Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hilal Sitesi Önü Levrek 1Kg.Konya Sazan 2 Kg.Dörtyol Barınaktan yakaladım onlarcası.
    Murat Abi,tebrikler.Abi yine yapmışsın yapacağını kısmetin açık bu aralar lüfer levrek ...saydırıp gidiyorsun bizede bırak :)

2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
  3. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    biz de cumartesiyi pazara bağlayan gece balığa gitmek için hazırlık yaptık. sabaha karşı 02 : 30'da uyandım ki sanki gök yarılmış. ekibi aradım, hazırlandık birazdan geliyoruz dediler. yahu yağmuru ne yapacağız dedim, yağmurluklar ve tulumlar var dediler. ben gene de bu işin şimşeği var, yıldırımı var, dalgası fırtınası var deyip vaz geçirdim. sabah 06 :30' da uyandım ve baktım ki güneş parlıyor, hemen telefona sarılıp bizimkileri aradım. kalkın gidip havamızı alıp gelelim dedim. yola çıkmamız, barınağa varmamız saat 8'i buldu. ben önce atçekle başladım. rover 98'e ve gagalı sahtelere takipler aldım ama saldırı olmadı. yemliye döndüm. hemen de 300 - 350 gr.lık bir çipura yakaladım, durduğum taşın yanına getirdim. ancak ayağımın dibinde duran kepçeyle almak yerine acemi gibi kaldırıp taşın üzerine koydum. balık da o anda misinanın gevşemesiyle iki takla atıp iğneden kurtuldu ve hoop suya :) benden sonra bacanak ve diğer bacanağın oğlu da birer çipura yakaladılarsa da av çok verimsizdi. etrafı seyrederken yaklaşık 400 - 500 gr.lık bir kefalin suyun üzerinde kaçmaya çalışırken kofanalar tarafından traşlandığını gördüm. oltaya hemen rover 98'i takıp olay malline intikal ettim. ilk atışta yaklaşık 50 cm lik iki kofana 2 m önüme kadar sahteyi yakın takibe alıp 5 saniye kadar beklediler ve sakince geri dönüp gittiler. sonraki atışlarda yine çeşitli boylarda lüfer türevi olduğunu tahmin ettiğim balıklar, yanımdakilerin '' oooo ! abov ! balığa bakın lan '' tezahüratları eşliğinde takipler yaptılar ama saldıran olmadı. o arada ne sürüsü olduğunu anlamadığım bir küçük balık sürüsü suyun yüzünü kaynatarak ilerliyordu, onları da yokladım. sürü içinden geçerken bolca saldırı olduysa da ne hikmetse biri bile iğneye takılmadı kerataların, hani alacağımdan değil, türünü merak ettim. bana göre günün en ilginç olayı ise barınağın içinde teknelerin bağlandığı yerde bacanağın oğlunun yakaladığı 15 cm.lik kırlangıç balığıydı. ilk kez bizim buralarda kırlangıç balığının oltaya yakalandığını gördüm, hem de barınağın içinde. balığı suya geri bırakıp mavi yüzgeçlerini aça aça gidişini görünce aklıma geldi fotosunu çekmek, ama geç kaldım.

4. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    maşallah bilge güzel gün geçirmişsin. ben şu barınakta ne takip alıyorum ne saldırı ne yapmak gerekiyor anlamadımki banghead bir takip olsa deneyeceğim gerisini ama ara ara denemelerde takip dahi olmuyor

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    Allah'a şükür aksiyon çok ama bir türlü sonuç alamıyorum. tabi bunda genelde geç saatte gitmemin etkisi de var. çünkü balık tok oluyor, sadece meraktan takip ediyor.

6. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Daha 40 Fırın Öğrenecek Şeyin Var Alişan !

