metallurgist
Üye
- Yaş
- 50
- Şehir
- İskenderun
- Favori Kamış
- Lineaeffe spirit 3,90
- En iyi avı
- Lüfer 2,1 kg
- İsim
- Gültekin Güler
pazar sabahı balığa gidecektik, bacanak arayıp geceden gidelim de yemli de deneyelim deyince saat gece 1 de barınağa vardık. barınak içinde aşırı bir kovalamaca vardı, bacanak ona aldanıp iç tarafta kaldı ve sahte attı, ben de dış tarafta yemli attım. sabaha kadar çok sayıda küçük balık yakaladım. çok küçüklerini saldım. bu yakalama salmaların arkası kesilmeyince tebliğde vicdani limite dahil edilen melanur ve ısparozların 17 - 18 cmliklerini aldım. işin doğrusu bu sefer biraz etçilik yaptım.
balıkların içinde balık diyecek bir tane 23 cm çipura ve 21 cm melanur vardı. toplamda 1,5 kg kadar balık vardı, raporlamaya gerek duymadım.
sabaha karşı alişan kardeşim de geldi sohbet ettik, attık çektik. sabah daha su üstüne başlar başlamaz bir zargana bubble pen 80'e yapıştı. çırpınınca da misinayı kestibu ay kaybettiğim 4. bubble pen banghead ama balık uzaklaşmadı suyun içinde bir iki kafa sallayıp sahteyi attı ve sahte de su yüzüne çıktı. alişanın verdiği moral ! eşliğinde rapala skitter pop ile sahte balık avına çıktım. balığın verimli saatinde avı bıraktım sahte peşine düştüm. övünmek gibi olacak ama 7 yıl çalılıkların altına, köklerin arasına, taşların kenarına meps atmam nedeniyle sahteyi nokta atışıyla atarım
sonunda sahteyi yakaladım ve çıkardım :thumb:
alişan çabuk pes edip gitti, denizde oynak da olmayınca biz de pes ettik ve sahilde şansımızı denemeye karar verdik.
ben su üstüyle, bacanak çapariyle biraz attık ama levrek de yoktu, yalnız barınakta azalan zarganalar sahile toplanmıştı. ahmet abi birini yakaladı ve eline alırken suya düşürdü, zargana tüyü bozup misinaya da çok hasar verdiği için sinirlenip çapariyi değiştirirken ben de intikam almak amacıyla çantamdaki bir zargana topunun arkasına kuyruk bağlayıp zargana avına döndüm![]()
bir iki küçük zargana yakalama kaçırma macerası sonunda bir zargana asıldı ki kalama cayır cayır ötüyor. önce kuyruktan falan yakalanmıştır dedim, su sütüne zıplayınca baktım ki kılıç balığı gibi mübarekkalamayı tekrar ayarlayıp sara sara suyun dışına yürürken bir anda misina boşaldı banghead hah dedim gene alişan dalga geçecek. oltayı toplayınca gördüğüme inanamadım. zargana toğunun halkası kendi ile birlikte kalıba dökülmüş sert plastiktendi. klips delikten geçmediği için misinayı doğrudan bağlamıştım, balık zorlayınca misina topun plastik halkasını bıcak gibi kesmiş idk
tabi kaçan balık büyük olurben arabadan yeni bir top alıp yeni bir takım bağladım ve attım. yine büyük bir balık dolaşıyordu ama saldırmıyordu. mantarı 1 m. kadar sarıp balığı tahrik edince hemen geriye dönüp yemi kaptı, mantarı dibe batırdı. hooked hemen misinanın boşluğunu alıp iyi bir tasma vurdum ve balık çıldırdı, su üstünde zıplayıp duruyor. bu balık da diğerini araymayacak kadar iriydi. ben yine suyun 20 m. kadar içinde olduğumdan kıyıya doğru yavaş yavaş yürümeye başladım. balık misina alıyor, ben de misinadaki gerginliği korumak için yavaş yavaş yürüyüp hafifçe kolu çeviriyorum.
suyun dışına çıkınca balığı yavaş yavaş kıyıya yanaştırdım. balık yorulmuştu ama sığ yere gelince tekrar çıldırdı, o anda balığın iğneden kurtulduğunu hissetimabi balık gitti dedim, ama baktım ki hala oltada. balığı havaya kaldırıp misinayı kırmamak için ahmet abi geriden suya girip yavaşça denizden karaya doğru gelip balığın üzerine bastırdı, solungacından yapıştı.
balığı çıkarınca gördük ki benim balık gitti dediğimde iğne gerçekten balığın ağzının kenarını yırtıp çıkmış ve hemen sonra 4-5 cm geriden gözüne saplanmış![]()
bu balık benim ve ahmet abinin gördüğü, yakaladığı en büyük zarganaydı, internette bile bu kadar irilerini pek görmemiştim. tam 95 cm ve ağırlığı 990 gr :thumb:
kıyaslama için bu balığın başını 65 cmlik normal bir zargananın başıyla yanyana koydumsadece kafası 26 cm
http://img145.imageshack.us/img145/6945/dscn4973.jpg
yakalama anı ve sudan çıkarış tam videoluk idi ama teknik imkansızlık nedeniyle sınıfının trofesi olan bu balığı sadece fotoğraflayabildik.![]()
http://img839.imageshack.us/img839/34/dscn4968c.jpg
tebrikler bilge. bu hafta bizim yatılı misafir geldi. denize yüzmeye gittik. su o kadar berraktı ki. bu denizde balık sahteye iyi atlamış. 6 tane lewvrek yavrusu gördüm. 30 dakika falan hep aynı yerdelerdi. biraz onlarla oynadım. hatta biri ayağımın yanına geldi akvaryumda hep şahit oluyorum kuma gömülmesine ama birede denizde test edeyim dedim. ayağımı sertçe hareket ettirince levrek yavurusu burnunun dikine hop daldı kuma gömülmesi 1 saniye sürmüyor. bakındım bakındım göremedim. evdekinin ya solungacı yada vücudunun bir parçası görünüyor mübarek nasıl tırtıysa herhalde epey gömdü kendini. elimi atıp çıkartayım çocuklara gösteririm dedim. hayvanın pulu soyulur sonra mikrop kapıp ölür diye ilişmedim