Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ben olsam almam.. Bu kamış 4 parça ya, uç parçası kalın ve uzun oluyor. Bu durumda genelde "Heavy action", "Slow action" denen, yavaş refleksli olmasına neden oluyor. Sonuç, sağır oluyor kamış, balığın vuruşundan zevk alınamıyor.. Bende de birinin benzeri öbürün aynısı (ta kendisi, turnafresh 4.20) var..

Bu husustan hemen hiç bahsedilmiyor. Biz deniz kenarında, kırk yılda bir 100gr'dan büyük denk getirebildiğimiz için, ufak balıklardan da zevk almak üzere tercih etmiyorum, yavaş kamışları. Denizde surf casting için kullanılacak bir kamışta ilk aranacak özellik fast action olmasıdır:

Yemli için ideal kamış, rapala için ideal olmaz. Çapari için ideal olan yemli için olmaz. Lüfer için iyi olan levrek için en iyi olmaz. Pek bir karışık iştir bu...

Ama sanırım, siz bilhassa beni dinleyecek olursanız, kamış almaktan vazgeçip, bonsai yetiştirmekte huzur bulacaksınız.. O nedenle, sanırım en iyisi, ben susayım...

2. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    şansa bir ahtapot 1 kg. babakalede 400 gr. karagöz,80-90 cm pala.

bonsai de yetiştiririz, onun da zamanı gelir :) serdar bey yazın lütfen, siz yazdıkça ben bilgileniyorum. bunu da öğrenmiş olduk. freestyle kamışa ne diyorsunuz. satıcı çok hassas olduğunu ve büyük keyifle balık tutacağıma söyledi. yani balıkların vuruşlarını çok rahat hissedeceğimi ifade etti. rapala ve çapari düşünmüyorum ayrıca. kıyıdan atıp uzaklara ulaşmak hedefim. kuşadasında kıyıda küçük balıklardan bir şey kalmıyor.

3. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bir de kamışı alırken nereden anlayacağız kamışın aksiyonunu. üzerinde yazar mı? yoksa bunu belirleyen bir özellik var mı?

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Freestyle nasıldır, kullanmadım, bilmiyorum.. Kategori olarak turnafresh, paket kamış denen türden, nispeten daha genel geçer bir tür. Bunu surf kamışı diye satana... İyide, surf kamışı diye alanda benim :( Elbette, bayram günü elinizdeki kamış kırılırsa, ancak bunu bulabilirseniz el latında açık yerde, alırsınız.. Neyse, kamış stoklamaktan ziyan gelmez.. Freestyle ise, özelliklerine filan bakınca surf kamış. Bunun daha hızlı aksiyonlu olması mümkündür, bilmiyorum.. İkisinden biri derseniz, freestyle surf casting için daha iyi gibi görünüyor..

5. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çok teşekkür ederim önerileriniz için, saygılar.

6. eşkina

eşkina

acımert bu BALZER'in hangi modelini ve kaça aldın Almanya'dan. Memnun musun? Ben de bir makine alacağım henüz daha araştırma aşamasındayım. Kıyıdan atçek ve de tekneden avlanmak için ikisinin ortası yani:)

7. acımert

acımert

Favori Kamış:
    SHIMANO Big Baitrunner XL, SHIMANO StandUp 2030, PENN GLD30II, PENN Tuna Stick, Lineaeffe Turnafresh
    En İyi Avı:
    Henuz tutamadigim
    Yaklaşık 1 aylık araştırmalar sonucu, hem surf özelliği olsun, hem orta boy olsun, hem ekonomik olsun, rulman sayısı ortalama 6 ile 9 arasi olsun, taklit olmasın gibi :) detayları değerlendirip Distance 755 aldım. İnan çok memnunum. Özelliklerini http://www.balzer.de/products.php?pid=58&cid=1 sayfasından bulabilirsin. Biraz özetlemek gerekirse 7 rulman, 2 alüminyum bir naylon makara olmak üzere 3 makara, 55'lik kafa güzel bir alet. Dediğim gibi istoçtakiler hiç de iyi değildi. Tesadüf arkadaşıma sordurttum ve Almanya'dan 45 euro ya aldım. Bu arada İstoç'taki fiyatı ise 42 Y.T.L. gerisini sen düşün :confused: !
    Kolay gelsin!

8. eşkina

eşkina

İlgin için teşekkür ederim, baktım güzel makine bereketli avlarda güle güle kullan.

