Bot konusunda yardım, tavsiye ve çeşitli bilgiler

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında rainman tarafından paylaşıldı.

1. güle güle kullan:) ama sakın taşa kayaya dokundurma botunu;)

2. burakbey79

burakbey79

Favori Kamış:
    Zıpkın, oltada yeniyim
    En İyi Avı:
    1 kğ lık kaya balığı
  3. altunoglumarin

altunoglumarin

arkadaşım ben altunoğlu boat tamir servisiyi yaklaşık 11 seneden beri bu işi yapıyorum en avantaşlısı tabiki boat neden diye sorarsan taşıması kolay her türlü tamiri mümkün her şeyden önce alacağın botun özellikleri mesala boat kauçuk kumaştan olmalıdır piyasada bu tür boat satan bir çok firmalar var herkes benim boat um en iyisi ama yanlış alcaksan bana göre joker boat olmalı aynı zamanda yerli üretim boat her türlü servis koaylığı yedet parçası mümkün gidipte çin malı vs almayın tamiri mükün değil ama çok ucuz siz bilirsiniz

4. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Merhaba foruma hoşgeldiniz, daha arahat iletişim kurma adına ve forum kuralları gereğince imza ayarlarınızı yapmanız gerekmekte..İmza ayarlarınızı "profiliniz" bölümüne girerek yapabilirsiniz. İmza bölümüne isminizi, doğum yılınızı ve bulunduğunuz şehiri yazmanız yeterli.

Bu arada az önce açmış olduğunuz konu tarafımdan kaldırılmıştır zira forum içerisinde reklam ve ticari amaçlı hiçbir konu ve mesaja izin verilmemektedir. Bu konuya özen gösterirseniz seviniriz, aksi halde forum kuralları devreye girmek durumnunda kalacaktır, teşekkürler...

5. serkanderya

serkanderya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1363 kg çupra
    sevgili selman ben 2007 nisan ayında hisar önünden tıger marka 3,20 bot aldım alırken çok korkmuştum ama hiçte zannettiğim gibi olmadı bütün yaz çandarlıda botla açıldım şimdide ıldır tarafından açılıyorum motor takma şansın da var bence senin ihtiyacını karşılıyacaktır rahatlıkla kullanabilirsin fiyatıda önemliyse şu sıralar yaklaşık olarak 1,600 ytl civarında alırsan emin ol çok memnun kalırsın

6. cutloose

cutloose

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    selamlar herkese...bende de pro 500 diye bir bot var..bayaa büyük..3 kişi rahat avlanır..gelin görün ki her kullanışımda biyerleri patladı...kaç defa şişirirken denize indirirken filan en ufak bir taşa temasta patladı...ucuz bi bot ta diil yani...4 sene önce 250 milyondu)))..yama yaptırdığım botcu bile illalah etti...yani çok soüudum bu bot işinden...fiber gibisi yok...

7. işte anlatmak istenilen de bu..
    2,80 bot var 350 ytl
    2,80 bot var 3200ytl

fark ne biri orada burada patlıyor..diğeri kaçkez midyelik kayanın üzerinden geçiyor hala patlak yok..

ucuz etin yahnisi yavan olur...;)

Not:Midyelik kayadan geçince bota bişi olmuyo ama motor pervanesi için durum aynı dğil...:D:D:D

8. mustafa_sami

mustafa_sami mustafa sami

En İyi Avı:
    cipura
    merhaba
    bende 3.5 mt lik bot var içi ahşap kaplı bütün yaz dragos adalar açıklarında balık tuttum 4 bg lik suzuki motoru var inan süper birşey 2. el düşünürsen de ben satıyorum.

9. hüseyin solak

hüseyin solak hüso baba

nerede balığa çıkıyorsun

10. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Hüseyin hocam sen nerede çıkıyorsun yaş felan kaç _?

11. ozan

ozan Ozan

boşverin botu fiber bu işin kıralıdır. romorku takar türkiyenin her yerine taşırsınız taşıma konusunda bi problem yok araba nereye giderse tekne oraya gider.

12. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    Kamış+Makine+ Misine+Fırdöndü+ İgne+Kurşun
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı

bende öyle düşünüyorum şu balıkçılığı biraz ilerleteyim hemen bi fiber tekne alcam ama aklıma şu takılıyo bu tekneyi arabanın arkasına takmak için trafikten falan izin gerekiyomu ne yapmalıyız

13. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Bildiğim kadarıyla önce trafiğe elverişli bir römork ,sonra aracında çeki demiri olması lazım, orjinal yoksa yaptırıp ruhsata işlettirmen lazım.;)

14. ozan

ozan Ozan

arabaya çeki demiri taktırıp ruhsata işlettiriyorsun. ben 4.5 senedir römork çekerim kimse durdurup sormadı ama benimki işlenik. işlenik olmasa mutlaka sorarlar.:D

15. altunoglumarin

altunoglumarin

boat tamiri

boat tamiri alnıyorum arkadaşım seni kolay gele iyi paylaşımlar

16. altunoglumarin

altunoglumarin

:)illah ettirmişsin servisi

bence servisinde iş yok bana botun resimlerini mail at inceleyim san dönim (hasaltunoglu@hotmail.com)

17. themad2

themad2 Serdar

inşallah aldığın botla güzel balıklar yakalarsın

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Şahsi fikrim.. bot tavsiye etmem.. imkanın olan ahşap tekne alsın. gerisi
    boş..hepsiini denedim..
    en saglıklı ve güvende olacagınız yine 6 m ve ustü ahşap tekne.+.dizel motor..
    kolay gelsin

19. mmusluer

mmusluer Merih

Favori Kamış:
    Cormoran cikrik makina ve kamis.
    En İyi Avı:
    Kofana 1,5 kg.
    Hangi tip bot

Merhaba arkadaşlar,

Ben de şişme bot almayı düşünüyorum. Bu konuyu baştan itibaren okudum ama net bir fikir edinemedim. Öncelikle fiyat konusunda bir problemim yok. 3 bg. ağır devirli ama yüksek itme gücü olan (55 lb. - 25 kg.) bir motorum var. Oğlumla birlikte 2 kişi balığa çıkabileceğimiz (Akdeniz de), araç bagajında taşıyabileceğimiz, 2,20 - 2,40 m.lik bir bot düşünüyorum.

Katlandığında çok küçük yer tuttuğu ve hafif olduğu için şişme tabanlı bot düşünüyordum ama bu konunun başlarında bir kaç arkadaş şişme tabanlı botların dengesizliğinden bahsetmişler. Izgara tabanlı botlarında ara boşluklar sebebiyle çok dengeli olmadığı söyleniyor, katlanır tabanlılar ise hem çok ağır hem de çok yer kaplıyor.

Şişme tabanlı bot kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.

20. Çavuş

Çavuş Adnan Saraçoğlu

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Zargana-58cm
    2.El Tekne motorları için bildiginiz bi yer varmı arkadaslar?