Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dostum iyiki gece gece gelmemişsiniz. ben pazar günü osmaniyeye giderken sabaha karşı barınaktanda attım oltamı minik yavrulardan başkaca birşey yoktu. kaybettiğiniz birşey yok yani. orda 1 saat takıldım barınağın çaşitli yerlerine baktım. olmadı çay boğazına baktım saat 08:30 da demekki yok diyerekten ve raporda bahsettiğim üzere balık avına dayanabilirsem temmuza kadar ara verdim

2. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    avcılığın tövbesi yok, biz de diyoruz hazirana kadar gitmeyelim diye, ama iki gün sonra plan yapmaya başlıyoruz :) balık sürü halinde geziyor, bir vurmaya başladı mı arka arkaya vuruyor, sonra kesiyor. demek ki sen periyodu yakalayamamışsın.

bir de aklıma gelmişken sorayım, sen iskenderun'dan yem alıyorsun, orda hiç kırmızı kurta rastladın mı ? aynı boru kurdu gibi yanları tırtıklı, kırmızı ve kıpır kıpırdır. yosun yaprağına sarıp sattıkları için yaprak kurdu da derler. bana o kurttan lazım ama bulamıyorum. yazın burnaz plajından birkaç tane buldum ama çok inceydiler.

3. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    selam Bilge kırmızı kurdu levreğe atacaksın sanırım;)

4. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    yok bilge hiç rastlamadım ne atana ne satana sadece birkeresinde bu gübre fabrikasının ordan çocuklar boru kurdsu diyor bir kurt çıkartıyorlar. Daha boru kurdu iskenderuna yeni yeni gelmişken sadece 1 yer satıyordu o zaman bir arkadaş orda çocuklar çıkartıp satıyorlar demişti. sanırım 2008-2009 sıraları idi. birgün baktım köprünün üstünde çocuklar hemen yanlarına gittim. satıyormusunuz dedim. bayağı bir tereddüt etti yine böyle yazındı. yaşlarıda 20 li yaşlarda abi iyi levrek yapıyormuş zaten az satmayalım dediler. ne kadar ısrar etsemde satmamışlardı. çıkarttıkları yerede para verseler girlecek gibi değil. Büyük konuşmaktan çok korkarım ondan :) yani. sanırım o kurttan rastlamadım özetle

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    evet asıl amacım levrek :) ama o kurda çipuradan levreğe, kefalden sargoza vurmayan balık yok. eskiden onunla biraz av yapmışlığım var ama şimdi bulunmuyor. adana'da karataş tarafında tabaklar köyü diye bir köy varmış. orda balçık - çamurun içinde bol miktarda varmış. benim bacanak iki yıl öncesine kadar adana'da oturuyordu, oralara balığa giderdi, orda çok olduğunu o anlatıyor.

6. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yaklaşık 15 - 16 yıl önce karataş'ta kum midyesiyle balık yakalamaya uğraşıyorum ama yavru balıklar yemi alıp gidiyor. 45 - 50 yaşlarında bir adam yanıma gelip '' yeğenim senin şu oltayla bir deneme yapabilir miyim ? '' dedi. ben de tabiki, zaten balık da yok dedim. adam poşeti açtı, marol yaprağı gibi yosunların arasına sarılmış kırmızı kurtlardan bir parça alıp iğnenin birine taktı ve 20 m. kadar ileri attı. daha kurşun çökerken beraber aha ! deyip çekmeye başladı. yarım kilo civarı bir levrek. :eek: adam teşekkür edip balığı da bana bıraktı ve söylediğine göre 2-3 kg.lık levreklerin olduğu bir avlakta avlanmak üzere gitti.
    benim kırmızı kurtla ilk tanışmam böyle oldu, sonrasında rasladıkça avda kullandım. eskiden poşetin içine az deniz suyu ile birikte koyup o şekilde satıyorlardı.

7. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Bilge;

Senin aradigin kurt benim bildigim sadece Tarsus'ta satiliyor kardes.Bilirsen tarif edeyim,demir kapidan devlet hastanesine cikan arada tam yolun ikiye ayrildigi yerde kucuk bir barakada satiliyor bu birincisi.Digeri ise Yildizlar kosesinden karsiya gec aadan direk yuru,gozlukule'nin arka taraflarina dogru yine iki yolun ortasinda kucuk bir kulube var orada satiliyor.

Bu iki yerde bulabilecegine %100 eminim,haricen benim tarsus'a gidecegim zaman buradan mesaj atar bilgilendiririm almak isteyenlere getirebilirim.Hatirladigim kadariyla paketi 5 TL civarindaydi.Evet her balik vuruyor ama ozellikle levrek cildiriyor,cok hareketli bir kurt,suyu icerisinde devamli hizli bir sekilde S ciziyor :) bu yemle avlanmak gercekten cok guzel.

Selamlar.

Murat

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dostum benim akvaryumda canlı kalır o zaman bunlar. gittiğinde getirirsen sevinirim

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tarsus'a hiç yolum düşmüyor ama sen giderken bilgi verirsen belki zaman açısından uyar, ben de almak isterim.

10. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
  11. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Buyursunlar taze taze,dun aksma suyu demircelik kiyilari.

Yaprak kurdu kismini aklimda bulunduracagim Gultekin ve Bilge,
    Ben daha once cok denedim ama bir turlu basarili olamadim Gultekin,illa kendi sularindan olmas gerekiyor sanirim,akvaryumda beslemek cok zor.Bu kurtlar Tarsus Baharli koyu acigindan gecen karagocer kanalindan cikartiliyor,boru kurdu gibi bir zarf icerisinde bulunmuyorlar bunlar direk camurun icinde solucan gibi yasiyorlar.O ortami saglayabilirsen belki yasarlar.

Shot at 2012-05-16

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    walla tebrikler karaburundanmı? atçeklemi?

13. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Yok kardes,

Deniz suyu desarj kanalinin (Akintidan) denize dokuldugu yerin sol tarafi 30 metre menzilde takribi 0.3-0.4 dalga boyunda boru kurdu ile avlandim.Gonul isterdi yaprak kurdu olsun ama boru kurduda utandirmadi. 0.30 mm florokarbon misina 4 igne 30 gram agirlik,bunlarin disinda 20-25 cm boyda ispendekler de aldik ama onlari fotoya koyamadim zira eve gelir gelmez aninda tavayla bulustular :D

Selamlar

14. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Harika bir av olmuş. Hiç balık tutamayan biri için yani ben insanın içi gidiyor :) Bu arada dediğiniz yere nasıl gidilir acaba illaki demirçelik sitesinin içine falan mı girmek lazım. Teşekkürler şimdiden.

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    onur malesef dostum

murat bir miktar ara raporunda belirttiğim gibi kısmet demekki. yapacak birşey yok sürüye denk gelmişsin

16. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Hmm anladım. Gerçi oraya gitsem zaten orayıda kuruturum ben bu şansla :)

17. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Aslinda levregin tam zamani ama Lufer'den vakit bulup ilgilenemedigimizden Levrek hasilatlarimiz dusuk,bu ayin sonuna kadar devam eder diye dusunuyorum,ikinci seferimiz kismetse yarin gerceklesecek.

Evet kardesim malesef Demircelik sahasinda,aslinda lojman sahasi bile degil zira curuf tumba tesislerinin icinden geciyoruz yani isteseler oraya bizi bile birakmazlar ama goz yumuyorlar simdilik.

Gultekin is mailine bir ara bakiver

18. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    maşaallah, çok güzel balıklar. :thumb: devamını bekliyoruz.
    daha önce midye, teke, yengeç, sardalya, canlı balık, kırmızı kurt, kaz tüyü, silikon, sahte balık, GES, hatta ekmekle bile levrek tutmak nasip oldu ama daha boru kurdu ile levrek tutmak nasip olmadı. :rolleyes:

19. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Hah sonunda kafama göre birini buldum

20. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    :)

e alınca öyle demiyorsunuz ama. bak benim alt yazıda avcı 40 gün taban 1 gün av eti diyor sabır