Arkadaşlar durum nedir? Çıksam mı çıkmasam mı karar veremedim.. Hava sert biraz bugun... The Grand Tarabya Oteli önünde olan var mı şu an?
Bende sizinle aynı durumdayım, çok yorgun olmama rağmen düşünüyorum çıkmayı. Bekliyoruz arkadaşlardan iyi haberleri bakalım.
Arkadaslar yeni ayrildim gruptan once tarabya, sonra istinyeye dogru kaydik. Bugun pek verimli degildi, bir arkadas palamut aldi, daha sonra gittigimiz yerdede 3-5 sarikanat o kadar. Arkadaslar emirganda yemliye gectiler, takilmak isteyenlerin bilgisine
3. Tarabya Fishing Team Organizasyon Raporu 3. Tarabya Fishing Team Organizasyonu Gün: Cumartesi 17.11.2012 Saat: 07:00 Yer: Tarabya İngiliz Konsolosluğu önü Hedef Balık: Rapala ile lüfer ve torik Hava sıcaklığı: 18° Rüzgar: Poyraz 21km Bugün üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz TFT Organizasyonu, sabah saat 07:00'da Tarabya İngiliz Konsolosluğu önünde buluşmayla başladı. Organizasyonumuza Onnik usta, Mehmet ağabey, Tayfun ağabey, Ceyhun, Aret, Emre, Kadir ağabey, Hüseyin, Afşın, ben ve Forum dışı dostumuz Kaptan Emrenin katılıdı (Ayrıca isimini hatırlayamadığım forumdan bir arkadaşımız vardı. Bu arada ismini saymayı unuttuğum arkadaşlarım var ise çok özür dilerim, beni zevkle dövebilirler). Sıcak poğaçalar yendikten sonra oltalar suyla buluştu. Hedef balık avı için sahte ve çapari denemeleri yapıldı. İşte o ismini hatırlayamadığım arkadaşımız çok güzel bir palamutla açılışı yaptı. 40 cm civarında oldukça iri güzel bir balıktı. Tabi şevkimiz iyice arttı hatta azdı. Kısa bir süre sonra Tayfun ağabeyimizin harika palamutu da eklenince Tarabya'nın can yakan rüzgarı sıcak esmeye başladı Uploaded with ImageShack.us Daha sonra tüm çabalara rağmen başka palamut yada dişli türevleriyle rastlaşamadık. Bu arada aramıza Kenan, Alper ve Volkan da katıldı. Ayakları uğurlu gelmiş olsa gerek aniden bastıran bir istavrit akını ile tekrar keyiflendik. Ben ve 6-7 arkadaşımız çapari ile kısa sürede istavrit akınından nasibimizi almaya çalıştık. Yanılmıyorsam toplam 3-4 kilo arası istavriti kovamıza aldık. Uploaded with ImageShack.us İstavrit akını seyrekleşince ve yeterli gördüğümüzden mera değiştirmeye karar verdik. Oltalarımızı ve eşyalarımızı toplayıp Yeniköy civarında bir meraya doğru yol aldık. Vardığımız yerde sahte ile sarıkanat alındığını gördük ve hemen davrandık takımlara. Burada Volkan'ın 3, Kenan'ın 2 sarıkanatı ile avımızı gerçekleştirdik. Artık yemli saati yaklaşıyordu ve tekrar mera değiştirme kararı aldık. Sabah erken saatten beri rüzgar, soğuk ve açlıkla olan mücadelemizi İstinye'de bir mola vererek sonlandırdık. Uploaded with ImageShack.us Karnımızı doyurup içimizi ısıttıktan sonra koşa koşa yemli avımız için kararlaştırdığımız yere yani Emirgan'a yol aldık. Malum Cumartesi günü, çok kalabalık olmasına rağmen kendimize uygun 8 oltalık yer bulabildik. Tekrar hızlıca taptaze yemlerimiz eşliğinde oltalırımız suyla buluştu. Kaptan Emre, Kenan ve Ceyhun çok hızlı bir başlangıç yaptılar. Bizler de onları takiben oldukça