en erken temmuz ayında baslar marmarada havalar boyle gidip sular ısınmaz ise daha geç bile başlar bence
Tekirdağ Selamlar Ben ve oğlum geçen sene Baykallar sitesinin aşağılarından kum kurduyla zargana yakalamıştık. Tekneyle kıyıya yakın geçenlerde sırtı çekerek zargana yakaladıklarını görmüştük.Ek bir bilgi olarak sunayım dedim herkese rast gele
Bende bir ek bilgi vermek istiyorum konunun en başında birçok arkadaş 0.20 veya 0.25 vermiş misinayı zargana için doğrudur ama eğer marmarada avlıyorsanız doğrudur. Eğer akdenizde avlıyorsanız zargana 1.20 m ye kadar büyür ve 0.20 lik misinayı kırdığını balık hissetmez bile 0.30 dan aşağı tavsiye etmem eğer alanyada avlanan arkadaşlar varsa. Genelde marmarada zargana avı yapanlar bu kadar büyük zargana olmaz diyor ama gerçekten var. Tutması da çok zevkli.
Balık cetvelinde ideal zargana boyunu göremedim bilen varmı. Kaç cm olanları bırakmalıyız ya da almalıyız..
Zargana "diğer türler" sınıfında değerlendirilmiş tebliğe göre. Daha doğrusu ismi zikredilen balıklar haricindeki tüm balıklar bu kategoridedir. Mesela kılıç balığı da bunlardan biridir. Günlük kişi başına 5 kg limiti vardır, boy limiti yok.
İzlediğim kadarıyla yakalndığında mücadelesi metrelerce ilerden görülebilen, kıvrak bir balık. zargana için de bir takım hazırladım, Temmuz başında Antalyadan deneyeceğim inşallah.. değerli paylaşımlar için teşekkürler..
Bilgi için teşekkürler ama ben yine küçük zarganaları denize bırakıyorum vicdanım el vermiyor. Küçük zarganayı yiyince hiç birşeyde anlaşılmıyor. Saygılar...
Merhabalar, Haziran başlarında 1 kere çıktım ama yakalayamadım. Zıpkınla avlanan arkadaşlarım zargana yavruları görmüşler. Temmuzda tekrardan zargana avına başlamayı düşünüyorum...
Ben teşekkür ederim, bişi değil canım. Küçük zargana dediğin ne kadar, hangi boydaki zargana küçük sayılıyor?
gecen sene ilk zargana avımı 15 temmuzda yapmıs idim ve o günü cok iyi hatırlıyorum oldukca kayda deger balık var idi buda benim balık takvimimden
Göz kararı alıyorum oda yaklalış 25cm altındaki zarganaları almıyorum çünkü kalınlıkları parmağım kadar yerken birşey anlamıyorum bir kaç kez aldım yedim daha almıyorum. Büyüsün 40-50cm olunca çekerim))
Bu sabah zargana tutmak için gelenleri seyrettim ama zargana yeme tıklamadı bile) Hala başlamamamış...
merhaba dün yenikapıda bir kac deneme yaptım 1 kere takip aldım onun dışında başka takip olmadı ama eli kulağında az kaldı... ay sonunda onlar erer muradına biz çıkarız kerevetine reeling ilgili arkadaşlara duyrulur