Atışı denize değilde,bir tarlada yaparsanız,atmış olduğunuz mesafeyi daha iyi ölçebilirsiniz,aslında bayağı çok surf malzeme kulanan var,güzel bir etkinlik düzenleyerek bu mesafeleri ölçme şansına sahip olabilirsiniz. Siz isterse 24 saat sahilde olun,neyi değiştirecek ki bu hergün sahilde olmanız,benim düşüncem bu yönde,denize olta sallayarak,makinanın devrini sayarak mesafe ölçülmez,siz ölçüyorsanız tamam mesafe184 metredir...
suya kursun sallayip makinanin kolundan su kadar uzaga attim demek pek mantikli degil bence de. bos arazide boslugu alip tur hesabi 3 assagi 5 yukari ortalama bir rakam verebilir. bu isin profesyonel sporculari lazer metre ile yapiyor o ölçümü.
Dostlar arasında muhabbetine yapılmış bir atış yarışmasının , ve sonuçlarının yine esprili bir dille tartışılmasının neresi kötü ki durumu bu hale getiriyor ve konuyu çarpıtıyor sunuz ? Ayrıca tarlada da denedik gerçi Ceyhun denedi sıkıntıdan sonrasında pişman oldu sazların arasında kurşun aramaktan . Kurşun tarlayı bitirip birinin bahçesine girmişti . Grubun en alt seviyesinde takımlara sahip olan ben bile 130 - 140 metreleri atabiliyorsam ki atış konusunda da iddiam yoktur. Bizim çocuklar 170-180 leri çok rahat görürler. Ölçümde mutlaka yanlışlıklar yapılmıştır . Ama guinness şartnamesine girmeye çalışan da olmadığına göre bence sorunda yoktur.
Bahsedilen olay gecenin köründe yapılmış bir olay. Kurşunun nereye dahi düştüğünü görmeden misinanın boşluğunu alarak yapılmış bir ölçüm. Bizim içinde o akşam itibariyle bitmiş bir konu. Bunu bu kadar gündem yapmaya gerek yok. Fırsatı olan arkadaşlarımız bizi şereflendirir misafirimiz olurlar. Yine atışlar yaparız kıyas yaparak mesafe ölçmeye çalışırız ya da ölçmeyiz. Ceyhun arkadaşımız bizce mantıklı olan bir ölçüm yapmıştır. Ölçümün nasıl yapıldığını görmeden eleştirmenin alemi yok. Kimsenin birbirine zoraki kabul ettireceği bir durumda söz konusu değil. Biz hoş sohbet edeceğimiz bir şeyler paylaşabileceğimiz arkadaşlarımızı, abilerimizi, kardeşlerimizi bekliyoruz. Herkese iyi günler, hayırlı işler, bol kazançlar. (Sarıyer istikametine giderken Tarabya Otelini geçtikten sonra ki ilk ispark cebinin oradayız. Bekleriz.)
Dün balıktaydım, çapariyle 15 tane iri palamut aldım. Sonra hava kararınca başladım spine. 7-8 tane lüfer aldım. Hatta bir tanesi kofana boyundaydı. Daha sonra iri bişey asıldı oltaya. Bi baktım levrek. Onu da aldım avı sonlandırdım. En iyi ben atarım diyorum inanmıyorsunuz ya.
Boğazın sevgili atıcıları. Bir süredir boğazdaki avlanmanın zor olması, kimi zaman balığa ulaşma açısından ciddi mesafelere uzak atış yapılması gerekliliği sebebi ile sizler için araştırma yapıyordum. Kullanmış olduğunuz surf kamışlar ile elbetteki güzel mesafelere atmaktasınız ancak malum hem çok kalabalık olması hem de bu kalabalık sebebi ile kamışlardan alınabilecek derecede güzel atış teknikleri uygulamada güçlük çekilmekte, bir de boğazın çift taraflı akıntısı, farklı yerlerinde farklı uzaklıklara atılması gerekliliği eklendiğinde iş zorlaşıyor. Esasında işte bu tarz bir sürü sebeplerden dolayı Boğaz balıkçılığı adında bir stilin dünya literatüründe terim olarak geçmesi gerektiğini inanıyorum. Madem surf casting, shore fishing gibi terimler var, o zaman "Bosphorus Casting" diye bir terim mutlaka olmalı. Konumuza dönelim; bu zor şartlar altında daha uzağa erişilebilmesi amacı ile internette araştırırken şu video dikkatimi çekti. Bu tekniğe "Brighton Casting" deniyor. Kullanılan kamış ve makine multiplayer ama atış şekline bakınca minimum yerde, optimum sonuç alınabildiğini düşündüm. Sizlerle de paylaşmak istedim. Malum dar alanda pendulum, OTG teknikleri kolay değil. Bu tekniğin boğazda veya her yerde kullanıldığını biliyorum. Hepimiz bu tarz atışlar illaki yapmışızdır. Olay kurşun size doğru duruyor ve bir mancnık sistemi gibi fırlatılıyor. Atış yaparken vücudun duruş şekli, kolların duruşu da tabii ki önemli. Sizden elinizdeki mevcut ip misinalı, konik kafa