Haluk bey spin kamışları en fazla 300 gr olur ki buda çok ağır olanlarıdır,sportexin spin kamışı 234 gr benim sorunum spin kamışları yada başka kamışlar değil,siz şemşipaşadan avlandığınızı söylüyorsunuz bende üsküdarlıyım bende izinlerde şemşipaşadan çapari yapmaya çalışıyorum ve buradaki arkadaşların atmış olduğu mesafelere 75-100 gr takarak ulaşabiliyorum vede hiç yorulmadan şimdi siz bana diyebilirmisiniz 600grlık bir takımmı sizi daha çabuk yorar,yoksa1000 gr üstü bir takımmı,aslında bu çapari ile at çekleri başka bir katagoriye koymak gerek,almanyada avlandığımız yöntemlere gelince buradada uzağa atarak av şekilleri var mesela boile ile av yada almanyanın kuzeyinde bulunan denzilerdeki av şekilleri burada silikon kalamarla bir nevi uskumru avlanıyor ama inanın burada avlanan hiç bir balıkcının kulanmış olduğu takım 1000 gr değildir,bahsetmiş olduğunuz okuma marka makinanın o modelini biliyorum gerçekten iyi bir makina ama dediğiniz gibi biraz fiyatı yüksek,sevgiler.
Abi nerden bildin zuhahahahahaaaaaa Yok abi eve götürmüyorum iğne hep cebimde çabuk hallediyorum şuana kadar sadece zarganada top ile denedim.. çok sert atışlarda toplanıp gidiyor elbette. ama yavaş atışlarda hiç sorun yok zaten bendeki takımla yavaşda atsam herkesten daha iyi gidiyor Daha şu ana kadar zargananın bırakın yakalanmasını dokunuşlarını hissetmek bile farklı çok memnunum abi çok. Abi bu arada sana özel mesaj attım bir bak.
turna surf: 150-250 ama 150 bile yeterli ağırlık hatta atmada zorlanırsınız. birde bende EXTREME vardı.. 180 maks atarlı bunu bulursanız bunu alın LİNEA EFFE in en iyi surf kamışı diyebilirim. boy 4:40 kapalı uzunluğu turnasurf den daha kısa 1:20 olması lazım
Bilemiyorum en azından benim gördüğüm 4 metre civarı 100-300 atarlı teleskobik sheaekspre (yazılım yanlış olabilir) ve DAM Kamışlar en azından 600 gramdı yani sörften daha ağırdılar, tabi spin kamışların daha hafifleri var ancak bulunduğum yer itibariyle her zaman kullanamıyorsunuz. Aslında ağır kurşun atmak gibi bir tutkum yok ama balığın durumuna ve suların akışına göre ki Şemsipaşa aktığı zaman iyi akar 150-175 grama kadar çıkmak zorunda kalıyorsunuz, bu durumu yani ağır kurşun ve takım sevmemekle birlikte şartlara göre kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Bu durumda hafif olanlar genellikle daha dayanıksız olduğu için pek de iş görmüyor denebilir. Yalnız geçene sene 3 parça 3,80 olsa gerek bir sheaekspre görmüştüm özel bir malzemeden üretilmiş ve çelik sarmallı çok hafif 120 euro gibi bir fiyat verdiler fiyat yüksek olmanın dışında tek dezavantajı kapalı olduğunda benim arabanın bagajına sığmıyor. Bu arada sportexi nerden aldığınızı özellik ve fiyatını merak ettim artık böylesine kaliteli kamış ve makinaları kolay kolay bulamıyoruz. Büyük firmalar bile bırakın Tayvanı, Koreyi Çin de fason üretim yaptırıyorlar. Bahsettiğim Okumalar çin üretimi, bu sene Amerika dan getirttiğim Daiwa BG 60 kore üretimi Japonya, Amerika, Fransa gibi ülkelerin kendi markaları bile buralarda ürettiriliyor ve açıkçası ben pek güvenmiyorum.
haluk bey sportex üretimini halen almanyada sürdürüyor ve çinde üretimi yok bunu üç ay evvel sportex firmasına gönderdiğim ve cevabını aldığım e.mail den biliyorum,bir çok firma üretimlerinin bazılarını uzak doğuya kaydırmış durumda ama kaliteli firmaların halen iyi ürünlerinin bazılarını kendi fabrikalarında üetiyorlar tabi bu malzemeleri iyi ayırt etmek gerek,birde kamış alırken karbon ve kevlar sargılı olmasına dikkat ederseniz hafif ve sağlam bir malzemeye sahip olabilirsiniz ben şahsen çelik sargılı kamışlardan hoşlanmıyorum benim için karbon ve özellikle kevlar karışımı olan kamışlar alabileceğim kamışlardır,sevgiler.