iyi boyutlarda, neredeyse lüfer kıvamında sarı kanatlarla ava devam ettik. Dedim ya Cumartesi kalabalığı ara sıra çok keyfimizi kaçıran mevzular da oldu. Biz de sabahın 7'sinden beri yorulduk artık, e balık var ama avlanma keyfi pek yok diyerekten avımızı sonlandırdık. Kenan ve Alper taptaze yemlerle devam etme kararı aldılar, yeni haberleri onlardan bekliyoruz. Ceyhun bu raporu yazma vazifesini bana uygun gördü. İlk organizasyon raporum olduğu için her ne sürç-ü lisan ettiysem affınıza sığınıyorum. Arada ismini hatırlayamadığım veya eksik saydığım arkadaşlarım var ise Ceyhun hatalarımı düzeltecektir diye ümid ediyor ve kendilerinden özür diliyorum. Özetle balığın da sohbetin de bol olduğu, sahte, kaşık, çapari, yemli gibi çeşitli yöntemlerin denendiği, bolca gezdiğimiz ve eğlendiğimiz keyifli bir organizasyon oldu. Bugünü organize eden Ceyhuna ve katılımlarıyla bizi onurlandıran tüm forumdaşlara teşekkürler. Daha güzel ve keyifli avlarda hep birlikte olmak dileğiyle. TRT spikeri gibi final yaptım ama olsun
Burak cok guzel olmus organizasyon. Egitimden takip ediyorum gelemedim organizasyonlara moralim bozuldu iyi balik olmus hepinize selamlar yakinda aranizdayim
Aynen gayet keyifli oldu Fatih. Özlettin kendini... Yeni organizasyonları planlamaya başladık bile, avlak ve hedef önerilerini bekleriz Kolay gelsin.
Burak süper bir rapor olmuş bütün yaptıklarımızı yazmışsın yanlız aldığımız 4 torikten bahsetmemişsin mrsparkle mrsparkle mrsparkle mrsparkle mrsparkle yarın ben gene aynı yerde olacağım 12 ye kadar izin aldım evden
Burak eline sağlık süper rapor olmuş Palamutları Tayfun abi (kanaryasesi) ve Kefalkıran aldı. Burak senin sarıkanat resimleri yok ortada
Gece balıktaydım, ama tüm yorgunluğuma rağmen bu müthiş muhabbeti ve dostluğu kaçırmamak için (Tabii TORİK lafının etkisi de küçümsenemez )sabahın altı kırkbeşinde tarabya da oldum. Elde ne varsa denedik, Kefalkıran kardeşimizin oltasına gelen palamutu görünce hemen herkes kırmızı kafa sahteye döndü, bir palamut da benim oltaya düştü. Gecenin yorgunluğu basınca saat 11 gibi ayrıldım. Ama yine de aklım benden sonraki muhabbetde takıldı kaldı.. Gece yarım kova dişli yakaladım, ama o bir tek palamutun yanındaki muhabbet hepsine değerdi.. AV BAHANE MUHABBET ŞAHANE. Nice dostça avlara..
fotoğraf için teşekkürler Ceyhun. organizasyona tam olarak dahil olamasam da bazı üyelerle tanışma fırsatım oldu. inşallah başka bir zaman ben de aranıza katılabilirim...
çoğu katılan arkadaşlar/abiler özellikle spin avına gitmek istemekte, takımlar sahteler hazır fakat elimiz boş dönmeyeceğimiz bir mera araştırıyorum. Gebze'den Saroz körfezine kadar olan bölgede avlak yeri verebilecek varmı? Tahminim 10-15 kişilik bir grup ile spin avı organizasyonu yapacağız.
şimdi geldim baizm yerde balık hiç yok istavrit yakalıyorlar kraçadan ufak .bunlar çok ufak dediğin zamanda cevap hemen hazır yem yapacağım bütün bile taksan hırsız dışarda kalır Allahlarından bulsunlar 10 numara iyneyi 4 tane altalta koy balığın boyu okadar