Bilge, bu barınak denen yer, herkese ayrı

-Barınakta 2011 Mart-Nisanında Mart-Nisan kalp atışlarını hızlandırıcı levrek takiplerinden hiçbirini 2012 mart nisan mayısında alamadım. Son 10 gidişimde takip bile almadım diyebilirim. Gününe mi denk gelemiyorum nedir. Bu sene levrekler nereye gitti diye barınaktakilere sorar oldum. Mazlum hoca ocak ayından beri levrek almamış.
    -"Yemliye döndüm çupra alıverdim." 100 kere gitmişimdir barınağa, barınakta yemli ile balık alındığına hiç şahit olmadım. (Gültekinle birlikte sülünezli barınak içi ilik dondurucu "gece" balığını kastetmiyorum. Adamlar birkaç harmadar aldı, Tekin çupra aldı v.s.) (Ha bir de Turgayın teke ile ama kasımda alıverdiği çupralar var) Yemli ben de salladım barınağa. Yem dediğim karides tabi, vaktiyle boru kurdu da salladım. Karides ile barınaktan hem de gündüz, hatrı sayılır balık alan adam, "NASİPLİ" adamdır birader. Ömrümde Dayı Cin Kazım'a oltasının başında çömelik vaziyette iken 50 kere rastlamışımdır. Hiçbirinde balık tuttuğuna rastlamadım.
    -Yakubun beni atçekçi yaptığı 2011 yılı başından bugüne bu bir buçuk seneye 100 barınak avı sığdırdım. Adanadan her gelmeye neredeyse barınağa gittim. Bu gidişlerimde hep balık saldırılarını gözlemleyip durdum. ömrümde hiç su yüzeyinde veya içinde traşlanmış, parçalanmış kefal, ya da zıplayan balıkların hiçbirinin zıplarken kuyruğunun suda kaldığını ısırıldığını, gövdesinin kurtulduğunu vs :) görmedim. Nasip olmadı. Ya da suyun yüzeyinde bir kefalin parçalara ayrıldığını görmedim, şu piranha filmindeki gibi suyun yüzeyinin kan olacak hali yok tabi elbette. Fakat ne bileyim, hani zıplayan balıkların hepsi, saldırıdan kurtulmuş, paçayı sıyıran balıklar olduğunu kabul etsek, bu sefer de kurtulamamış olan balıkların parçalarının pulunun hiç olmazsa suyun yüzeyine çıkması gerekmez mi balık dilimlerinin ? Yoksa avcı balıklar kefalin damlasını bile israf etmeden su yüzeyine çıkamadan lüpletiyorlar mı ?
    -Balıkların suyun dışına kaçarak zıplayarak ayağımın dibine patırdadığını ne gördüm ne duydum nasip olmadı daha.
    -Kasım ayında en son barınak dış seninle tanıştığımız noktaya çok yakın dış atışlarda 35/40 cm lik lüfer iki kere takip aldım. Dediğin gibi kıyıya kadar geldi. Ama 5 sn bekletemedim. Vıjjjjt kaçıverdiler, kabak gibi beni görünce.

Ayrıca, cuma akşam üzeri Hacı diye biri çırptırma yaptı. Bir saatin içinde bence 15 kilo kefal yakaladı. Acayip bir yöntem fakat bir o kadar da riskli, yüzüne müzüne gelse kurtuluşun yok. Burada enteresan olan, adam balıkları görüyor, az ilerisine nokta atışı yapıyor, sonra hızla çektiriyor, yani vurmak istediği balığı önce görüyor, sonra nokta atışı yapmayı başarıyor. Kendisine soruyorum, aha ya diyo, çok net görünüyor. Ben hiçbir şey göremiyorum. Ta yüzmetrelerce öteden hangi otobüsün nere dolmuşunun geldiğini herkesten iyi söyleyen ben, bu balıkları göremiyordum. Ama o Hacı görüyordu.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Senin şu sözlerin öldürecek beni birgün.;);)

8. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    doğrudur, 10 gün öncesine kadar acayip bir durgunluk vardı, bu aralar balık yeniden hareketlendi.

şimdi kendimi atıyormuş gibi hissettim :) emin ol aynı yere aynı yemle bir çok insan olta atsa da herkes balık tutamaz. hatta vuruş bile alamayabilir. bunun çeşitli sebepleri var. iğnenin bağlandığı bacağın uzunluğu ya da misinasının kalınlığı, yemin takılış şekli ya da büyüklüğü, kurşunun sabit ya da gezerli olması, ağır yada hafif olması, misinanın elde tutulurken aşırı gergin veya gevşek tutulması vb. küçücük nüanslar her balık için olmasa da bazı balık türleri için önemli olabilmekte. bunun da dışında bazı insanların el kokusunun balıkları cezbettiğine, ve hatta bu tür insanların kokuları esas alınarak balık cezbedici kokular yapıldığını bir yerde okumuştum.

lüfer dışındaki avcı balıklar saldırdığı balığı ya tamamen yutar, ya da kaçırır. ama lüfer önce kuyruğa saldırıp balığı etkisiz hale getirir, sonra da aynen pirana gibi ısırıklar alır, mübareğin ağzı da neşter gibi keser. lüferin kuyruğunu kopardığı bir balık aynen WTD ile yüzdürülen bir su üstü sahtesinin yüzüşü gibi su üzerinde yavaşça yüzer. barınağın en başında tekne bağlanılan yerde bazen bu saldırılardan gazi olup hala yaşayan kefalleri görebilirsin, yaraları mantardan bembeyaz olmuş halde ağır ağır yüzmeye çalışır. lüfer saldırılarını genelde barınağın içinde, diğer taraftaki kısa mendireğin tam hizasında görebilirsin.
    ben bir kaçkez aynı yerde saldırıya şahit oldum hatta yaralanan balığı da aldım. bu haftaki saldırı da aynı yerdeydi. hanımla beraber balığa gidip emin'le de karşılaştığımız gün yine kuyruksuz bir kefal aldım ama ölüydü, ben de ne zaman öldüğünü bilemediğimden geri atmıştım.

