çoktandır denemediğim bir avlak olan sarayburnunda avlanacagım yarın. iskele kapanmadan iyi balık yapan ender yerlerden bir yerdi. bakalım yarın bize denizden kısmetimize bir seyler düşecek mi..
Arkadaşlar Lüfer veya daha küçükleri Marmara'da az ya da çok var. Yani balık Marmara'ya akıyor ama Boğaz'da kıyıdan av vermiyor. Demek ki kanaldan akıyor. 3. köprü inşaatı dolayısı ile Boğaz'ın girişinde her 2 kıyıda büyük inşaat faaliyetinde bulundular. Acaba balık buralardaki hareketlilikten kanala kayıp, Sarayburnu'na kadar kanaldan yürüyor olabilir mi?
Bende düşünüyorum.Bu söylediğiniz çok muhtemel.birde silivri - tekirdağ- m. Ereğlisi tarafının raporları çok hızlı. Balık henüz inmememişde olabilir mi acaba diye düşünüyorum.
Merhaba Aret, Bir sayfa önce yazdığım tüm meralar tekne ile açıklarda yapılan denemelerimden derlenmiştir. Son 10 gündür dişli yok gibi bir şey neredeyse..
Onu bunu bilmemde, bundan sonra ki sarıkanat ve lüferde ki yağ çok daha fazla olacak.Lezzeti daha da artacak.
Arkadaşlar Malesefki bu sene dişliler kıyı balıkçılığına şu ana kadar pek randuman vermesede bazı yıllar bu gibi durumlar sıkça karşılaşırız balık geç girer ve girdiğindede boğazda kalır ve tüm kış av vermeye devam eder Yalnız bu sene gır gır tekneleri malesefki balığın kıyılamasına müsade etmedi hava onlar için iyi gitti ve korkunç rakamlarda dişli yakalandı,düşünün en ufak teknenin bir seferde aldığı lüfer ad.10 bin leri aşıyor ve kaç yüz gırgır varbanghead Balık tezgahlarında lüfer 5 lira banghead varmı böyle bişey adamlar buldumu kökünü kurutuyor 10 tekne tuttuğu balık boğaza aksaydı şu an tüm kıyılar şenlenirdi kötü senaryolar üretmeyin balık geç yanlıya bilir böylesi kıyı balıkçıları için çok daha iyi :thumb:
Selam dostum. Bu sene balık genelde lüfer. Boğaz'dan Dünya kadar lüfer geçti, Marmara'da son 1 aydır yakalıyoruz. Ama bu balık kıyıdan yok denecek kadar az av verdi. Boğaz'da hiç oyalanmadan kanaldan akıp gidiyor. Belki yem bulamıyor, belki de başka bir sebep. Aslında av verdiği Marmara'da bile kıyıdan av vermiyor, açık yollu geziyor. Karadeniz'den halen güzel lüfer haberleri geliyor ama sarıkanat kayıplarda. Boğaz'da yemliye gelen dişliler genelde 15 cm. civarı. Bunlar da çıkan balığın bıraktığı yumurtalardan çıkıp Boğaz'da büyüyenler. İnşallah Kasım ortasından sonra güzel bir sarıkanat sezonuna gireriz ancak durum kıyı ve Boğaz balıkçılığı açısından pek iç açıcı değil maalesef.
Haklısın dostum, Kanal yollu dip çaparisi denemelerine başlamayı düşünüyorum ciddi ciddi 2 - 2,5 kg kurşun , 60-70 iğneli takım reeling
HTML: Selam Gökçen, Sarayburnu'nu av deneme fırsatın oldu mu? Sonuç nasıl?? dün saat 6.30 gibi sarayburn undan başladığım av günümde çamlıbahçeye kadar gittim. bu esnada sarayburnu, karaköy, beşi ktaş,trafik vakfının otoparkı, arnavutköy, çamlıbahce de son buldu.kayda değer balık yok. çamlıbahce de cok az iri istavrit yaptı ara ara. en cok alan herhalde 1 kilo zorla almıştır. belkide alamamıştır sonra saat 4 gibi karaköye döndüm. gündüz orda gecirenlerde de balık yoktu.. bu arada arnavutköy de yapraklar vardı 1 -2 tane alanlar. yapraktan da küçüğü varsa onlardan işte.
bugün galata körüsünden geçtim yaprak katliamı devam ediyordu bir tane malzemecide çok sayıda eşkina gördüm 6 7 tane vardı sanırım saymadım ilgilenenlere duyurulur
Selam Aret, Dediğin gibi yem bulamıyor olabilir. Geçen sene gayet güzel istavrit alıken bu sene ne ben yakalayabildim nede buralarda bol bol istavrit tutan.
selam arkadaşlar evet balıksızlık hepimizin sorunu oldu malesef ben şahsen bu sezon için oldukça umutluyudum .malesef olmadı gerçi daha zamanımız var .dişliler de haklı.boğazın girişinde hunmalı bir çalışma var onun su altına verdiği gürultü midyecilerin dipleri kazımaları sonucu yok olan izmarit dişlilerin en sevdiği yem bir de istavritin olmaması .bu sene şansımıza tüm olumsuzluklar bir araya geldi .daha fazla değil bir ay önce kalenderden aldığım 7 lüfer 1 kofana .balık birden yokoldu .çayırbaşı koyundaki katliyamı da unutmamak gerek sahil güvenliğin önünde ceyran eden katliyam ufacık bir nokta olan 38 metrelik derinliği fırsat bilerek yapılan katliyam .sözde orası teknelerin talim ve ağlarını düzelttikleri yermiş kimi kandırıyorlar hep aynı tekneler orda .sonu gelmiyor daha çok şey var yazacak .işAllah hepsi düzelir ve beklediğimiz dişlilere kavuşuruz saygılarımla rastgele
Herkese selamlar, Teknemizin şanzıman sorununu halledince bu sabah balığa çıkabildik.(Çok şükür) Sabah 7.15 ile 8.45 arası ben 2 adet babamda 3 adet lüfer uzun olta ile alabildik sonra balık alamadık 11.30 gibi limana 5 lüfer ile döndük.bu arada Yemli de başlamış.Herkese iyi günler ve bol balıklı avlar.....