Eğer 300 gr altı işinizi görecekse, Abu Garcia'nın Cardinal 170 serisi size uyar sanıyorum. Genelde 290 gr kadardırlar.
teşekkürler sağolasın murat. exterme 180 cast kmış 4,20 onun methini bende duydum. ama fiyatı 180 usd civarında sanırım. aslına bakarsan o parayı bir kere vermek en iyisi en az 3-5 sene kamış derdi olmaz.
kamışların üzerinde yazar namık 3 lb 2,5 lb veya 15 lb 1lb=0,445gr 3 lb yazan kamışın sabit ağırlık çekeri 3x0,445=1,33kg kamışların üzerindeki yazan çekerleri sabit ağırlık çekeridir 3lb çekeri olan bir kamış ile 20 kg balık da çıkarabılırsın kamışlar üzerindeki libre değeri, o kamışın hangi ağırlıkta ucunun sapıyla 90 derecelik bir açı oluşturduğunu gösterir. 2.75 libre yazıyorsa, kamışın ucuna 2.75 librelik ağırlık takılınca ucu 90 derece sapa göre eğilir. kaliteli sazan kamışları genelde 2,5 3.5 lbs ve üzeri 5lb kadar değere sahiptir ama mukavemet güçleri daha yüksektir bu değerden.bizim kullandığımız sazan kamışları 3,5 lb mukavemet gücüne sahip 15 kg ve üzeri sazanlar çok rahat bir şekilde çıkarıyoruz
online ödeme hesabınıza geçtiğinde hemen kargo ile adrese teslim.güvenilir bir kuruluş http://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=02010300
Serdar Bey bu sene ABU GARCIA KT 2003 MAKİNA C103 modelini kullandım, inanın çok memnun kaldım. Hemde fiyatı 20 YTL civarında... Ancak yarım kiloluk bir Fangriyi çekerken çok zorlandı ve bende bazı soru işaretleri bıraktı açıkçası....
remixon birde remixon trouth var alabalık için 10luk makina http://www.remixon.com/pages/rmxn-03-reel.html bu da 150 gr civarı bir makina daha hafif 6+1 bilya
üstad: extreme de boy 4:40 arkadas fiyatları vermis sağolsun .. ben ikinci bir extreme almamak için turna surf aldım bak fiyatı cazip aynı zamanda güzel. Ama bir tane olsun iyi bir şey olsun dersen EXTREME al ama o fiyatlar çok uçuk ben avcılarda 4 katlı mağazada dahi 220 ytl ye sordum 20 gün oldu, daha sonra turna sorfu aldığım deniz keneraındaki küçük balıkçı mağazasında arkadaşla konuştum. yanıltmak istemem ama önce 160 dendi orda ellerinde yoktu başka yerdende 170 YTL fiyat verildi biraz düşündüm zaten bir tane var aynısından neden alayım dedim.. 80 ytl ye turna surfu aldım bak o linktede 80 ytl AMA EXTREME de fiyatı çok yüksek tutmuşlar BEN EXTREMİ avcılarda geçen sene lüks yerde 220 ytl iken istoçta kısığın karşısından 120 ytl ye almıştım dolarla birlikte fiyatlar biraz yükseldi ama bu kadarda değil direk ithalatçısını bulursan işte ozaman ucuza 160-180 ytl ye alırsın
serkancım: geçen şu avcılardaki meşhur 4 katlı yerde bir makine gözüme takıldı LİNEA EFFE - energy==== çok küçük ama deli bir şey. amma fiyatını yazmayayım . . .. . . . . . . . . . . . .........................................................450
REMIXON'da, AG C103'te tatlı su için. Denize gelmez. elbette, bu bir istavrit, ben bunu çekmem demez ama, materyali vs. deniz koşullarına göre değildir. O yüzden C170 serisini tavsiye etmiştim.
Serdar peki biz bu Ab c103 makinayı daha özenli korusak,denizden dönünce tuzundan falan arındırsak sence ömrünü uzatmazmıyız? Bana olur gibi geliyor. Acaba sen neler söyleyeceksin bu konuda. Serkan belkide balığı dik olarak çektiğin için olabilir. Kamışla asılıp makinayı sararak (demek istediğimi sanırım anladın) belki o kadar zorlanmazdı..
ben banax kullanıyorum ve gayette memnunum ama modelini hatırlayamadım çok hafif ve hiç bir şekilde etkilenmiyor çekişi harika takılma yok
teşekkür ederim murat sanırım istoç iyi fikir yarın gidip iyice bir dolaşmak lağzım zaten mübarek ramazanda yapacak bir şey olmuyor aslında dam marka green model 3,60 bir kamışım var ama ucu çok esnek . lüferde tasmala yaparken kamış esniyor , belli bir süreden sonra misina geliyor.bu da sorun oluyor
Mesele sadece korozyon değil ki? Tatlı su makinasının dönüş, misina vs. olaylarıda önemlidir elbet. Ama, köprüye çıkıp kullanayım filan gibi basit işlerde elbette kullanılır. Bu aletler ile örneğin seyirtme zor yapılır (yavaş sarar). Baitrunner modu o kadar iyi değildir. Azıcık misina alır. Kaldı ki, zaten oyuncak gibi, ufacık bir şey. Misina yuvası, makarası vs., daha ince misinalar için optimizedir. Belki, ilkokula giden çocuğunuz alıştırmak için, bagajda bulunsun, bir gün bir durum olur vs. işleri için iyidir. ama bizler gibi, lüfer nerde, çapari atacağız filan diyen için pek tavsiye edemem açıkcası..