Boğaz + İstavrit + Lüfer vs için kaliteli SURF makina

Konu, 'Makineler' kısmında Doruk.TR tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Enygma surfmaster diye bir şey. Baya iyi bir mamuül, defolularını Türkiye'ye postalamışlar, ehven bir fiyata satılıyordu bir ara. Defo dediysem, kılavuzu ile çizgisi tutmamış gibi kozmetik meseleler.

2. Since1453

Since1453 NoYaN

kolay kolayda o parti gelmez bende satan magazada bakıp ıncelemıstım fıyatıda uygundu atıs eldivenı falanda verıyolardı. o sıra ev shımano italcanna kamıs bollgu cektıgınden alım mı almım mı tereddutundeydım belli bir süre sonra gıdıp sordumda kalmadı demıslerdi

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bu ve bunun gibi markaların Türkiye'ye gelmeme sebebi nedir acaba?

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yerim öyle defoyu :) 300küsür eurocuktu bir ara oxygen. 2 arkadasim kullaniyor kiyidan surfcasting harekatinda. Keske burda da ehven fiyatli olsa öyle kiytirik defolu olarak da alsak.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Getireni yokta ondan. Ucuz mal peşinde millet. Bakmaynı burada böyle Shimano, Daiwa filan kavgası ettiğimize. Piyasa, 50 kuruşluk çapariden kazanıyor ekmeğinin çoğunu.

Bu kamışların gelişi de biraz acayip. Üreticisi bizim malzemecilerden birine mail atıyor, elimizde uygun fiyata şu var diyor. Bir numune istiyorlar ve fiyatta iyi olunca, bir parti malı alıyorlar. Elbette arkası yok. İthalatçısı böyle anlatmıştı bunu. Ama kılıfı, eldiveni, kamışı vs. gerçekten birinci sınıf maldı, Daiwa'ya da, Shimano'ya filan beş çeker. Lineaeffe filan zaten hiç sayma.

Para verip aldığımız kılıflar, onun orjinal kılıfı kadar ne şık, ne de sağlam çıkıyor mesela.

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yaza doğru güzel bir yemli takım yapma kararı aldımdı da ondan soruyorum, kamışı da makineyi de yurt dışından getirteceğim,

Makine olarak Penn Surfblaster ve ya Affinity,

Kamış olarak Kalli Kunnan, (şimdi vercelli):D

7. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Hazır vercelli kamış konusu geçiyorken

Serdar abi yurt dışında bu kamışları alabileceğimiz bir site mevcut mu ben baktım ama göremedim sizin bildiğiniz varsa yardımcı olur musunuz?

Ayrıca tuzlu su bilmiyorum ama Carp kamışlar gayet iyi kamışlar alacak arkadaşlar bu markanın ürünlerini de incelemelerin de fayda var.

Bir de getiren var mı Türkiye ye bunları?

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kamışta kimsenin bakmadığı bir şey var: Aksiyon.

Bizim burada ne demek olduğu belirsiz bir takım laflar var: Sert aksiyonlu, yumuşak aksiyonlu... Herhangi bir kamış üreticisinin kataloguna, sayfasıan filan bakarsanız, böyle bir aksiyon tarifi yok. Ama şu var: hızlı aksiyon, yavaş aksiyon, çok hızlı, orta hızlı vs.

Bu surf işinde aslolan husus, hızlı aksiyon olması. Bu, 4.00 kamışın uçtaki 40cm'lik kısmı (%20) en fazla esneyecek, diğer tarafı esnemeyecek demek. Hatta, 25 cm (%15) kısmı esnerse daha iyi.

Sazan kamışlarında ise genellikle %30 - %40 olur bu kısım ve orta - yavaş aksiyon kamış olarak kabul edilirler.

Aksiyon hızlandıkça, uzak atış iyileşir, kamışın kaldıracağı yük, denge durumu kötüleşir. Yani hızlı aksiyon kamış, uzağa atar ama tam şuraya diyerek atamazsınız. Balıkla uğraşmakta zordur akabinde. Ama bu bizim bu taraf için, kafi gelen özellikler.

O nedenle aslen sazan kamışıyla bahse konu uzak atış işlerine girmek pek mümkün değil.

Fakat... Biraz boyuna uzatılmış sazan kamışlarını alıp, belki tuzlu suya dayanıklı kılavuz vs. takarak, bize surf kamış diye sattıkları gerçeği de var. Bu gün pek çok surf diye satılan model, bildiğin sazan kamışı aslında.

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    http://www.cosmospesca.com/web/c/ca...id=5bb4e621-5039-4ec0-a69e-1da535b28b75&pag=1

:)

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu son krizde malum, Yunanistan'dan sonra İspanya topun ağzındaydı. İspana bir sürü kemer sıkma vs. ile iyi kötü durumu topladı ama ekonomisi ciddi daraldı. yunanistan malum zaten.

Bu Vercelli'lerde bir İspanyol şirketin ürünü. Garip bir isimleri vardı da, hatılamıyorum, hem itahalat yapıp, hemde bazı ürünleri üretip satıyolardı. Bu krizden etkilendikleri belli. Üst kalite pek ürünleri yok şu anda, çeşit sayısı da ciddi anlamda daralmış halde.

