Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Vallahi ben okudum. Ve kendimi bir makale okuyormuş gibi hissettim. zaten foruma girip baktığımda acaba Serdar birşey yazmış mı diye bakıyorum. Devam et Serdar ama senden ricam ne olur bunları cevap olarak değil de ayrı konular olarak yaz. Mesajların arasında kaybolup gitmesinler. ve bizlerde bunları kopyalayıp aklımıza geldikçe okuyalım ve bir başvuru kaynağı olarak elimizin altında bulunduralım. Açıkcası yazacağın cevabı çok merak ediyordum ve tahmin ettiğim gibi çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir cevap oldu.

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Evet bende okudum,yazmış olduklarınıza tamamen katılıyorum100-150 euro altında çok iyi bir makinaya şans eseri açık artırma sitelerinde kulanılmış olarak rastlayabilirsin belki ama yeni iyi bir makina için belli bir ücret ödemek gerek tabiki daha pahalılarıda yok değil mesela shimano stella 500 euro civarında parası biraz yüksek ama tam bir spin makinası daha çok iyi üretilmiş makinalar var mesela PENN in çok güzel at çekte kulanılabilecek makinaları mevcut bu makinalarda tabiki biraz pahalı,şunu belirtmek isterim çıkrık makinalar at çek için de kulanılabilir ama yine söylüyorum kulanışı bakımından zordur tabiki alışmış olanlar için bu daha basit olabilir hiç kulanmamış olanların bayağı bir antreman yapmaları gerek,sevgiler.

3. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sevgili serdar gerçekten çok açık ve anlaşılır bir anlatım olduğunu söylemek istiyorum .Bu tip yazılarını Mehmet arkadaşımın da dediği gibi ayrı bir konu olarak açarsan ,arada kaybolup gitmez ve benim gibi acemiler için bir arşiv olarak elimizin altında olur :) Emeğine çok çok teşekkürler ediyorum :)

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Terzi söküğünü dikemezmiş ya.. Kendi web sitem var aslında. http://olta.fisek.com.tr İnanın evde yazdığım belki 100 sayfada döküman var, upload edemiyorum bir türlü tembellikten. Bunları da aslında o dökümanlara yazdım defaten. Ancak işte böyle birisi sorar, birisi itelerse, o zaman forumlara yazabiliyoruz. Ötekisi, bu işi yapacağım diye ekstra başına oturmayı gerektirdiği için, zor oluyor. Daha öncede söylemiştim sanırım, ben biraz tembel adamımdır. Genelde bundan ötürü gider bu kadar ince eler sık dokurum. Ama gene tembellikten ötürü de, bir türlü elim bunları açıklamaya gitmez :(

5. deep ocean

deep ocean

Favori Kamış:
    SURF Kamış
    En İyi Avı:
    kefal : 1,100 gr. Eşkine: 1 kg.
    Serdar abi : seni tanıdığım gün FARKINI ANLAMIŞTIM büyüksün usta...

sana bahsettiğim şeyi yapacağım abi burayada atacağım..şu dyneema birazdaha alışayım.

100 gramla ne gidiyor bakacağız. bende çok merak ediyorum.

6. Matchbox

Matchbox

Hafif Makina Tavsiyesi

Arkadaşlar,
    Maximum 100 gr. ağırlığa sahip, kaliteli ve sağlam bir makina arıyorum...
    Tavsiyesi olan varmı?

7. hknrgn

hknrgn

Favori Kamış:
    kamış ve ek oltası
    En İyi Avı:
    lüfer, sarıkanat, çipura, zargana, palamut v.s...
    Öncelikle Serdar abi ye teşekkürler. Ayrıca kabul edelim ki sağlam bi konu açmışım :)

Bu arada oratada bi yanlışlık var. Bende Banax SX200 var. Bu makina uzak atım için doğrutercih olmayabilir. Kabul edebilirz. Bu kadar açıklamadan sonra kabul etmemek Serdar abimize karşı saygısızlık olur. Ama bende birde helicon serisinden makina var. Sanırım bu makina biraz daha iyi uzak atmak için.

Bütün bular biryere. Bu forum konusunun sonucunda bana önerilecek ÇIKRIK olamyan bir makina varmı???

