Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. deep ocean

deep ocean

Favori Kamış:
    SURF Kamış
    En İyi Avı:
    kefal : 1,100 gr. Eşkine: 1 kg.
    Valla serkan alem adamsın dostum nerden buldun nasıl yaptın bilmiyorum ama makine bu

benim gördüğüm daha küçükdü..

ama görüyorsun ya fiyatı

tr'de . nerde. uçuyorlar fiyatta 2 katı:D

2. Matchbox

Matchbox

Titanium makine Murat dostum fiyatı olsun o kadar...:)

Bir yerlerden getirteceğiz artık...Seneye kadar süremiz var, çok iyi bir makine almak şart oldu...;)

3. Matchbox

Matchbox

Arkadaşlar aranızda en soldaki gibi bir makine kullanan oldumu acaba?:confused:
    Kullananların makine hakkındaki görüşleri neler acaba?

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Closed face spinning reel, yada "spin cast". Dere kenarında balık tutan yaşlıların ideal tercihidir. Gene pehlivan tefrikası uzatmadan, bize pek gelmez diyerek kısa kesmek isterim. Kullanımları kolaydır. Misinayı kolay kolay karıştırmazlar. uFak tefek işler için idealdirler. Haliç köprülerinde, gölde filan iyi iş çıkarırlar. Bilhassa çocuklar için avantalıdırlar. Ama ağır yem, uzak atış gibi konularda sınıfta kalırlar.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir ilave, kesin olarak, dyneema misina kullanmayın bu spin cast makinelerde.

6. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Eh madem hazır yeni üye olmuşken,ayrı topik açmak yerine
    burda sorayım.
    Ben yazlıkta (Silivri-kınalı) tekneden el çaparisi yöntemiyle balık tutarım.
    Ama Agustos ayında teknede sorun olunca hazır olta takımı (kamış-motor) aldım ucuzlarından ve kıyı balıkçılığının ne zevkli olduğunu öğrendim.
    Şimdi İstanbulda zaman bulunca kıyıdan atmak üzere daha iyi bir takım almak istiyorum.....
    Sorularım:
    1-)Güngörende oturuyorum ve Bakırköy-zeytinburnu ve sarayburnuna doğru sahil boyunca nerelerde Lüfer (ve familyası) - Mırmır ve diğer yemli balıkları tutabilirim....En güzel mekanlar neresidir bu destinasyonda...
    2-) Toplamda 100 YTL bütce ile Kamış ( Karbon-4 Mt.) ve makina ne alabilirim ve nerden tedarik edebilirim ,istoç mu , mercan/karaköy mü yoksa internetten mi daha uygun tedarik edebilirim......

7. ergen

ergen

Kapsüllü Makina

Merhaba Serdar:)

Closed face spinning Reel> biz bunlara Kapsüllü makina veya kapali makina diyoruz. Spin cast> At cek yapilan tüm makinalara.

Kapsüllü makinalar genelde 30-35m mesafelere kadar baya kullanisli oluyor. Tabii belirli özelliklere dikkat edersek.
    Fazla kalin misina saramiyorsun. Bu Kapsüllü makinalarin en büyükleri takriben 0,30'luk misinadan 80m civarinda aliyor. Ikinci olay, atis yaparken, kursun hafif ise pek uzaga atamiyorsun.

Avantajlari ise senin dedigin gibi, gece karanlikta dolasma ihtimali cok az. Aceminin veya cocugun elinede verebilirsin.

Ama en büyük avantaji bu makina ile tek elle atis yapabilmen!
    Ben bu tür makinalari genelde geceleri Yilanbaligi avinda kullaniyorum.

Rasgele

8. kansu

kansu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatos yaklaşık 2 kilo vardı.
    kamış çok uzun olduğu için sadece dip balık avında kullanabilrisin uzun olması ağır olduğununda büyük ihtimalle belirtisidir.zarganaya fln atarsan kolların kopacaktır.

9. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Diğer dandik takım 3,50 lik zaten.Balığa çıkınca onuda getirip
    atacağım zaten.Bu alacağım takım ile bu aralar lüfere,yazlıktaykende mırmıra atacağım.İspari ,izmarit,zargana gibi balıklara diğeriyle atarım.
    Bu yeni alacağım takım büyük/ ağır balık için kullanılacak ve yazlıkta
    kayalıkları geçmem için 30-40 Mt yi geçecek şekilde atmam lazımki kumluk alana ulaşabileyim (mırmır)...İstanbuldadediğim alanlarda ise ne kadar uzak o kadar iyi zaten........

