Daiwa Emcast Plus'ın Hazin Sonu

Konu, 'Makineler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eğer her gün balıktan gelince, birde yağlama yıkama sermaonisi yapmak zulmüne maruz kalıp, bunun bir zavallılık olduğunu görmüyorsan, denecek pek bir şey yok elbette.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İyi kötü kullandığına göre, görüşlerin nasıl?

3. korayandroid

korayandroid Koray

Abi kafamda güzel bir inceleme planı var.İyi kötü herşeyi yazmak istiyorum ama şu kadar söyleyeyim hayatımda ilk kez kolum yorulmadı.Hatta hissetmediğim bazı şeyleri hissettim.Makinenin kolunu çeviriyorsunuz sanki makine vinç gibi çekiyor.Kolda öyle kolu yoran bir zorlanma yok.Çok rahat sarıyorsunuz.Beni şaşırtan şuydu makine sarıyor kamış denize doğru eğiliyor ,hatta sararken kamışın yere parelel olduğunu düşünün kamışın uçundan sanki biri parmağıyla tutup çekiyormuş gibi birşeyler hissettim ve baya hoşuma gitti :D Makine o kadar rahat,kuvvetli ve hızlı sarıyor ki kamış benden kaçmak istiyordu resmen.
    Bazı şeyleri anlatamıyorum, yaşamak lazım :) Denemeden atıp tutmamak lazım.

Kafamda 1-2 yer var akıntı yüzünden kamışı dikemiyorsunuz bile,kol çevirilmiyor neredeyse.Oralarda ağır kurşunla bu makineyi test edeceğim.Tepkisini çok merak ediyorum.Eğer oralardan da geçerse bu alet başka birşey almam ben.

Makineye standart bobin 0.35 mm sardım tampon amaçlıydı ama ağzına kadar doldurdum.O haliyle idare eder bir atış diyeyim,125 gram kurşun ile 160 metrelere attım.İnce ip sarsak kimbilir nolcak :D Sarımı da çok düzgün ve ip misinada sorun çıkarmayacak bir sarımı var.Sonra 0.30 misina sardım 125 ile abanarak atış yaparken dayanmadı patladı misina.Akşam güneş batarken test amaçlı yarım saat en fazla vaktim yoktu, bu kadar deneyebildim. 150 gram taktım kurşun yine zorlanma yok.Misina düzgün birşey koyayım 170-180-200 gramda testler yapacağım ama şu kadar söyleyeyim şimdiden makinenin nasıl davranacağı belli oldu.

Bi ara tekne yaklaşıyordu,hemen hızlı hızlı sardım,bir turda 122 cm sarması sayesinde daha tekne bana ulaşmadan kurşun önümdeydi bile.Eski makinelerim olsaydı hem zorlancaktım, nefes nefese kalacak, kol yorulacak,hemde hızlı olamayacaktım o kadar.

Mesela spool olarak hoşuma giden şu, drag kullanılırken makine cayır cayır yansa bile o ısıyı atacak bir yapısı var gibi duruyor.Gerek metal yapısı, gerek havalandırma olarak ısıyı atacak gibi duruyor.

Daiwa'da şunu farkettim.Daiwa yağı esirgememiş. Olması gereken kadar koymuş, bol geldi gözüme :)
    Öyle dandik yağlar da değil. Baya kaliteli.

Ayrıca içinden çıkan kılavuza baktım, diğer markaların kılavuzlarına da baktım evvelden. Kılavuzu bile kalite kokuyor.Orda çok güzel bilgiler var,genel kullanıma da yönelik,teknolojik açıklamalara da yönelik.Adamlar gayet güzel ve rahat anlatmışlar abartmadan, onlar için sıradan birşey herhalde bunlar :), o kılavuzdaki bazı yazan şeyleri öyle derli toplu halde bulamazsınız.
    Bu arada misinam yine ilk kez gamlanmadı,bunu görebildim.Misinanın makara altına kaçmasını engelleyen sistemide denedim.Hakikaten güzel yapmışlar.
    Serdar abi sağolasın güzel makine aldırdın :D

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Varsa öyle yapanlar veya yapmak zorunda olanlar, bilemem. Kendi ağa keyfleri bilir.

