Boğazdan balığın girişi için havaların böyle sıcak gitmesi mi daha olumlu yoksa soğuması ve yağmur vs. gibi durumlar mı daha olumludur?
Onnik abim çok enteresan hiç bir şeyin olmamasıidk Sanki fırtınadan önceki sesizliği andırıyor altta bir canavarlar var ama acep ne hayvan ortadan kaybolduidk cyrr bende bazı meralaarı deniyorum dişli namına bişey yok ama kıyıda istavrit çok:laughing:
benim tanıdık balıkçı var 2 vonos kaptık mı tamam iyi yem olur iki kamışı yemler atarız belli mi olur yapışır bir orkinos hayal ama kurmadan da olmuyor tv seyret git sonra kraça yakala
17:30-17:30 arası Beykoz ve çubuklu açıklarında tekneyle birazcık takıldık. 3-4 kg istavrit tutabildik. Ama güzel iriydi. onnik abi İstavrit tuttuğumuz o günü hiç unutamıyorum
Tek tük çıkıyor arkadaşlar bugün oradaydım saat dokuz gibi geldim dörtte ayrıldım bir tane kandırdım Onnik abi burdaydı gitti dediler buda paşa...
yok onnik abim öle değil balık çok Fakat ben başka yazımdada yazmıştım,gırgırlar vira bismillah dediğinde balığı önlerine katıp kaçırıyor o sonar namussuzu yokmu balıkları çok rahatsız ediyor ,yaydıkları dalgadan dolayı balık ya geldiği yere yada hızla mekandan uzaklaşıyorbanghead Bunlara dur diyecek bir çözüm ve yasa olmalı yoksa durum vahim Şuanda zannedersem sonarlar evrim geçirmiş durumda balığı gördüklerinde banghead asıl bir sistem varsa balığı şokluyorlar balık olduğu yerde duruyor ve onlarda etrafını çeviriyor bu yasalmıdır bilemem zannedersem elektrik yüklüyor diye düşünüyorum
O sistem Japon icadı , ama Japonya da bile yasak . Sadece derinliği 1 km den fazla olan açık okyanuslarda ve çok büyük boyuttaki balıklar için (balina gibi) kullanılıyor. Ama bizim aklı evveller cep telefonunu kullanmayı bilmez bu tip cihazları bulur getirir..
tamam bu adamlar ekmek paraları için uğraşıyorlar ona asla bir lafım yok bilerek bu sistemi alıp kullanıyorlarsa çok yazık.kendi bindikleri dalıda kesiyorlar