Benim için önemli olan uzak atmak. Bunun için iyi bir kamışım var. D.A.M GREEN CROSS POWER SURF 390 CM

Herşey için teşekkürler...

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Nasıl misina kullanmayı planlıyorsun? Eğer dyneema kullanırsan, atışların dramatik şekilde uzar. Ama dyneema misina için elindeki makina pek uygun değil. İstoç'a vs. git, makarası olabildiğince sığ, geniş ve uzun olan ve bütçene uyan birini al diyebilirim. Fakat, sıradan misina kullanacaksan elindeki makinada rahat işini görür. Çünkü, zaten en az 0.30 misina kullanırsın, bu durumda atışını kötüleştiren büyük etken misina olur. Makinadaki zafiyetler pek önemli olmaz.

Bottleneck denen bir kavram vardır. Şişe boğazı. Bir sistemde sistemi tıkayan, akışı yavaşlatan şeye bottleneck denir. Mesela, en hızlı CPU, Pentium vs. sahibi olsanda, açılırken harddiski beklemek zorundasın. Benzer şekilde, şöyle bir analiz yapalım.

100 gr kurşun ortalama bir değer. Boğazdaki akıntı için makul. Bunu uzağa atmak için, buna şu kadar kuvvet uygulaman gerekiyor. O kuvveti kaldırması içinde ona uygun kuvvetli bir misina sarman gerekiyor. Harbiden uzaklara gidecek diyorsan, vereceğin kuvvet en az 8-10 kg. cıvarında olmalı. Buna dayanacak bir misina 0.40 gibi olur en azından. ama 0.40 misina olunca bu defa misina sürtünmesi ve ağırlığının kuyruk etkisi başa bela olur. Mesafe otomatikman kısalır. Çözüm dyneema kullanmaktır ancak. Eğer dyneema kullanmak istemiyorsan, elindeki makine işini görür. Çünkü, o atışa dayanacak kalın misina bahsettiğim sorunlara yol açmaz.

Dyneema kullanacaksan, onun başka dertleri vardır. Deep ocean'ın başını yaktım, sanırım şimdi oturmuş "misina" ayıklıyordur güzelce. Ve dyneema en iyi randımanı çıkrık ile verir. Sen çıkrık istemiyorsun. Bu gayet makul bir istek. Fakat, marka vs. olarak dyneema ile başedecek bir model bilmiyorum. Yani, mevcut koşullarda, o tür bir makina ile ortalama atışlardan fazlasını yapamazsın. eee, dyneema sararım dersen, o makinalarda dyneema durmaz. Makaradan hart diye boşanır boşanır gider kuvvetli atışta. Fakat, daha yumuşak, basit atışlarla, herkesin önüne burun farkıyla geçersin, şöyle hallice bir surf makinası ile. Balık vurunca danseden kamışı izleme zevkide ekstran olur..

Normal misinada uzak atışları kaldıracak kalınlık, en büyük sorundur. Çözüm şok çekici kullanmak olabilir. Bu, şöyle takımdan kamışa gelecek, makaraya da en az bir 6-7 sarım sarılacak uzunlukta kalın misinadan bir parçadır. Makaradaki nispeten ince misinaya bu eklenir. İnce dediysem, gene 0.40, 0.50 filan. Bu şok çekici ise 0.60, 0.80 gibi baya bir kalın olur. Elbette, düğüm filan son derece kritiktir. Çoğu zaman düğüm kamışın ucundaki kılavuza sertçe çarpar, atışı bozar. Bu yüzden bolca antreman yapılır. Atışın hemen ardından misinayı kılavuzun ortasında tutacak şekilde takip etmeye alışılır. Ondan sonra nispeten uzak atışlar yapmak imkan dairesine girer.

9. Matchbox

Matchbox

Galiba Yok.....:D

10. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    Kısa 9lu mu olacak :D

11. güneyli

güneyli

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm Baraküda
    Yok yok barettaların cep tipi var daha hafif..:D :D :D

12. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    arkadaşlar aşağıda yazacağım lıneaffe markalı kamışların atarları nekadardır. ayrıca hangisini tavsiye edersiniz. bilgi ve yorumlarınızı yazarsanız cok memnun olurum.

turnafresh 4,20
    turnasurf 4,20
    unicast 4,20

teşekkürler

13. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    22 calibre dir o . çakmak niyetine :D

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Shimano'nun 90 gr filan gibi, bir makinası vardı diye hatırlıyorum. Ama sanırım sana uymaz, çıkrık makina idi çünkü :(

Google'a sor, shimano clup demi modeli olması lazım..

