Daiwa Emcast Plus'ın Hazin Sonu

Konu, 'Makineler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu seçeneği düşüneceğim:D Uygun görürsek,Gitti Volkan denizehihi ...

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Volkan abi geçmiş olsun Serdar abi onu adam eder demiştim.. Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz ;)

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İşin doğrusu şu ki, elimdeki 6-7 daiwa'nın çoğu kendi orjinal yağıyla duruyor. Tekrar edeyim, daiwa için tavsiyem, yeter diyene kadar hiç açıp dokunmamanızdır.

Ama diğer makineleri yağlamak için, markası filan bilmediğim iki üç ürün var elimde. Şöyle ki, böyle işler yapan, üreten arkadaşlardan temin etmiştim. Onlar tonla alıyor bunları. Volkan'ın ki gibi bir pek çok arkadaşın makinesi bozulur, genelde bana gelir tamire. İçlerinde şimanosu, daiwa'sı filan hepsi de oluyor. O yüzden hangi yağ nerde iyi olur, hangi makine nerden maraz çıkarır tecrübemiz bolca oluyor.

Piyasada bulunabilir ve tatmin edici bir yağ olarak Abu Garcia'nın reel oil seti var. Bir tüp gres, bir tüpte ince yağdan oluşuyor. Onu tavsiye edebilirim.

Ha, daiwa'nın yağı olmaz mı? Olur belki ama temini güç.

4. vayacon

vayacon Gürel

Abi küçük bir tiyo... Şu sıralar Volkan'ı karada gören yok hep denizde kendisi :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :eek: :eek: :eek: ehehehe... hihi hihi Abi bizim makinalar avlakta arabanın bagajından çıkıyor, av bitimi gene bagaja giriyor. Anca kol takılmaya, kafa dönmemeye başlayacak işte o zaman eve teşrif edebiliyorlar genelde. :p hihi

:D Abi, bi daha Serdar abiye göndermeye yüzüm olmaz. :eek: :p
    Sırasıyla Haluk abiye ve sevgili Ceyhun'a göndermeyi düşünüyorum. Selim abi de yurt içinde olaydı :rolleyes: 3 arıza çözümü garanti gibi bişey.
    3 ten sonra da kaldığı yerde, Roy'un önerisini değerlendireceğim. hihi

Nerden ve nasıl? Youtube'a baktım emcast bakımı ve iç yapısını göremedim mesela?

Size gerek yok, avdaşımla dönüşümlü olarak her sene birimiz denize düşüyoruz zaten. Gelecek sezon sıra bende. :p hihi

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :p Keşkeeeeee.....

İzin bitti, döndük gene mapushaneye... :laughing:

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağolasın Hakan, makina bugün elime ulaşır büyük ihtimal.
    Özledim ya, alışmışım kerataya... :) Şöyle kolunu 2 tur çevireyim de hasret gidereyim. Serdar abi de ışık hızıyla halletti, sağolsun. :)

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Markasının şusunun busunun önemi yok, ne zaman bozuldu makinen, ulaştır yeter, yapılabilecek ve yapmaya değecek bir şeyse, yaparız elimizden geleni. İtiraf edeyim, seviyorum bu aletleri öyle söküp dağıtmayı, tamir, modifiye filan etmeyi.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Buna ihtiyaç yok aslında. Hemen hemen tüm makineler aynıdır, aynı prensiplerle çalışır. Bir kaç makineyi inceleye inceleye söküp dağıtır, geri toplarsan, aşinalık kazanırsın.

Temel prensipleri bilmek gerekiyor aslında sadece. Mesela, bir şey yerine oturmuyorsa, olmuyor gibiyse vs. asla zorlamayacaksın. Büyük ihtimalle o parça oranın parçası değildir. Her milin, her yayın, her bilyanın oturması gereken bir yuvası, yatağı vardır. Bunun gibi. Zamanla öğrenir insan bunları.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi, şimdi geldi makinam. Naptın makinama??? :rolleyes:

Abi tam emin değilim ama bana ilk günkünden daha bir yağ gibi geldi kolu.
    Dışını da öyle bir parlatmışsın ki, bende makinanın dişlilerini yağlayınca bakım yaptım sanıyordum. :eek:
    Makinayı koy vitrine, sıfır diye sat. :clap2: :clap2:

Ayrıca kargo para istemedi benden :( cyrr Abi niye kargoyu ödeyerek gönderdin, zaten mahçuptum, iyice ezildim :eek:

Allah ne muradın varsa versin. :)

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Güle güle kullan. Umarım keyifle kullanırsın.