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İdeal değiller, ama bütçene ve isteklerine bakarak, ALBA CLASS 1160 3.90 kamış ve ALFA 60 (GAMA'da olabilir) makina tavsiye edebilirim. Toplamı 100 YTL'nin biraz altında olur. İş yapar.

Kamış basit bir karbon bir kamıştır. Tipik birine göre 3 misli filan daha hafif. Bunları terazide tartıp anlamak mümkün olmuyor. Ağırlıkları uca gittikçe belirginleşiyor. Uçtaki 1 gr, elinize 100 gr gibi yansıyor.

Makine 10 kadar bilyası olan, saat gibi çalışan bir şeydir. Makarası atış tipi değil, ama ortalama atışlarda baş ağrıtmıyor. Eğer itinalı kullanırsanız, düşürmezseniz, misina saran yerdeki bilyasını balığa giderken ve dönünce yağlarsanız, memnun kalırsınız..

Bunların yerine şöyle iyice bir kamış veya makina tavsiye etsek, tek başına fiyatları 100 YTL'yi geçebilir. Bu bütçe için tavsiye edilebilecek olanlar bunlar veya muadilleri olacaktır.

11. kansu

kansu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatos yaklaşık 2 kilo vardı.
    ozaman bi sorun yok abicim rastgelsin.

12. Matchbox

Matchbox

Teşekkürler Serdar & Mürsel Bey.:)

13. Matchbox

Matchbox

Misine Kalınlığı

Serdar Bey size bir sorum daha olacak,
    Yurtdışı sitelerinde makinelerin misine kapasitesi verildiğimde misine kalınlığından bahsedilmiyor...
    Acaba verilen bu kapasite (örnek 80 yds.) kaçlık misine baz alınarak veriliyor acaba?

Model Bear Gear Ratio Line Cap. Weight

XTT00 3 5.2:1 80 yds. / 4 lb. 4.9 oz.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Vermiş işte. 4 lb. misina demiş. Monofilament ölçüsüyle bu 0.20 mm'e tekabül eder.

Bizde bu yaklaşım yok. Deniyor, levrek için köstek 0.30, beden 0.40.... gibi. Oysa, bugün senin elindeki 0.30 10 kg. taşıyor olabilirken, bendeki 3 kg. dan sonra kopuyor olabilir. Bunu bir aşamadık. Yani, diyebilsekki, "Zargana için kalınlık en fazla 0.20 olmalı, 3 kg. de düğümden sonra çekebilmelidir." Hımm derim, o halde derim, elimde 0.16 misina var, 8 kg. çekerli onu kullanırım. Bir diğer arkadaş ise, elinde 0.20 ancak vardır, onu kullanır.

Her neyse, bu makina 0.20 misinadan 72m alırmış. yds = yard. 300 Yard = 270m. Yani, %10 eksiği kaba ve hızlı hesap.

15. Matchbox

Matchbox

Teşekkürler Serdar Bey...

16. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Eyvallah SKOYLU
    İstoç albashop kamış için (alba class 1160) için 70 YTL dedi. Bu doğru fiyat mı? bana pahalı gibi geldi.... Bu paraya değer bir ürün mü,yoksa o civarda para verip daha iyi başka marka/model alabilirmiyim?

Makina için bu linkteki Dam Quick 265 FD ile Alfa-gama 60 'ı karşılaştırırsak,arada dağlar kadar mı fark var yoksa fiyat farkına değmez
    eşdeğer sayılırlar mı dersiniz.
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-91260265

Son düzenleme: 2 Ekim 2006
  17. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Banax SX5000, DAM Spezipower 3.50
    Sayin ustalarim,
    Balzer diye bir marka var bunun surf makinelerinden almayi düsünüyorum bilgisi olan var mi? Yada 100-150 ytl arasi bir surf makine almayi düsünüyorum önerisi olan var mi? Simdiden tesekkürler...

18. borayto

borayto

100/150 ytl d.a.m

evet arkadaşlar bu fiaat aralıklarında d.a.m marka makine almak istiyorum uzun zamandan beride karar vere bilmiş degilim sizden ricam biliginiz varsa nerden almalıyım ist oturuyorum fiiatı kalitesini hak ediyormu bu kadar saygılarımla

19. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    dam her fiyati hak eder.. bende para biriktiriyorum distance serisinden bi makine alabilmek icin..

20. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    abi ben okumanın epixpro modelini tavsiye ederim o paraya 150 ytl inan 3 aydır aklımdan cıkmıyor dürtüyürda dürtüyor 5 tane makina var hala aklımda ben derimki 150 ytl ona verene kadar onu alırım dam kötü degil yanlış anlaşılmasın teknede tek seferde 16 palamuta banamısın dememiş biraz soruşturdum