Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Taylan kardeşim aslında halkaların değişmesi parçalı kamışlarda o kadar zor değil,bir kere görse herkes yapabilir,halkaların ayaklarına belirli biçimde ip sarıyorsun sonra kamışların halkaları için olan şeffaf boya yada epoxit harz olarak bilinen yapıştırıcı ile sabitliyorsun o kadar tabiki benim bu anlattığım kabaca,ipliğin sarılan kısmının altına saklanması halkanın sabitlenmesi vs gibi ufak dengeler var tabiki ama zor değil,sevgiler.

2. göksen inal

göksen inal göksen

Favori Kamış:
    okuma salina spin 2.40
    Favori Makine:
    pen pursuıt 3000
    En İyi Avı:
    henüz levrek yok
    taylan kardeş verdiğin bilgiler için saol.ben çok kararsız kaldım bende bir kaç makine vede kamış var ama bu sene yaklasık 300 tl para ayırdım bu işe .iyi bir makine ,kamış,örgü misina alacağım o yüzden ince eleyip sık dokuyorum

3. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    şansa bir ahtapot 1 kg. babakalede 400 gr. karagöz,80-90 cm pala.
    bugün karaköye gittim şöyle bir bakayım dedim surf kamışlara. ancak gördüğüm kamışların hiç birinin sapları diğer kamışlara göre çok da fazla uzun değillerdi. mesela alba starın 2787 enrico modelini gördüm. bunda bir yanlışlık yok mu? ben mi gözümde büyüttüm surf kamışları. benim kullandığım dam spezipower kamışın da sapı o kadar.

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Surf takımlar hakkında kısa bir özet...

Forumda surf takım talep eden ve kullanan arkadaşların iki ayrı kategoriden oluştuğunu lütfen dikkate alınız.
    1- İstanbul boğazında kanala çapari atmak amacıyla uzak atış takımı kullanan yada almak isteyenler
    2- Gerçek anlamda surf avcılık amacıyla, yani: yemli dip oltasını bilhassa dibi kumluk alanlarda oltalarını uzağa atıp kalkan, kırlangıç, pisi, levrek, çupra ve mırmır benzeri balıkların yakın kıyılara atabilenlere oranla daha çok ve daha büyüklerini yakalamak isteyenler...

Yine olanaklara göre de surfçüleri iki sınıfa ayırabiliriz.
    1- Maddi olanakları kısıtlı, ama yine de daha uzağa atabilen surf benzeri bir takım oluşturmak isteyenler (Toplam:100-150 ytl aralığı)
    2- Gerçek bir surf takıma ayırabilecek fonu olan arkadaşlar (300 ytl ve fazlası)

Kişisel olarak benim önerilerimde bu ayrım yapılmıştır. Önerdiğim makine ve kamışlar genelde kısıtlı bütçeyle surf görevi yapabilecek bir takım oluşturmak isteyen arkadaşlara yöneliktir.

Gerçek surf takımlar konusunda forumda pek çok başlıkta ciddi öneriler vardır.
    Bu başlık altında ise gerçek surf takımlara çok fazla girilmediğini, sadece idare eden takımların ele alındığını unutmayın.

Gerçek surf takımlar hakkında daha fazla bilgi almak isteyen arkadaşların "surf casting", "surf reels", "surf rods" başlıkları altında internette arama yapmalarını şiddetle tavsiye ederim.

5. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Doğru Selim abi aslında dediğin gibi zor değil bu iş. Benim en büyük endişem ise bu halkalar teleskopiklere göre farklı ve biraz daha özel oldukları için Samsunda veya Türkiyede bulamamak açısından.

Çok şükür şimdiye kadar değiştirmek zorunda kalmadım onun içinde bu halkalardan aramak zorunda kalmadım. İnşallah hiçde kalmam :) :) Saygılar

6. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam,:)
    Surf kamışların halkalarının metal kısımlarına ve tellerine pek zarar gelmiyor, genellikle kırılırsa porselenleri kırılıyor, bunu sorunu da o çapa uygun başka kamış halkalarının porselenlerini söküp sizinkine takmakla hallediyorsunuz, firmalar genelde böyle çözüyorlar bu sorunu, japon yapıştırıcı ile tutturup epoxy yapıştırıcı ile sağlamlaştırılıyor. Bu epoksi yapıştırıcıyı halkalarınızın metal kısımlarına ince bir kat tatbik ederseniz, halkalarınızı sürtünmenin zararlarından ve pastan garantili korursunuz. hoşçakalın:)

7. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Bu epoksi yapıştırıcı bir marka mı yoksa bir yapıştırıcı çeşidi mi?
    Olta porselenlerimden biri kırıldı ve sanırım bu yöntemi uygulamam gerekecek.
    Teşekkürler...

8. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Burak yanlış bilmiyorsan epoksi terimi genelde çift bileşenli yapıştırıcılar için kullanılıyor. Ortada bir kimyasal reaksiyonda olduğu için (iki bileşenin karışımından) daha mukavim oluyor bu yapıştırıcılar. Bir çok markanın böyle ürünleri var ben en son patex in almıştım. Gayette memnunum. 5 ytl civarıydı fiyatıda

9. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    selam,
    Epoxy hepimizin bildigi 404 dediğimiz çift bileşenli yapıştırıcı.:) porselenin tellerine de sürün, diğer halkalarada, bir kürdan yardımı ile çok kolay tatbik edersiniz...

10. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Orçun hocam,
    Bende 2787 Enrico var ve memnunum.
    Sapı uzun hatta hiçbir (hemen hemen) kamışta
    olmayan bir özelliği var.Makinayı bağladığın bölge mobildir.
    Yani o bölümün üst ve alt kısmında bulunan sıkıştırma
    plastiğini gevşetip, o bölümü sapın istediğin noktasına getirebiliyorsun.
    Kısa sap istersen o bölümü sapın alt kısmına doğru getir ve sıkıştır.
    Normalden uzun sap istersen ise porselenlerin bulunduğu üst kısma doğru sürükle.
    Galiba senin baktığın kamışta ayarı alt kısma yakın yaptılar.O yüzden kısa geldi sana.Normalde 80-90CM kadar sap uzunluğuna kadar ayarlayabiliyorsun

11. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kullanışlı görünüyor. tavsiye ederim diyorsunuz yani. ne kadar uzağa atabiliyorsunuz, memnun musunuz surf olmasından? çok teşekkürler.

12. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var

kamış linaeffe exterme 480
    makina dam distande 870
    bende bu kombinasyonu yaptım ama makina ağır olduğu için boğazda biraz zorlanıyorum. sanırım eksik olarak dynema kaldı onuda halledersem daha da verimli olacak. ama şunu kesin olarak söyleyebilirim bu halde bile atış mesafesi oldukça iyi.

13. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    3,90 benimkisi.Birde 3,30 var Seamaster'ın.Aralarında atış olarak %30a
    yakın mesafe farkı oluyor.
    ne kadar uzağa attığımı bilmiyorum ama göz kararı herhalde 70 Mt civarındadır.. Zaten 3 aydır kamış kullanıyorum.Toplasan bugüne kadar 150-200 atış yapmışımdır.

14. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Halit makinan tam bir surf diyebiliriz.
    Çok iyi bir makinadır.Benimde gönlümde
    Balzer Tidec II surf yada The Rock surf var...
    Makinana Dyneema yakışır......

15. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bu yazdıklarından kamıştan memnun olduğunu çıkarıyorum kamıştan. tavsiye ediyorsun anladığım kadarıyla.

başlangıç olarak oldukça iyi. daha da iyi olur sanırım tecrübe kazandıkça.

16. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
  17. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Abi sendeki de nasıl bir aşktır ya resmen aşıksın malzemelerine. Hanımına sölicem :D
    Demek gönlünde bir makine var ha... :D :D

18. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    teşekkür ederim birol abi. balzer tidec II aslında benimde almayı düşündüğüm bir makinaydı hatta istoç ta 110 ytl buldum ama son anda bu makinaya karar verdim. nedeni ne gelince 90 ytl idi adaın alinde birtane kalmıştı ben de aldım. gerçekten harika bir makine ama biraz ağır (720 gram ) o yüzden boğazda sürekli at-çek te biraz yoruyor ama olsun sarım keyfi herşeye bedel.

19. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    1101 850 Distance Speedcast 850 FD 430 g 1:5,2 81 cm 0,30/230 • 0,40/160 • 0,50/100

1101 860 Distance Speedcast 860 FD 730 g 1:4,2 83 cm 0,30/470 • 0,40/270 • 0,50/160

1101 870 Distance Speedcast 870 FD 730 g 1:4,2 83 cm 0,30/570 • 0,40/320 • 0,50/200

Damın 3 modeli var bu kategoride gördüğüm kadarıyla 850 - 860 - 870
    850 daha hafifmiş
    Aradki farkı tam olarak bilemiorum ama 850 de aynı işi görebilir sanırım biraz haznesi az.

20. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Teşekkür ederim Taylan,benimde epoksi niteliği taşıyan bir yapıştırıcı alarak oltama tatbik etmem gerekecek anlaşılan..Tekrar teşekkürler...