Zargana avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    merhaba arkadaşlar

zargana için midye kenarı çok iyidir diye biliyorum..bu arada zargana avında ipek kullanmayı düşünüyorum (ilk defa).benim merak ettiğim ipeği sadece kendi başınamı bağlıuyorum yane iğne falan takılmıyomu...yardımcı olursanız sevinirim..

2. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    bu arada ipeği tam olarak nasıl bağlıcaz..şemadaki gibi bir yuvarlak hat oluşturcaz yada uzunlamasına bir balık gibimi takıcaz. ?

3. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
    Merhaba

İpeği dügümün bulunduğu yerden mümkün oldugunca ince misinaya ( 0.10 / 0.15 mm )baglayabilirsiniz. ( suda cekerken ince uzun bir hal alması gerekir ) Bir de ipeği ilk kullandıgınızda elinizle liflerini biraz acarsanız balıgın dislerinin takılması kesinleşir.

Ama balıgın bol olmadıgı zamanlar, kuyruk altı ve midye gibi verimli olmuyor. İpeğe iğne iliştirmeye gelince; yapanlar vardır muhakkak ama bence gerek yok.

4. sirzatergin

sirzatergin Şirzat Ergin

Merhabalar

Zargana yarım metre ila 8 metre derinlikteki birçok suda avlanabilen bir balık.

Biz zarganayı genelde şamandıralı takım ile avlıyoruz.Başlangıçta belirtilen takım en uygun olanı.Ama canlı yem kullanacaksanız , ki bunun için yarım parmak boyunda gümüş balığı tavsiyemdir , bedeni 0.15 misinadan yapmanız , yemin rahat hareket edebilmesi açısından daha verimli olur.

Canlı gümüş bulamadığımız zaman istavrit fileto kullanıyoruz.10 santimlik bi istavritin filetosunu boylamasına ve enlemesine 2ye bölerek 4 yem çıkartabilirsiniz.

Eğer rüzgar çok değilse ve akıntıyı sırtınıza alma imkanınız var ise 0.20 veya 0.15 misinada tek iğne ile aynı yemi kullanarak avlanabilirsiniz.

Yem olarak balık bulamadığınız takdirde teke veya midyeyle de avlanabilirsiniz ama balık kadar sağlıklı olmaz.

Zargana gece de avlanabilir.Ama bunun için bir tekne, bir spot ışık ve bir kepçeye ihtiyaç duyarsınız.Motoru rölantide çalıştırıp teknenin önünden ışığı denize vurduğunuz zaman toplanan zarganaları kepçe ile avlayabilirsiniz.

5. hunter74

hunter74 oğuzcan

Zargana için en uygun saat hangisidir?

6. taycan28

taycan28 mehmet özbay

En İyi Avı:
    levrek 9 kilo250gr
    zarganayı giresunda genellikle çırpma usulu tutarız saygılar

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Merhaba

" çırpma usulu " nasıl bir yöntem acaba?

Selamlar.

8. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
    cogu balık gibi günesin dogus saatleri ve aksam üstü, özellikle rüzgarsız durgun sularda ( liman ve mendirek kıyıları bu yüzden zarganaların bol oldugu yerlerdir , cünkü yavru balıklar da bu sakin sularda kıyıya, taslıklara yakın gezinir yemlenirler )

fakat bu sene hic de saati saatini tutmuyor buralarda

9. taycan28

taycan28 mehmet özbay

En İyi Avı:
    levrek 9 kilo250gr
    çırpma 15 santim radyo anteninin ucuna 3 lü kanca takı yoruz içerisine erimiş kursun la tut turu yoruz holtamıza 25 lik misana ve ucuna fır don dümüzü takıp cırmamızı fır dödüye takıp at cek usulu kısa vuruş şeklin de yapı yoruz cırp mamız yuzey den olacak şuan resmi yok çır mamızın en kısa zaman da resmini ve bağlan ma şeklini atacağım say gılarım la

10. cenk yilmaz

cenk yilmaz CENK

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    1,5 kg sazan
    Zargana avında ipek pek işe yaramaz oldu bir yakınım tavuk derisinden 3-4 cm kesip farklı günlerdeki avlarının hepsinde de zarganayı almayı başardı.

11. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Ya balık yemi beyenmez diye düşünmeyin gerçektende herşeye gelebiliyo bi yakınımın toprak solucanı ile mırmır tuttuğunu bilirim hatta başka bi yakınımda çekirgeyle çupra aldı tavuk derisi bana gayet cazip geldi ilk fırsatta denemeyi düşünüyorum hatta şuan :)

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Küçük zarganalar, hemen her şeye gelir. Tavuk derisi, ipekten daha iyi netice verir. Midye dudağı, ufak cevzi kadar midyelerinkiler vs. gayet iş görür. Tavuğun derisini kestikten sonra, biraz midye, balık vs. ile ovalayın, bir nebze daha iyi netice verir.

Ama tıp sarmanız lazım, yavaş, yavaş. Birde topunuz küçük olsun, suda zar zor yüzecek kadar olsun. Zarganayı hissedince biraz boşluk verin. Böylece kolayca ufak zarganaları yakalarsınız.

Ama büyük zarganalar, ipeğe filan gelmez kolay kolay. En iyi yemleri, istavrit sülük yemidir, kuyruk altından. 1.5 - 2 kulaç derinde olurlar, çekerseniz, yeminiz çok yukarda kalır.

13. uckunmetin

uckunmetin METİN UÇKUN

teşekkürler paylaşım için bunuda öğrendiğim iyi oldu

14. cenk yilmaz

cenk yilmaz CENK

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    1,5 kg sazan
    Evet bu hafta da bazı avcılar tarafından güzelce bölgesinde zargana avcılığında tavuk derisi ve eti ile başarı sağlanmıştır. 2,5 cm uzunluğunda ve 0,5cm genişliğinde kesilen tavuk derisi ile 50 cm ve üstü 2 tane 30 cm civarıda 4-5 tane zargana yakalanmıştır. 30 cm likleri geri salın dedim ama başarılı olamadım.

15. lodos16

lodos16 fikret

Favori Kamış:
    2503 albastar qual surf... 2025 alba Platin
    Favori Makine:
    gold 60
    En İyi Avı:
    turna 3.6gr sazan 4.8 gr
    Bu Değerli Bilgiler Için Teşekkür Ederiz

16. hunter74

hunter74 oğuzcan

izimde avlanma yerimiz çınarcık evelsi gün 8 adet zargana aldım hemde iri ama dün sıfır çektik bu zargana hiç belli olmuyor.Yem olarakta zargana nın kuyruğunu kullanıyorum

17. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit

Oğuzcan bey,

Bence şundandır, cmts günü hava az rüzgarlı/ rüzgarsızdı, zargana nispeten durgun suları sever, pazar ise orta siddette rüzgar vardı, zargana da bu havalarda cok rüzgar almayan koylara / mendirek içlerine kacan yavru balıkların oldugu yerlerde daha iyi av verir.

Saygılar

18. cenk yilmaz

cenk yilmaz CENK

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    1,5 kg sazan
    Starter tespit çok doğru, ziraa bahsettiğim av çok rüzgarlı bir havanın rüzgar almayan bir koyunda yapıldı, tıpış tıpış zarganalar oltaya geliyordu.

19. DENİZ REİS

DENİZ REİS Deniz

istavrit,gümüş,midye vb.gibi hayvanlardan tutulabilir (SAMATYA BALIKÇI BARINAĞINDA ZARGANA ÇOK EN AZ 200 TANE ZARGANA TUTTUM)....

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    200 tane mi :eek:

Allah bereketini artırsın, kaçtan veriyon :confused: