Gazi Üniversitesi'nden bir grup bilim adamının eşkina balığına dair yazdıkları ingilizce bir makaleyi (sıkıcı değil de öğretici diyelim ) ilginize sunuyorum. Makalede, eşkinanın kemiklerindeki maddelerin (kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, kadmiyum, kurşun, bakır ve krom; bunların bazıları insan sağlığı için yararlı olduğu gibi, bazıları da zararlı, hatta miktarına göre zehirli dahi olabilecek maddeler) kimyasal analizi, balığın kafasının içindeki taşların kaynatılarak böbrek taşı düşürmede kullanılmasının ne derece doğru olduğu, vs. gibi ilginç konulardan bahsediliyor. http://www.fbe.gazi.edu.tr/dergi/tr/dergi/tam/23(1)/7.pdf veya fbe.gazi.edu.tr/dergi/ojs/index.php/GUJS/article/.../23/11 Rastgele...
İbrahim , bu bilgileri Türkceye çeviripte veremezmisin, sayfa bana ben sayfaya bakıııp bakııııp durduk.Sayfa beni biryerden tanıyacak gibi oldu emme ben sayfayı birtürlü tanıyamadım.
Sagolasin Turgay, eksik olma... malum boyle makaleler pek eglenceli degil, cogumuz okumadan geciyoruz, itiraf edeyim ben de hepsini okumadim, biraz basini, biraz sonunu okuyup geneline baktim ama ilginc oldugu kesin...
Ismail hocam alemsin vallahi ... Turkcesini cok aradim ama bulamadim malesef... bunun aynisi degilse bile, benzer icerikte Turkce birsey bulursam paylasacagim, sozum olsun...
Arkadaşlar eşkinanın kafasının içindeki bu taşlar balık pişirildikten sonra mı alınıyor yoksa önce mi?
BU taşların böbrek taşını düşürmekte faydalı olduğu uzunca zamandır biliniyordu.Fakat zararları olabileceğini bilmiyordum.ASlında her şeyin fazlası zarar değil mi? Paylaşım için teşekkürler.
Benim de böbreklerimde taş var.Bana da bu taşlardan lazım. Gönderen arkadaşlar varsa adresim: Yusuf Emir Yeni mah. Gaziler cad. No:49 d:6 Çayırova/Kocaeli Ödemeli kargo ile gönderebilirsiniz.
DÜMBÜLDEK SUYU Size tavsiyem bu suyuda denemeniz, İnşAllah şifa bulursunuz. google - Kocaeli Dümbüldek Köyü diye yazarsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. İlçe merkezine 19 km. uzaklıktaki Akarca köyündedir. Sıcaklığı 17 derecedir. Her iki maden suyu da içme olarak mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi ve pankreas hastalıklarına etkilidir.
Ben iki sene evvel Galata köprüsünden 3 saat içerisinde altı tane Eşkina aldım ve üçtanesi baba eşkinaydı gerçekten mükemmel ve çok kuvvetli bir av basit bir kamış yakalanacak olsa sanırım kırabilirde.Ve bu Eşkinaların kafasındaki taşları çıkarttım uyguladım ve kullandım pek birşey anlaşılmıyor ama inanın sancı falan kesiliyor uzun zaman birşey hissetmiyorsunuz ....
Arkadaşlar S.Aleyküm kaç yıldır böbreklerimde taş var ve bi kaçdefa düşürdüm ve bi defada kırdırma yöntemi ile düşürdüm. Ve şu an böbreklerimde halen taş var Eşikina Balığını ise gezelim Görelim programından duymuştum araştırma yaaparken sitenize rastladım. eğer elinde mevcut bu taşlardan olup göbdrebilecek arkadaşımız varsa yardımcı olabilirse bizi sevindirir. Şimdiden teşekürler
Eşkina Istanbulda Nerde Tutulur Biliyomusunuz eskınayı eger istanbuldaysanız aralık ayı ile mayıs ayına kadar galata koprüsünün vapur gecis yerinde kulelerin köşesinde dipten 10 tur ortalama yukarı sararak ayar yapıyonuz oyle gunde 50 adet bile eskina yakalama sansınız var benim rekorum 82 adet eskina unkapanı köprüsünün altında unkapanında eskinamı olur dersiniz ama altında yasak olan yerde var cunku o duba dipleri yıllanmıs mıdyelıklerden olusuyor eskinanın tam aradıgı yerler yem olarak genelde teke 1 numaralı yem ama kurtta atarsanız mırmır tutma sansınızda oluyor mevsimine göre
Sevgili Murathan eminim ki 82 adet eşkinayı yakaladığın gün tek başına değil, bir çok arkadaşınla beraber yakalamışsınızdır. Çünkü eşkina gibi değerli ve güzel bir balığı tek başına bukadar miktarda tutmak hem yasal olarak kişi başına düşen av ağırlık limiti olan 5 kg'ı aşmakta, hemde hepimizin amatör balıkçılık anlayışına ters düşmekte olduğunu düşünüyorum. Dersen ki yok toplamı sirkülerin izin verdiği limitler dahilindeydi; ozaman daha üreme şansı bile bulamamış bir çok yavru eşkinaya yazık olmuş derim. sende bizden biri olduğuna göre, bundan sonra daha dikkatli davranıcağına eminim. Sevgilerle,
abi s.a kusura bakmayın özel mesaj atamıyorum yeni üye olduğum için.bende buradan yazayım dedim. özür dilerim tekrar.ben saraybosnada üniversite 3. sınıf öğrencisi volkan. bi musubet takıldı abi. böbrek taşı düşürüyorum. ve dayanılmaz acılarım var. bu balığın taşını önerdiler fakat bulamıyorum. ailem türkiyede. abi sizden ricam cep numaranızı volkansabah@hotmail.com adresine mail atarsan babam size ulaşsın. onlarda istanbuldan uçağa verip bana göndersinler. Allah razı olsun