bu dediğini bu aralar barınakta görebilirsin :)

genelde balık bizi görünce de kaçar. ama lüferi saldırı anında denk getirirsen resmen gözü dönmüştür, hedefinden başkasını pek umursamaz.

ultraviole filtreli, kaliteli bir güneş gözlüğü ile suya bak, daha önce farkedemediğin balıkları çok net göreceksin. ama çırpma avını sevmiyorum. eskiden çok yaptım, çuval dolusu balık yakaladığım oldu, bir o kadar da parmaklarımda misina kesiğim. çok tehlikeli bir avdır, tavsiye etmem. çırpmayla pazar günü de epeyce kefal ve minakop alan oldu.

bak bu balığı kışın kol boyunda iki kofana dediğim yerde kovalamaya başladılar. ben çok yakın olduğumdan hemen yanaştım. kefal kaçıp tam da üstünde durduğum taşın önüne sığındı. ben hareketsizce dururken kofanalardan biri balığın kuyruğunu ısırdı ve kopardı. ben heyecanla rover 98'i 5 m. kadar ileri atıp üzerlerinden geçirince balığı bırakıp az geri çekildiler. ikinci kez atıp çektim aldırmadılar bile, gözleri yaralı kefaldeydi. ben de eğilip bu balığı aldım ve çantamdan büyük iğneli bir takım çıkarıp balığı canlı olarak saldıysam da suya ilerlemek yerine haklı olarak kayaların arasına saklanmayı tercih etti. ben de çantaya attım, kuyruksuz haliyle neredeyse 30 cm civarı balık. fotoğrafı çektiğimde hala canlıydı.

bu esnada 3 tekerli motorsikletiyle barınağa sıkça gelip lüfer avlayan yaşlı bir amca da yan tarafımdaydı, barınakta rastlarsan ona da sorabilirsin.

9. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Bilge abi gerekli açıklamayı çok güzel ve açıklayıcı şekilde yapmış, meydan laruse gibi adamsın yahu,,

Ali abi, balığa ççıkarken bilge abiye haber ver birlikte organizasyonlar yapın bence bir çok şeye şahit olabilirsin adamın maşşallahı var görmediği bilmediği yok nazar değmesin...

Gültekin abide yakalamış baboş sargozları bu adam nıght hunter yahu...

Mahmut Abininde tayini Tunceliye çıktı, ben devr etcem kendisine burayı Benim tayinde 10 güne kadar belli olucak...

.....

10. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Sayfamızın İstatistikleri gayet güzel yakında liderliğe otururuz ben sayfayı kurduğumda açık söylüyorum buralara geliceğini yeni arkadaşlarım olucağını hiç beklemiyordum şimdi gelinen noktaya baktığımda sayfada paylaşımda bulunan arkdaşlarımın tamamı kendini bilen, balık avını profesyonel şekilde yapan, amatör ruha sahip, özverili olduklarını gördükçe çok çok mutlu oluyorum hepiniz iyiki varsınız, herbiniz benim için bir abi, bilgisine başvurabilceğim, deneyimli , usta balıkçılarsınız sayenizde yeni yeni şeyler öğreniyoruz yaradan boşluklarınızı göstermesin....

103.290 Görüntülenme Sayısı

1.888 Cevap...

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Allah' şükür kısmetli adamım, bunu inkar etmiyorum. kara avı olsun, su avı olsun çokca ava rastlarım. avlarım, kaçırırım o ayrı mesele:) ama Gültekin de benden kısmetli maşaallah :thumb:
    bir avı çokca yaptığınızda artık avladığınız hayvan gibi düşünmeyi öğreniyorsunuz. ben keklik olsaydım, ben tavşan olsaydım, ben levrek, alabalık olsaydım diye kendinizi onun yerine koyup davranışlarını tahmin edebiliyorsunuz az çok.

balık malık hikaye kardeş, siz kendinize iyi bakın, inşallah senin tayinin de daha güzel bir yere çıkar da tunceli'nin stresini atarsın. mahmut arkadaşıma da Allah kolaylık versin.