Yani an itibarıyla çok tavsiye edebileceğim ürünleri pek yok.

11. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Orada aradığım tatlı su kamışları yok genelde deniz için uygun surf kamışlar satılıyor:(

Serdar abi şimdi sazan için her ülke şartları farklı mesela İngilizler tam parabolik kamışlar kullanıyorlar, çünkü gölleri ufak ve mesafe aramıyorlar onun yerine balıkla oynamayı tercih ediyorlar.
    Bizde ise durum biraz daha farklı göllerimiz biraz büyük ve de sonradan oluşturulan barajlar buralar da verimli avlanmak için hemen hemen 120 metre ve yerine göre daha üstüne çıkman gerekiyor. Doğal olarak sizin hızlı aksiyon diye tanımladığınız kamışları kullanmak zorundayız.

Ya da 3000 euro verip bir tane Baitboat almak lazım:D

Bana göre tatlı su da bu hızlı aksiyonlu kamışların en büyük dezavantajı isabetli atışlardan ziyade, balık çekerken dudak yırtma durumları yaşanıyor sık sık.

Biraz daha kibar davranmak gerek bu kamışlarda balık çekme aşamasında..

12. Since1453

Since1453 NoYaN

bogazda sartlarına bakarsak 20 tl lık makıneyle kamıslada adam sarkanat tutuyor.okadar detaylara ınmeye pek gerek yok elimdekı urunlerın cogunuda daha dogrusu hemen hemen hepsini bu yuzden elden cıkardım eskisi gibi fazla avlanmaya gıdemedgımde dolayı kanımca yuksek paralar verıp urun almak bogaz ıcın gereksız

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eğer balık yok demek kolaycılığına kaçmayı düşünüyorsan bu doğru. Ama boş dönemkten hazzetmiyorsan, o zaman iyi takım, kamış, makine vs. elzem.

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Burada kalite ön plana çıkmıyor mu sence?

Bizde erma makineler ile avlanıyorduk zamanında ama noluyordu? 1 sene sonra 1 erma daha:)

Eee her şene bir erma alınacaksa neden daha fazlası verilip uzun ömürlü başka bir malzeme alınmasın:)

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Birden yüklendik Noyan'a:laughing: :laughing:

Teker teker gelin ulen demezse iyidir:laughing:

16. Since1453

Since1453 NoYaN

erma alma albastarın muzemizde duran bır makınesi var ılk balık ısınden kazandıgım parayla kamıs ve makıne almıstım 4 sene cıvarı hem yemlide hem caparide ısımı gordu 2000 li yıllarda almstım bir kere kamısın yuzuklerını degıstırdım serda abi markaıs bılır belki ben cıkartamıcam suan albastar kahverengi bir kamısı ıstedıgını yapan kıramazsın o kamısı pek bosta dondugumu hatırlamam serdar abi ozmanlar balık sezonunda ortakoyden tutup arkadasla satıyorduk fazla balıga cıkmayan bırısı ıcın avanger 65 makıne kafidir. bence

17. Since1453

Since1453 NoYaN

2-3 sene gemılerde yurtdısı calısınca eh bırazda cevre olunca her gidene bır sıparıs veriyoruz :D

18. Since1453

Since1453 NoYaN

dogru kalite dıyorsunda o kalıte dedıgın urunlerin bır cogunu aldım sattım kullandım shımano markasının kamıs makne ıtalcanna bazı kamıslarını asgeri ucretın belli bir fiyat oldugu ulkemızde 1000 ttl civarında kaliteli makıneler ya 200 altıdır ya 500 ustudur. bırde yanına kamıs ekledin mi vertigo gibi yada durf leader parcalı gıbı 2bın tl sevıyelirine cıkar hergun balıga gıtsen sarıkanat palamut tutsan tutsan 3-4 ay tutarsın kı hergun balıga gıtmek ıcınde ya cok zengın olucan calısmıcan yada emeklı olucaksın oncelerden vaktım bıraz daha fazlaydı bol sıklıkla gıdyodum arabanın arkaısna 3-4 makıne kamıs koyup govde gosterısı yapıoduk ama yanımdakı 120 tl lık setı olan yıgenımde sarıkanat alıodu bende alıodum o bıraz fazla yoruluyordu belki benden daha az balık tutuyordu sonucta o zevki o da alıyor demek ıstedıgım benım herkesın ekonomısı kendıne bu sezon sadece 7 kamıs 6 makıne elımden cıkardım serdar abının onerdigi bir makıne var bana emcast plus o makıne getırtcem bırde parcalı kamıs alıcam haftada 1-2 kere ava gıttımd ebana haylıyle yeter

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Elinden çok makine geçtiyse emcast plus sarmaz seni. Çapina göre agirdir biraz.

20. Since1453

Since1453 NoYaN

yemli icin kullanıcam roy zaten surf kafa makınelerle atcek yapmak o agırlıklar ıcın pek mantıklı degıl bellı sure sonra yoruyor