hikayenizi okudum,hatta bir ara yosun,midye,tuz kokusu duyar gibi oldum,Huseyin bey sizin edebiyat hocaniz Cevat Sakir Kabaagaclimiydi,
Siteye yazdığım ilk mesaj, adaşım tarafından yazılan, böylesine harika bir hikayeye denk geldi. Anlatım, ifadeler, kelime seçimleri vs kesinlikle mükemmeldi. Ellerine sağlık.
En güzel, en nadide, unutulamayacak çocukluk anını bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. Çok güzeldi. Kendi evden kaçmalarım aklıma geldi. Bende dereye kaçardım balık yakalamaya. Annemle babamın azarlamaları, hafiften yediğim dayaklar beynimde canlandı Ellerine sağlık.
İnan ben sen oldum, oradaydım, o izmariti sen mi tuttun ben mi? Dondurmamda güzeldi. O çınarın altında serinledim, denizin iyotlu kokusunu içime çektim, midye tavamı da yedim. İnan ben sen oldum, oradaydım.
Okuyunca bir anda bende çocukluğuma gittim. Oltamı eski tren raylarının altına saklayıp işaret koyardım bir dahaki gelişimde bulayım diye.Balıktan dönerken ellerimi benzinci de köpükle yıkardım ki balığa gittiğim anlaşılmasın.Neler neler ! Çok güzel bir anlatım.O günleri yaşattığınız için Teşekkürler.
Kesinlikle ama kesinlikle şimdiye kadar okuduğum en güzel yazı. Neden mi? Çünkü ben varım içinde. Sayenizde iki yıl önceye döndüm. Ben de ilk defa amcamla balığa gittim, ben de ilk balığımı amcam sayesinde yakaladım. Beni de balığa amcam alıştırdı, ve dolaylı olarak bu yazıyı okumamı da amcam sağladı. Söylenecek tek kelime var, o da "mükemmel". Gerçekten soluksuz okudum. Tebrik ve teşekkür ederim.
balıkçı balığa gitmez ait olduğu yere döner. mükemmel ötesi duygulu bir öykü bunu ancak bu forumdakiler ve benim gibi balık hastası insanlar anlar. dilinize sağlık ..
Bu güzel anıyı mükemmel bir anlatımla bizlere sunduğunuz için sonsuz teşekkürler. sizi tanımak çok güzel iyiki varsınız hüseyin abicim.
Hayir, ama en az onun kadar degerli bir Turk'ce ogretmeniydi.Ibrahim Atlihan...Bunun otesinde Lise de Ayfer Hn ve ilk okulda Ismet Bey cok degerli ogretmenlerdi ve yazmaya ozel bir onem gosterirlerdi.Ancak Ibrahim Atlihan benim icin unutulmaz bir ogretmen ve yazmak konusunda muhtesem bir ilhamdir.Allah(CC)'im mekanini cennet, ruhunu sad etsin...Adem Bey yorumunuz icin tesekkur ederim.Saglicakla kaliniz.Gecikme icin ozur dilerim.Uzun zamandir buralarda degildim. Cok, cok tesekkur ederim dostum.Gorusmek dilegiyle... Sevgili Adasim, Cok tesekkur ediyorum, gorusmek dilegiyle... Senin ilgine alakana, usenmeden yazan gonlune saglik sevgili Volkan'im.Kusura bakma simdi cevap verebiliyorum.biliyorsun uaun zamandir pek buralarda yoktum. Saglicakla kal... Cok tesekkur ediyorum sevgili dostum.Daha nicelerinde bulusalim. Ne guzel gunlerdi degil mi? Nazik yorumunuz icin cok tesekkur ediyorum. Saglicakla kaliniz. Sevgili Emrah, Harukulade olan sizin yureginizdir.Nazik yorumunuz icin cok tesekkur ediyorum Saglicakla kaliniz. Sevgili Boran Kardesim, Kusura bakma.Bu muhtesem mesajina ancak nail oldum.Mukemmel olan senin o yuksek yuregindir. Daha nicelerinde bulusalim. Saglicakla kal. Cok tesekkur ediyorum sevgili dostum.Daha nicelerinde bulusalim.Bu tutkuya gonul verenlerin, kalbi aynidir. Saglicakla kaliniz. Sevgili ve cok saygi deger Ali Kardesim, Nazik yorumun icin cok tesekkur ediyorum.Bu calismalarima verdiginiz deger onlara anlamini veriyor.Sizin yuksek yureginiz ve takdirinizin olmadigi yerde hepsi bir hictir.O yuzden cok cok sag olun. "Iyi ki sizin gibi" gonlu yuksek dostlarim var. Sana sevgilerimi gonderiyorum, saglicakla kal.Daha nicelerinde bulusalim. Gonlundekine rast gelsin dostum...
