30-40 m misina, nehirde turna vs. tutmak için yeterli olur.. Zaten bu aletin maksatı aliyesi de bu.. Biizm işimize yaramaz.. Ama iş yapmaz değil.. Akılda bulundurmak gerekir, bakarsınız böyle bir düzenek arayan biri çıkar aramızda.. Katlanınca sırt çantasına filan rahatça sığıyor.. Dyneema misina sararsınız, 100m misina alır. Bu da köprüde balık tutmaya yeter.. Bu ciddi ciddi toplanıp balığa gidecek adam için makul bir alışveriş değil.. Ama böyle bir şey arayanda olabilir..
Serdar Kardeş,Gercekten işe yaramaz bir olta,bize uygun degil demek biraz iyimserlik olur,tamam küçük oluşu pratik oluşu düşünülebilir,ama senin söylediğin gibi kesinlikle turna avında kullanılamaz,turna güçlü bir balıktır. ( avlamadım ama izlediklerimden biliyorum ) kesinlikle turna avına uygun degildir,Kaldıki almanyada ve rusyada 50 cm lik kamış kullanıyor avcılar,buzda avlanırken,ama kimse diyemezki o kamış ise yaramaz,bize uygun degili o kamış için kullanabiliriz.ama kesinlikle bahsettiğimiz oltanın hic bir işe yaramadığını ve vereceğimiz paranın karşılığını alamayacağımızı ısrarla söyleyebilirim Selamlar
Teşekkürler ....ölümüne kankayız Acaba iş yapar mı demiştim ama demek ki ... almayacağız ayrıca tüm arkadaşlarada teşekkürler....
Ben yeterince turna avladım sanıyorum ve turna avında tercihin kısa kamışlar olduğunu rahatlıkla söylerim.. Turna avında mesafe değil nokta önemlidir. Turna avcılarına dair resimler görürsen, ellerinde oyuncak gibi kamış ve makineler görürsün. Genelde atış yapılan mesafe 10m yoktur bile.. Bu aletin kendine göre bir hedef kitlesi var. Bu kitle biz değiliz.. Sen bunu alıp sarayburnu'nda, Büyükçekmece'de vs. balık tutmaya gidersen, elbette randıman alamazsın. Bu alet, bilhassa nehir balıkçılığı için.. Küçük nehirler de filan.. İrlanda'nın her tarafı turna kaynar, kapalı, ölü sezon filan yoktur.. Diz boyu derelerde vs. turna tutanları görürsünüz.. Böyle bir düzen, pek kullanışlı olur orada mesela.. Benzer şekilde, bu tür bir takım ile bizim nehirlerin pek çoğunda iş yaparsınız. Ama, büyük ihtimalle bir şey tutamayınca bu alete kabahat bulacaksınız. Sanki 4x4 takımı olan tutabiliyor mu? Bu aleti ben para verip almam.. Şurada olta istiyorum diyen hiç kimseye de önermem.. Ama iş yapmaz demek başka, benim/bizim işimizi görmedi demek başka...
serdar abi ozaman soyle diyelim tatlı su avında iş yapabilir ama kullanışsız denizde ise gereksiz bir olta takımı
Söylediğine de katılıyorum.. Ama daha doğru bir tanım yaparsak, portatifliği ön planda tutan ve balık tutma işini belli bir dar çerçeve içinde düşünenler için uygundur. Mesela, bizim burada zargana avı içinde pek kullanışlı bir şey. İspari içinde.. Hatta çoğu yerde eşkina için de pek makul.. Ama bu tür av, genelde, bizim gibi avcılığı ilk etpata profesyonelce düşünen değil, kırkta bir, denk gelirse yapanları anlatır. Yani, balık tutmak için toparlanıp yola gitmez, fakat, sahile pikniğe gidince, dur bakalım balık varmıymış diyenler olur ya.. Onlar için uygun bir oltadır.. Hani bazen, yanımda bir olta takımı olsaydı dediğiniz olur ya.. İşte o zamanlar için el altında kullanışlı bir şey olur.. Arabada, sırt çantasında, valizinizde vs. vs. Hafta sonu, bilfiil balık tutmaya giden için değil, gittiği yerde olur da balık tutmak gelirse aklıma diyen için..
Ben daha önce buna benzer bi makina kullanmıştım.Amcama kayınçosu rusyadan gelirken balık malzemeleri getirmişti.İçlerinde bu makinalardan da vardı.İlk önce makinanın nasıl çalıştığını anlamakta güçlük çektik.Ama çok basitmiş. Kafayı örten ortası delik yuvarlak bi kapak var.Bu kapak yerinden çıkarılıp misina kafaya sarılıyor ve ucu kapağın deliğinden dışarı çıkarılıyor.Kapak kapatıldıktan sonra misina kamışın halkalarından geçirilip ucuna olta bağlanıyo. Misinayı sarmak için kafada ufak bir pim var.Tutmak içinde kafanın önünde bir plastik conta var. Bu makinenin en iyi tarafı oltayı suya kolayca atmak.Atışlarda kamışı havaya kaldırıp hemen elinin altındaki kola bastığında kafa ileri çıkıp pimi boşa alıyo,boşta kalan misinada conta sayesinde kapağa sıkışıyo.Fırlatırken koldan parmağınızı çekmeniz yeterli.Bu bakımdan kullanımı çok pratik.Özellikle at çek için.Tabiki misina kaliteli ve burulmayan 20-25lik bi şey olması lazım.Saygılar..