9. acımert

acımert

Favori Kamış:
    SHIMANO Big Baitrunner XL, SHIMANO StandUp 2030, PENN GLD30II, PENN Tuna Stick, Lineaeffe Turnafresh
    En İyi Avı:
    Henuz tutamadigim
    Rica ederim! Yardımcı olabildiysem ne mutlu...

10. TRT2DEKİ RESSAM

TRT2DEKİ RESSAM

Favori Kamış:
    ..............
    En İyi Avı:
    ................
    Eskiden çok sık reklamı olan bir olta...

...başlikta Yazdiğim Gibi Eskiden çokça Reklami çikan Ve Sanal Market Uygulamasiyla Satilan Bir Olta Vardi...adam Köpekbaliği Tutmuştu Küçük Birtane.....olta Kisaliyor Uzuyor Ama Normal Kamişlar Gibi Değil çok Farkliydi Hala Onlardan Var Mi Acaba Bilenler Söyleyebilir Mi ?

11. TRT2DEKİ RESSAM

TRT2DEKİ RESSAM

Favori Kamış:
    ..............
    En İyi Avı:
    ................
    ..bilen yok mu :(

12. reancarne

reancarne

Favori Kamış:
    olta / zıpkın
    En İyi Avı:
    lüfer 4.5 kg.
    ben de hatırladım yeşil renkliydi ve 3 parçadan oluşuyordu...

13. TRT2DEKİ RESSAM

TRT2DEKİ RESSAM

Favori Kamış:
    ..............
    En İyi Avı:
    ................
    ..evet ya...bulabilrmiyiz hala acaba ? ? ? ?

14. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Sevgili ibrahim,
    Bahsettiğin oltaya yıllar önce bende merak sarmıştım,hatta almayı bile düşündüm,tv den sürekli reklamları yapılıyordu,3 kademeli bir oltaydı,dayıma sordum(balık avında ustamdır kendisi) Çocuk onlar para tuzağı hic merak sarma
    paranı boşa harcarsın demişti :)
    Birde lütfen buhran abi gelsin
    Yoksa sen bizi beğenmiyormusun ?
    Beğensen süper olacak:)
    ölümüne kankayız :D :D :D
    Selamlar

15. ozan

ozan Ozan

Instant fisherman oltanın adı bu hiç bişeyede yaramaz

16. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    evet sakın aldanmayın o reklama arkadaşlar ben en son Aydında benim av malzemeleri satan arkadaşta gördüm birisi almış ama kullanamamış satılsın diye bırakmış,oyuncak gibi bir şey ve kesinlikle iş yapmaz.

17. bmutlu

bmutlu

Favori Kamış:
    asso,yozuri.prencess,rapala
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    kesinlikle bir işe yaramıyor ben bundan 3 sene once aldım, zaten sara bileceğiniz misina hem cok ince hemde cok az oluyor kullanıslı değil bir işe yaramıyor

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İşe yaramıyor değil.. Aslında çok işe yarıyor.. Göl kenarında, nehirlerde vs. son derece kullanışlı.. Pratik bir şey..

Ama bizim avlaklarımıza ve av şeklimize gelince işe yaramıyor, o ayrı.. Yani işe yarmaıyor demektense, bize uygun değil desek daha doğru olur.

Yurtdışında, satılan makinaların çoğunluğu çıkrık makine.. Ama bizde kimse tercih etmez.. Sebebi kullanmasını bilmemektir. Eğer bu oltayı alır, kullanmayı bilirseniz, gayet iyi iş yapar..

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Haa, düşünürsek şöyle.. Kızılırmak kenarında pikniğe giden, gitmişken biraz balık tutayım diyen biriyseniz, bu takım tavsiye edilebilir.. Ama günler önceden hazırlanıp envay çeşit takım düzen birisi için bu takım yetersiz olacaktır. Bunun yerine 2.40 güzel bir kamış, bir tane spin cast (closed face) makina çok daha kullanışlı ve ucuz olablir. Bu aleti 1.80 kamış, küçük bir spincast makara gibi düşünebilirsiniz.. Bu gibi bir takımın iş yaptığı her yerde (mesela turna için) bu makinede iş yapacaktır..

20. bmutlu

bmutlu

Favori Kamış:
    asso,yozuri.prencess,rapala
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    Serdar abi bende var 1 adet ama sarabileceginiz misina hem ince hemnde az 30 40 metre daha fazla misina almıyor buda genelde deniz avciliyapan arkdasların isine yaramıyor biz 70 80 metrelerde avlaniyoruz bir kotu yani da kolunun ufak olmasi sararken buyuk dez avantaz daha fazla guc harcamaniz gerekiyor