Şimdi şuraya ne yazsam, hissettiklerimi ifade etmeme yetmeyecek. Bu konuyu bugün ikinci kez baştan sona keyifle okudum. Şöyle geriye dönüp yazılan mesajlara baktım, bu konu 2007'de açılmış ama ben bir mesaj yazmamışım. Sanırım yine aynı sebepten; yazdıklarımın ifadeye kifayetsiz kalacağından yazmamışım herhalde diye düşünüyorum. Bir kuru teşekkür içime sinmemiş anlaşılan, başka bir zamana bırakmışım ama üzerinden geçen 5 seneye rağmen, hala da yazacak pek bir şeyim yok. Aklıma tek gelen; kabul edersen kendi bildiğim yoldan, naçizane bir şiirle sana teşekkür etmektir. Bizi, kısa bir süre için de olsa, çocukluğumuzun sokaklarında koşturduğun için sağol, varol... Bu da senin için yazdığım, naçizane teşekkürüm. Başlığı senin istediğin ne ise o olsun. Aynı kaldırımlarda yürümüşüz biz Ne iyi geldi bana bu güzel sürpriz Ben çocukmuşum yine, sen de ağabey Mevlada saklıymış meğer büyük giz Ne güzel çocukluğum, o eski günler Unuturuz, bu ömür gelip geçerken Çıkar belki Alp biri, anlatır bize Hayat gaileleri sürüp giderken Kim derdi ki bir gün, Alp anlatacak Kardeşi de okuyup hayıflanacak Okudukça hüzünle, göz yaşaracak Yüce Mevla işte, o bilir ancak. Meğer ne çabuk geçmiş o kadar zaman Gösterdin bizlere ta uzaklardan Adın Hüseyindir, kalbin Alp Arslan Gurbetteki sen değil, biziz vesselam…
Ahh be canim kardesim benim, sen buralarda benim simdi burnumun diregini sizlattin... Bu cok nazik siirinin basligini "Gonul Dolusu" koydum... Cunku gonlu cok buyuk, cok duygulu ve kadir sinas bir kardesin abisine gonlunden kopan duygulu sozlerle yazilmis. Sevgili Sennur, cok cok tesekkur ediyorum.Inan simdi ben "ne diyecegini bilemez oldum" Sana, muhtesem emegine, yillar yili bizler icin verdigin cabaya cok tesekkur ederim. Hasretle kucaklar, gozlerinden operim. Sevgili Ablana, ailene, Diren Hanima cok sevgilerimi ilet. Kendini iyi bak... Saglicakla kal. Ustadimsin.
Hüseyin ağabey, kusuruma bakma, siteye giremedim bir süre, o nedenle ancak cevap yazabiliyorum. Öncelikle aleyküm selam diyeyim, selamlarını ileteceğim mutlaka. Bu arada bana 3. kez üstad demişsin; bana layık gördüğün sıfat için çok teşekkür ederim Hüseyin ağabey. Neden böyle dediğini, sözlük anlamını genişleterek açıklamıştın bana daha önce (sözlük anlamı: 1. Bir bilim veya sanat alanında üstün bir yeri olan kimse. 2. Öğretmen.3. Usta.4. Sanatçı.) ama bana bir gömlek büyük geliyor sanırım. O nedenle, beni yanlış anlamazsan, ne olur kardeşim falan de, ama üstad deme gönlü güzel ağabeyim, zira bünyem ezilip büzülüyor inan. Böyle giderse kalbim ezile ezile kururum sonunda bak, kardeşsiz kalırsın. Şiire gelince, senin bizleri sürüklediğin okyanusların yanında, benimkisi damla değil belki. Ama buna rağmen beğenmene çok sevindim. Bir nebze de olsa, Hüseyin Alp Arslan'ın, benim için ne ifade ettiğini anlatmaya çalıştım naçizane. Seni, bizlere güzel şeyler göstermek ve öğretmek için çabalayan kendi ağabeylerimden farklı görmedim hiçbir zaman. Hem sen, hem de öğrettiklerin benim için çok değerlisiniz, her zaman da öyle olacağından şüphe duymuyorum. Uzaklarda da olsan, burada kapısı ve gönlü sana her zaman açık, seni gerçekten seven bir kardeşin olduğunu bilmeni isterim. Güzel ve temiz yüreğini biliyorum ve bundan farklı olamayacağını da biliyorum. Dilerim Allah herşeyi gönlüne göre verir Hüseyin ağabeyim. Bu arada, Ilır ve Erol'un gözlerinden çok çok öpüyorum. (burada olsalar ısırmayı yeğlerdim ama şimdilik gözlerinden öpmekle yetinmek durumundayım. Balli çocukları ısıracağımı duysa beni tefe koyar kesin, "çocukları ısırma" diye çok kızıyor ama olsun. ) Not: Şiir başlığı için de teşekkür ederim, çok beğendim.