Yalnız ben bir kere bile o seramoniyi yapmadım, gerek olmadı. 6 yıldan beri de türlü av şartlarında kullanıyorum. -gresin donma meselesinde de bahsetmiştim hatırlarsan.-

"Eğer"lerle olmuyor yani.

Zavallı diye niteleyeceğin bir kişi miyim, cevap bekliyorum?:rolleyes:

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Koray gönlünce kullan, hayırlı olsun gözüm.:)

6. furunotr

furunotr Haluk

Sen neden bahsediyorsun; Koray'a makina falan önermedim ben; problemli bir grup makinadan birine denk gelmiş; bu süreçte sanırım en fazla desteği de benden almıştır Koray; sonuçta Okyanus'un veya Türkiye Shimano'nun resmi açıklaması bile var bu konuda; ilgili sorun giderilmiş; gerekli olan yapılmış v.s... Hata falan da bulmadık; eğer sarımda bir hata yoksa problemin nereden kaynaklanabileceğini tahmin ettiğimi; makinayı bana ulaştırırsa büyük ihtimal ile sorunu çözeceğimi; sorunu çözemez isem bile sorunun ne olduğunu tahmin ötesi kesin bir şekilde ortaya koyabileceğimi söylemiştim...

Zaten sonuçta tahmin ettiğim yerden çıktı sorun; bu meyanda telafi süresinin uzadığını; yurtdışındaki yılsonu tatillerinin v.s.nin tüketiciyi ilgilendirmeyeceği; hiç olmadı para iadesinin yapılması gerektiğini de yazdım Shimano ilgililerine; Tevfik bey konuyu takip ediyordu; o da tüm süreci...

Tanrı falan yaptığımız yok; Exage parası dahilinde en iyi makinalardan biridir;

7. furunotr

furunotr Haluk

Hiçbir şey anlamadım Serdar; kamıştan kastını yani... Getir o zaman şöyle bakım yapmadan 3-5 gün kullanalım; bakalım ne hale gelecek o makina...

8. furunotr

furunotr Haluk

Senin nereden baktığına bağlı o... Makinanın makarasına şöyle bir elimle bastırayım; sen de sarmaya çalış bakalım ne oluyor??? Yük biniyor mu; binmiyor mu görürsün...

9. furunotr

furunotr Haluk

Yalnız 0,35 ila 160 metre çok zor; ölçümde bir yanlışlık olmalı...

10. furunotr

furunotr Haluk

Şimdi bu Daiwa'yı öyle bir anlatmışsınız ki hiç makina görmemiş olsak aman deyip hemen koşup alacağız...

Böyle gereksiz abartmalar yapmamak gerek; vebali var bunun; inanıp alacaklar ve anlatılan gibi çıkmayacak bu makina; sonrasında beddua yemek de var...

Nerede hangi şartlarda kullanıp denediniz bilemem ancak belli yer ve şartlarda hiç öyle bahsettiğiniz şekilde değil bu makina ve adamı kasar...

O tip makinalar 2000 liralar ve üzeri fiyata sahip; Daiwa'da Saltiga 4500-5000 ve QD-45 Tournament; Shimano'da Twinpower PG8000, Stella PG 8000, Kisu ve Fliegen gibi makinlar ancak bu tip hisleri verebilir kullanıcısına; daha alt seviyelerde kimse aramasın böyle dört dörtlük makinaları...

Biz tabii Boğaz'ın zor ve ağır şartları için konuşuyoruz... Bu yıl geçti; deneyecek olan kış balığına Kandilli, Arnavutköy akıntı burnu ve kış sezonunun bazı günleri Şemsipaşa'da denesin makinayı... Bizim bahsettiğimiz ve bakımı yapılması gereken makinalar bu tür koşullarda kullanılan makinalar...

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Zor şartlar:confused:
    Evet Nuri kardeş,sizin oranın şartları,bilhassa kışın bayağı zorlaşıyormuş..
    Bizim buralarda da bazı seneler bayağı bir soğuk yapar..
    İşte öyle senelerden bir resim...

