinity, Surfblaster. Akıntı az ama balık uzaktadır. Bizim bölgede 100-120m altı atış yapan biri sadece kraça/istavrit tutabilir. O gece atışı Volkan yaptı, elinden kamışı hemen alıp, boşluğunu alıp örgünün saymaya başladım. 222 tur saydım. Makina 80cm sarıyor bir turda. Makara yapısı thin! olduğu için sarımda fark olmayacaktır! Yani 0,80x222=177,6m hadi arada hata oldu diyelim 170m. Uygun olduğunuz bir gün bekleriz. Görüşmek üzere.
Herkese selam Bugüne dair rapor alttaki linkte mevcuttur hooked http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=55952 Sağlıcakla ve sevgiyle kalınız..