arkadaşlar malumunuz önümüz yağmurlu gunler, c.tesi sabahı erken vakitlerde zarganaya gitmek istiyorum fakat yagmurlu havalarda yaparmı zargana bilmiyorum **?
Evet, ipeğe geliyor.Renginin sarı olmasına dikkat et.Diğer renkler de var ama tercih edilen sarı renktir.Öyle ipeğe kanca filan takmana gerek yok.İpeğe bi diş attımı kurtulması çok zor zarganın.Bağlama şekline gelince kurşun asla bağlanmıyor.Çünkü zargan suyun yüzeyine yakın yüzen bir balık.Dipte yüzmüyor yani Yapman gereken oltanın boyu kadar ayrı misina kes.Mesela üç metre veya üç buçuk metre.Misinanın en ucuna pakette çıkan ipeklerden sadece bir tanesini bağla.Burası tamam.Misinanın diğer ucuna da şamandırayı bağla.Şamandıranın üstünü de oltadaki asıl misinanın ucuna bağla.Hepsi bu.Ondan sonra gör bak zarganlar nasıl geliyor Yalnız suyun dalgasız olmasına dikkat et.Gören de beni sancak kırk yıllık balıkçı Rastgele gencay...
Dostlarım,bende bir katkıda bulunmak istiyorum.Ben genelde hırsızlı iğne kullanıp yem olarak tavuk derisinden sülük şeklinde kesip atıyorum.İlk zarganamı yakaladımmı ondan kuyruk altı tabir edilen kuyruğuna yakın beyaz yerinden sülük tipinde yem kesip atıyorum.Yani ilk balığa kadar tavuk derisinden sülük yem.Hem kolay iğneden düşmüyor.Hemde yumuşak olduğundan iğneler çabuk batıyor balığa.Deneyin faydasını göreceksiniz.
Nasıl anlatayım.....Midyenin içini açınca midyeye kabuguna yapışık siyah bir ince kısım var onu bıçakla çıkarıp kurt gibi takabilirsiniz ama diğer teknikler gibi çok avcı olmaz %40 randıman sağlar.....
Canım ben Küçükçekmecede oturuyorum...Onun için Küçükçekmece kumsala,Arıtmanın Avcılar kısmına dogru ,Menekşeye Yeşilköye kadar olan kısımlarda balıga çıkıyorum...Menekşeden şu aralar Zargana her taraftan çıkıyor....Ama havanın iyi olması lazım yosun olunca balık yemi takip edemiyor.....Ya şimdi avlak yeri söylemeyin diyorlar ama zaten herkez buralara gelip avlanıyor....zaten bilinen yerler Büyükçekmece ye kadar bizim sahillerden Zargana çıkıyor...Ama bazen öyle bir gün geliyorki teknedeki balıkçılar bile 30 km Zargana arıyor bulamıyor.....
merhabalar izmir de zargana ipeği satan bir yer bilen var mı?Birde geceleri zargana ipeği ile av yapılır mı?
Netten şunu buldum. http://www.balikmarketim.com/ Alamatra Balıkçılık San. Tic. Ltd. Şti. 895 Sokak 14/ A Hisarönü Konak / İZMİR Telefon: 0 232 425 89 14 Faks: 0 232 425 89 14 info@balikmarketim.com
Akın Merhabalar, hoş geldin. İlk mesajı güncelledim, forumdan Emre ÜSEL arkadaşımız daha güncel çalışmalar sunmuş, kendisine teşekkür ediyoruz.
Biz sanmıyoruz. eminiz . Bence sende denemelisin. Midyenin dudaklarını çıkartıp kurt gibi hırsızlı takıma tak farki görürsün.
Verimli olmadığını gördüm maltepede gümüş yavruları tuttum ve öyle attım zarganaya ve zarganada tuttum gümüş balığı diyorum başka bişey demiyorum