Hüseyin Bey ; mesaiye başlamadan inanın bir solukta okudum. Yüreğinizdeki güzelliği satırlarınızada da en ince ayrıntısına kadar dökmüşsünüz. En usta yazar kadar nefis bir anlatım. Bu güzelliği bizimle paylaştığınız için size çok minnettarım . Sanal ortamda bile olsa sizinle tanışmaktan ve bir arada olmaktan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. Geçmişte kalan o güzel günlerin, güzelliğinin ve heyacanının yüreğiniz de hiç eksik olmaması dileğiyle mutlu ve huzurlu kalın.
alp abi süpersin senin yazar olman gerekiyo kitap yazarsan ilk alıcın ilk okurun kesinlikle ben olurum abi boş durma bişeyler yazda okuyalım
Sen Mustafa oldugunu bilerek ve ona saygi duyarak yasamayi cok genc yasta ogrenmissin . Samimiyetle bundan vaz gecme hersey olur. Cok gencsin ve cok buyuk bir kalbin var. Sana ilham veren seyleri sorumlulukla yasa. Hayat mucize, mucizenle gurur duy. Gerisi bostur Mustafa. Hicligini bilen, herseyligini bulur.Inceligin ve degerli yorumlarin icin tesekkur eder, insaallah senin gibi degerli bir dostla bir gun yuzyuze tanisma mutluluguna erisirim.Kal saglicakla Sag olasin Osman Kardesim. Hepimizde ayni kalp. Hangimiz bu yollardan gecmedik mi. Gozleriniz doldu, cunku bunlar hepimizin duygulari. Bu yuzden deniz asigi ve balikciyiz. Bu yuzden burda bulusuyoruz. Cunku biz birbirimizin dilinden anliyoruz. Kal saglicakla degerli dostum. Seni de aglattimya Aytekin . Soyledigin butun guzel yorumlar icin tesekkur ederim. Yurekler karsilikli degerli dostum.Bana bir gun Turna tutturacan di mi? Dogu Kardesim aman ne yaptin...Simartma bu faniyi... Sen mutlu olduysan, hosca vakit gecirip, iki satirda kalp kalbe geldiysek, amacima ulastim demektir. O klavyeyi de, o mouse in isi bu. Kalpten kalbe ulasmak...Inceliginiz icin tesekkur ederim. Gorusmek uzere... "Balikcilikta dev, goreceli bir kelimedir" Tipki sizin 5 cmlik dev isparozunuz gibi Hakan Bey. Benimle bu guzel aninizi , bu degerli yorumlarinizi paylastiginiz icin ben tesekkur ederim. Saygilarla ,kalin saglicakla... Ahh Pasam iste boyle bir birimize ilham olup, bir birimizin gonlune girecegiz. Cikacak anilar, paylasip ,tatlanacagiz. Sen cok yasa Pasam. Bana herzaman yureginden bir parca ayirdigin icin ben tesekkur ederim. Sitede bu aksam olamiyacagim. Konularini ertesi gun bakacagim. Kusura bakma. Kal saglicakla.Goruselim... Tarik aramiza bir geldin, pir geldin.Bu ne buyuk kalp. Analisildi ki doyamiyacagiz sana...Degerli yorumlarin icin tesekkur ederim. Gorusmek dilegiyle,kal saglicakla...
Hüseyin abi bu kadar güzel anlatılırdı galiba. Balıkçılığa başladığınız ilk anları bizimle böylesine akıcı bir hikaye ile paylaşımınız için teşekkürler.
yüreğine sağlık abicim.. bir roman tadında..bir öykü tadında.. nasıl bitti anlamadım bile. ama az yaramaz değilmişsin be abi
Arkadaşım ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi ne ararsan hepsi içinde özlem,heves,yapılan yaramazlıklar,seviç,üzüntü hepsi ama hepsi içinde gerçekten uzun olmuş ama ancak bu kadar satırlara sığabilirdi tamamını okumadan cevap vermek istemedim ama başladıktan sonra çok akıcı bir şekilde olaylar anlatıldığı için bittiğini anlamadım bile çok duygu yüklü bu özel anlarını bizimle paylaştığın için teşekkür ederim ellerine sağlık diğer anılarınıda okumaktan zevk duyacağım devamını bekliyorum.
değerli hüseyin abiciğim sanki uzun bir roman okumuş gibi oldum ve hikayeni yazıcıdan çıkartıp şimdi oğlana okutuyorum okumayı çok istedi bende rahat okusun diye kağıda döktüm.ama arada bir bazı bilemediği kelimeleri gelip bana soruyor şimdi yanımda ve baba (sulyen) nedemek diye soruyor bende ona bilmiyorum bir dakika şu yazımı bitireyim bakarız dedim . abi eline sağlık çok güzel yazmışsın aynı bir roman gibi eline koluna sağlık yazılarının devamını bekliyorum abi.
Osman Kardesim inceliginiz ve samimiyetiniz inanin beni cok duygulandirdi. Sizin bu yureginiz olmasa bu satirlar ne dogabilir, ne de gercek kalplere ulasma mutlulugunu tadabilir. Bana bu firsati ve mutlulugu verdiginiz icin inanin o minnet karsiliklidir. Samimi dileklerinizi ayni samimiyetle sizin vesevdikleriniz icin diliyorum.Gorusmek dilegiyle ,saglicakla kalin. Hic bos durmaya niyetim yok Mehmet'im. Yas geldi 40'a... Arastir, dusun, kafa yor, hem yasa, hem ayakta kalla artik gecirecek bir dakkam olamaz. Simdi artik butun bu omrun cabasini somut , anlamli meyvalara donusturmek icin ugrasma zamani geldi. Insaallah basarili olurum. Desteginiz bu yuzden benim icin oylesine degerli bir ates ki.Icimi isitiyor. Isik olup yolumu aydinlatiyor. Yakinda yenileriyle gene saygi deger huzurunuza gelirim. Kendine iyi bak. Sazan haberlerini bekliyorum. Kal saglicakla degerli dostum. Inceliginiz icin tesekkur ederim Naci Kardesim. Sizi mutlu ettiyse, gonulden gonule bir seyler gittiyse , bu bana buyuk mutluluk olur. Yorumunuzla bana bunu bir nebze de olsa basardigimi hissettirdiginiz icin cok tesekkur ederim. Ben tesekkur ederim Serdar'im. Hepimizin buna benzer oylesine guzel hikayeleri var ki.Sizlerinkileri okumaktan zevk aliyor ve dahasini bekliyorum. Kendine iyi bak degerli dostum. Ahmet'cigim hayatta biraz risk almadan hic bir sey olmuyor. Cocukken risk aldigimizda ise adina yaramazlik deniliyor. Ben ne yapayim. Her zaman ki degerli desteginle ve incelik dolu yorumlarinla, bir kez daha birlikte olmak benim icin buyuk mutluluk ve onur. Sevgiyle kal degerli dostum. Sevgili Osman Abim, Bir komputerin basinda sizlere ve degerli cabalariniza katkim su an ne yazik ki yazmak, yazmak, yazmak...Elimden simdilik ancak bu geldigi icin butun gucumu sizlerin yuksek yuregine yakisir bir kaliteyi yaratabilmek icin harciyorum. Gostermis oldugunuz incelik ve degerli yorumlarinizsa bana gene buyuk guc verdi. Calismalarinizi buyuk mutluluk ve takdirle takip ediyor, sizin gibi degerli bir buyugumle ayni amaclara sahip olmanin gururunu ve mutlulugunu yasiyorum. Saygilar sunarim. Degerli Dostum Ali, Sulyen aslinda demir ve metalleri paslanmadan korumak icin kimyasi duzenlenmis boyalara verilen addir. Ancak teknecilikte teknenin su kesminin boyanmasinda kullanilan ve icindeki zehir vasitasiyla teknenin altinda yosun, barnical gibi organizmalarin buyumesine engel olmak icin atilan boyaya da sulyen dendigi gibi, bu isleme de sulyen atmak olarak ifade edilir. Calismami evladiniza okutmak icin verdiginiz capa benim icin en buyuk iltifattir. Degerli evladinizin gozlerinden benim icin opunuz. Incelik dolu yorumunuz icin cok tesekkur eder, saygilar sunarim. Dahasi icin elimden gelen herseyi yapacagimi bilmenizi isterim.Kalin saglicakla.