yaklaşık 3-5 yıl kadar once galata koprusunden bu oltayı kullanan arkadaşlara şahit olduk, tv'deki gibi atraksyon yapmaya calıştılar ise de sonuc sıfır, negatif, ha unutmadan oltanın ucuna plastik ve kırmızı kalamar takmayı unutmamak lazım,,, hatta verılen bu eşantıyon sahte'yi çapariye baglayanları da kutlamak lazım,,, ama yine de takdir etmemek mumkun değil, reklam hakikaten tüketim meyilli bedenlerde uyku ilacı gıbı,,, alanlar reklamlardakı gibi hayaller ile balığa gelip fred/barni gibi kopru korkuluklarına oltayı vurmuşlardı,, tekrar gulmek ve kınamak ıstemem ama dramatık görüntüler izlemiştik,,,
Yeni bir takım alacağım. Ne almalıyım? Şimdilik, amatör balıkçı adayıyım. Bir gün mutlaka amatör balıkçı olacağım. Kullandığım olta eskidi. Bu arada ben hâlâ balıkçı olamadım. ) Sanırım bu doğuştan gelen bir yetenek ve o da bende yok. Bir de 125 gr üzerinde kurşunu atamıyorum. Uç bölümü oldukça ince. İstediğim yeni bir takım olta almak. (Bilecik-Sakarya'da avlanmak üzere) Sazan ve yayın için, (İstanbul'da boğazda avlanmak üzere) istavrit, zargana ve izmarit için uygun, şöyle yıllarca kullanabileceğim bir takım yapmak istiyorum. Makine, kamış, misina, ve diğerleri... Ne almalıyım sizce? Bilgileri inceledim ama amatör olmak zor. Seçemedim. Tecrübelerinizden istifade etmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. selam ve sevgiler,
..öncelikle doğuştan yetenek değil...ben buna inanmıyorum beni ilk balığa çıktığım günleri hatırlarımda rezaletti... çok komikti. ayrıca ben inanılmaz sabırsız bir insanım yani ben balıkçı olamam... ama ben şuan oldukça iyi balıklar tutabiliyorum... bunun tek sebebi hayvanları çok sevmek ve balık tutma hastalığının vücudumu tamamıyle sarmasıdır...çok meraklıyım daima bişeyler okuyorum ordan burdan netten eve yaban tv getirtmeye çalışıyorum misal.... balıkla ilgili nerde bişey duysam oraya hemen yapışıyorum..bu siteye yapıştığım gibi... inanırmısınız benim samimi arkadaşlarım forum sitesi yapıyor .. yani kendi sitemizle uğraşmayı bıraktım ..... yani uzun lafın kısa: UL isteyin merak edin yeter...hee bu arada hiçbir zaman herşeyi bilemeyeceksiniz bunuda unutmayın..hep öğrenecekleriniz olacak..bu bağlamada benim daha öğreneceğim o kadar çok şey var ki ....... ama keşke dahada çok olsa...hepsini hayatım boyunca öğrenirim..zaten dikkat edin burada en baba yani en prof balıkçılar bile '' aaa buda mı böyleymiş şimdi öğrendim'' diyor.... ...bence azimle bu işin üstesinden gelinir...
Haklısınız. Ben de azimliyim zaten. Bu sayfalar sayesinde de başaracağıma inanıyorum. Sakarya Nehri, evet.
Nehirde tutacaksınız ki.. benim tatlı su tecrübelerimin 10 da 9 u sakarya nehrinde Eskişehirdedir. Göl olarakta İstanbul Terkos ve bazı göller gibi.... Ama aşşağı yukarı 10 ilde av yaptım diyebilirim. Ama Sakarya nehri...en çok olan.. ...Bilecik civarını tam bilmem ama Eskişehir Mihallıçcık Hamam yanında sazan var baya... ayrıca Bileciktede vardır bence bolca... Sazan için tabii ki mısır yem olmalı... Hamurda olur.Ama benim favorim mısır haşlanmış.... Bölgeyide yemleyebilirsiniz böyle daha iyi verim alınır... Ayrıca Sazan yerden yani dipten beslenir o yüzden dip oltası harika sonuç verir...
...ayrıca yaylı takım kullanın..... mesela mısır dedim ben ama...solucanda olur... yani mısır yoks olmaz değil ama mısır harikadır.... ..solucan , hamur , ekmek ,ve daha birçoğu.... dip oltası kullan ama...
abı takım ısı kolay .ama ıyı takım ıyı para demek. balıkcılarda malzemenın her ceşıdı cok ama pahalı malzemeler.ıyı takım ıyı para yanı
Kötü mal alacak kadar da, en iyisini alacak kadar da zengin değilim. Bildiğiniz, tanıdığınız bir yer varsa memnuniyetle gidebilirim