Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Gültekin Abiiiii Ceeeeee!!!
    yok bea abi geliyorum sürekli ama muhabbete katılamıyorum ki insan denizden uzak olunca ne biliyim muhabbete de katamıyor kendini ama zevkle okuyorum raporlarınızı ...

2. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )

hakkımdaki güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ederim.

dalga belli bir boyu geçince WTD çok zorlaşıyor. o zamanlarda ben az dalan bir gagalı sahte, ya da popper gibi, GES gibi, WTD kadar çok aksiyon gerektirmeyen sahtelerden deniyorum. ama bu tür havalarda polyesterden yapılmış su üstü sahtelerle hiç aksiyon vermeden güzel levrek, akya, çatalkuyruk alanları gördüm ( bacanağım da bundan kullanır ). sanırım bu sahtelere adana işi diyorlar, aynen bu sahteler işte

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45659

3. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    evet, canlı yem çok fazla olunca sahteye pek bakmıyor, belki gece sahteye kanarsa bilmem. bahsettiğin gerçek balıkla at çek işini yapan birkaç kişiyi geçenlerde görmüştüm.
    bu tür avlanmayı genelde yabancı kanallarda, tatlı suda turna balığı avında görürdüm. denemek lazım, sahte balığın at çekine inanan balık, gerçeğine daha kolay inanır.

4. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hilal Sitesi Önü Levrek 1Kg.Konya Sazan 2 Kg.Dörtyol Barınaktan yakaladım onlarcası.
    Geçen hafta yakaladığım gümüşlerden deneyeceğim Abi.Foto ekleyeceğim demiştim şimdi ekliyorum.Bir de yaparken videoya aldık.O kofanaları görünce çıldırdım resmen hafta sonu hava güzel olursa sabah bir deneyeceğim.

http://imageshack.us/photo/my-images/135/16324177.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/27/93344061.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/585/97332284.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/98/28856142.jpg

[​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynen benim gördüğüm sistem de buydu, ama taze sardalya ile daha çok verim alabilirsin.

6. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hilal Sitesi Önü Levrek 1Kg.Konya Sazan 2 Kg.Dörtyol Barınaktan yakaladım onlarcası.
    Abi balıkçıları tek tek dolaştım yoktu ,kefal de alacaktım yoktu.Kendi tuttuğum gümüşlerle yetinmek zorunda kaldım bakalım gümüşü de severler diye düşünüyorum.

7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Sevgili Mert,
    Sayfaya renk kattın
    Hoşgeldin

Tebrikler. Bi çanta gümüş hiç yakalayamadım ömrümde.
    Gümüşleri nasıl aldın ? Ne marka, kaç numara iğne ile, nereden ? Kaç metre mesafeden? Kumdan mı taştan mı? Misinan ? Kurşunun ? Yemin?
    Takış biçimin ?

Çok mu oldum tanışır tanışmaz ?

Yemin? Yemin etmeyi sevmem diyomuşsun :)

8. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hoşbulduk Abi.
    Abi,en sevdiğim av aslında gümüş.Atması çekmesi bir oluyor.Hele de 3 lü 3 lü gelmesi ayrı bir zevk.

1-Gümüşleri 11 numara çapraz beyaz iğne ile yakalıyorum.Sinek iğnede çok iyi olur.Misinaya sıralı şekilde 5 iğne bağlıyorum.
    2-Hilal tatil sitesinin hemen önündeki merdivenlerden.
    3-Çok yakın mesafe abi.1 & 10 metre arası.
    4-Kumdan abi.
    5-Misina 0.40 mm.Kroko Dil.Üzerinde şu timsah resimli olan.Resim hoşuma gidiyo hep onu alıyorum adi ama idare ediyor.
    6-Yem olarak tavuk göğüsü kullanıyorum.Bayılıyorlar.Neden tavuk? Çünkü kolay dağılmıyor sürü halinde saldırdıkları için hemen iğneden parçalanmıyor.
    7-Takış biçimi.Gümüşe her türlüsü uyar abi.İstediğin gibi takabilirsin.
    8-Bir not,harika canlı yem ve at çek oluyor.
    9-Müsaid olduğun bir vakit beraber gidebiliriz abi hem tanışır hem tutarız.

9. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Merhabalar,
    Havanın iyi olması nedeniyle bu sabah hazırlağım gümüşlerle at çek denedim.
    Gecen hafta Sabah 6 sıralarında kefalleri suyun dışına çıkaran lüferleri görünce içim gitmişti.Sahteyle at çek yapmıştım takip etmişlerdi fakat saldırmamışlardı.Bu hafta yakalamış olduğum gümüşlerle deneyeceğim demiştim.Sabah 5:00 da kalkıp gitmem gerekiyordu ama uyanamadım 07:00 gibi gittim biraz geç kalmıştım.Denize ulaştığımda yine kefaller su ustunden sıçrıyorlardı;
    Yer : Atakaş liman yakınları.
    Daha deniz kıyısına yanaşır yanaşmaz minik kefaller su dışına kadar sıçrıyorlardı.Bu kadar yakında olsa olsa levrek olurdu.Daha oltayı hazırlarken ilerde tahmin ediyorum 100 150 metrede lüferler atlıyordu.Hemen gümüşü bağladım ve attım.Daha ilk atış loooppp.Levrek.İleride atamadım.Hemen foto çekeyim dedim ama fotoğraf makinası evde kalmıştı.Cep telefonuyla çektim oda iyi çıkmadı yine de ekleyeyim fotoyu.
    -Güneş doğdu hareketlilik bitmişti.Bir kaç at çek yaptım saldırı oldu fakat alamadım.Tek levrekle yetindik.
    -35 cm 512 gr. :)
    -İnanarak ve azimle hazırladım.
    -Hazırlandım.
    -Başardım.
    -:)
    -Yalnız bu gerçek at çekle balık vurursa bi daha kullanılmıyor :)

10. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Tebrikler. Aynısını barınakta da dener misin? Ben Adanadan gelemiyorum da. Tutarsa bu yöntemle kaldırırız balığı başkasıyla değil.

Senin gibi yarım kilo levreği kendi gayreti ve el emeğiyle kendi yöntemiyle tutan bi arkadaşla tanışmaz olur muyuz ilk fırsatta.. Kal sağlıcakla.

11. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Abi,barınakta bir deneyeyim.Yalnız tekneler gelip geçiyor ses gürültü fena oluyorum.Trol bir geçiyor tamam 10 dakika sil kafadan.Hele de römork geldimi tamam olta atmaya gerek yok moral sıfır.Ama aklımda deneyeceğim.
    Hoşcakalın.

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    iki gün foruma girmedim levreği götütmüşsün, hayırlı olsun. bu teknikle yapacağın diğernavların sonucunu ben de merak ediyorum.

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş, tabanı ince kum olan plajları sever. kıyıdan genelde küçük çıkıyor ama botla az açıktan avlanırken 6 - 7 no iğne ile yem olarak da kum midyesi ile gerçekten hatırı sayılır gümüşler çıkıyor. ama bu kum midyesi çok yumuşak ve kıyıdan savurmaya gelmiyor.

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  15. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    maşallah 2 gün siteye girmedim sayfa bereketlenmiş. Mert güzel avlarının devamını dilerim. azimli çalışmaların seni fazla bekletmeden nasibini vermiş maşallah. Levrek için gümüşü daha önce duymuştum ama canlısı çok iş yapar diyorlar neyse kısmet birader. daha zatialleri ile tanışmak nasip olmadı 19-20 senedir.

Emin olsun sen genede bir selam ver olurmu öyle uzaktan bakıp illa balıkmı olması lazım bir selam bir kelam için

16. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Mesaj alınmıştır gültekin abi bir gün fazladan izin denk getirsem geleceğim ama yok işte kahretsin :))

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    özellikle burnaz plajı bu balığın çok olduğu bir yerdir. bu mevsimden itibaren kıyıdan da av vermeye başlıyor. ama büyüklerini yakalamak için gece daha uygun. büyük deyince öyle 3-5 kg.lık değil ha, 30 - 35 cm.lik gümüş yakaladın mı ne mutlu. ağzı çok küçük, mutlaka çok küçük ve keskin bir iğne kullanmalısın. boru kurdu, karides, sülünez ve kum midyesi kullanarak rahatlıkla yakalanabilir. biz bu balığa gümüş diyoruz ama aslında gümüş değil sanırım, mezgitle akraba bir balık olabilir. ecnebilerin whiting dediği bir balık var neredeyse aynısı, ama onlar bu balığı sahte ile de yakalıyorlar.

bu adamın kullandığı makinaya da hayran kaldım :D

http://www.youtube.com/watch?v=EnaloDpCfzA

18. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    videoyu göremediğimden yorumum şu yönde ben bu balığı yakalarken oltayı atar yavaş yavaş çekerim. peşinden gelir nerdeyse kıyıya çıkana kadar geliyorlar o esnada yakalanan yakalanıyor :) ama şimdilerde avlamaz oldum.

19. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Mert, ağzımı sulandıran, yarım kilo levrekli gümüşî düzeneği nasıl hazırladın ? İnternetten mi buldun, bir ustadan mı öğrendin ? Yoksa bu aslında çok kolay bir iş mi ? İşin içinde çuvaldız (biz) :) var mı ?
    Balığı temizlemiyecem di mi tuzlamayacam
    Görüyorsun ne kadar acemiyim

:) Sen de şöyle cevap yaz;
    Abi balığı temizle. O zaman göreceksin, balık kendiliğinden wtd aksiyonu yapacak gerçek balık gibi yüzecek dermiş

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aslında soru bana değil ama benim de araştırdığım bir konu olduğundan ben de cevap yazayım. ben şu aşağıda linkini verdiğim aparattan alacağım. hem silikon yemde hem de gerçek balıkta aksiyon vermek amacıyla kullanılıyor. video biraz uzun ama 3. dakikalarda aparatın kullanılış şeklini de gösteriyor. 8. dakikada gerçek balığa da monte ediyor.

http://www.spotbalik.com.tr/4Play-Lip-Scull-S-M-L-Gagali-Seffaf-Kafa,PR-29639.html

http://www.youtube.com/watch?v=Ua8iIHCnQJY