Aynen dediklerimi uyguladım Sevgili Alp " tüh beee, Allah kahretmesin, ne güzelde keyifli keyifli okuyordum, fakat malesef bitti " dediğim ender yazılardan birisiydi Ellerine yüreğine sağlık,tek kelime ile muhteşem bir hikaye Seni tanımak ayrı bir keyif, yazdıklarını okumak ayrı bir keyif Teşekkürler dostum, iyiki varsın...
Ayni sekilde seni, senin espiri ve kivrak zekayla dolu yasam, doga ve insan sevgini tanimakta benim icin buyuk bir tat ve mutluluk Can. Ismin gibi adamsin. Tesekkur ederim degerli dostum. Mehmet Bey okuma ve yorum yazma inceligini gosterdiginiz icin ben tesekkur ederim. Yeni katildiginiz ailemizle keyifli ve kaliteli zaman gecirmenize bir nebze katkim oluyorsa bu benim icin buyuk mutluluktur. Mutluluk dolu paylasimlarda bulusmak uzere simdilik hoscakalin.
Vay be üzüldüm şimdi benim gözümden kaçmış yeni gördüm ve okudum. Helvadan bahsederken hatırlatmasanız gözden kaçmış gitmiş olacaktı. Bende böyle bir anıyı okumamış hatta farkına varmamış olacaktım. Çocukluğumuzda yaşadığımız anılar öylesine güzel ki ;o günleri bir daha yaşayabilsek ,tabi sizin mükemmel anlatımınız ve kaleminiz olmasa bu düşünceleri çağrıştırmaya bilirdi bende. Okurken sizi gördüm kardeşlerinizi amcanızı yolda yürürken takıldığınız çakıltaşını, yoldan geçen anadolun içindeki size gülümseyen tatlı kızı , kahvede çayını içerken başparmağı ve işaret parmağı arasına aldığı sigarasının dumanını üfleyip, amcana başıyla selam veren yaşlı amcayı gördüm.Kendimde sanki yanınızda komşunun oğluymuş gibi sizinle birlikte yürüyor sandım.Büyülendim uzaklaştım okurken, bitirdim geri döndüm sandelyeme tekrar oturdum.Tabi sizin anlatımınızdaki olmayan olayları ben hayal ettim galiba kendimden bişeyler katmak istedim, neden mi orada olmak istedim çünkü.Ne demeliyim ki teşekkür de olmaz buna saygılarımı sunabilir ve kaleminiz önünde eğilebilirim sadece.