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Hadi hayırlısı yakup inşallah gönlüne göre bir yer çıkar tayinde

13. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Kandiliniz Kutlu Olsun

Değerli ağabey ve kardeşlerim.
    Siteye yazdıklarımı, bıkmadan usanmadan, (bazen saçma sapan şeyler yazabiliyorum) okuyup yorulmadan üşenmeden cevaplar yazıyor, kahrımı çekiyorsunuz.
    Hepinizi çok seviyorum. İşiniz rastgelsin. Hayırlısı Olsun. Sağlık Olsun. Rast Olsun. Nice Avlara.

14. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Yakup dün konuştum mahmut abi ile hayırlısı olur inşallah hakkında...
    Umarım sende dilediğin yere atanırsın allah gönlüne göre versin...
    Bilge abinin nasipli olduğu kesin; barınakta karşılaştığımız gün yağmurlu bir gündü tabi kafamızda yağmurluğun şapkası var Bilge abi 10 m sağımdaydı ikimizde atçek yapıyoruz... bana seslenip benim solumu işaret ederek bişeyler söylüyor ama ben yağmur sesinden bir türlü anlayamadım... daha sonra anladım bana orada saldırı olduğunu sahtemi oraya atmamı söylüyormuş :) ben anlayana kadar balık malık kalmadı zaten ortada :D

15. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Herkesin kandili kutlu olsun abilerim, arkadaşlarım...

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    emin nerelerdesin bir ce deyip kayboluyorsun?

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın, senin de kandilin kutlu olsun.

burada olmamızın amacı birbirimizin sorusuna cevap yazmak, bilinmeyeni anlatmak, bilmediğimizi öğrenmek.

18. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o günlerde barınakta lüferler çok aktifti. ama ne hikmetse birini bile kandıramadım. daha doğrusu kandırdım ama iğneyi yanaktan aldığı için yakına gelince çırpınıp kurtardı.

19. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Herkese merhaba...

özellikle Bilge beyin yazılarından sonra bizim yöreyi (hatay-dörtyol-iskenderun-samandağ hattı) merakla takip eder oldum.. onun bu sayfaya renk kattığını,dinamizm kazandırdığını düşünüyorum.. teşekkür ederim...

Haftasonu Abimin-yeğenlerimin yanına Samandağ-Çevlike gittim...USAMI PUPPY WALKER sahte yemi kullanma şansım oldu.. deniz hafif hareketliydi ve kıyıdaki kayalara yaklaştıkça köpük vardı..
    1) istediğim aksiyonu (walk the dog) yaptırmakta zorlandım.. yani kolay aksiyon yapamadım..
    2) Kamışım:240 fast aksiyonlu bir kamıştı.. yaklaşık 20 dakika debelendikten sonra balık alamayınca (saldırı da olmadı) başka bir sahteye geçtim..

aynı avlakta; benim gibi su üstü (markasını bilmiyorum ve yakından göremedim) sahtelerle avlanan üç kişi güzel levrek aldılar(tanımadığım fakat limit dahilinde avlanan kişilerdi) ..

kaderime gülümsedim...

en güzel dileklerimle..

20. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hilal Sitesi Önü Levrek 1Kg.Konya Sazan 2 Kg.Dörtyol Barınaktan yakaladım onlarcası.
    Merhabalar,Yazınını görünce bir kaç cümle yazmak istedim.Forumu pek takip etmiyorum ama bende Dörtyol çevresinde avlanıyorum.Gördüğüm kadarıyla forumun da en küçüğü benim:).Bende pazar günü akşam üzeri barınağın içindeydim.Sol taraftan barınağın en ucuna kadar yürüdüm.İçtarafa baktığımda kofanalar alttan kefallere saldırıyodu.Hemen sahteyi çıkardım.arkasından gelselerde hiç saldırı olmadı.Gözle görülecek mesafeye geliyorlar sonra dönüverip gidiyorlar.Çıldırdım resmen.Hızlı da çektim yavaşta çektim hiç saldırmadılar.Sağ tarafımda oturan orta yaşlı bi amca "canlısı bol kadar bolca varken sahtesine zor vurur yeğen" dedi.Çantasında bir kaç levrek ve çupra vardı.Eğer o lüferleri yakalayacaksan gerçek balıktan yap dedi en azından gerçeği olur dedi.Bir yöntem gösterdi.Daha öncede Murat Abi 'den görmüştüm.Öğleden sonra hazırlayıp bir fotosunuda buraya ekleyeceğim.Aklım halen o kofanalarda.Cumartesi ve pazar günü hava iyi olursa birde öyle deneyeceğim.Yalnız onları görmek bile keyif vericiydi.
    Mert.