Kolu olması gerekenden ağır hatta. Sanırım yağlanmış ve kendi yağı değil. Bende aynısı (sayılır, rengi farklı,) var, onun kolu daha rahat. Birde klasik daiwa standartlarına göre içinde yağ çoktu, haliyle temizledik.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arıza çıkarınca ben yağlamıştım abi, kırmızı gresle... :rolleyes:
    Bayağı da bol sürmüştüm. :p

Keyifle kullanılmayacak gibi değil. :thumb:

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    banghead :laughing:

Daiwa alıyorsun. Yağ gerekiyorsa, daiwa koymuştur. Neyse, belli oldu neden biraz ağır kaldığı.

Yukarıda defaten söyledim, önemli bir husus olduğu için tekrar edeyim. Daiwa'ları "bu kadarmış" diyene kadar kapağını vs. açıp yağlamayın. Hem gerek yok, hemde daha kötü yağlama nedeniyle performans düşebilir.

Normalde emcast'ın kolunu serbest bırakınca, kendi ağırlığıyla döner. Bu kadar rahattır. Senin makinede yağ dişlileri biraz tutuyor herhalde ki, o kadar rahat olmadı, her zaman ağırlığı ile dönemiyordu kol.

Neyse, bir uygun durum olursa, temizler, kalite bir yağla yağlarız.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kargoyla mi geldi Volkan ? Serdar abi planör kanadi takar ona sandimdi :D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağolasın abi, sen zaten fazlasıyla yardımcı oldun. :) Bi daha yüzüm tutar mı bilmem idk :eek:
    Emcast'ın bakımı, temizliği nasıl oluyor? Güzel bir video çekebilirsen bi boş vaktinde, çok faydalı olur abi. Eline koluna sağlık. :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ne havalı olurdu değil mi Roy?

Makina, iş yerime helikopter misali iniş yapsa... :p :D

Şaka bi yana, Serdar abi İzmir'de bir servis açsa, başka yere gitmem. :)
    Makina şıkır, şıkır olmuş. Yakıyo alet... :p

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Burdaki şimanovcular başta olmak üzere, sizin fena beyninizi yıkamışlar.

Makinenin öyle ince ince bakım, temizlik, yağlama vs. si olacakmış, olmazsa olmazmış gibi bir kaide yok. İyi makine, yıllarca bakım vs. istemez, temizlik filan aramaz. Yağ yakmaz, suyu eksilmez. Bu illa olta makinesi olacak diye bir şey yok. Bu motorda olabilir, bisiklette, traş makinesi de.

Aynı emcast'tan bende de var. Temzilemekmiş, yağlamakmış filan bilmem. Yani öyle periyodik bir şeyler yapmam, gerek yok ki yapayım. Ha, yosun oradan gelmiş, yüzüğe dolanmış, elbette tutup bir atacaksın oradan. Pis su yüzüğün altında tortu yapmış, eh bir zahmet söküp temizleyeceksin artık o kadar.

Ama bunun dışında, akşam eve geldin. Akşama kadar bacak gibi bir sürü balıkla, 4m bir sırıkla mücadele etmişsin. Birde makineye bakmaya çıkmak mı? Eh, bunu yapacaksaydık, 25 TL'lik makine de canavar gibi işimizi görürdü zaten. Niye gidip bir avuç para verip, güya kalite makine aldık ki?

O, tatlı suya tutun, yağlayın, temizleyin filan lafları hikayedir. İyi makineyi, alır gidersin, getirir koyarsın. Nasıl araba bir müddet sonra, frene basınca mesela, debriyajı kaldırırken mesela, belli eder kendini. İşte öyle belli ettiğinde güzelce bir bakımını vs. yapar, aynen devam edersin.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serdar abi, benim de zaten her av dönüşü açıp, bakım yapacam diye bir düşüncem yok. :) Makinadan da anlamışsındır zaten ne denli bakım sever olduğumu. hihi

Benim dediğim, hani 1 sene sonra falan yine benzer bir durum gerçekleşirse kendim halledebileyim. Kimseye sıkıntı vermeyeyim. ;)

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Videosunu çekmek zor. Tamam, tlf. güzel çekiyor ama, birisinin desteği gerekiyor çekmek için.

Aslen marka model çok kritik değil. Tüm makinelerde bakılacak şeyler, yapılacak temizlik filan aynı aslında.

20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Daiwa Emcast makinesine hakkını teslim etmek lazım..Makinenin Aksı yani mili,7 mm kalınlığında...