Helva muhabbetinden nerelere taşındık, bir anda çocukluğumuza döndük ve koptuk hayattan Bu nasıl bir anlatım dili, nasıl bir akıcılık aklım ermedi. Sevgili Hüseyin ne yaptın bize böyle, hipnotize olmuş gibiyim Hepimiz çocukluğundan bulabileceği ama bu şekilde anlatamayacağı bir hayatı sundunuz bize . Sevinciniz sevincimiz, heyecanınız heyecanımız oldu bu hikayede, ortak olduk yaşantınıza İzin verdiğiniz ve sadece dakikalarla sınırlı olan anılarınızı böyle bir kaliteli, tadına doyulmaz anlatımla bizlere aktarma inceliğini gösterdiğiniz için yürekten, ama gerçekten yürekten teşekkür ederim Duygularımı buradaki hiç bir smili anlatamaz bunu bilin Sevgi ile kalın diyorum ve çok görmeyeceğinizi bildiğim için yeni anılarınızı da paylaşmanızı diliyorum i
Bu arada bir içecek hazırlayın demiştiniz ! Buzlu bir limonata hazırladım koydum pc nin yanına, hikayenin heyecanından ve sıcaklığından bütün buzları erimiş içmeye fırsat bulamadan
Cok naziksin Askin... Boyle oykuler yazmak istiyorum. Sadece benle ilgili digil, hepimizi anlatan. Gecmisimizi, askimizi, buyumuzu ve yasamimizi...Sizlerin bu engin destegi ile bana ihtiyacim olan motivasyonu bulup, uretime dort elle sarilabilmemi sagliyor. Menfi muspet elestirilerinize bu konuda ozellikle cok ihtiyacim var. Yenilerinde bulusmak uzere , saygilar sunarim Askin...Keyifle kal. Yeni hikayeler konusunda "Emriniz olur" diyorum Sevil Hanim. Daha once ki Kingfishle ilgili hikayede vermis oldugunuz bir yazar ismi bende edebiyatla ilgili, okumaya duskun bir insan oldugunuz izlenimini birakti. Bu yuzden begeneceginizi, begenmezsenizde saglikli bir elestiri verebileceginizi biliyordum. Yorumlarinizla bana bu konuda guc verdiginizi bilmenizi isterim. Limonataniz konusunda uzuldum. Gelince size ellerimle bir limonata servisi yapmaya soz veriyorum. Kendinize iyi bakin.Sevgili kizlarinizin gozlerinden opun benim icin. Okuma ve yorumlama inceligini gosterdiginiz icin ben size tesekkur eder, saygilar sunarim. Kalin saglicakla...
merhaba sevgili Hüseyin Alp kardeş,Maşallah sen yazmışsın yani tabiri uygunsa döktürmüşsün ve yine sevgili forum arkadaşlarımızda takdirle söylenmesi gereken herşeyi söyleyip sağolsunlar bize bişey bırakmamışlar.Ellerine sağlık gerçekten güzel olmuş. bu beni 1971 lere götürdü,7 çocuk ve yokluk ve sıkıntılarla mücadele eden bir annenin yaşadığı o yıllarda evin büyük erkek çocuğu da (benim) böyle bir yaramazlık yapmıştı ve (iğnesi bozuk tek kırma av tüfeğinin iğne yerine uygun boyda çivi yerleştirerek) 9 tane sığıcığı bir atışta vurmuştu.Silah sesine koşarak bahçeye çıkan Anne ve diğer kardeşlerde karların içinde yırtık ayakkabılarından ıslanmış ayakları ve üşümüş elleriyle tir tir titreyen çocuğa aynı şefkat ve minnetle yaklaşmışlardı.Tabiki aylardır kurban bayramında komşuların verdiği birkaç kilo et ve kelleden başka et girmeyen evde o akşam sığırcık ve suyunda pilav ile adeta bir ziyafet vardı.Gerçekten o günleri tekrar yaşadım senin yazında ve binlerce kez şükrediyorum şimdi ki halimize. o çocuklar şimdi hepsi iş güç sahibi insanlar ve annemde emekli şimdi. bir kez daha geçmişe yolculuğa götürüp halimize şükretmemi sağlayan edebi yazından ötürü kutlarım seni. Allah razı olsun saygı ve selamlarımla
Sevgili Alp Arkadaşların fikirlerine katılmamak elde değil. Gerçekten çok hoş olmuş yazı ve ben bir solukta okudum. Hatta ötesi, yaşadım. Zira senin bahsettiğin tarihlerde, senden çokta uzakta değil, sadece boğazın diğer yakasında (Aşiyan-Kuruçeşme arası) aynı haltı ben yiyordum. Aklıma birden şu fikir geldi. eğer bu arkadaşımız 1975de ilk balığını tuttuysa, acaba 79,80 ve 81deki lüfer akınlarına denk gelmişmidir. O bahsettiği canavarlardan tutmuşmudur? Belkide yanyana balık tutmuşuzdurda haberimiz yoktur . Ne dersin? Sevgiler