makineli kamış takımları ile tekrar denemenizi rica edeceğim. Sizden rica etmemin sebebi de, aranızda gerçekten kamışın sınırlarını zorlayan çok iyi atıcıların olması. Namınız almış başını gidiyor :thumb: https://www.youtube.com/watch?v=wv5fJm72_90 Kullanılan kamış multiplayer, uzun atış için en uygun kamışlar. Makine de çıkrık makine; içinde dönen makara sayesinde surtunme olmadan çok hızlı misina boşaltıyor, santifrüjlü fren sayesinde kuş yuvası gibi karışıklıklara da musade etmiyor. Makine ağır işçiliğe gayet musait, bir çok surf makineden daha kuvvetli, kalın misinalarda bile çok iyi sonuç veriyor. Boğazda kullanan var mı bilmiyorum ama neden olmasın. Dünyada en uzağa bu tarz kombinasyonlar ile ulaşılıyorsa ve her yerde av için kullanılıyorsa, bence boğazdaki atıcılar bu sistemi kullansa ciddi mesafelere ulaşabileceklerdir. Sevgilerle,
Hatasız ölçme olmaz.Mühendislikte ölçme dersi konu 1 Ceyhunun orda yapabileceği aslında fazla birşey yok.Gece karanlık nereye düştüğü zaten görülmez.Tam suya değdiği anda kurşun boşluğunu alabildiği kadar alıp saracak.Çünkü aynı şartlarda kamış test ediliyor.Hava aynı, ipler aynı,kişiler farklı,kişi ve kamış değişe değişe ölçmüşlerdir.Daha pratik bir yolu yok.Fazla takılmayın bence bu kadar yanlış yada doğru uzağa atmış arkadaş tebrikler Evet o lazer var ve mühendislikte kullanılıyor yaygın olarak.Eldeki imkanlar o imiş demek tur sarılmış. Ama konuyu açan arkadaşın bahsettiği olay farklı fizik kurallarına göre ve matematiksel olarak ölçme zaten yanlış.Ama herkese aynı yanlış yol uygulandığı için karşılaştırma aslında doğru
Bu videodakini skoylu abimiz zamanında tarif etmişti yazı ile. Benim ilk öğrendiğim yerdir.Benim genel atış şeklim budur ancak beden biraz kısa olacak.Kendimcede biraz geliştirdim.Mantığı kısaca şu kamış yere açılı tutuluyor.Kurşun merkezkaç yaptırılıp savrulurken yerdeki dar açı misina elden bırakılana kadar kamış ucuyla kurşun bedeni 90 derece yapacak ve o anda bırakılacak.Ve fırladığı an yerle 315 derece yapacak şekilde havaya fırlarsa düşene kadar maximum mesafe edilmiş olur.Pendulumun kısaltılmış hali budur.Çünkü daha kısa bir yay çiziliyor.Adam orda dikkat ederseniz geri geri yürüyor çünkü bedeni gerdirmek için.Bu atışı kalabalıkta çok rahat yaparsınız.Bir takımcı abimiz öyle atılmaz dedi ben bilirim gibisinden.Niye dedim uzağa gitmezmiş.Gel dedim beraber atalım.Uzağa gittiğini görünce başladı işi şakaya vurmaya.Bu atış tarzım yüzümden abi nerdeyse boğazın karşısına yollayacaktın dediklerini çok duydum etrafımdan laf atılmadan durulmuyor.Deneyin görün Kamışı savururken o eğriyi çizdirmeye ne kadar kuvvet eklerseniz o kadar uzağa atarsınız.Kuvvetide beden hareketiyle ekliyoruz.Bazıları abanıyor kamış nerdeyse suya değecek o zaman işte kuvvet bileşkesinde ileriye doğru boşuna bir kuvvet uygulanıyor.Bileşke kuvvet tam 45 derece olacak şekilde atılmalı.Bu atışın maximum mesafesi budur.Fizikteki eğik atış gibi aynı.. Bu videodakinin aslında dik hali bu atış http://www.youtube.com/watch?v=CHVVskEsvGU Bunu sakın kalabalık yerde denemeyin çok çalışmak gerekiyor çünkü başlarda sağa doğru gidiyor kurşun birde etrafta biri varsa çarpabilir.Boş kumsalda tenis topu iyidir.Mesafe çok farkediyor.Atışta o kamıştaki sallantıyı göreceksiniz Çok zevkli Videoda yeni öğrenen birine gösteriliyor.Başlarda ki atışsa tabiki kısa mesafe giden bizim mecburiyetten kullandığımız atış şekli,sonra ideal olan gösterilmiş.
ben zamanında double casting atışını yapmıştım .hatta o kamışı da gözüm gibi saklarım.sportex 100-300 390 mantar saplı . yarın sabah balıktayım önce aşiyan -sonra tarabya
Çok güzel, çok faydali bir video.. eminim erimi çok iyi oluyordur.. ancak bu tür atışlarda yön olarak nokta atışı yapmak pek mümkün olmaz gibi geliyyor bana.. bizim şu anda yaptığımız kafa üstü atışlarda istediğimiz yönde neredeyse nokta atışları yapabiliyoruz.. Bu atış talimlerini kışın kartal sahilde yapmak lazım bol bol.. kışın bomboş oluyor sahil