15. Matchbox

Matchbox

Sağolun Serdar Bey.
    Sizin ve Yakup Beyin (karayel) in bu sitede olması bizler için büyük bir şans...:)

16. Matchbox

Matchbox

Sizide öyle seviyoruz ve öyle kabullendik artık abi.....:)

17. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    bu markanın iki modelini kullanıyorum genel olarak fena değil. ama alırken dikkatli incelemenizi tavsiye ederim zira hatalı birçok ürünü var halkalarda kaymalar, parçalarda farklılıklar çıkabilir.

18. ovd

ovd

Favori Kamış:
    olta,el
    En İyi Avı:
    yayin,9 kilo
    makinadan kasit ne?

arkadaslar baretta filan tavsiye ediyor silah mi kasttetdin sen abi yoksa kamis mi? silah diyosan colt un üstüne tanimam benim yok ama zaten sadece bilgisayar oyunundan bilirim====-:D ====-kamis icin bi bilgim yok maalesef

19. furunotr

furunotr Haluk

Selim bey siz sanıyorum Almanya dan yazıyor ve tahmin ediyorum ki o bölgenin özelliğine göre yorum yapıyorsunuz, ben ise Istanbul Boğazın da Anadolu Yakasında özellikle Şemsipaşa bazen Kanlıca da yemliye ya da çapariye çıkıyorum bu sularda sizin işinizi görebilecek yani mümkün olan en uzak mesafeye zamanı geldiğinde 150 hatta 175 gram kurşun ve olta fırlatabilecek kapasitede ortalama bir spin kamışın ağırlığı 600 gramdan aşağı değildir, oysa benim kullandığım surf kamışın ağırlığı 356 gram surf kamışların 100-250 gram ağırlık atabilenlerinin ağırlıkları da genellikle 585 gram her halükarda bu efsafta spin kamışlardan çok daha hafifler demek ki spin kamış kullanacak isek badibulding yapmamız gerekiyor aslında... 7 adet spin makinam olmasına rağmen ben hafifliğinden dolayı genellikle Okumanın Zeon ZN 55 ini tercih ediyorum ki ağırlığı sanıyorum 400 gramı geçmez ona alternatif olarak Banaxın Iso 3000 i var bazen de onu kullanıyorum o da 620 gram tabi bu makinalar sörf makinalar kadar uzağa atamasalar da sörf kamış ile aradaki mesafeyi kapatıyorum yani sörf kamış ve spin makina gayet güzel işimi görüyor.

Bu arada esas konumuza döner isek arkadaş sörf kamışla kullanılabilecek güzel bir makina önerisi istemiş, eğer bütçesi kısıtlı değil ise ülkemizde rahatça bulabileceği Okuma marka makinaların VS serisinden özellikle 65 ini öneririm sanıyorum fiyatı 200-250 YTL arasında bir meblağdı tanıdıklarım içinde alanların hepsi çok memnun 16 bilyalı bir makinadır daha önce vermiş olduğum linkten inceleyebilirsiniz ve şimdiye kadar bulabildiğim en düşük fiyata ülkemizde satılıyor.

20. hobbytime

hobbytime

hafif makina

cok uzun süre iş görecek iki hafif makina ikiside muhteşem performanslı
    ancak daha büyük boy makina isterseniz aynı makinaların 40 lık modellerine bakmanızı öneririm
    daha hafifi grafit makinalar var ama 1 sezonda elden çıkar

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=23-16-11150

270 gr dır aluminyum alaşım gövde paslanmaz korozyona dayanıklıdır

diğeri

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=18-BZM-10206-830

270 gr aluminyum alaşım gövde
    her iki makinada 10 bilyalı cok rahat yormayan çok kaliteli ürünler

Son düzenleme: 28 Eylül 2006