Harika bir yazı Saat şu anda gecenin ikisi ve ben gözlerimden uyku akarken nasıl oldu bilmiyorum bu sayfada buldum kendimi. Duygularını ve düşüncelerini bir roman tadında bir şiir tadında buraya aktardığın için sizi tekrar tekrar tebrik ederim. Ama itiraf edeyim yazının yarısında bırakmak zorunda kaldım Ama bu sıkılma okumaktan yada uykusuzluğumdan değil kesinlikle. Fırsat yada ortam buldukça kitap okumasını seven biriyim net'te hoşuma giden değerli birşeylere rastladığım zaman onları yazıcı aracılığı ile çıktısını alıp elimde bir kağıt olarak bulunması ve o kağıttan okumam beni daha çok mutlu ediyor. Bu güzel yazınızın tamamının çıktısını alıp kaldığım yerden değilde tekrardan okuyacağım inşallah. Çünkü eminim bu güzel satırların arasında kendi çocukluk yıllarıma da yolculuk yapacağım. Saat yine gece yarısı olacak ve çok sevdiğim enstrümantal müziklerim eşliğinde Bu güzel yazınızın hemen arkasından Mehmet Culum 'un alaçatılı romanına başlayacağım Tekrar teşekkürler ve hayırlı ramazanlar
Sevgili Ablalarini (bak teyze falan demiyorum ) evlatlarimda hasretle kucaklarlar. Soyledigin butun guzelliklerin inan farkindayim.Benim icin cok degerli , aydin, sevgi dolu ve Memleketi icin guzel isler yapmaya calisan bir insansin, sana yeni isinde ve elbetteki bu degerli sitende gonul dolusu basarilar diliyorum.Bu basariya elimden gelen katkiyi her zaman yaptigim gibi yapmaya devam edecegimden emin olabilirsin. Sevgilerle saygilarla degerli dostum...
Sevgili ve cok saygi deger Erkan Bey, Islerim nedeniyle bir suredir eski konularima goz atmamistim, nazik yorumunuzu kacirmisim, kusuruma bakmayiniz, umarim keyifle bitirebilmeyi basarabilmissinizdir...Ilginize alakaniza ve elbette guzel sozlerinize cok tesekkur ediyorum... Calismami kagida dokerek, onu okumaniz ve arsivlemeniz bu emege verebileceginiz en buyuk i***at ve onurdur...Beni ne kadar mutlu ettiginizi bilemezsiniz. Boylesi calismalar yapmak cok buyuk cesaret istiyor.Ancak yasamim aslinda o kadar guzel hikayelerle dolu ki.Onlari bir tarafim gece gunduz paylasmayi arzuluyor.Sonra bir ses, "bos ver Alp" diyor."Gunlerce ugrasacaksin, kac kisi okuyacak...Insanlar okumayi sevmiyor, insanlar fazla buluyor, katlanamiyor..." Iste boyle sizin gibi yorum yazan arkadaslar olunca ben de guc buluyorum.Belki yeni birini yazabilecek ilhami ariyorum.Cunku yasanmislik yetmiyor...Ona hak ettigi tadi verecek kurgu ve dili yakalamak lazim.O derinlige girip, orada bir sure kalabilmek lazim... Tekrar cocuklugumuzla bulusmak uzere sevgiyle saygiyla kalin degerli dostum... Rast gelsin.