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu yeni modelini bilmem ama,benim resmini eklemiş olduğum makinanın parçaları gayet iyi metallerden yapılmış,içinde bir tane plastik parça yoktu,çoğu makina üreticisi artık plastik parçalar kulanıyor makina içlerinde,daiwanında bir çok makinası var,içi plastik olan,bu modelinde yoktu,tabiki gövdesi plastik,yani metal değil,buda bu makinanın hendikapı..Yanlız bakarsak bu fiyata gayet iyi bir makina...

Korayın bahsetmiş olduğu makina bu makina değil,Koray daiwa emblem pro makinasından bahsediyor,aralarında fark var...

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    O segment, o kalite ve o fiyat kıstaslarında, tartışmasız en iyilerindendir. :thumb:

Endamı, zerafeti ve al benisi konusunda da, diğerlerine açık ara fark atar. :D

Benim tercihim, hem güzel olmalı, hem hamarat, hem de dayanıklı. hihi :laughing:

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Misinanın kamış halkalarına yapıştığına, teleskobik kamış parçalarının donarak yekpare olduğuna, sudan çıktıktan birkaç dakika sonra buz üstünde balığın kaskatı kesilip buzla bir bütün oluşturduğuna defalarca şahit oldum da makinemin bir defa bile pes ettiği hiç olmadı. Üstelik dandiğinde dandiği sayılan alt segment hyperloop bu.:)

Abim siz bu makineyi 5-10 gün saunada bekletseniz anca açılır.:eek:

Suya falan atmadınız değil mi?:D :p

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bunun eğeri filan yok. bunun böyle olduğunu bilfiil söyleyenler var işte burada. Aramanın gücüne inan. Ve bir sorgula, bu adamı bu kadar irrite eden şey, ne ola ki acaba? Dünyada tek berbat makine şimanovmu sanki? Denize attığı tek makine şimano mu sanki sadece? Böyleyken bu adam neden bu kadar dik çıkıyor burada?

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Peki sen sararken, makarayı elinle bastırıp öyle mi sarıyorsun? Acayipsiniz vesselam. Hatta ayağınla da rotoru tutsaydın bari hazır girişmişken..

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Adama bir ton laf ettin, şimano böyle böyle diyene kadar. Ne bakmadığı kaldı, ne yanlış kullanmadığı.

Sorun şimanovda değil, hep söylediğim gibi, sizlerde.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu adamın kendi sorunu olabilir, bu beni hiç ilgilendirmez.

Ben bir shimano kullanıcısıyım ve bir kez dahi bakım yapmadım. 6 yıldır elimde ve hala ilk günkü gibi diyorum. Birilerini bir yerlerde aramaya ihtiyaç duymuyorum zira o kullanıcı benim ve bizzat yaşadığım şeyden bahsediyorum.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O makineyi aldıran bizzat benim. Git al dedim, kafa sallıyor dedi, şu bu dedi, dedim ki git al. Sonuç işte ortada. O saydığın Saltiga dahil hiçbirini aratmaz o makine.

Ve adam bizzat gidip kullanıyor, kendi ağzıyla söylüyor, hiç hissetmediğim şeyleri hissettim diye. Sen diyorsun hala hissetiremez....

Ve bizzat kendine söylediğim şey şu: bakım filan geçrime aklından, tepe tepe kullan. Şemsipaşa az gelir, onu ancak Arnavutköy filan sığaya çekebilir.

Artık şu şimanov kumundan çıkar o kafanı da bir gör abi: Capon neler yapmış...

Biz senelerdir kullanıyoruz. Bakım filanda yapmıyoruz. O şemsipaşa'sını da, akıntı burnunu da, hepsini defaten gördü elimizdeki makina. Ama senin hiç görmediğin şeyleri de gördü, adam boyunda balıkları filan mesela.

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen bunu birde bizim bir haluk abimiz vardır, kendisi buralarda furunotr olarak yazar, gidip bir de ona anlatsan...