merhabalar, şimdiye kadar hiç zargana çekmedim. zannedersem mevsimi geçti ama benim içimde nedense fena halde zargana tutma isteği var. acaba kuzguncukta olta atsam zargana yakalama şansım ne kadar olur bu mevsimde?
En son bayramın son günü gittim balığa ve 5 tane zargana aldım.Geçen sene ustam yani bana bu zargana sevdasını aşılayan Özkan abim aralık ayının sonunda bile almıştı zargana ki geçen seneyle havaları karşılaştırırsak bu sene deniz suyu hala gayet iyi seviyede yinede bi deneme yapmanızda fayda var derim.Kısmet olursa bu pazar yine zargana yoklaması yapmayı düşünüyorum ama umarım hava biraz olsun sakinler yoksa pek ümitli değilim açıkçası.
öncelikle merhaba arkadaslar ve abilerim.ben 22 yasındayım yaklasık 4 5 senedir tekirdagda iskeleden zargana avına cıkıyoruz.kimse belirtmemiş herhalde veya ben görmedim.biz yem olarak gümüş balığı kullanıyoruz.yakalaması çok kolay verdiği verimde çok yüksek.lazım olan sadece 1 metre tül parçası.gümüş balıkları sahilde sürüler halınde gezdikleri için yakalamasıda kolay.kullandığımız takımda samandıralı takım.yemleme olayına gelincede gümüş balıgının kuyrugunun sonuna dogru bir yerden geçirmek.bu şekilde balık hem canlı kalıyor hemde yaralı gibi göründüğünden zargana için cazibe yaratıyor ve en son bayramda gitmiştik zargana çektik 4 5 tane.
halen var ama yakalamak için kaca bir gün harcamaniz lazim,eylül-ekimdeki gibi verim almak çok zor günü en fazla 5-6 balıkla kapatırsınız
Galata köprüsünü denemeni tavsiye ederim o zaman boğaza bakan yerlerden kıyıdan sonra 7 ayak git( köprünün korkulukları) şansın varsa ve sabır edebillirsen 3-5 balık alırsın.
kaçlık kurşun kullanmalıyız? akıntı yok ise 50grm idealmi ? yem ekmek içi kullanmayı düşünüyorum,sizce ekmeği kendim yapsam mayasını fazla katsam daha iyi netice alabilirmiyim?
Hocam kocaeli'deyim. Vakit bulup da marina taraflarına gidemedim, gidebilsem alırım elbeti... Havalar soğudu diye bir tane gelse de yeter dedim, bildiğim kadarı ile zarganalar soğuk havalarda kıyılardan çekiliyor.
Alemsin özkan abi senin sayende yetistik bizde arkadaşlara yardimci olmaya çalışıyoruz işte,ama seneye yazin denicem hamura atlicak mi bakalim ne de olsa kıtlık zamanında ipekle zargana yakalamış adamım
Konuya açıklık getirelim köprüyü örnek vermem kıyıya nazaran derin olmasi,ikincisi takim su üstü değil 1 kulaç suyun içinde olucak olması lazim.Geçen sene üste dalga geçen uzman abim ocak ayında zargana aldıki geçen sene havalar bundan çok daha kötü idi.Sen şansını bir dene bence ,işlerimin yoğunluğundan ben uzun zamandır balığa gidemiyorum.
merhaba cumartesi üsküdardan 4 pazar yenikapıdan 3 zargana kovaya gönderildi hava ve rüzgar şartları olumsuz oldğu için pek randıman alınamadı.
Bugün yılın son avı zargana avını yapmak için her zman ki mekanda yerimi aldim akşama kadar 11 adet balık ile avımı sonlandırdım.balıklar gayet güzel ve iri idi. balıkların en irilerinden biri fotoda
Geçen haftasonu Yalıköy/Çatalca açıklarında (kıyıdan 200 metre)100 kadar martı sürüsü gözlemledim.Dürbünle baktığımda 7-8 kadar afalinanın(yunus) devamlı belli bir noktada dönüp durduğunu gördüm...Fotoğraf makinamla çektiğim karelerde martıların çoğunun ağzında zargana olduğunu farkettim... Cumartesi gecesi hava lodos yaptı,öğlene kadar da sürdü.Akşam üzeri saat 4 de kıyıya indim.Bu işte çok çok yeniyim.Rapala ve kaşıkla şöyle bir at-çeke başladım.Bir yandan da çapari takımını salladım suya bıraktım. 10-15 dakika sonra baktım kaşığa gelen yok çaparili kamışı alayım dedim. Tasmalama yapıp doluyorum...Derken zargananın teki kuyruktan yakalanmış vaziyette kıyıya geldi.Devam çapariye ...Attım çektim...Attım çektim... 13-14 atışta 7 tane 30 cm üzeri zarganayı topladım...Hepsi geri salındı 1 ay evvel kaşıkla tutmuştu kardeşim.Ama ben çapari takımıyla bu kadar çok zarganayı tuttuğuma şaşırdım doğrusu... Acaba sürünün ortasına mı düşmüştü... Hava sıcaklığığı 7 derece deniz çarşaf gibiydi...