Aldığım duyumlara göre bu takımı marmarada kullanılacak yerler var. Derin su avcılığı marmaradada yapılıyor.
Emre bu yakaladığımız mercanlar marmaradan.Bunların kilolukları ve diğer derin dip balıklarını yakalamak zor ama yakalanmaz değil bunlara sinaritlerde dahil http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=54000
Var tabiki yapılmazmı babamlar zamanında adaların orada orkinos yakalıyorlarmış ama zamanında yani bu aralar çok zor gibi. Senin makineler yeter abi jig yapicaz bol bol ona göre hazirlan Beni yalnız birakmayin bodrumda buradaki hayallerinizi bodrumda gerçekleştirecez İlk tekne denememinde içinde olduğu raporum belki kaçirmişsinizdir http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=56302 Bunlara birde jig vs. eklersek amaaan olmadi bütün kalamar trança yakalariz
Amaç marmarada farklı türde balık yakalamak Emrecim.Bu balıkları orada yakalamak sıradan ama marmarada bulmak çok zor.Bak şu resime bu marmaradan bir kare
Rengi böyle bir tuaf olmuş böyle ne olmuş ona öle ama yaa marmaranin halinin ne kadar acı bir durumda olduğunun bir kanitidir bu balik bence O kadar saçma yatirimlar yapan bilim adamlari şu denizi temizlemek için birşeyler yapsalar bence hiç fena olmaz.. Can bey işin esprisi bir tarafa ben bodruma taşinmaya karar verdim gibi birşey gidersem şimdiden yolunu yapiyorum yanima gelin diye
Tarabya'da akşam yemli denemelerimde son iki seferdir sıfır çekiyorum.En son cumartesi akşamı gittim , kimsede tık yoktu.Ancak sabah iyi istavrit yaptığını söylediler. İstavritin bol olması, dişliyi zor göreceğimiz anlamına mı gelir? Sabah suyunda rapala denesem şansım nedir?
Denizi kirletenler mi saçmalığın farkında değil yoksa bilim adamları mı? Bilim insanı saçma şeylerle uğraşmaz..
Cumartesi akşam ben tarabyadaydım aldığım balık adedi 7 denize düşürdüğüm 1 limit altı salınan 2 tasma atamayıp yemi parçalattığım neredeyse 25 adet bulunduğum yer yeni acılan central palace oteli önü. av başlangıcı akşam 6,55 bitiş akşam 10:30
Ben eski tarabya oteli geçtikten sonra sağdaki ispark cebindeydim.Saat 20:00 gibi geldim 22:30 kadar ne vuruş aldım ne dişli çeken gördüm.Belki alan olmuştur, en azından ben görmedim.Central Palace dediğiniz eski tarabya oteli galiba.Orayıda hiç denemedim şimdiye kadar.Tebrikler.
Akarci kardesim ben 3 gun once rapala denedim fakat tarabyaya gore bayagi guneyde saatler geriye alinmadan once 06:30 07:00 arasi 3 sarikanat aldim ama sonrasinda bicak gibi kesti cok erken gidebilirsen oluyo ama gunes daha dogmadan ama pek verimli degil hepsi okadar
Günaydınlar, Bu sabah Emirgan geceden beri yemlide tek tük vuruş var.Ne bende ne etraftakilerde dişli namına birşey yok emirgan sütiş önü ise sıkça kıraça ve ara sıra ortaboy istavrit yapıyor.
Deniz suyu sıcaklığı 14-16 derecelere kadar düştü fakat lüfer hala kıyılamadı. Tarabya'da iri orta boy istavrit mevcut, arada ufacık yapraklar geliyor. Gece yemlide 1-2 adet 20cm üstü balık ancak çıkıyor.
Sanırım artık lüferin kıyılmasını değilde, yaprakların büyümesini bekleyeceğiz Anadolu yakasında hala iri balık çıkıyor.
Arkadaşlar son bir haftadır açıkların durumu da kıyılardan farksız, Dişli yok gibi bir şey Son bir haftada iki deneme yaptım tek tük limit üstü dişli alabildim. Kontrol ettiğim meralar ; Kefeliköy, Telli Baba, Macar burnu, A.Kavağı, R.Kavağı, Poyraz, Garipçe, A.feneri. Bu meralarda ara ara oldukça iri istavrit yapmakta.. Lakin dediğim gibi dişli yok gibi bir şey.